Αυξήστε τις διαδικτυακές πωλήσεις με αυτές τις στρατηγικές τιμολόγησης ηλεκτρονικού εμπορίου

Η τιμή είναι υψίστης σημασίας για τους αγοραστές, ανεξάρτητα από το αν αγοράζουν εκτός σύνδεσης ή διαδικτυακά. Είναι ο κορυφαίος παράγοντας που καθορίζει πού ψωνίζουν οι άνθρωποι. Οι αγοραστές αγοράζουν επίσης εκεί που νιώθουν όπως αυτές τις μέρες, είτε μέσω εφαρμογών, ιστοτόπων, μέσων κοινωνικής δικτύωσης κ.λπ.

Είναι επίσης δυνατός ο έλεγχος των τιμών μέσω των ιστότοπων Αγορών Google ή σύγκρισης τιμών. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι οι αγοραστές γίνονται έξυπνοι και εσείς, ως πωλητής, πρέπει να είστε κι εσείς. Αυτός είναι ο λόγος που δημιουργήσαμε αυτήν τη λίστα για να μοιραστούμε με τους αναγνώστες μας τα καλύτερα ανταγωνιστικές στρατηγικές τιμολόγησης που μπορεί να βοηθήσει την επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου να αυξήσει τις διαδικτυακές της πωλήσεις.

Στρατηγικές τιμολόγησης ηλεκτρονικού εμπορίου για αύξηση πωλήσεων

Καθορίστε την τιμολόγηση

Εάν η απόφαση αγοράς ενός πελάτη βασίζεται στη λογική, μια συγκεκριμένη τιμή λειτουργεί καλά. Ένα εξαιρετικό παράδειγμα συγκεκριμένων είναι 319,76 $, αντί για 310 $ ή 320 $.

Σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου της Φλόριντα, οι αγοραστές πιστεύουν ότι τα καταστήματα κάνουν τις στρογγυλοποιημένες τιμές σκόπιμα υψηλότερες. Έτσι, δεν είναι πολύ πιθανό να κάνουν κλικ σε αυτό το κουμπί CTA. Θα μπορούσατε να έχετε επιλέξει οποιαδήποτε τυχαία τιμή που είναι πολύ υψηλή για την πραγματική αξία του προϊόντος.

Επιλέξτε Τιμές με μικρότερες συλλαβές

Ένα άτομο πιστεύει ότι μια τιμή είναι χαμηλότερη εάν περιέχει μικρότερες συλλαβές. Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο Clark τόνισε ότι ακόμα κι αν ένα ζεύγος τιμών έχει το ίδιο μήκος, όπως 27,94 $ και 28,16 $, αν η τιμή ακούγεται πιο φωνητικά, θα φαίνεται υψηλότερη, που είναι 27,94 $ σε αυτήν την περίπτωση, παρόλο που είναι το χαμηλότερο ποσό.

Ηγέτες απώλειας

Ας υποθέσουμε ότι το τοπικό σούπερ μάρκετ προωθεί τα μπάρμπεκιου μιας χρήσης σε τρελά χαμηλή τιμή – τόσο χαμηλή που ο πελάτης νομίζει ότι λεηλατούν το σούπερ μάρκετ. Χάνουν κέρδη σε αυτή την κατηγορία. Ωστόσο, το σούπερ μάρκετ εξακολουθεί να είναι ο μαριονέτας, που τραβάει τα νήματα του αγοραστή. Καταλαβαίνουν ότι θα αποκομίσουν καλά κέρδη από τις μπριζόλες, την μπύρα και τη σαλάτα μαζί με οτιδήποτε άλλο θα αγοράσουν οι πελάτες με το μπάρμπεκιου.

Ονομάζεται ηγέτης απώλειας.

Χρησιμοποιήστε Visual Cues

Το 84% των επαγγελματιών του μάρκετινγκ, των δημιουργικών καθώς και των επαγγελματιών της τεχνολογίας πιστεύουν ότι οι εταιρείες που βασίζονται στο σχεδιασμό ξεπερνούν τους ανταγωνιστές τους. Ο τρόπος με τον οποίο μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει το σχέδιο είναι καθοριστικός. Η δημιουργία μιας οπτικής διάκρισης μεταξύ των τιμών πώλησης και των πραγματικών τιμών, χρησιμοποιώντας χρώμα ή μέγεθος, για παράδειγμα, αυξάνει τη διαφορά, όπως κάνει το μάρκετινγκ της AMS Amazon.

