Γνωρίζοντας το σώμα σας και φροντίζοντας τον εαυτό σας

Είναι απαραίτητο να γνωρίζετε το σώμα σας και να φροντίζετε τον εαυτό σας. Είναι το πρώτο βήμα στη φροντίδα του εαυτού σας, ώστε να μπορείτε να ζήσετε μια μακρά, υγιή ζωή.

Δεν μπορείς να είσαι ευτυχισμένος άνθρωπος αν δεν ξέρεις το σώμα σου. Πρέπει να διαβάζετε, να ερευνάτε και να μαθαίνετε για το σώμα σας και να νοιάζεστε για αυτό. Μίλα σε ανθρώπους; Για αυτό, πρέπει να γνωρίζετε τη γλώσσα, και μπορείτε εξασκηθείτε στη συζήτηση με τους δασκάλους στο AmazingTalker.

Γνωρίζοντας το σώμα σας και φροντίζοντας τον εαυτό σας

Είναι η βάση της υγείας, της ευτυχίας και της ευημερίας. Και αν δεν ξέρετε πώς να φροντίζετε τον εαυτό σας, τότε είναι πιθανό να μην μπορείτε να ζήσετε αρκετά για να απολαύσετε όλα τα πράγματα που το κάνουν να αξίζει!

Πέντε όργανα του ανθρώπινου σώματος

 • Καρδιά
 • Πνεύμονες
 • Εγκέφαλος
 • Συκώτι
 • Νεφρό

1. Καρδιά

Καρδιά

Η καρδιά είναι το κέντρο μας κυκλοφορικό σύστημα. Αντλεί το αίμα μέσω των φλεβών και των αρτηριών σας, φέρνοντας οξυγονωμένα θρεπτικά συστατικά σε όλα τα μέρη του σώματός σας και απομακρύνοντας τα απόβλητα διοξειδίου του άνθρακα από αυτό. Δυστυχώς, η καρδιά λειτουργεί επίσης 24 ώρες το 24ωρο, 7 ώρες το 24ωρο, οπότε αν κάτι πάει στραβά (όπως αν ανοίξετε μια τρύπα μέσα από αυτήν), δεν υπάρχει τρόπος να σταματήσετε το αίμα σας να ρέει έξω από τα αγγεία μέχρι να κλείσουν ξανά.

2. Πνεύμονες

Οι πνεύμονές σας είναι τα όργανα που σας επιτρέπουν να αναπνέετε. Αποτελούνται από δύο μέρη:

 • Ο δεξιός πνεύμονας βρίσκεται στο στήθος σας και έχει τρία τμήματα: πάνω, μεσαίο και κάτω.
 • Ο αριστερός πνεύμονας βρίσκεται στην αριστερή σας πλευρά και έχει τρία τμήματα: πάνω, μεσαίο και κάτω.

3. Εγκέφαλος

Ο εγκέφαλός σας είναι το κέντρο ελέγχου του σώματός σας. Ελέγχει τα πάντα, από την αναπνοή και τον καρδιακό ρυθμό μέχρι την αντίληψη του πόνου, τους κύκλους ύπνου και το πόσο γρήγορα σκέφτεστε. Ο εγκέφαλος είναι επίσης το μεγαλύτερο και πιο περίπλοκο όργανο του σώματος – ζυγίζει περίπου 3 λίβρες (1 κιλό) και περιέχει 100 δισεκατομμύρια νευρώνες που συνδέονται με 100 τρισεκατομμύρια συνάψεις – και ένα σκληρό εξωτερικό κάλυμμα τον προστατεύει που ονομάζεται κρανίο.

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος αποτελεί τα δύο τρίτα του συνολικού μας βάρους, αλλά καταναλώνει μόνο περίπου το 2% της ημερήσιας ενεργειακής μας πρόσληψης. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν φάγαμε τίποτα άλλο για περίπου τρεις μέρες, το σώμα μας θα εξακολουθούσε να λειτουργεί αρκετά καλά χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα!

