Βασικές συμβουλές μάρκετινγκ για ηλεκτρονικά καταστήματα λιανικής

Τα ηλεκτρονικά καταστήματα λιανικής είναι ο νέος τρόπος για να πουλήσετε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας. Η άνοδος του ηλεκτρονικού εμπορίου είναι άμεσο αποτέλεσμα της ανάπτυξης του Διαδικτύου, το οποίο έχει διευκολύνει τους καταναλωτές να ψωνίζουν για προϊόντα και υπηρεσίες μέσω Διαδικτύου. Οι διαδικτυακοί έμποροι λιανικής είναι σε θέση να προσεγγίσουν περισσότερους πελάτες από ό,τι τα καταστήματα λιανικής. Μπορούν να προσφέρουν μια ευρύτερη επιλογή προϊόντων και υπηρεσιών, σε χαμηλότερες τιμές.

Επιπλέον, τα ηλεκτρονικά καταστήματα μπορούν να προσφέρουν την ευκολία των αγορών από την άνεση του σπιτιού ή του γραφείου σας. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για πελάτες που δεν ενδιαφέρονται να κάνουν ένα ταξίδι στο κατάστημα. Είναι σημαντικό να σκεφτείτε τι χρειάζεται για να πετύχετε σε αυτόν τον κλάδο. Πρέπει να κατανοήσετε μερικές βασικές συμβουλές μάρκετινγκ που θα σας βοηθήσουν να προσεγγίσετε το κοινό-στόχο σας, να αυξήσετε τις πωλήσεις και να προσελκύσετε νέους πελάτες.

Βέλτιστες πρακτικές αποστολής ηλεκτρονικού εμπορίου, αγοραστές στον κυβερνοχώρο: Βασικές συμβουλές μάρκετινγκ για ηλεκτρονικά καταστήματα λιανικής

Εξετάστε τα προϊόντα που πουλάτε και τον καλύτερο τρόπο για να τα προωθήσετε

Όταν είστε πωλητής λιανικής στο διαδίκτυο, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τα προϊόντα που πουλάτε και τον καλύτερο τρόπο για να τα προωθήσετε. Ένα τεράστιο μέρος του μάρκετινγκ λαμβάνει υπόψη τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας. Δεν λειτουργεί κάθε στρατηγική μάρκετινγκ για κάθε είδος προϊόντος ή υπηρεσίας.

Για παράδειγμα, αν είστε πουλώντας tote bags, θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι κάνετε μάρκετινγκ σε μια δημογραφική ομάδα που ενδιαφέρεται για αυτό το προϊόν. Κάντε έρευνα για τον στόχο σας και δείτε ποια προϊόντα και υπηρεσίες αγοράζουν.

Σύνδεσμος στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα

Πρέπει να προσθέσετε έναν σύνδεσμο προς το ηλεκτρονικό σας κατάστημα στο υποσέλιδο του ιστότοπου ή του ιστολογίου σας. Αυτό θα ενημερώσει τους πελάτες ότι μπορούν να έχουν πρόσβαση στον ιστότοπό σας από οπουδήποτε στο Διαδίκτυο. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε έναν σύνδεσμο στην αρχική σας σελίδα στον ιστότοπό σας. Αυτό θα επιτρέψει στους πελάτες να έχουν εύκολη πρόσβαση στο κατάστημά σας και να μάθουν περισσότερα για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας.

Προωθήστε τον ιστότοπό σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προωθήσετε τον ιστότοπό σας. Οι πιο δημοφιλείς ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης περιλαμβάνουν το Facebook, το Twitter, το Instagram και το LinkedIn. Μπορείτε να προωθήσετε τον ιστότοπό σας δημοσιεύοντας συνδέσμους σε αυτούς τους ιστότοπους. Οι σύνδεσμοι πρέπει να βρίσκονται σε σχετικές ομάδες και ομάδες όπου έχετε ακόλουθους. Βεβαιωθείτε ότι οι αναρτήσεις σας είναι σύντομες και περιλαμβάνουν μια παρότρυνση για δράση, όπως “Αγοράστε τώρα” ή “Μάθετε περισσότερα”.

Μπορείτε να προωθήσετε τον ιστότοπό σας προσθέτοντας έναν σύνδεσμο στον ιστότοπό σας στην υπογραφή του email σας. Μπορείτε επίσης να προωθήσετε τον ιστότοπό σας συμπεριλαμβάνοντας έναν σύνδεσμο προς τον ιστότοπό σας στις επαγγελματικές σας κάρτες ή στο επιστολόχαρτο της εταιρείας σας. Μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε έναν σύνδεσμο προς τον ιστότοπό σας στην επαγγελματική κάρτα ή το επιστολόχαρτό σας στην υπογραφή του email σας.

