Απαραίτητες βιταμίνες για άτομα με διαβήτη τύπου 2

Υπάρχει πάντα ανάγκη για συμπληρώματα για άτομα που μάχονται με οποιαδήποτε σοβαρή ασθένεια όπως ο διαβήτης. Έχουν πολύ ιδιαίτερες και υποχρεωτικές διατροφικές απαιτήσεις, αλλά οι περισσότεροι εξακολουθούν να παραβλέπουν την ανάγκη για συμπληρώματα. Αλλά εδώ είναι που λείπουν, και στην πραγματικότητα, αυτό προκαλεί αδυναμία και άλλα προβλήματα στο σώμα τους.

Προσθέτοντας συμπληρώματα όπως κάποιες απαραίτητες βιταμίνες στη διατροφή σας όταν παλεύετε διαβήτης τύπου 2 μπορεί να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τα περισσότερα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε τώρα. Επομένως, ορισμένα θρεπτικά συστατικά απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή.

Αυτό είναι προφανές ότι η τροφή πρέπει να συνοδεύεται από την εκπλήρωση όλων των θρεπτικών απαιτήσεων του σώματός σας. Και η ύπαρξη μιας χρόνιας ασθένειας όπως ο διαβήτης τύπου 2 μπορεί να αυξήσει αυτή την ανάγκη για βασικά θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες και μέταλλα. Επομένως, σε αυτό το άρθρο, θα γνωρίζετε τα πάντα για τις απαραίτητες βιταμίνες για άτομα με διαβήτη τύπου 2. Λοιπόν, ας ξεκινήσουμε να μαθαίνουμε γιατί υπάρχει ανάγκη για ορισμένες βιταμίνες για άτομα με διαβήτη τύπου 2.

Γιατί υπάρχει ανάγκη για απαραίτητες βιταμίνες για άτομα με διαβήτη;

Οι βιταμίνες είναι υψίστης σημασίας για μια υγιή ζωή, ειδικά όταν ζείτε με διαβήτη τύπου 2. Αν και, αυτό δεν σημαίνει ότι τα άτομα με Διαβήτη έχουν προβλήματα στην απορρόφηση ορισμένων θρεπτικών συστατικών ή οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα όπως η πέψη.

Συνεπάγεται απλώς τη συμπερίληψη όλων των απαραίτητων συμπληρωμάτων βιταμινών στη διατροφή τους. Και αν δυσκολεύεστε να καταναλώνετε φρούτα και λαχανικά στην απαιτούμενη ποσότητα, έτσι μπορείτε να τα βγάλετε πέρα.

Αφού λοιπόν καταλάβετε την ανάγκη να προσθέσετε βιταμίνες στη διατροφή σας, πρέπει να κλείσετε ραντεβού με τον γιατρό σας, ο οποίος θα σας εξηγήσει αναλυτικά τις προδιαγραφές που χρειάζεστε.

Ποια είναι τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τον διαβήτη τύπου 2;

Ο διαβήτης τύπου 2 είναι μια πολυπαραγοντική ασθένεια που σχετίζεται άμεσα με τον ενεργειακό μεταβολισμό, ιδιαίτερα τη διαχείριση των υδατανθράκων και του λίπους. Επομένως, εάν αναρωτιέστε πώς λειτουργούν αυτά τα μικροθρεπτικά συστατικά που έχουν μη αντιοξειδωτικές βιταμίνες και δείχνουν τη σχέση τους με αυτό, ορίστε τι πρέπει να γνωρίζετε. Ακολουθούν οι βασικές βιταμίνες που απαιτούνται για τον διαβήτη τύπου 2 και τα οφέλη τους:

1. Ρετινόλη ή βιταμίνη Α

Η βιταμίνη Α αποτελείται από διάφορα χημικά συστατικά που έχουν δομικές και λειτουργικές ομοιότητες. Η βιταμίνη Α βοηθά στις διάφορες μεταβολικές διεργασίες όπως η κυτταρική διαφοροποίηση και η γενετική έκφραση. Λοιπόν, όχι μόνο αυτό, παίζει επίσης ζωτικό ρόλο στην ανάπτυξη του εμβρύου, το ανοσοποιητικό σύστημα, την όραση, την ακοή, τη γεύση και τη σπερματογένεση.

Τα άτομα που μάχονται με διαβήτη τύπου 2 και είναι πολύ ηλικιωμένα έχουν συγκριτικά χαμηλότερες συγκεντρώσεις βιταμίνης Α και καροτενοειδών στο πλάσμα από άλλους ασθενείς. Και ως εκ τούτου, γίνεται ακόμη πιο σημαντικό για αυτούς να συμπεριλάβουν τη βιταμίνη Α ως συμπληρώματα στη διατροφή τους.

Ξεκινήστε να συμπεριλαμβάνετε λιπαρά ψάρια, γάλα, τυρί, αυγά, γιαούρτι και αλείμματα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά στη διατροφή σας για να ικανοποιήσετε τις εντολές του σώματός σας για βιταμίνη Α.

2. Βιταμίνη Β6

Βιταμίνη Β6

Η βιταμίνη Β6 περιλαμβάνει μια ομάδα τριών σχετικών ενώσεων, δηλαδή, πυριδοξάλη, πυριδοξίνη και πυριδοξαμίνη. Τα άτομα που διαγνώστηκαν πρόσφατα με διαβήτη τύπου 2 έχουν συγκριτικά χαμηλότερες συγκεντρώσεις PLP από τους μη διαβητικούς ασθενείς.