4. Συκώτι

Το συκώτι είναι το μεγαλύτερο όργανο στο σώμα σας. Είναι υπεύθυνο για πολλά πράγματα, όπως:

 • Η πέψη των τροφών και η απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα σας
 • Παραγωγή χολής, η οποία βοηθά στη διάσπαση των λιπών
 • Παραγωγή αίματος

5. Νεφρό

Τα νεφρά είναι υπεύθυνα για φιλτράροντας το αίμα και τη διατήρηση της ισορροπίας του σώματός σας. Βοηθούν επίσης στην αποβολή των αποβλήτων, στην παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων και στη διατήρηση των επιπέδων υγρών στο σώμα. Οι νεφρικές παθήσεις μπορεί να προκαλέσουν πολλά συμπτώματα, όπως:

 • Αναιμία (χαμηλός αριθμός ερυθρών αιμοσφαιρίων)
 • Υψηλά επίπεδα καλίου στο αίμα σας
 • Συσσώρευση υγρού γύρω από την καρδιά ή τους πνεύμονές σας

Να προσέχετε την υγεία σας και να προσέχετε τον εαυτό σας!

Το σώμα είναι το μεγαλύτερο όργανο στο σώμα μας. Ως εκ τούτου, παίζει ζωτικό ρόλο στη συνολική μας ευεξία, υγεία και ικανότητα να λειτουργούμε σωστά.

Κάθε όργανο έχει διαφορετικές λειτουργίες που σας επιτρέπουν να ζήσετε μια πλήρη ζωή! Εάν ένα από αυτά τα όργανα αποτύχει ή δυσλειτουργεί λόγω ασθένειας ή τραυματισμού, θα μπορούσε να έχει συνέπειες για άλλες περιοχές, όπως δυσκολία στην αναπνοή λόγω συμφόρησης που προκαλείται από συσσώρευση υγρού στους πνεύμονες. παράλυση που προκαλείται από εγκεφαλικό επεισόδιο. τύφλωση λόγω βλάβης που προκλήθηκε κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης στην περιοχή των ματιών κλπ.

Για να επιβιώσουμε και να ευδοκιμήσουμε στον σημερινό κόσμο, όπου η τεχνολογία προχωρά πιο γρήγορα από ποτέ, πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση για τη διατήρηση της καλής σωματικής υγείας, ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε να ζούμε υγιείς ζωές για μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι την ενηλικίωση!

Μπορείτε να βρείτε πολλές πληροφορίες στο Διαδίκτυο και ακόμη περισσότερες όταν μιλάτε σε ανθρώπους στην πραγματική ζωή για τις δικές τους εμπειρίες. Δεν χρειάζεται να μάθετε τα πάντα μόνοι σας—μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια από άλλους που έχουν πάει εκεί στο παρελθόν.

Όσο περισσότερο μιλάτε για την υγεία και το σώμα σας, τόσο καλύτερα θα αισθάνεστε!

Πρέπει να διαβάσετε, να ερευνήσετε και να μάθετε να νοιάζεστε για το σώμα σας. Στη συνέχεια, πρέπει να μιλήσετε με άτομα που το έχουν περάσει και μπορούν να σας βοηθήσουν να καταλάβετε τι περνάτε.

Τελικές σκέψεις!

Ήρθε η ώρα να αρχίσετε να φροντίζετε τον εαυτό σας!

Έχετε τη δύναμη να ελέγχετε την υγεία και την ευτυχία σας. Πρέπει να οικειοποιηθείτε το σώμα σας, να ακούσετε τι χρειάζεται και να καταλάβετε τι μπορείτε να κάνετε για να το κάνετε να αισθάνεται καλά.

Εάν δεν κοιμάστε αρκετά, ή εάν τρώτε πολύ ζάχαρη ή λίπος, ή εάν δεν ασκείστε αρκετά, όλα αυτά είναι πράγματα που μπορούν να προκαλέσουν πληθώρα προβλημάτων στο σώμα σας. Και ένα από αυτά τα προβλήματα είναι να νιώθετε άγχος επειδή κάτι δεν πάει καλά στη ζωή σας.

Ο καλύτερος τρόπος για να βγείτε από αυτόν τον κύκλο είναι να τον πάρετε ξανά στα χέρια σας: να μάθετε τι κάνει το σώμα ΣΑΣ χαρούμενο και υγιές (όχι κάποιου άλλου).