Διάφορα θρεπτικά και υγιεινά οφέλη του γάλακτος καμήλας

Το γάλα καμήλας περιέχει υψηλότερη ποσότητα βιταμίνης C από άλλα είδη γάλακτος θηλαστικών. Καθώς είναι δύο έως τρεις φορές περισσότερο από ό,τι περιέχει το αγελαδινό γάλα και επομένως είναι καλή πηγή βιταμίνης C σε σύγκριση με άλλες πηγές αυτής της βιταμίνης, οι οποίες είναι δύσκολο να αναπτυχθούν στην έρημο, σύμφωνα με μια ανασκόπηση που δημοσιεύτηκε στο Journal of Family Medicine and Πρόληψη ασθενειών και το 2019.

Γάλα καμήλας περιέχει βιταμίνη Α, αλλά η περιεκτικότητά της είναι χαμηλότερη από αυτή που υπάρχει στο αγελαδινό γάλα και περιέχει βιταμίνη Ε στην ίδια ποσότητα με το αγελαδινό γάλα, σύμφωνα με εργαστηριακή μελέτη που δημοσιεύτηκε στο International Journal for Vitamin and Nutrition Research. Αυτό το γάλα είναι εύκολα διαθέσιμο στα ηλεκτρονικά καταστήματα.

Πλούσια πηγή ορυκτών:

Το γάλα καμήλας περιέχει πολλά μέταλλα που χρειάζεται ο οργανισμός σε μικρές ποσότητες σε σύγκριση με άλλα είδη γάλακτος, καθώς είναι καλή πηγή ασβεστίου, σιδήρου και ψευδαργύρου. Σημαντικό για τη διατήρηση και τη βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Καλή πηγή υγιεινών λιπών:

Το γάλα καμήλας περιέχει πολλά υγιή λίπη, όπως π.χ. Λιπαρά οξέα μακράς αλυσίδας, λινολεϊκό οξύ και ακόρεστα λιπαρά οξέα που μπορούν να βελτιώσουν την υγεία της καρδιάς και του εγκεφάλου.

Αν και το γάλα καμήλας δεν είναι ένα από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα είδη γάλακτος στον κόσμο όπως το αγελαδινό γάλα, για παράδειγμα, είναι γνωστό σε πολλές χώρες και πολιτισμούς και έχει πολλά οφέλη για την υγεία. υγιεινό και μπορεί να ξεπεράσει άλλους τύπους γάλακτος. Το γάλα καμήλας Η Αυστραλία είναι διάσημη πάνω από όλα τα εμπορικά σήματα γάλακτος καμήλας. Ας αγοράστε γάλα καμήλας και λάβετε οφέλη!

Θρεπτικά συστατικά στο γάλα καμήλας

Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να τονίσουμε το γεγονός ότι το γάλα καμήλας περιέχει πολύ λιγότερα λιπαρά και θερμίδες από το αγελαδινό γάλα και το γάλα καμήλας περιέχει πολύ περισσότερη βιταμίνη Β3, σίδηρο και βιταμίνη C από το αγελαδινό γάλα. Το γάλα καμήλας περιέχει πολύ λίγη λακτόζη, καθιστώντας το μια καλή επιλογή για όσους δεν μπορούν να το πιουν. αγελαδινό γάλα λόγω της δυσανεξίας τους στη λακτόζη. Λέγεται ότι το γάλα καμήλας μοιάζει πολύ στη δομή και τη φύση με το μητρικό γάλα.

Τα οφέλη του γάλακτος καμήλας

Το γάλα καμήλας έχει πολλά οφέλη τα οποία θα εξετάσουμε παρακάτω:

1. Προστασία από τον διαβήτη

Το γάλα καμήλας περιέχει πολλές σημαντικές ουσίες και θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων πρωτεϊνών που μοιάζουν με ινσουλίνη, και η ισορροπία μεταξύ ινσουλίνης και γλυκόζης στο σώμα είναι σημαντική για την πρόληψη του διαβήτη.

Αυτό κάνει το γάλα καμήλας ιδιαίτερα χρήσιμο για την πρόληψη του διαβήτη και την ανακούφιση των συμπτωμάτων του ρυθμίζοντας το σάκχαρο στο αίμα, μειώνοντας την αντίσταση στην ινσουλίνη και μειώνοντας τη χοληστερόλη.

2. Ενισχύστε το ανοσοποιητικό

Ασυλία, ανοσία

Το γάλα καμήλας περιέχει υψηλό ποσοστό πρωτεΐνης και ορισμένες σημαντικές ενώσεις που έχουν αντιφλεγμονώδεις και αντιμολυσματικές ιδιότητες, καθιστώντας το φυσικό τονωτικό και υποστήριξη για το ανοσοποιητικό σύστημα και τις διάφορες λειτουργίες του στον οργανισμό.

3. Προστατέψτε το συκώτι

Τα θρεπτικά συστατικά στο γάλα καμήλας μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των ιών που προκαλούν ηπατική νόσο.

Το γάλα καμήλας έχει επίσης αποδειχθεί αποτελεσματικό στη μείωση των υψηλών επιπέδων ορισμένων ηπατικά ένζυμα, το οποίο είναι σημάδι βελτίωσης της υγείας του ήπατος. Αυξάνει επίσης τα επίπεδα ολικών πρωτεϊνών του σώματος που είναι χαμηλά σε ηπατική νόσο.

4. Η δυνατότητα βοήθειας στη θεραπεία του καρκίνου

Το γάλα καμήλας μπορεί να προκαλέσει τον θάνατο των καρκινικών κυττάρων, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία του καρκίνου.

Οι βιταμίνες Ε και C, ορισμένες πρωτεΐνες και οι ανοσοσφαιρίνες παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στην πρόληψη του καρκίνου, αλλά χρειάζεται ακόμη περισσότερη έρευνα.

5. Βοήθεια για τον αυτισμό

Λόγω των υψηλών συγκεντρώσεων ορισμένων σημαντικών θρεπτικών συστατικών στο γάλα καμήλας, είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για το νευρικό σύστημα και μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από ορισμένες αυτοάνοσες ασθένειες. Αρκετές μελέτες έχουν δείξει εκπληκτικά ότι το γάλα καμήλας μπορεί να μειώσει σημαντικά τα συμπτώματα του αυτισμού εάν λαμβάνεται τακτικά.

6. Ανακούφιση αλλεργικών αντιδράσεων

Μερικοί ερευνητές έχουν συσχετίσει το γάλα καμήλας με την ανακούφιση των αλλεργικών αντιδράσεων όταν καταναλώνεται τακτικά και δεν προκαλεί σε καμία περίπτωση αλλεργικές αντιδράσεις σε άτομα με δυσανεξία στη λακτόζησε αντίθεση με το αγελαδινό γάλα, λόγω της διαφορετικής δομής του.

7. Προωθήστε την υγεία της καρδιάς

Το γάλα καμήλας είναι πλούσιο σε υγιή λιπαρά οξέα, γεγονός που το καθιστά πολύ χρήσιμο στη βελτίωση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα. Και όταν τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης στο σώμα μειώνονται, μειώνονται οι κίνδυνοι καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού, υψηλής αρτηριακής πίεσης και αθηροσκλήρωσης.