Παρέχετε δωρεάν αποστολή και επιστροφές

Στους πελάτες αρέσει η δωρεάν αποστολή και οι δωρεάν επιστροφές εάν είναι διαθέσιμες. Οι διαδικτυακοί έμποροι λιανικής θα πρέπει να προσφέρουν δωρεάν αποστολή και δωρεάν επιστροφές για όλες τις παραγγελίες ενός συγκεκριμένου ποσού. Αυτό θα σας δώσει την ευκαιρία να προσελκύσετε νέους πελάτες που αναζητούν δωρεάν αποστολή και δωρεάν επιστροφές. Οι πελάτες είναι επίσης πιο πιθανό να αγοράσουν αντικείμενα που μπορούν να επιστρέψουν εάν γνωρίζουν ότι θα τα πάρουν πίσω δωρεάν.

Προσφέρετε εκπτώσεις και κουπόνια

Μπορείτε να προσφέρετε εκπτώσεις και κουπόνια με διάφορους τρόπους. Μπορείτε να προσφέρετε ένα ποσοστό έκπτωσης από τη συνολική αγορά, ένα καθορισμένο ποσό σε δολάρια, δωρεάν αποστολή ή ένα δωρεάν δώρο με την αγορά. Μπορείτε επίσης να προσφέρετε έκπτωση για παραπομπές ή για εγγραφή στη λίστα email σας. Μπορείτε επίσης να προσφέρετε έκπτωση για πελάτες που αφήνουν μια κριτική στον ιστότοπό σας ή στη σελίδα σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δημιουργήστε βίντεο σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της εταιρείας σας

Δημιουργήστε βίντεο που εξηγούν τι κάνετε και γιατί το κάνετε. Για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε βίντεο σχετικά με το πώς φτιάχνετε προϊόντα ή πώς παρέχετε την εξυπηρέτηση πελατών. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε βίντεο σχετικά με τα οφέλη από τη χρήση των προϊόντων ή των υπηρεσιών σας. Αυτά τα βίντεο μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως διαφημιστικό υλικό για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που παρέχετε. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτά τα βίντεο ως μαρτυρίες για πιθανούς πελάτες που αναζητούν υπηρεσίες σαν τη δική σας.

Δημιουργήστε ένα ιστολόγιο ή ένα ενημερωτικό δελτίο

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το blog ή το ενημερωτικό δελτίο σας για να μοιραστείτε ενδιαφέροντα άρθρα σχετικά με θέματα που σχετίζονται με την επιχείρησή σας. Μπορείτε επίσης να μοιραστείτε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο παροχής υπηρεσιών εξυπηρέτησης πελατών και τον τρόπο που πουλάτε προϊόντα στο διαδίκτυο. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να μοιραστείτε χρήσιμες πληροφορίες με πελάτες που ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για το τι κάνετε και πώς το κάνετε. Αυτές οι πληροφορίες θα σας βοηθήσουν να προσελκύσετε νέους πελάτες γιατί θα δουν ότι έχετε πολύτιμες πληροφορίες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν στις δικές τους επιχειρήσεις.

Προσθέστε ένα πρόγραμμα επιβράβευσης στον ιστότοπό σας

Θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα αφοσίωσης που ανταμείβει τους πιστούς πελάτες με ειδικές προσφορές και εκπτώσεις σε μελλοντικές αγορές. Θα πρέπει επίσης να προσφέρετε προγράμματα επιβράβευσης που προσφέρουν εκπτώσεις ή άλλα κίνητρα με βάση την αγορά ορισμένων ποσοτήτων προϊόντων ή υπηρεσιών. Εάν έχετε μια υπάρχουσα πελατειακή βάση, είναι σημαντικό να εξετάσετε το ενδεχόμενο να προσφέρετε ένα πρόγραμμα αφοσίωσης που ανταμείβει τους πιστούς πελάτες με ειδικές προσφορές και εκπτώσεις σε μελλοντικές αγορές. Θα πρέπει επίσης να προσφέρετε προγράμματα επιβράβευσης που προσφέρουν εκπτώσεις ή άλλα κίνητρα με βάση την αγορά ορισμένων ποσοτήτων προϊόντων ή υπηρεσιών.

συμπέρασμα

Το κλειδί για την επιτυχία στον κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου είναι να κατανοήσουμε τι χρειάζεται για να πετύχουμε σε αυτόν τον κλάδο. Χρειάζεται να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να ερευνήσετε τι χρειάζεται για να πετύχετε σε αυτόν τον κλάδο, ώστε να μπορέσετε να προωθήσετε αποτελεσματικά τον εαυτό σας και να βελτιώσετε τις πωλήσεις στο διαδίκτυο. Ακολουθώντας αυτές τις βασικές συμβουλές μάρκετινγκ, μπορείτε να αυξήσετε τις πιθανότητες επιτυχίας σας στον κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου.