Αποφύγετε αυτά τα 3 λάθη καταστημάτων ηλεκτρονικού εμπορίου για καλύτερη ανάπτυξη

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αρχίζουν να λειτουργούν έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου αυτές τις μέρες. Το εμπόδιο εισόδου είναι πολύ χαμηλό, επομένως πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι θα είναι εύκολο. Δυστυχώς, δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται να δημιουργήσει έναν επιτυχημένο ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου. Η λειτουργία ενός καταστήματος ηλεκτρονικού εμπορίου μπορεί να είναι ικανοποιητική, αλλά απαιτεί πολλή δουλειά και αφοσίωση.

Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στον χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου, επομένως μπορεί να είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις και να προσελκύσεις πελάτες. Υπάρχουν πολλά λάθη που κάνουν πολλοί νέοι ιδιοκτήτες. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τα πιο συνηθισμένα λάθη που πρέπει να αποφύγετε κατά τη λειτουργία του καταστήματος ηλεκτρονικού εμπορίου σας.

Αποφύγετε αυτά τα 3 λάθη καταστημάτων ηλεκτρονικού εμπορίου για καλύτερη ανάπτυξη

1 – Επεξεργασία και εκπλήρωση παραγγελιών

Πολλοί νέοι ιδιοκτήτες δεν συνειδητοποιούν πόσο σημαντική είναι η επεξεργασία της εκπλήρωσής τους και συχνά κάνουν τα μεγαλύτερα λάθη τους με αυτήν την πτυχή της επιχείρησης. Η επεξεργασία παραγγελιών και η εκπλήρωσή τους για ένα κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου μπορεί να είναι μια περίπλοκη διαδικασία, αλλά υπάρχουν μερικά βασικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να την κάνετε όσο το δυνατόν πιο ομαλή και αποτελεσματική.

Επιλέξτε ένα σύστημα επεξεργασίας παραγγελιών που λειτουργεί για την επιχείρησή σας και ρυθμίστε το. Αυτό θα μπορούσε να είναι τόσο απλό όσο η χρήση ενός υπολογιστικού φύλλου excel ή μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα πιο ισχυρό σύστημα όπως μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου ή ένα αυτόνομο σύστημα διαχείρισης παραγγελιών. επιλέξτε έναν επεξεργαστή πληρωμών που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της επιχείρησής σας. Αυτό θα χειριστεί τις συναλλαγές για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα και θα μεταφέρει τα χρήματα στον επαγγελματικό σας λογαριασμό.

Αποφασίστε πώς θα χειριστείτε την αποστολή των προϊόντων σας. Θα χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία εκπλήρωσης όπως Ταχυμεταφορείς του Τέξας, στείλτε τα προϊόντα μόνοι σας ή προσφέρετε τοπική παραλαβή; Βεβαιωθείτε ότι έχετε κοινοποιήσει με σαφήνεια τις επιλογές και το κόστος αποστολής στους πελάτες.

2 – Κακή στρατηγική μάρκετινγκ

Το μάρκετινγκ και η διαφήμιση είναι ζωτικής σημασίας για την αύξηση της επισκεψιμότητας και των πωλήσεων στο κατάστημά σας ηλεκτρονικού εμπορίου. Είναι σημαντικό να βρείτε τις τακτικές μάρκετινγκ και διαφήμισης που λειτουργούν καλύτερα για την επιχείρησή σας και να παρακολουθείτε και να αναλύετε τα αποτελέσματά σας για να δείτε τι είναι πιο αποτελεσματικό.

Φροντίστε το SEO της ιστοσελίδας σας. Βελτιστοποιώντας τον ιστότοπο και τις σελίδες προϊόντων σας για σχετικές λέξεις-κλειδιά, μπορείτε να βελτιώσετε την κατάταξη στις μηχανές αναζήτησής σας και να διευκολύνετε τους δυνητικούς πελάτες να βρουν τα προϊόντα σας. Επίσης, η πληρωμένη διαφήμιση, όπως το Google Ads ή οι διαφημίσεις κοινωνικών μέσων, μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να προσεγγίσετε ένα στοχευμένο κοινό και να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας.

3 – Μη δημιουργία λίστας email

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αυξήσετε τα έσοδα είναι να έχετε ένα λίστα email που μπορείτε να προωθήσετε μια στο τόσο. Θα πρέπει να επικεντρωθείτε στη δημιουργία μιας λίστας αμέσως μόλις ξεκινήσετε τον ιστότοπο.

Εξετάστε το ενδεχόμενο να προσφέρετε έκπτωση, δωρεάν αποστολή ή άλλο κίνητρο για να ενθαρρύνετε τους επισκέπτες να εγγραφούν στη λίστα email σας. Διευκολύνετε τους επισκέπτες να εγγραφούν στη λίστα email σας προσθέτοντας μια φόρμα εγγραφής στον ιστότοπό σας. Μπορείτε να τοποθετήσετε τη φόρμα σε εμφανή θέση, όπως το υποσέλιδο ή την πλαϊνή γραμμή ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια αναδυόμενη φόρμα για να καταγράψετε διευθύνσεις email.