Είναι επιτυχής η εξωσωματική γονιμοποίηση την πρώτη φορά;

Λοιπόν, η απάντηση στην παραπάνω ερώτηση είναι κατά κάποιο τρόπο ζοφερή! Όχι μόνο η εξωσωματική γονιμοποίηση, αν μιλάμε για το ποσοστό επιτυχίας οποιασδήποτε από τις θεραπείες γονιμότητας, η βεβαιότητα της επιτυχίας στον πρώτο κύκλο είναι μικρότερη. Οι καλύτερες κλινικές γονιμότητας δεν διαβεβαιώνουν ποτέ το ζευγάρι ότι θα έχει θετικό αποτέλεσμα από την εξωσωματική γονιμοποίηση. Η εξωσωματική γονιμοποίηση – χωρίς αμφιβολία ότι είναι η καλύτερη λύση γονιμότητας για την απόκτηση μωρού, ήταν ένα όφελος για τόσα πολλά άτεκνα ζευγάρια. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά ζευγάρια που βρίσκονται στην περίπλοκη περίπτωση της υπογονιμότητάς τους, επιλέγοντας τη δότρια διαδικασία με εξωσωματική γονιμοποίηση ή προηγμένη θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης, έχουν επιτυχημένο αποτέλεσμα μόνο κατά τον πρώτο κύκλο. Ενώ υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις υπογονιμότητας, όπου το ζευγάρι πρέπει να υποβληθεί σε δεύτερη εξωσωματική ή ίσως τρίτη εξωσωματική γονιμοποίηση για να έχει θετικό τεστ εγκυμοσύνης.

Δεδομένου ότι διαφορετικά άτομα έχουν διαφορετικό αναπαραγωγικό σύστημα, μερικά μπορεί να έχουν την καλύτερη ποιότητα των ωαρίων, ενώ άλλα μπορεί να μην έχουν. Λίγοι αντιμετωπίζουν το πρόβλημα στη διαδικασία της εμφύτευσης λόγω ανθυγιεινής μήτρας ή κακής ποιότητας εμβρύου. και ούτω καθεξής. Με βάση αυτούς τους λόγους, το αποτέλεσμα της εξωσωματικής γονιμοποίησης ποικίλλει επίσης.

Υπάρχουν ορισμένα στοιχεία που καθορίζουν το πραγματικό ποσοστό επιτυχίας μιας εξωσωματικής γονιμοποίησης κατά τη διάρκεια του κύκλου και αυτά είναι:

  • Η ποιότητα των ωαρίων που έχουν χρησιμοποιηθεί για γονιμοποίηση
  • Η κινητικότητα του σπέρματος
  • Η ποιότητα του εμβρύου (που έχει γίνει μετά τη γονιμοποίηση)
  • Η ηλικία του ζευγαριού
  • Το ποσοστό επιτυχίας της κλινικής εξωσωματικής γονιμοποίησης και
  • Η εμπειρία του ειδικού γονιμότητας (που κάνει την εξωσωματική γονιμοποίηση)

Εάν το επίπεδο AMH της γυναίκας είναι περισσότερο από το μέσο όρο και η υγεία της μήτρας είναι καλή, τότε το ποσοστό επιτυχίας της εξωσωματικής γονιμοποίησης με χρήση ωαρίων είναι αξιοπρεπές. Εάν το ζευγάρι θέλει να προχωρήσει στη διαδικασία του δότη (ή έχει συσταθεί για εξωσωματική γονιμοποίηση με ωάριο/σπέρμα ή έμβρυο δότη), τότε το ποσοστό επιτυχίας είναι υψηλό.

Μεταβλητές που καθορίζουν τις πιθανότητες ολοκλήρωσης στη θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης

Τα παρακάτω είναι μερικά στοιχεία που καθοδηγούν να αποφασίσετε εάν Θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης είναι μια λογική εναλλακτική για εσάς ή όχι.

1. Οποιοδήποτε προηγούμενο ιατρικό ιστορικό –

Οι ειδικοί γονιμότητας θα αξιολογήσουν προσεκτικά το προηγούμενο ιατρικό ιστορικό/ιστορικό γονιμότητας του ζευγαριού για να ελέγξουν εάν υπάρχει πιθανότητα να ολοκληρώσετε την εγκυμοσύνη είτε χρησιμοποιώντας τη βασική είτε την προηγμένη μέθοδο μιας ART. Το ιατρικό ιστορικό του ζευγαριού θα βοηθήσει σημαντικά στην έρευνα για το εάν έχετε αντιμετωπίσει εγκυμοσύνη στη ζωή σας, τις πιθανότητες πρόωρου τοκετού και ούτω καθεξής. Σε περίπτωση που κινδυνεύετε από έναν ανεπιτυχή τοκετό ή κάποιο άλλο μολυσματικό πρόβλημα, τότε ο γιατρός υπογονιμότητας θα δώσει στο ζευγάρι την κατάλληλη θεραπεία, εγκλιματίζοντας την πορεία της θεραπείας και κάνοντας ορισμένες υψηλές πιθανότητες επίτευξης.

