Αιτίες της νόσου του Αλτσχάιμερ που πρέπει να γνωρίζετε

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που πρέπει να γνωρίζετε ότι μπορούν να προκαλέσουν τη νόσο του Αλτσχάιμερ, αλλά ποιοι είναι αυτοί;

Η νόσος του Αλτσχάιμερ εμφανίζεται κυρίως σε μεγάλη ηλικία, αλλά πολλές άλλες αιτίες, όπως ο τραυματισμός στο κεφάλι, το σύνδρομο Down, η γενετική και ο ψευδής τρόπος ζωής, αυξάνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης της νόσου του Αλτσχάιμερ. Ο λόγος είναι παρόμοιος για κάθε αιτία το πάχος των κυττάρων του αίματος αρχίζει να αλλάζει, οι πλάκες αμυλοειδούς πρωτεΐνης στον εγκέφαλο και διάφορες περιοχές του εγκεφάλου συρρικνώνονται.

Οι ειδικοί μας έχουν αναφέρει τις περισσότερες από τις αιτίες που μπορεί να είναι η αιτία της νόσου του Αλτσχάιμερ. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα.

Αιτίες για τη νόσο του Αλτσχάιμερ

Πολλές αιτίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη νόσο του Αλτσχάιμερ. Πρέπει να τρώτε υγιεινά και να αποφεύγετε τα ναρκωτικά καθώς μπορεί να σας οδηγήσουν σε απώλεια μνήμης σε νεαρή ηλικία.

Πρέπει λοιπόν να ακολουθείτε μια υγιεινή ρουτίνα και τρόπο ζωής για να αποφύγετε το Αλτσχάιμερ. Ωστόσο, μέσα σε λίγο καιρό, μπορεί να εμφανίσετε συμπτώματα του Αλτσχάιμερ και αυξάνονται όσο μεγαλώνετε.

Εδώ έχουμε αναφέρει την αιτία του Αλτσχάιμερ που πρέπει να γνωρίζετε.

1. Γήρανση

Οι περισσότεροι ερευνητές έχουν βρει τα συμπτώματα της νόσου του Αλτσχάιμερ σε ηλικιωμένους περίπου 60 έως 65 ετών και κατά μέσο όρο το 1/3 αυτών των 85 ετών έχουν ήδη νόσο Αλτσχάιμερ.

Ωστόσο, ο κίνδυνος μεταξύ των νέων οφείλεται λιγότερο στο ότι ο εγκέφαλος παράγει ανοσοκύτταρα για να τον προστατεύσει από επιβλαβείς νευρώνες. Επιπλέον, οι περισσότερες γυναίκες έχουν Αλτσχάιμερ και πολλές μελέτες επιβεβαιώνουν ότι πιθανώς οφείλεται στην απώλεια της ορμόνης οιστρογόνου μετά την εμμηνόπαυση.

Με τις αλλαγές που σχετίζονται με την ηλικία στον εγκέφαλο, οι επιστήμονες βρίσκουν την αιτία της προσομοίωσης άλλων ειδών εγκεφαλικών κυττάρων και την καταστροφή των νευρώνων που προκαλούν Αλτσχάιμερ σε μεγάλη ηλικία.

Ο λόγος είναι ότι τα οστά, το δέρμα και ο εγκέφαλός σας εξασθενούν καθώς μεγαλώνετε. Έτσι, η ατροφία συρρικνώνεται ή έρχεται σε αντίθεση σε ορισμένα μέρη του εγκεφάλου, συμπεριλαμβανομένων των αγγειακών βλαβών, της φλεγμονής και των ασταθών μορίων που παράγουν τον εγκέφαλο, γνωστά ως ελεύθερες ρίζες, σπάζοντας την παραγωγή ενέργειας στα εγκεφαλικά κύτταρα.

