Βήματα για την προώθηση της εισαγωγικής εξαγωγικής επιχείρησής σας

Ο οικονομικός σχεδιασμός, η προμήθεια προϊόντων, η έρευνα αγοράς, οι μεταφορές, η εφοδιαστική και η φορολογία είναι μερικές πτυχές μιας επιχείρησης εισαγωγών/εξαγωγών. Λοιπόν, από πού ξεκινάτε; Με μια εικόνα υψηλού επιπέδου της όλης διαδικασίας, μπορείτε να αποφύγετε να χάσετε ένα κρίσιμο στάδιο και να δημιουργήσετε το έδαφος για επιπλοκές. Διαβάστε παρακάτω καθώς μοιράζομαι λεπτομερώς τι συνεπάγεται η δραστηριότητα εισαγωγής/εξαγωγής και τα πιο ουσιαστικά βήματα για την έναρξη μιας εταιρείας εισαγωγών/εξαγωγών.

Βήματα για την προώθηση της εισαγωγικής εξαγωγικής επιχείρησής σας

Τι είναι μια εισαγωγική/εξαγωγική επιχείρηση;

Εισαγωγική/Εξαγωγική δραστηριότητα είναι η πώληση εμπορευμάτων από τη μια χώρα στην άλλη. Οι εταιρείες που ειδικεύονται στις εισαγωγές και τις εξαγωγές διαδραματίζουν ουσιαστικό ρόλο στην παγκοσμιοποίηση των οικονομιών. Οι ιδιοκτήτες εταιρειών εισαγωγής και εξαγωγής μεσολαβούν μεταξύ προμηθευτών και πελατών, διευκολύνοντας την πώληση εμπορευμάτων που εξάγονται από τη μια χώρα στην άλλη.

Υπάρχουν δύο κύρια είδη προϊόντων με τα οποία ασχολούνται οι εταιρείες εισαγωγής/εξαγωγής: (1) εμπορεύματα που δεν είναι προσβάσιμα σε μια δεδομένη χώρα και (2) προϊόντα που είναι φθηνά όταν εισάγονται από ό,τι όταν δημιουργούνται τοπικά.

Το Σχέδιο 9 Βημάτων για Επιτυχείς Εισαγωγές και Εξαγωγές

 1. Μάθετε εάν το προϊόν σας ταιριάζει καλά στην αγορά-στόχο σας

Ας επικεντρωθούμε στα εξής: Το πρώτο βήμα για την έναρξη μιας εισαγωγικής επιχείρησης είναι ο εντοπισμός ενός προϊόντος σε ζήτηση. Είναι γνωστό ως «προσαρμογή προϊόντος/αγοράς», Αν το καρφώσετε θα ρυθμίσετε την επιχείρησή σας για επιτυχία.

Η αντιστοίχιση προϊόντος ή αγοράς είναι η πιο κρίσιμη πτυχή που πρέπει να επιτευχθεί ως νέος επιχειρηματίας.

Υπάρχουν πολλές προσεγγίσεις, αλλά στην παρούσα εποχή είναι δύσκολο να «πάρουμε οποιαδήποτε ανάβαση» χωρίς να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα για το οποίο ο πελάτης ενδιαφέρεται αρκετά για να μιλήσει με άλλους. Λοιπόν, πώς μπορείτε να μηδενίσετε ένα προϊόν ή έναν αγώνα αγοράς που έχει πραγματικές δυνατότητες; Η βάση κάθε ακμάζουσας επιχείρησης είναι ο εντοπισμός και η εκμετάλλευση μιας ανεκπλήρωτης ανάγκης στην αγορά. Για να προσδιορίσετε καλύτερα τις δραστηριότητες της εταιρείας σας, εξετάστε τις ακόλουθες ερωτήσεις:

Εφόσον ο στόχος οποιασδήποτε επιχείρησης είναι να μετριάσει την αγωνία των πελατών, ποιο πρόβλημα θα επιλύσει η εταιρεία εισαγωγών/εξαγωγών σας; Αυτό που εισάγετε ή εξάγετε είναι αυτό που πουλάτε. Έτσι, πώς να προσθέσετε αξία, επιλύοντας ένα ζήτημα.

Είναι υψηλός ο ανταγωνισμός ή υπάρχει ακόμα ευκαιρία να ευδοκιμήσει η λύση σας; Έχετε μια πρωτοποριακή ιδέα προϊόντος που θα μπορούσε να σας βοηθήσει να εισέλθετε σε μια πολυσύχναστη αγορά;

Πριν από την ενασχόληση με εισαγωγές ή εξαγωγές, η διεξαγωγή δοκιμών και έρευνας στον κλάδο είναι απαραίτητη για την επαλήθευση ενός μελλοντικού προϊόντος ή προσαρμογής στην αγορά.

