Γιατί οι νεοσύστατες επιχειρήσεις πρέπει να επενδύσουν σε λογισμικό διαχείρισης αποθήκης

Σε μια ταχέως εξελισσόμενη και ανταγωνιστική αγορά, οι νεοφυείς επιχειρήσεις που βελτιστοποιούν και βελτιώνουν τη διαδικασία διαχείρισης αποθήκης προηγούνται του παιχνιδιού όσον αφορά την εξοικονόμηση δαπανών και την απόκτηση νέων πελατών. Από την άλλη πλευρά, η κακή διαχείριση της αποθήκης μπορεί να αυξήσει τους τραυματισμούς που σχετίζονται με την εργασία και το λειτουργικό κόστος σας. Επίσης, μπορεί να μειώσει την παραγωγικότητα στο χώρο εργασίας και το ηθικό των εργαζομένων. Ωστόσο, τα καλά νέα είναι ότι η εταιρεία σας μπορεί να επενδύσει σε προηγμένο λογισμικό που σας βοηθά να βελτιώσετε τις διαδικασίες της αποθήκης σας.

Γιατί οι νεοσύστατες επιχειρήσεις πρέπει να επενδύσουν σε λογισμικό διαχείρισης αποθήκης

Ιδιαίτερα, λογισμικό διαχείρισης αποθήκης (WMS) μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τις περισσότερες από τις προκλήσεις της αποθήκης που αντιμετωπίζει η εταιρεία σας. Το WMS είναι ένα πρόγραμμα εφαρμογής που επιτρέπει στην επιχείρησή σας να χειρίζεται τις καθημερινές λειτουργίες της εντός της αποθήκης. Μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη σφαλμάτων σχετικά με εργασίες, όπως η τοποθεσία των αποθεμάτων και η παρακολούθηση αποθέματος.

Αντίστοιχα, εάν η εκκίνηση σας έχει μόνο μία αποθήκη και θεωρείτε ότι είναι δύσκολο να παρέχετε οικονομικά αποδοτικά logistics και διαχείριση αποθεμάτων, ακολουθούν ορισμένοι από τους λόγους για τους οποίους πρέπει να επενδύσετε σε λογισμικό διαχείρισης αποθήκης:

  1. Μειωμένο Λειτουργικό Κόστος

Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους οι νεοφυείς επιχειρήσεις πρέπει να επενδύσουν σε λογισμικό διαχείρισης αποθήκης είναι ότι προσφέρει αποδεδειγμένες στρατηγικές για τη βελτίωση της λειτουργικής αποτελεσματικότητας και μειώνει το κόστος της αποθήκης. Το WMS σάς επιτρέπει να αυτοματοποιείτε μη αυτόματες διαδικασίες και να βρίσκετε ευκαιρίες για αυτοματοποίηση επαναλαμβανόμενων και χρονοβόρων εργασιών, ειδικά εκείνων που είναι επιρρεπείς σε ανθρώπινο λάθος, όπως εργασίες επιλογής και αποστολής. Επίσης, μπορείτε να μετρήσετε την απόδοση της εταιρείας σας, από την ταχύτητα εκπλήρωσης έως την ακρίβεια αποστολής.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι σήμερα προτιμούν την απλότητα και την ευκολία των καταναλωτικών τεχνολογιών και ελπίζουν να έχουν τις ίδιες δυνατότητες κατά την είσοδό τους στην αποθήκη. Και, το καλό είναι ότι το WMS μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία σας προσλαμβάνει, εκπαιδεύει και διατηρεί εργαζομένους.

Εάν το λογισμικό διαχείρισης της αποθήκης σας είναι πιο εύκολο στον χειρισμό και βελτιστοποιεί την ολοκλήρωση των εργασιών, πιθανότατα θα βελτιώσετε την ικανοποίηση και το ηθικό της ομάδας σας. Λάβετε υπόψη ότι η διατήρηση των εργαζομένων είναι ένα από τα κρίσιμα βήματα για την εξοικονόμηση χρημάτων, καθώς και για την αύξηση των εσόδων και της απόδοσης επένδυσης (ROI).

  1. Απόθεμα Just-In-Time

Το απόθεμα Just-in-time (JIT) είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίο οι νεοφυείς επιχειρήσεις πρέπει να επενδύσουν στο WMS. Είναι μια μέθοδος διαχείρισης αποθεμάτων όπου οι προμηθευτές λαμβάνουν αγαθά μόνο όταν χρειάζονται. Ο πρωταρχικός σκοπός της πρακτικής απογραφής JIT είναι η ελαχιστοποίηση του κόστους διατήρησης αποθεμάτων και η μεγιστοποίηση του κύκλου εργασιών του αποθέματος. Και, αυτή η μέθοδος απαιτεί τη χρήση προηγμένου λογισμικού, όπως το WMS, για την εκτέλεση της όλης διαδικασίας μέχρι την παράδοση, γεγονός που εξαλείφει την πιθανότητα λάθους και αυξάνει την παραγωγικότητα.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά τις κρίσιμες επιπτώσεις της στρατηγικής ΚΟΕ, ένα από τα κύρια αποτελέσματα αυτής της μεθόδου είναι ότι εξαλείφει την υπερπαραγωγή. Με άλλα λόγια, παραγγέλνετε μόνο ό,τι χρειάζεται η εταιρεία σας και δεν υπάρχει κίνδυνος να αποθηκεύσετε αχρησιμοποίητο απόθεμα. Λόγω του μικρότερου αποθηκευμένου αποθέματος, μπορείτε να περιμένετε να αυξήσετε το ROI της εταιρείας σας.