Εμφάνιση της μέγιστης λιανικής τιμής ενός προϊόντος (MRP)

Είναι μια ξεκάθαρη δήλωση προς τον καταναλωτή σας. Δείτε το ποσό που θα μπορούσατε να πληρώσετε. Η εξαιρετική ιδέα είναι να πείσετε τους επισκέπτες να αγοράσουν υπογραμμίζοντας την έντονη διαφορά μεταξύ της μέγιστης λιανικής τιμής και των προσφορών σας.

Τοποθετήστε ένα ακριβό αντικείμενο στα αριστερά

Είναι σημαντικό να οργανώσετε προσεκτικά τις σελίδες της κατηγορίας. Ένας εξαιρετικός τρόπος για να βάλετε σε προσπάθεια αυτή την τεχνική είναι να τοποθετήσετε τα πιο ακριβά αντικείμενα στα αριστερά. Μόλις ένας πελάτης δει ένα πολύτιμο εμπόρευμα, οτιδήποτε διατυπωθεί μετά από αυτό θα μοιάζει με εξαιρετική συμφωνία. Με αυτόν τον τρόπο, είναι πιθανό να είναι πιο έτοιμοι να αποχωριστούν τα χρήματά τους.

Εμφάνιση της Ισοδύναμης Ημερήσιας Τιμής

Όταν εμφανίζετε την ημερήσια τιμή ακριβώς δίπλα από την κανονική τιμή, το προϊόν που σκεφτόταν ο καταναλωτής δεν φαίνεται να αποτελεί έξοδο. Η στρατηγική είναι παρόμοια με τον τρόπο που μπορεί κανείς να προσφέρει μηνιαίες επιλογές χρηματοδότησης για τα είδη υψηλού εισιτηρίου. Όπως με κάθε τακτική, μπορείτε να βάλετε τη μοναδική σας περιστροφή ανάλογα με τη φύση της επωνυμίας σας.

A/B Δοκιμάστε τις τιμές σας

Η δοκιμή A/B είναι ένα επιθυμητό μέσο για την αύξηση των μετατροπών. Είναι η δεύτερη πιο σημαντική μέθοδος CRO μετά την ανάλυση ταξιδιού πελατών. Δοκιμάστε να τσιμπήσετε τις τιμές για να δείτε τι θα μπορούσε να είναι πιο κερδοφόρο για το κατάστημά σας συνολικά.

Ένας ιστότοπος που πουλά οδηγούς άσκησης σε διαχωρισμό δοκίμασε την τιμολόγηση με συναρπαστικά αποτελέσματα. Το μάθημά τους πωλούνταν στα 19,95 $. Ήθελαν να δουν αν η αύξησή του στα 29,95 $ άλλαξε τον αριθμό των αγορών. Η διακύμανση στον αριθμό των αγοραστών ήταν αμελητέα.

Παρόμοια προϊόντα σε διαφορετικές τιμές

Εάν οι επισκέπτες έρχονται στον ιστότοπό σας μόνο για να βρουν έναν τόνο παρόμοιων προϊόντων που πωλούνται στην ίδια τιμή, θα καταβάλουν εγγύηση. Δεν το χρειάζεσαι. Για να αποφύγετε να συμβεί μια τέτοια κατάσταση, μειώστε το αποτέλεσμα επιλέγοντας ελαφρώς διαφορετικούς βαθμούς τιμής σε σχετικά προϊόντα.

Δεν είναι εφικτό να μειώνετε συνεχώς τις τιμές εάν θέλετε να δημιουργήσετε μια ακμάζουσα επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου. Είναι απαραίτητο να εφαρμόσετε έξυπνες στρατηγικές τιμολόγησης για να εγγυηθείτε την πρόοδο και την ανάπτυξη των πωλήσεών σας.