 1. Διεξαγωγή ανάλυσης αγοράς

Η στρατηγική εισαγωγών ή εξαγωγών της επιχείρησής σας θα ωφεληθεί σημαντικά από τη σε βάθος εξοικείωση σας με την αγορά-στόχο σας. Το κλειδί είναι να μηδενίσετε την ιδανική βάση πελατών σας και να προσαρμόσετε ένα προϊόν ή μια υπηρεσία μόνο για αυτούς.

Για να τοποθετήσετε με επιτυχία την επιχείρησή σας στην αγορά και να καθιερώσετε την επωνυμία σας ως ξεχωριστή από τον ανταγωνισμό, πρέπει να είστε πλήρως εξοικειωμένοι με το τελευταίο. Αφού δημιουργήσετε ένα προϊόν ή ένα κατάλληλο προϊόν στην αγορά, ήρθε η ώρα να ακονίσετε τα λεπτότερα σημεία.

Ποια χαρακτηριστικά των δημογραφικών στοιχείων και της ψυχολογίας του κοινού που επιθυμείτε είναι πιο σημαντικά για εσάς; Ποιοι είναι αυτοί, ποιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και γιατί θέλουν να βρουν λύση; Για ποιους λόγους τους αρέσει το προϊόν σας;

Ποιες εταιρείες αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για την επιτυχία σας και γιατί είναι οι κύριοι ανταγωνιστές σας; Σε σύγκριση με παρόμοια είδη στην αγορά, τι κάνει το δικό σας καλύτερο; Σε ποια θέση αγοράς σκοπεύετε να τοποθετήσετε το προϊόν σας; Συλλέξτε τα δεδομένα που χρειάζεστε για να αναπτύξετε ένα προϊόν ή μια υπηρεσία που θα αρέσει στο κοινό-στόχο σας.

 1. Καταχωρίστε την επιχείρησή σας και αποκτήστε τις απαραίτητες άδειες

Αφού καταλήξετε σε ένα σχέδιο δράσης, ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε την επιχείρησή σας. Υπάρχουν πολλές επιλογές για αυτό, αλλά πολλές απαιτούν μακρύ χρόνο για να ασχοληθείτε με τη γραφειοκρατία και άλλες μορφές γραφειοκρατίας. Ωστόσο, η εύχρηστη ενσωμάτωση μπορεί να είναι για εσάς εάν βιάζεστε να κάνετε τα πράγματα σε τροχιά.

Η ανάγκη για επαγγελματική άδεια μπορεί να διαφέρει πολύ μεταξύ διαφορετικών χωρών. Μάθετε τι χρειάζεστε για να το κάνετε αυτό και αποκτήστε το. Οι κατασκευαστές ή οι έμποροι εξαγωγείς με σύνδεσμο υποστηρικτικού κατασκευαστή μπορούν να υποβάλουν αίτηση για Πρόγραμμα Άδειας Προώθησης. Χορηγείται για φυσικές εξαγωγές, όπως εξαγωγές σε SEZ, ενδιάμεσες προμήθειες και αγαθά σε πλοία ή αεροπλάνα, εφόσον πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις.

Διαβάστε επίσης: Γιατί είναι σημαντικό να καταχωρήσετε την επιχείρησή σας

 1. Εντοπίστε έναν αξιόπιστο προμηθευτή

Μετά την ίδρυση μιας επιχείρησης και τον προσδιορισμό του κατάλληλου προϊόντος ή κατάλληλου προϊόντος στην αγορά, μπορεί να ξεκινήσει η προμήθεια προϊόντων. Χρησιμοποιώντας ένα διαδικτυακή αγορά Η εύρεση πιθανών προμηθευτών για εισαγωγές και εξαγωγές είναι ένα απλό πρώτο βήμα μεταξύ πολλών. Μερικές από τις καλύτερες αγορές από επιχείρηση σε επιχείρηση παρατίθενται παρακάτω.

 • Alibaba
 • Οι παγκόσμιες πηγές
 • Κατασκευασμένο στην Κίνα
 • IndiaMART
 • TradeIndia
 • eWorld Trade

Εάν θέλετε να αποτρέψετε την πληρωμή φόρων και δασμών σε εισαγόμενα αγαθά, μπορείτε να τα προμηθευτείτε από ένα έθνος με συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τη χώρα εισαγωγής σας. Κάντε την έρευνά σας για να διασφαλίσετε τη νομιμότητα των προμηθευτών με τους οποίους σκέφτεστε να συνεργαστείτε προτού δεσμευτείτε για οποιεσδήποτε συμφωνίες εισαγωγής ή εξαγωγής.

Πριν κάνετε μια παραγγελία, βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει όλες τις σχετικές ερωτήσεις και ότι έχετε κάνει όλη την απαραίτητη έρευνα. Μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι ο πωλητής είναι αυθεντικός ελέγχοντας τις αναφορές του, επιβεβαιώνοντας τα έγγραφα της επιχείρησής του και επικοινωνώντας με προηγούμενους πελάτες.