2. Η σοβαρότητα της υπογονιμότητας του ζευγαριού–

Ο βαθμός στον οποίο η γονιμότητα ή το αναπαραγωγικό πλαίσιο του ζευγαριού δεν λειτουργεί σωστά είναι το καλύτερο στοιχείο που επηρεάζει το θετικό αποτέλεσμα στη θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης. Εάν το ζήτημα πίσω από την υπογονιμότητα του ζευγαριού δεν είναι τόσο περίπλοκο ή προχωρημένο, τότε ο ασθενής μπορεί να χρειαστεί να μην υποβληθεί σε θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης ως θεμελιώδης θεραπεία υπογονιμότητας, για παράδειγμα, IUI, φάρμακα γονιμότητας και άλλες ορμονικές θεραπείες μπορεί να βοηθήσουν στην ενθάρρυνση της ιδανικά αποτελέσματα. Σε κάθε περίπτωση, η χρήση της θεραπείας με εξωσωματική γονιμοποίηση απαιτείται εάν τα δευτερεύοντα φάρμακα καταφέρνουν να δημιουργήσουν τα ιδανικά αποτελέσματα. Κάθε φορά ένας ασθενής χρειάζεται να κάνει περισσότερους από έναν κύκλους εξωσωματικής γονιμοποίησης εάν το θέμα της υπογονιμότητας είναι υπερβολικά ακραίο.

Εκείνοι που αποτυγχάνουν στον πρώτο κύκλο εξωσωματικής γονιμοποίησης δεν χρειάζεται να ανησυχούν και να πέφτουν σε κατάθλιψη. Το ποσοστό επιτυχίας της εξωσωματικής γονιμοποίησης δεν μπορεί να προβλεφθεί για ορισμένους λόγους. Ως εκ τούτου, η επιλογή για τον δεύτερο κύκλο εξωσωματικής γονιμοποίησης είναι σοφή από την καλύτερη κλινική εξωσωματικής γονιμοποίησης.

3. Ηλικία του ασθενούς –

Η ηλικία είναι ένας κρίσιμος καθοριστικός παράγοντας όσον αφορά την επιτυχία στη θεραπεία της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Η ικανότητα μιας γυναίκας να δημιουργεί υγιή και υγιή αυγά μειώνεται με την επέκταση στην ηλικία της. Για παράδειγμα, μια γυναίκα αρκετά μεγάλης ηλικίας 25 ετών έχει ένα πιο πλεονεκτικό μέρος ωαρίων από μια κυρία άνω των 35 ή 40 ετών. Καθώς η ηλικία της γυναίκας αυξάνεται, η ποιότητα των ωαρίων αρχίζει να μειώνεται. Αυτή η μειωμένη γονιμότητα βοηθά στη μείωση των πιθανοτήτων επίτευξης σε μια θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης. Τα λιγότερα ωάρια και η χαμηλής ποιότητας φύση των ωαρίων επηρεάζουν αρνητικά τις πιθανότητες επίτευξης σε μια θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ορισμένα ζευγάρια, αφού λάβουν το αρνητικό αποτέλεσμα από την εξωσωματική γονιμοποίηση για τον πρώτο κύκλο, λαμβάνουν σύσταση από τον ειδικό γονιμότητας να πάνε για εξωσωματική γονιμοποίηση με ωάρια δωρητών. Ωάριο δότη θεωρείται πάντα όταν η γυναίκα έχει χαμηλή ποιότητα ωαρίων ή είχε αποτυχία εξωσωματικής γονιμοποίησης (χρησιμοποιώντας αυτο-ωάρια) στον πρώτο κύκλο.

4. Συνήθεις τάσεις –

Το τακτικό χρονοδιάγραμμα και η ρουτίνα με την οποία είναι εξοικειωμένο ένα άτομο σε μεγάλο βαθμό πηγαίνει πολύ στον καθορισμό των πιθανοτήτων ολοκλήρωσης σε μια θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης. Είναι πιο έξυπνο να μείνετε μακριά από ποτό, καπνό και ναρκωτικά, εάν θέλετε πραγματικά να επιτύχετε τη διαδικασία εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Τα άτομα που πίνουν ή καπνίζουν διατρέχουν πιο σοβαρό κίνδυνο απογοήτευσης κατά τη θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης σε σχέση με τα άτομα που δεν το κάνουν. Επιπλέον, η υπέρβαρη ή η γυναικεία κυρία πιστεύει επίσης ότι είναι δύσκολο να μείνεις έγκυος, επομένως είναι θεμελιώδες να διατηρείς ένα σταθερό βάρος.

Οι άνδρες που καπνίζουν καθημερινά, έχουν πολύ λιγότερο κινητικό και ενεργό σπέρμα σε σύγκριση με τους άλλους άνδρες, που μόλις και μετά βίας καπνίζουν. Ως εκ τούτου, συνιστάται να είστε σε μια ισορροπημένη ρουτίνα, ειδικά όταν σχεδιάζετε ένα μωρό.