Γιατί οι επιχειρηματίες πρέπει να μάθουν να κωδικοποιούν

Η μόχλευση της τεχνολογικής έκρηξης επηρεάζει εξίσου όλους τους κλάδους. Ως αποτέλεσμα, η ικανότητα των τεχνολογιών είναι ένα από τα «must have» στον σημερινό επιχειρηματικό κόσμο. Οι ιδιοκτήτες μικρών εταιρειών πρέπει να διαθέτουν τις απαραίτητες δεξιότητες τεχνογνωσίας για να τους κρατούν στην κορυφή των τάσεων της επιχείρησής τους και μπροστά από τους συνομηλίκους τους. Σύμφωνα με τον Brodie, έναν ενθουσιώδη εκπαιδευτή επιχειρηματικότητας για τη δημιουργία ιστοσελίδων, η κωδικοποίηση είναι ένας από τους κρίσιμους τρόπους για τους επιχειρηματίες να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι άλλων επιχειρήσεων.

Αν και οι δεξιότητες κωδικοποίησης προκαλούν δέος στους υπαλλήλους της τεχνολογίας και της πληροφορικής, είναι μια βασική δεξιότητα που είναι χρήσιμη σε όλα τα τμήματα μιας επιχείρησης, από τις πωλήσεις και τη ρεσεψιόν μέχρι την ανάπτυξη υποστήριξης. Επιπλέον, υποστηρίζει τους διαχειριστές τεχνολογίας και τους επιχειρηματίες τεχνολογίας να εξοικειωθούν με την ιδέα της κωδικοποίησης. Σε αυτή την περίπτωση, μπορούν να παραμείνουν προσηλωμένοι στην ανάπτυξή τους και να ξεφύγουν από την επιχειρηματική κούρσα.

Έχετε ακούσει για την ομάδα του backend σας να ταχυδακτυλουργεί με ιδέες που βασίζονται σε Java και Python ή να χρησιμοποιεί NetBeans και άλλο λογισμικό για ανάπτυξη backend; Είναι καιρός να ενημερώσετε τις βασικές σας δεξιότητες κωδικοποίησης εάν αυτοί οι όροι χρειάζονται διευκρίνιση.

Γιατί οι επιχειρηματίες πρέπει να μάθουν να κωδικοποιούν

Λόγοι για την εκμάθηση κώδικα για τους επιχειρηματίες

Ακολουθούν επιτακτικοί λόγοι για κάθε επιχειρηματία να μάθει κωδικοποίηση, η οποία βάζει κάθε μικρή επιχείρηση στην κορυφή με τη σωστή στρατηγική.

Χτίζοντας σχέσεις μέσα στην ομάδα

Οι επιχειρήσεις ευδοκιμούν στην οικοδόμηση υγιών σχέσεων, όχι μόνο με τους πελάτες αλλά και με τους υπαλλήλους τους. Μια ομάδα τεχνολογίας με κίνητρα για να δημιουργήσει μια ισχυρή σειρά προϊόντων θα βοηθήσει κάθε εταιρεία να πραγματοποιήσει τους στόχους της πιο γρήγορα. Είτε προσλαμβάνετε υποψηφίους από Τεχνική ΕΙΝΑΙ ή άλλες πηγές, η δημιουργία ποιοτικών σχέσεων μαζί τους θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε την ομάδα σας και να προγραμματίσετε τα έργα αποτελεσματικά. Το να βγάλετε το παλτό σας ως αφεντικό και να κάνετε κωδικοποίηση σε υπολογιστή θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε κεφάλαιο σε ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο. Οι επιχειρηματίες που μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία ποιοτικών προγραμμάτων και να υποστηρίξουν τις ομάδες τους θα είναι σε καλύτερη θέση για να ενισχύσουν την παραγωγικότητα και την ανάπτυξη.

Παράπλευρη έλλειψη πόρων

Κατά την έναρξη μιας επιχείρησης, οι περισσότεροι επιχειρηματίες χρειάζονται βοήθεια για τη συγκέντρωση πόρων για να ξεκινήσουν το εγχείρημά τους. Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εμπλουτισμένοι με βασικές δεξιότητες κωδικοποίησης μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της παράδοσης των προϊόντων τους και τελικά θα είναι σε θέση να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τους πόρους. Για παράδειγμα, ένας επιχειρηματίας με εμπειρία στην κωδικοποίηση και τις τεχνολογίες ανάπτυξης ιστού μπορεί να προσγειωθεί στις απαραίτητες αλλαγές χωρίς να διακόψει τα χρονοδιαγράμματα της ομάδας του.