Επιπλέον, συνιστάται η παραγγελία δειγμάτων πριν από την εισαγωγή ή την εξαγωγή προϊόντων για να επιβεβαιωθεί ότι τα αγαθά ανταποκρίνονται στις απαιτούμενες απαιτήσεις και επίπεδα ποιότητας. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, σκεφτείτε την προσθήκη ετικετών.

Πρέπει να τηρείτε τους κανονισμούς επισήμανσης κάθε χώρας. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, για παράδειγμα, οι ετικέτες των τροφίμων πρέπει να περιλαμβάνουν μια πλήρη λίστα συστατικών και να εφιστούν την προσοχή σε τυχόν πιθανούς κινδύνους με έντονους χαρακτήρες. Επαληθεύστε ποια πρότυπα επισήμανσης πρέπει να ακολουθήσετε και βεβαιωθείτε ότι ο πάροχος σας τα γνωρίζει.

 1. Προσδιορίστε το συνολικό κόστος της προσγείωσής σας

Ήρθε η ώρα να βγάλουμε την αριθμομηχανή και να κάνουμε μαθηματικά. Πρέπει να γνωρίζετε το συνολικό κόστος προσγείωσης για να ξεκινήσετε μια εταιρεία εισαγωγής. Το συνολικό κόστος ενός προϊόντος είναι το άθροισμα όλων των εξόδων που πραγματοποιήθηκαν από την έναρξή του έως τη στιγμή που παραδόθηκε στον καταναλωτή. Οι δαπάνες αυτές συνίστανται κυρίως στα ακόλουθα:

 • Φόροι και δασμοί επί των εισαγωγών
 • Πληρωμές σε εκτελωνιστές
 • ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ
 • Κόστος Ασφάλισης
 • Προϋπολογισμός για τοπική συγκοινωνία
 • Τέλη αποθήκευσης
 • Κόστος Επιθεώρησης
 • Κόστος που σχετίζεται με την επεξεργασία πληρωμών
 • Το κόστος μετατροπής νομίσματος

Θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι ο όρος «συνολικό κόστος προσγείωσης» είναι πανομοιότυπος με «τιμή εκφόρτωσης», «καθαρό κόστος εκφόρτωσης», «συνολικό κόστος παράδοσης» και άλλες παρόμοιες εκφράσεις. Πριν ξεκινήσετε τις εισαγωγές ή τις εξαγωγές, είναι σημαντικό να υπολογίσετε το πλήρες κόστος γης για να ορίσετε δίκαιες τιμές και να εξασφαλίσετε ένα κέρδος.

Πώς θα καταλάβατε τι θα ξοδέψετε μόλις προσγειωθείτε; Ολόκληρο το κόστος προσγείωσης, συμπεριλαμβανομένων των τελωνείων και του ΦΠΑ, θα υπολογιστεί μόλις εισαχθούν οι κατάλληλες πληροφορίες.

 1. Ορίστε την τιμή πώλησης

Η ανάπτυξη μιας δομής τιμολόγησης που σας επιτρέπει να έχετε κέρδος μετά τον υπολογισμό του συνολικού κόστους εκφόρτωσης είναι πρόκληση. Συνιστάται να εξετάσετε προσεκτικά διάφορες επιλογές τιμολόγησης. Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία δομών τιμολόγησης από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε, όπως:

Ρύθμιση τιμής που λαμβάνει υπόψη το κόστος: Προσθέστε μια σήμανση που υπολογίζεται με βάση τις τυπικές τιμές αγοράς στο άθροισμα των δαπανών εκφόρτωσης.

Οι τιμές καθορίζονται από την προσφορά και τη ζήτηση: Πρέπει πρώτα να συγκρίνετε τα προϊόντα σας με την αγορά κατά την τιμολόγηση.

Μεταβλητή τιμολόγηση: Προσαρμόστε συχνά τις τιμές σας για να επωφεληθείτε από τις αλλαγές της αγοράς και τις αγοραστικές συνήθειες της πελατειακής σας βάσης.

Η χρήση της τυπικής προσέγγισης τιμολόγησης που ακολουθούν οι επιχειρήσεις στον τομέα σας θα μπορούσε να είναι απλούστερη. Αλλά αν το κάνετε αυτό, μπορείτε να χάσετε κάποια επιπλέον μετρητά. Εάν θέλετε να πετύχει η εισαγωγική ή εξαγωγική σας δραστηριότητα, πρέπει να τιμάτε ανταγωνιστικά.

