Γιατί είναι αποτελεσματική η φυσιοθεραπεία πυελικού εδάφους;

Οι μύες του πυελικού εδάφους είναι οι μύες του πυρήνα από τους οποίους εξαρτώνται πολλά ζωτικά όργανα και λειτουργίες του σώματος. Είτε υποστηρίζουν τη μήτρα είτε ελέγχουν τις κινήσεις της ουροδόχου κύστης και του εντέρου, οι μύες του πυελικού εδάφους είναι υπεύθυνοι για ορισμένες σημαντικές επεμβάσεις στο σώμα.

Συχνά, οι άνθρωποι βιώνουν ακραίους πόνους ή δυσφορία στην περιοχή της πυέλου ή αντιμετωπίζουν προβλήματα, όπως δυσκοιλιότητα ή αδυναμία ελέγχου των ούρων. Η βασική αιτία για όλα αυτά τα προβλήματα μπορεί να είναι οι εξασθενημένοι μύες του πυελικού εδάφους. Η εξάρτηση από φάρμακα όπως τα παυσίπονα δεν είναι ένας καλός τρόπος για να αντιμετωπίσετε αυτά τα ζητήματα υγείας. Έτσι, οι γιατροί συνταγογραφούν φυσιοθεραπεία πυελικού εδάφους όπου, μέσω μασάζ και ασκήσεων, μπορεί κανείς να επιστρέψει σε μια υγιή ζωή.

Τι είναι η Φυσικοθεραπεία Πυελικού Εδάφους;

Η φυσικοθεραπεία για το πυελικό έδαφος είναι μια θεραπεία που αντιμετωπίζει μυϊκές δυσλειτουργίες. Κάθε φορά που οι μύες εξασθενούν, μπορεί να εμφανιστούν πολλά συμπτώματα. Η κύρια λειτουργία ενός φυσιοθεραπευτή είναι να βρει τη βασική αιτία πίσω από αυτά τα συμπτώματα και να βοηθήσει τους ανθρώπους να απαλλαγούν από αυτά.

Ένας φυσιοθεραπευτής εξετάζει τους πυελικούς μύες σας, μελετά τα συμπτώματά σας με προσοχή και συνταγογραφεί ανάλογα τα προγράμματα θεραπείας. Σημαντικά προβλήματα σε αυτούς τους μύες προκύπτουν από την αποδυνάμωση των πυελικών μυών και ο μόνος τρόπος για να τους ενισχύσουμε είναι να βρούμε όλες τις υποκείμενες αιτίες και να τις διορθώσουμε. Ένας φυσιοθεραπευτής διορθώνει όλα αυτά τα υποκείμενα ζητήματα μέσω ασκήσεων και μασάζ, πράγμα που σημαίνει ότι στην όλη θεραπεία εμπλέκονται μηδενικά φάρμακα. Η φυσιοθεραπεία του πυελικού εδάφους μπορεί να αλλάξει τη ζωή για άτομα όλων των φύλων και ηλικιών, επειδή χρησιμοποιεί ασκήσεις και μεθόδους μασάζ για την ανακούφιση των μυών και την ανακούφιση από τον πόνο.

Πότε χρειάζεστε τη θεραπεία;

Το ανθρώπινο σώμα έχει έναν μοναδικό τρόπο να δείχνει σημάδια κάθε φορά που εμφανίζεται δυσλειτουργία οργάνων. Και το ίδιο μπορεί να εφαρμοστεί και στους μύες. Τα συμπτώματα είναι ορατά κάθε φορά που υπάρχει πρόβλημα στην περιοχή της πυέλου. Όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα όπως δυσκοιλιότητα, τεράστιος πόνος, δυσκολία στον έλεγχο των ούρων ή της κινητικότητας του εντέρου κ.λπ., είναι καιρός να επισκεφτείτε έναν επαγγελματία υγείας και να αναζητήσετε φυσιοθεραπεία. Αυτά είναι κοινά σημάδια ότι οι μύες σας έχουν αποδυναμωθεί και χρειάζεστε τη βοήθεια ενός φυσιοθεραπευτή για να επιστρέψετε σε έναν φυσιολογικό τρόπο ζωής.

Οφέλη Φυσικοθεραπεία

Οι μύες της πυέλου λειτουργούν ως μύες του πυρήνα για την υποστήριξη των ζωτικών οργάνων σας, συμπεριλαμβανομένης της ουροδόχου κύστης. Αυτοί οι μύες παίζουν καθοριστικό ρόλο στη συγκράτηση της μήτρας, της ουροδόχου κύστης και του ορθού στη θέση τους. Επιπλέον, είναι υπεύθυνοι για τη διατήρηση της ουρήθρας και της ουροδόχου κύστης στη θέση τους.

Ενώ αυτοί οι μύες είναι δυνατοί, αρχίζουν να εξασθενούν λόγω τραυματισμών, εγκυμοσύνης, γήρανσης και άλλων σοβαρών προβλημάτων.

Υπάρχουν πολλά οφέλη που αποκομίζετε από τη φυσιοθεραπεία, και μερικά από αυτά περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

  • Χαλαρώνει τους μύες.
  • Βελτιώνει τις κινήσεις του εντέρου και βοηθά στην απαλλαγή από τη δυσκοιλιότητα.
  • Βελτιώνει τις κινήσεις των ούρων και του εντέρου.
  • Η δύναμη του πυρήνα ανακτάται.
  • Αποτρέπει την πρόπτωση οργάνων.
  • Βοηθά στην ταχεία ανάρρωση μετά τον τοκετό.
  • Γρήγορη ανάρρωση μετά από τραυματισμούς και χειρουργεία.

φυσιοθεραπεία

συμπέρασμα

Η φυσιοθεραπεία της πυέλου είναι μια θεραπεία που εκτελείται μόνο από πιστοποιημένο φυσιοθεραπευτή που χρησιμοποιεί χειροκίνητες τεχνικές για να ανακουφίσει τους μύες του δαπέδου. Επιπλέον, διδάσκουν τη σημασία των ασκήσεων και των μασάζ. Αυτό περιλαμβάνει την αναπνοή με το διάφραγμα και γυμνάσια απαραίτητο για την ανάκτηση της πυελικής δύναμης.

Ανεξάρτητα από την ηλικία ή το φύλο σας και το είδος των συμπτωμάτων, ένας ειδικός φυσιοθεραπευτής μπορεί να σας βοηθήσει να επιστρέψετε σε μια καθημερινή ζωή χωρίς πόνο και ταλαιπωρία. Ωστόσο, σημειώστε ότι αυτές οι θεραπείες δεν είναι ίδιες για όλους και διαφέρουν από άτομο σε άτομο.