Αν και η ηλικία δεν είναι ο μόνος παράγοντας κινδύνου μεταξύ των ασθενών με Αλτσχάιμερ, μερικοί άνθρωποι υφίστανται μια μικρή απώλεια μνήμης στα 90 τους, που είναι ένας τυπικός παράγοντας ηλικίας. Οι ηλικιωμένοι πρέπει λαμβάνουν θεραπεία για τη νόσο του Αλτσχάιμερ επομένως εμφανίζονται συμπτώματα.

2. Γενετικές Αλλαγές

Η γενετική είναι ο κύριος λόγος που οι περισσότεροι άνθρωποι στα 50 αρχίζουν να πανικοβάλλονται ξεχνώντας κάτι. Ωστόσο, μπορεί να οφείλεται σε άγχος ή σε φόρτο εργασίας. Και αργότερα στην ηλικία, η γενετική μπορεί να είναι ο λόγος για την απώλεια μνήμης.

Επιπλέον, οι περισσότεροι άνθρωποι αναπτύσσουν τη νόσο του Αλτσχάιμερ λόγω γενετικής, αλλά υπάρχει μια μικρή πιθανότητα εμφάνισης αυτής της ασθένειας.

Τα μητρικά γονίδια μπορούν να περάσουν την ασθένεια μέσω της νόσου. Έτσι, τα γονίδια των βιολογικών γονέων μπορεί να επηρεάσουν τα παιδιά τους και κινδυνεύουν να αναπτύξουν Αλτσχάιμερ.

Εάν ένα άτομο είναι εγγενές με μια συγκεκριμένη ασθένεια, τότε συμβαίνουν αλλαγές σε γονίδια ένα ή περισσότερα που μπορούν να προκαλέσουν την ασθένεια. Τα γονίδια περνούν λοιμώξεις όπως το Αλτσχάιμερ, η δρεπανοκυτταρική αναιμία και η κυστική ίνωση.

Η γενετική παραλλαγή προκαλεί ή αποτρέπει επίσης την ανάπτυξη μιας συγκεκριμένης ασθένειας ή του Αλτσχάιμερ εάν αλλάξουν τα γονίδια. Ωστόσο, εάν η γενετική παραλλαγή μεγαλώσει, τα γεγονότα κινδύνου ασθένειας αλλά δεν αποκαλούνται άμεσα γενετικός παράγοντας κινδύνου.

Επιπλέον, οι αλλαγές ή οι διαφορές στα γονίδια μπορούν να αυξήσουν την πιθανότητα μόλυνσης από ασθένεια, και γι’ αυτό οι περισσότερες οικογένειες έχουν ιστορικό ασθένειας. Τα γενετικά συστατικά μπορούν να προκαλέσουν δύο τύπους πρώιμου και όψιμου σταδίου Αλτσχάιμερ.

3. Στοιχεία για το περιβάλλον και τον τρόπο ζωής

Το περιβάλλον και ο τρόπος ζωής σας επηρεάζουν τον εγκέφαλο και οδηγούν στη νόσο του Αλτσχάιμερ. Σύμφωνα με έρευνα, ο λόγος πέρα ​​από τη γενετική για την ανάπτυξη της νόσου Αλτσχάιμερ μπορεί να οφείλεται σε έναν ανθυγιεινό τρόπο ζωής, στο άγχος και σε άλλους παράγοντες.

Οι καρδιακές παθήσεις, το εγκεφαλικό επεισόδιο, η υψηλή αρτηριακή πίεση και η μεταβολική νόσος θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε Αλτσχάιμερ. Ωστόσο, μέσω της συνεχιζόμενης έρευνας θα καταλάβουμε πώς και αν η μείωση του κινδύνου και των παραγόντων αυτών των καταστάσεων υγείας μας βοηθά να μειώσουμε τον κίνδυνο του Αλτσχάιμερ.

Η κατανάλωση λιπαρών και πρόχειρων φαγητών αυξάνει τις πιθανότητες για προβλήματα υγείας που οδηγούν σε Αλτσχάιμερ. Επομένως, πρέπει να τρώτε θρεπτικά τρόφιμα, να ασκείστε καθημερινά, να κοιμάστε οκτώ ώρες, να ανανεώνεστε διανοητικά και να συμμετέχετε κοινωνικά βοηθήματα για να παραμείνετε υγιείς καθώς γερνάτε.

Επίσης, το αλκοόλ πρέπει να αποφεύγεται καθώς μπορεί να προκαλέσει αύξηση στη νόσο του Αλτσχάιμερ και σε άλλα μέρη του εγκεφάλου σε νεαρή ηλικία.

Επίσης, αυτές οι ασκήσεις θα μειώσουν τον κίνδυνο Αλτσχάιμερ και γνωστικής έκπτωσης. Εάν υπονοείτε αυτές τις υγιεινές τελετουργίες νωρίς στη ζωή, θα αλλάξει ο εγκέφαλος και η ψυχική σας κατάσταση.

4. Σύνδρομο Down

Σύνδρομο Down

Σύνδρομο Down είναι υψηλότερος κίνδυνος εμφάνισης της νόσου του Αλτσχάιμερ, επειδή το σύνδρομο γενετικών αλλαγών θα προκαλέσει τη συσσώρευση αμυλοειδών πλακών με την πάροδο του χρόνου στον εγκέφαλο. Και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε νόσο του Αλτσχάιμερ σε ορισμένες περιπτώσεις.

Τα άτομα με σύνδρομο Down μπορεί να αναπτύξουν Αλτσχάιμερ στα 40 ή στα 50 τους. Οι δραστηριότητες στον εγκέφαλο εντοπίζονται καθώς αρχίζουν να αλλάζουν, κάτι που παρατηρείται μόνο σε ασθενείς με Αλτσχάιμερ.

Τα άτομα με σύνδρομο down λαμβάνουν περισσότερες αλλαγές στα εγκεφαλικά κύτταρα λόγω της γήρανσης. Και πολλά διαφορετικά μέρη του εγκεφάλου αντιμετώπισαν τον εκτεταμένο αντίκτυπο αυτών των δύο αλλαγών.

Η αλλοίωση των νευρώνων δημιουργεί νευροϊνιδικά μπερδέματα, σε σχήμα φλόγας που σχηματίζονται κυρίως για τη μείωση των κυτταροσκελετικών πρωτεϊνών. Βήτα/Α4 αμυλοειδές- μια άλλη πρωτεΐνη, που ταξιδεύει σε μεγάλες ποσότητες γύρω από τα αιμοφόρα αγγεία με τη μορφή γεροντικών πλακών και αμυλοειδούς αγγειοπάθειας.

Η διόγκωση των νευροϊνιδιακών μπλεγμάτων και των γεροντικών πλακών ακολουθεί ένα αναμενόμενο μοτίβο. Για να περιγράψουμε στον ιππόκαμπο, η ομάδα των Down θα αρχίσει να εμφανίζει αυτά τα συμπτώματα στην ηλικία των 13 έως 71 ετών.

Ωστόσο, είναι πιθανό να συμβούν παθολογικές αλλαγές μετά από 20-30 χρόνια καθώς η λειτουργία της νόσου αυξάνεται από ήπια σε ακραία.

5. Τραυματισμός στο κεφάλι

Τα άτομα με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν νόσο του Αλτσχάιμερ.

Το να υποφέρετε από ατυχήματα που έχουν χτυπήσει το κεφάλι σας με δύναμη θα μπορούσε να οδηγήσει σε τραυματισμό στο κεφάλι ή εγκεφαλική βλάβη. Εάν είστε νοκ άουτ – αναίσθητος, έμετος, εναλλαγή διάθεσης ή αλλαγές συμπεριφοράς, έντονοι πονοκέφαλοι, αντιμετωπίζετε προβλήματα με τις αναμνήσεις και κλάμα είναι τα συμπτώματα που υποδηλώνουν τραύμα στο κεφάλι.

Επιπλέον, για να θεραπευθεί αυτό μπορεί να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι, αλλά αυξάνει τις πιθανότητες για τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Κεφαλή ή εγκεφαλική βλάβη ή TBI, γνωστή ως διάσειση, περιλαμβάνει και παρακολουθεί τις αλλαγές στη λειτουργία και τη δομή του εγκεφάλου. Αυτό θα οδηγήσει σε γνωστικά προβλήματα, για παράδειγμα, δυσκολία στη λήψη μιας απόφασης, κατεστραμμένη κοινωνική λειτουργία και ελλείμματα μνήμης.

Ωστόσο, η δευτερεύουσα TBI αυξάνει τους παράγοντες κινδύνου για τη νόσο του Alzheimer, καθώς προηγούμενες μελέτες δεν έχουν επιβεβαιώσει τον νευρικό εκφυλισμό στον εγκέφαλο και την έκταση των μοτίβων μεταφοράς καταστάσεων.

Μετά την εγκεφαλική κάκωση, το πάχος του φλοιού εμφανίζεται στον εγκέφαλό σας και σχετίζεται με την ηλικία του μπέιν. Το φάρμακο απαιτείται για την αραίωση των αιμοσφαιρίων, μειώνοντας τα συμπτώματα της απώλειας μνήμης και της λεκτικής ευχέρειας.

6. Η πιο αποτελεσματική θεραπεία για το Αλτσχάιμερ

Η φωτοθεραπεία μειώνει τα συμπτώματα του Αλτσχάιμερ και βελτιώνει την κατάσταση. Έχει φως όλου του φάσματος γύρω στα 5000 Lux έως 10.000 LUX που βοηθά τον κιρκάδιο ρυθμό του εγκεφάλου.

Η έκθεση σε φωτοθεραπεία ενθαρρύνεται ιδιαίτερα όταν ο καιρός είναι κρύος κυρίως το χειμώνα. Επίσης, συγκεκριμένα άτομα ή άτομα με ειδικές ανάγκες μπορούν να κάνουν αυτή τη θεραπεία φωτός εύκολα.

Μπορεί να βελτιώσει τη διαταραχή του ύπνου, τη νυχτερινή περιπλάνηση, τον πυρετό και πολλά άλλα σχετικά συμπτώματα που έχουν δείξει βελτιώσεις μετά τη θεραπεία με φως.

Επιπλέον, μπορεί να θεραπεύσει και να βελτιώσει την άλλη ασθένεια που μπορεί να οδηγήσει σε Αλτσχάιμερ, όπως η κατάθλιψη, η άνοια οποιουδήποτε σταδίου και το SAD. Βοηθά στην πρόληψη αυτών των σκοτεινών σκέψεων και ανεβάζει τη διάθεση.

Ωστόσο, με οποιοδήποτε όφελος, συνιστούμε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Έτσι, μπορεί να κάνει διάγνωση ανάλογα με την κατάσταση της υγείας σας.

Συμπέρασμα

Από την ηλικία των 60 έως 65 ετών, πολλές μελέτες αναφέρουν ότι ανακάλυψαν τα αίτια της νόσου του Αλτσχάιμερ στον εγκέφαλο. Ωστόσο, η τυπική απώλεια μνήμης ξεκινά στην ηλικία των 85 ετών. Καθώς μεγαλώνετε, τα οστά, ο εγκέφαλος και τα πάντα αρχίζουν να εξασθενούν, επομένως πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό ή να εξετάσετε το ενδεχόμενο θεραπείας.

Επιπλέον, οι συνήθεις μορφές της νόσου του Αλτσχάιμερ επηρεάζουν διαφορετικά μέρη του εγκεφάλου. Μερικές φορές, το πρώτο σύμπτωμα αυτής της ασθένειας ξεκινά από προβλήματα όρασης και λεξιλογίου αντί για απώλεια μνήμης.