 1. Δημιουργήστε ένα όνομα για το προϊόν σας

αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας

Το επόμενο βήμα είναι η δημιουργία ταυτότητας επωνυμίας και εξασφάλισης μάρκετινγκ. Η δημιουργία μιας ιστοσελίδας είναι το πρώτο βήμα. Επιλέξτε μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου όπως το BigCommerce, το Shopify και το WooCommerce, εάν θέλετε να προσφέρετε αγαθά και υπηρεσίες στο διαδίκτυο. Ένας απλός ιστότοπος που έχει δημιουργηθεί με χρήση Wix ή Squarespace θα αρκεί εάν σκοπεύετε να κάνετε τις περισσότερες από τις πωλήσεις σας αυτοπροσώπως σε εκδηλώσεις όπως εμπορικές εκθέσεις και συνέδρια.

Λάβετε υπόψη τις προτιμήσεις της αγοράς-στόχου σας ενώ αναπτύσσετε την ταυτότητα της επωνυμίας για την εταιρεία εισαγωγής ή εξαγωγής σας. Για παράδειγμα, ένα ασπρόμαυρο θέμα με γραμματοσειρές sans-serif θα μπορούσε να είναι αποτελεσματικό εάν το κοινό που επιθυμείτε ανταποκριθεί θετικά στην ιδέα μιας απλής αλλά αποτελεσματικής επωνυμίας.

Διαβάστε επίσης: Πώς να ξεκινήσετε να χτίζετε το εμπορικό σήμα σας ως νέα επιχείρηση

 1. Εναρκτήρια διαφήμιση

Το επόμενο, πολύ πιο δύσκολο βήμα είναι να βρείτε πιθανούς αγοραστές. Εάν έχετε μια ανώτερη προσφορά, μια καλά καθορισμένη αγορά-στόχο και έχετε επιτύχει επιτυχώς προσαρμογή προϊόντος ή αγοράς, θα βρείτε αυτή τη φάση πολύ λιγότερο δύσκολη. Μπορείτε να προωθήσετε την επιχείρησή σας εισαγωγής ή εξαγωγής σε διάφορες ρυθμίσεις.

Προσωπική επαφή: Αναζητήστε νέους πελάτες στον ιστό και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και, στη συνέχεια, προσεγγίστε τους με μια συζήτηση που προσθέτει αξία στη ζωή τους. Επικοινωνήστε τις υπηρεσίες εισαγωγής/εξαγωγής και τα προϊόντα σας μόλις έρθετε σε επαφή. Ένας χρήσιμος πόρος είναι Πλοηγός πωλήσεων του LinkedIn.

Κόστος προώθησης: Πραγματοποιήστε διαφημιστικές καμπάνιες στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας το Google Ads ή το LinkedIn Ads.

SEO: Πρέπει να εφαρμόσετε διάφορες στρατηγικές βελτιστοποίησης για να βελτιώσετε την κατάταξη του ιστότοπού σας στις μηχανές αναζήτησης. Για να γίνει αυτό, πρέπει να αναπτύξετε σχετικό περιεχόμενο με βάση τους όρους αναζήτησης που χρησιμοποιούνται από το κοινό-στόχο σας.

Ομάδες υπεράσπισης των επιχειρήσεων και εμπορικές ενώσεις: Εάν αναζητάτε νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες, θα σας βοηθήσει να εγγραφείτε σε ένα τοπικό εμπορικό επιμελητήριο και να εγγραφείτε σε ένα συμβούλιο εξαγωγών.

Εκθέσεις αγοράς: Είναι απαραίτητο να παρακολουθείτε τις εμπορικές εκθέσεις του κλάδου και να συμμετέχετε ειδικά σε εκθέσεις που αφορούν τον κλάδο σας.

 1. Οργανώστε τη αποστολή και το χειρισμό των προϊόντων σας

Μόλις οριστικοποιήσετε τους όρους της πώλησης με τον αγοραστή και όλα είναι εντάξει, ήρθε η ώρα να ρίξετε το μπαλάκι. Είναι απαραίτητο να σκεφτείτε πράγματα όπως αυτά πριν βουτήξετε με το κεφάλι στο διεθνές εμπόριο όταν έρθει η ώρα.

 • Τεκμηρίωση
 • ΑΣΦΑΛΙΣΗ
 • Διαπιστεύσεις και Εξουσιοδοτήσεις
 • Δασμοί και ποσοστώσεις
 • Περιορισμοί και κανόνες

Για το λόγο αυτό, πολλές εταιρείες από την αρχή προτιμούν να συνεργάζονται με έναν παγκόσμιο διαμεταφορέα. Αν και αυτή η προσέγγιση θα μπορούσε να ωφελήσει τα κέρδη σας, είναι πολύ λιγότερο αγχωτική από το να κάνετε τα πάντα μόνοι σας. Ο παγκόσμιος μεταφορέας εμπορευμάτων με τον οποίο συνεργάζεστε θα μεταφέρει τα προϊόντα σας από τον κατασκευαστή στον τελικό χρήστη.