Αν και υπάρχουν περιπτώσεις όπου ο διαβήτης τύπου 2 δεν σχετίζεται ειδικά με την κατανάλωση βιταμίνης Β6, υπάρχουν πιθανότητες η ανεπάρκεια αυτής της βιταμίνης να επηρεάσει αρνητικά τον ασθενή και να οδηγήσει στην εξέλιξη ορισμένων επιπλοκών. Επομένως, γίνεται εξίσου υποχρεωτικό να συμπεριλάβετε αυτή τη βιταμίνη στη διατροφή σας.

Η ανεπάρκεια της βιταμίνης Β6 μπορεί να νικηθεί με την κατανάλωση πουλερικών, σόγιας, βρώμης, μπανανών, φιστικιών, χοιρινού κ.λπ.

3. Βιταμίνη D

Η έλλειψη του Η βιταμίνη D συνδέεται άμεσα με την ανάπτυξη του διαβήτη. Ορισμένες μελέτες έχουν αποδείξει ότι τα χρόνια χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D σε άτομα με διαβήτη τύπου 2 έχουν οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές, ακόμη και θάνατο.

Δεν μπορεί να υπάρξει καλύτερη εξήγηση από αυτή για την ανάγκη κατανάλωσης βιταμίνης D στη διατροφή σας. Επίσης, υπάρχουν πολλά άτομα με διαβήτη τύπου 2 που έχουν δείξει συγκεκριμένα ανεπάρκεια βιταμίνης D, επομένως, συνιστάται να συμπληρώνετε τη διατροφή σας με κρόκο αυγού, ψάρι και άλλα πρόσθετα θρεπτικά συστατικά.

Και ο φυσικός τρόπος κατανάλωσης που όλοι γνωρίζουμε είναι η τακτική έκθεση στον ήλιο για περίπου 10-30 λεπτά την ημέρα. Αυτό μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε την ανεπάρκεια βιταμίνης D.

4. Βιταμίνη C

Μια άλλη ανεπάρκεια βιταμινών που είναι αρκετά συχνή μεταξύ των ατόμων με διαβήτη τύπου 2 είναι η βιταμίνη C. Η αυξημένη κατανάλωση βιταμίνης C βοηθά στον έλεγχο του επιπέδου της σορβιτόλης στο αίμα. Η σορβιτόλη μπορεί να είναι επιβλαβής σε υψηλά επίπεδα και μπορεί επίσης να οδηγήσει σε νεφρική βλάβη σε ορισμένες περιπτώσεις και αμφιβληστροειδοπάθεια επίσης. Αυτό είναι που κάνει ακόμη πιο σημαντικό να συμπεριλάβετε την πρόσληψη βιταμίνης C στη διατροφή σας.

Επιπλέον, το θέμα με τη βιταμίνη C είναι ότι όποτε καταναλώνεται, δεν αποθηκεύεται στο σώμα σας. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να συμπεριλαμβάνετε τακτικά τη βιταμίνη C στη διατροφή σας. Γλυκοπατάτες, σπανάκι, φράουλες, ακτινίδιο, πιπεριά, ντομάτες, γκουάβα κ.λπ., είναι μερικές πηγές γεμάτες βιταμίνη C.

5. Βιταμίνη Ε

Μια άλλη κατανάλωση βιταμινών που πρέπει να λαμβάνουν τα άτομα που έχουν διαγνωστεί με διαβήτη τύπου 2 είναι η βιταμίνη Ε, η οποία βοηθά στην καταπολέμηση των εξωτερικών τοξινών ενώ βελτιώνει την αποτελεσματικότητα της ινσουλίνης και οξυγονώνει το αίμα. Η συμπλήρωση βιταμίνης Ε βοηθά επίσης στην πρώιμη και κυτταρική γήρανση, ενώ μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη τύπου 2. Ως εκ τούτου, είτε διαγνωστεί με διαβήτη τύπου 2 είτε όχι, τα συμπληρώματα βιταμίνης Ε πρέπει να καταναλώνονται από κάθε άτομο.

Για τα άτομα με Διαβήτη, το πιο κρίσιμο πράγμα είναι να διατηρήσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους. Η κατανάλωση βιταμίνης Ε στη σωστή ποσότητα μπορεί να τους βοηθήσει να διατηρήσουν το επιθυμητό επίπεδο σακχάρου στο αίμα.

Τα αμύγδαλα, οι ηλιόσποροι, το φουντούκι, το αβοκάντο, το βούτυρο ξηρών καρπών και ο φρέσκος σολομός μπορεί να είναι εξαιρετικές πηγές βιταμίνης Ε.

Πριν ξεκινήσετε με οποιοδήποτε από αυτά, κλείστε ένα ραντεβού με το γιατρό σας και μια συζήτηση με την ομάδα φροντίδας σας για να λάβετε βοήθεια ενσωματώνοντας όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα στη διατροφή σας. Μόλις αρχίσετε να παίρνετε όλες τις απαιτούμενες ποσότητες συμπληρωμάτων, δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορείτε να νικήσετε. Απλώς αποφύγετε τα τρόφιμα που ανεβάζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας και αντικαταστήστε τα με τα συμπληρώματα που χρειάζεται το σώμα σας.