Ενισχύει τη δημιουργικότητα και την ευκινησία

Η εκμάθηση των βασικών στοιχείων της κωδικοποίησης μπορεί να βελτιώσει τη δημιουργική σκέψη και να δώσει λύσεις σε κρίσιμα προβλήματα, κάτι που βοηθά να τεθούν τα προϊόντα σε μια διαφορετική διάσταση. Για παράδειγμα, η ανάπτυξη προϊόντων από την Apple Inc. άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι βλέπουν τα smartphone και την εντύπωση του κοινού για την τεχνολογία. Οι σωστές δεξιότητες προγραμματισμού μπορούν να τονώσουν τη δημιουργικότητα για να εξετάσουμε τα προβλήματα από διαφορετικές οπτικές γωνίες και να βρούμε μια βιώσιμη λύση.

Σχεδιάστε τεχνικά εφικτές εργασίες

Ένας επιχειρηματίας με δεξιότητες προγραμματισμού μπορεί να βοηθήσει στην εφαρμογή θεωρητικών ιδεών σε έργα πραγματικής ζωής, κατανοώντας το πλαίσιο και το περιβάλλον που είναι συμβατό με τα προϊόντα. Θα τους βοηθήσει επίσης να κατανοήσουν ποιες γλώσσες προτιμώνται και ποιο πλαίσιο λειτουργεί καλύτερα για τις έννοιες και τις ιδέες τους, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της εταιρείας, ειδικά στα αρχικά στάδια ανάπτυξης.

Κορυφαίες 10 μελλοντικές τάσεις στην ανάπτυξη λογισμικού

Τεχνολογίες προγραμματισμού χρήσιμες για τους επιχειρηματίες

Ο κόσμος της κωδικοποίησης και του προγραμματισμού είναι τεράστιος και μπορεί να είναι εκφοβιστικό για τους επιχειρηματίες και τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να επιλέξουν τη σωστή τεχνολογία, ειδικά αν ξεκινούν. Εδώ είναι μερικές από τις βασικές δεξιότητες προγραμματισμού που πρέπει να έχει κάθε επιχειρηματίας

Γνώσεις ανάπτυξης Java

Η Java είναι μια από τις πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες ευέλικτες γλώσσες που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι στον τομέα της τεχνολογίας παγκοσμίως. Χρησιμοποιείται για την κατασκευή και συντήρηση διαφόρων εφαρμογών συμβατών με όλες τις συσκευές. Κατανοώντας τη γλώσσα, την τεχνική ανάπτυξη και τη δημιουργία εφαρμογών, οι επιχειρηματίες μπορούν να επωφεληθούν από το ίδιο.

Γλώσσα ανάπτυξης Python

Η Python είναι μια άλλη ευρέως χρησιμοποιούμενη πλατφόρμα που σπάνια απαιτεί κάποια εισαγωγή. Οι πρόσφατες τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη, τα μεγάλα δεδομένα κ.λπ., εργάζονται στη γλώσσα ανάπτυξης, βοηθώντας τις μικρές επιχειρήσεις να φτάσουν σε μεγαλύτερα ύψη. Παρά το γεγονός ότι είναι μια γλώσσα υψηλού επιπέδου που χρησιμοποιείται για απλές εργασίες, είναι επίσης μια από τις πιο εύκολες στην εκμάθηση, αφιερωμένη στην απλή σύνταξη της.

Γλώσσα ανάπτυξης Ruby

Το Ruby είναι ένα εργαλείο κωδικοποίησης πολλαπλών πλατφορμών που χρησιμοποιούν επίσης πολλές εταιρείες παγκοσμίως. Επιπλέον, δεδομένου ότι βοηθάει στην ταχεία ανάπτυξη διαφορετικών πρωτοτύπων, χρησιμοποιείται από τις περισσότερες νεοσύστατες εταιρείες παγκοσμίως.

Κλειδί σε πακέτο

Οι δεξιότητες προγραμματισμού και κωδικοποίησης μπορούν να βοηθήσουν τους επιχειρηματίες να διευθύνουν μια επιχείρηση γρήγορα και αποτελεσματικά. Αλλά, ακόμα κι αν κατανοείτε τις θεωρητικές πτυχές του και μπορείτε να σχεδιάσετε μερικές γραμμές μαζί, μπορείτε να πάρετε την εταιρεία σας μπροστά από το πακέτο.

Ωστόσο, η αλόγιστη κατάδυση στον απέραντο ωκεανό της κωδικοποίησης μπορεί να καταναλώσει χρόνο και προσπάθεια. Η κατανόηση των απαιτήσεων της εταιρείας και των απαιτήσεων του προϊόντος είναι απαραίτητη πριν επιλέξετε τη γλώσσα που θέλετε να μάθετε. Η εκμάθηση των σωστών δεξιοτήτων κωδικοποίησης μπορεί να βοηθήσει με την κριτική σκέψη, να βελτιώσει τη δημιουργική ικανότητα και να βοηθήσει με τα γενικά έξοδα.