Επιπλέον, η στρατηγική JIT βοηθά τον κατασκευαστή να ελέγξει τη διαδικασία παραγωγής. Μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των πελατών αυξάνοντας γρήγορα την παραγωγή ορισμένων προϊόντων σε ζήτηση και ελαχιστοποιώντας την παραγωγή για προϊόντα αργής κίνησης. Κατά συνέπεια, αυτό επιτρέπει στο σύστημα JIT να είναι ευέλικτο και να ικανοποιεί τις συνεχώς μεταβαλλόμενες απαιτήσεις της αγοράς.

Επιπλέον, καθώς το JIT απαιτεί από εσάς να κατασκευάζετε μόνο όταν υπάρχει παραγγελία, πρέπει να προμηθευτείτε πρώτες ύλες τοπικά, καθώς θα παραδοθούν στο τμήμα σας πολύ νωρίτερα.

  1. Βελτιωμένη ορατότητα αποθέματος

Βελτιωμένη ορατότητα αποθέματος

Η ορατότητα του αποθέματος σημαίνει να γνωρίζετε τι απόθεμα αποθηκεύετε και πού βρίσκεται ανά πάσα στιγμή. Και, είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που παρέχει το WMS σε νεοφυείς επιχειρήσεις. Ο πρωταρχικός σκοπός του είναι να διασφαλίσει ότι τα εσωτερικά δεδομένα του αποθέματος αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα. Η χρήση WMS με RFID, σάρωση, γραμμωτό κώδικα και άλλες προσεγγίσεις εντοπισμού θέσης παρέχει ορατότητα στην τοποθεσία και ελαχιστοποιεί τις μη αυτοματοποιημένες συνθήκες όπου το απόθεμα χάνεται, λανθασμένα τοποθετείται ή ξεχνιέται μέσα στην αποθήκη.

Επιπλέον, το WMS λειτουργεί επίσης μαζί με τον προγραμματισμό πόρων της εταιρείας για την παροχή ζήτησης σε διαδικασίες πρόβλεψης μοιράζοντας ακριβή δεδομένα σχετικά με την απόδοση ενός συγκεκριμένου προϊόντος. Κατά συνέπεια, με δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, μπορείτε να λάβετε αξιόπιστες και έξυπνες αποφάσεις σχετικά με τα προϊόντα που θα αλλάξετε για την εκκίνηση για να αυξήσετε την κερδοφορία ή να μειώσετε τις απώλειες εσόδων.

  1. Βελτιωμένη εξυπηρέτηση πελατών

Η παροχή άριστης εξυπηρέτησης πελατών είναι ζωτικής σημασίας για να ξεχωρίσει η εταιρεία σας από τους ανταγωνιστές σας. Και, επενδύοντας σε WMS και βελτιστοποιώντας τις διαδικασίες της αποθήκης σας, γίνεται πιο εύκολο για εσάς να διαχειρίζεστε τον χώρο της αποθήκης σας και να γνωρίζετε ακριβώς πού αποθηκεύετε όλα τα είδη. Όταν η ομάδα σας ξέρει πού να πάει για να πάρει τα πράγματα που χρειάζεται, βελτιώνει την παραγωγικότητα στο χώρο εργασίας και την εξυπηρέτηση πελατών, καθώς τα αντικείμενα μπορούν να συσκευαστούν και να αποσταλούν γρήγορα.

Επιπλέον, υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι πελάτες θα επιστρέψουν τα αντικείμενα που αγόρασαν από την εταιρεία σας για διάφορους λόγους. Ίσως, να έχουν κάνει κατά λάθος μια παραγγελία για το λανθασμένο προϊόν ή η εταιρεία σας να τους παρέδωσε λάθος προϊόν. Σε περιπτώσεις όπου οι πελάτες επιθυμούν επιστροφή ή τους αποστέλλονται τα σωστά είδη, το λογισμικό διαχείρισης αποθήκης μπορεί να σας βοηθήσει να ελέγξετε εάν τα είδη που χρειάζεστε εξακολουθούν να βρίσκονται στο κατάστημα και να κάνει την επεξεργασία των επιστροφών πιο διαχειρίσιμη για τους πελάτες και την ομάδα σας.

συμπέρασμα

Συνολικά, το λογισμικό διαχείρισης αποθήκης δίνει στις νεοφυείς επιχειρήσεις τα εργαλεία για να είναι ανταγωνιστικές σε ένα συνεχώς εξελισσόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον. Εάν δεν διαθέτετε WMS, λάβετε υπόψη ότι αξίζει να εξεταστεί η επένδυση σε λογισμικό που λειτουργεί καλά για τις διαδικασίες της αποθήκης σας. Αφιερώστε χρόνο για να εξετάσετε τις δυνατότητες και τις επιλογές που χρειάζεται η εκκίνηση σας και, στη συνέχεια, βρείτε ένα λογισμικό που είναι πιο κατάλληλο για αυτές τις ανάγκες. Τελικά, η επένδυση σε WMS θα αυξήσει σημαντικά τα έσοδα και την απόδοση επένδυσης (ROI).