Η μοναδική συσκευή που μπορεί να σας βοηθήσει να ενισχύσετε τη διάθεσή σας σχεδόν αμέσως

Τι θα γινόταν αν σας λέγαμε ότι η τόνωση της διάθεσής σας ήταν πολύ πιο εύκολη από ό,τι φαντάζεστε; Στην πραγματικότητα, μπορεί να είναι τόσο εύκολο όσο να βάλεις ένα ζευγάρι ειδικά ακουστικά και να ακούς χαλαρωτικούς ήχους ή υπέροχη μουσική ενώ διεγείρεις το πνευμονογαστρικό νεύρο! Είναι αλήθεια—αυτό είναι μια συσκευή διέγερσης του πνευμονογαστρικού νεύρου όπως το Xen by Neuvana μπορεί να σας προσφέρει. Σήμερα, θα σας πούμε περισσότερα για το πώς μια συσκευή διέγερσης του πνευμονογαστρικού νεύρου μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο βοηθώντας σας να νιώσετε σαν τον καλύτερο και λαμπρότερο εαυτό σας.

Τι είναι το πνευμονογαστρικό νεύρο;

Θα ξεκινήσουμε μιλώντας για το πνευμονογαστρικό νεύρο, το οποίο είναι το μακρύτερο κρανιακό νεύρο στο σώμα σας. Ξεκινά από το εγκεφαλικό στέλεχος και εκτείνεται μέχρι την κοιλιά σας. Αυτό το νεύρο παίζει σημαντικό ρόλο σε μια σειρά από λειτουργίες, όπως:

  • Έλεγχος καρδιακών παλμών
  • Ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης
  • Βοηθώντας στην πέψη
  • Επηρεάζοντας τη φλεγμονή
  • Μετάδοση πληροφοριών από το έντερο στον εγκέφαλό σας

Συγκεκριμένα, το πνευμονογαστρικό νεύρο είναι επίσης αναπόσπαστο μέρος του παρασυμπαθητικού νευρικού συστήματος. Είναι το σύστημα που είναι υπεύθυνο για τις λειτουργίες «ξεκούρασης και πέψης» στο σώμα. Με άλλα λόγια, σας βοηθά να χαλαρώσετε και να νιώσετε άνετα. Ουσιαστικά, αντιμετωπίζει την απόκριση «πάλης ή φυγής» που ενεργοποιείται από το συμπαθητικό νευρικό σύστημα.

Τώρα που μιλήσαμε λίγο για το πνευμονογαστρικό νεύρο και τον ρόλο του στο σώμα, ας συζητήσουμε πώς η διέγερση του πνευμονογαστρικού νεύρου μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της διάθεσης.

Πώς η διέγερση του πνευμονογαστρικού νεύρου μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της διάθεσης

Η διέγερση του πνευμονογαστρικού νεύρου (ονομάζεται επίσης διέγερση πνευμονογαστρικού νεύρου ή VNS) είναι μια θεραπεία που περιλαμβάνει την αποστολή ηλεκτρικών ερεθισμάτων στο πνευμονογαστρικό νεύρο. Αυτή η θεραπεία έχει χρησιμοποιηθεί για πολλά χρόνια για τη θεραπεία καταστάσεων όπως η επιληψία και η κατάθλιψη. Πιο πρόσφατα, άρχισε να χρησιμοποιείται και ως θεραπεία για το άγχος.

1. Μείωση της φλεγμονής

Υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους η διέγερση του πνευμονογαστρικού νεύρου μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της διάθεσης. Πρώτον, αυτή η θεραπεία μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής. Επειδή η χρόνια φλεγμονή έχει συνδεθεί με μια σειρά από παθήσεις ψυχικής υγείας, συμπεριλαμβανομένης της κατάθλιψης, του άγχους, ακόμη και της σχιζοφρένειας, η μείωση της φλεγμονής μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά από βελτιώσεις στην υγεία.

2. Επικοινωνία εντέρου και εγκεφάλου

Δεύτερον, η διέγερση του πνευμονογαστρικού νεύρου μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ του εντέρου και του εγκεφάλου. Αυτό είναι σημαντικό γιατί η σύνδεση εντέρου-εγκεφάλου πιστεύεται ότι παίζει ρόλο στη ρύθμιση της διάθεσης. Στην πραγματικότητα, μερικοί άνθρωποι αναφέρονται στο έντερο ως «δεύτερος εγκέφαλος» λόγω του πόσο στενά είναι συνδεδεμένο με τον εγκέφαλο!

3. Καρδιακός ρυθμός και αρτηριακή πίεση

Η διέγερση του πνευμονογαστρικού νεύρου μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του καρδιακού ρυθμού και της αρτηριακής πίεσης. Αυτό είναι ευεργετικό γιατί οι υψηλοί καρδιακοί παλμοί και η αρτηριακή πίεση συχνά συνδέονται με άγχος και στρες. Η μείωση αυτών των επιπέδων μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση μιας πιο ξεκούραστης ψυχικής κατάστασης.

4. Ξεκουραστείτε και χωνέψτε

Όταν επανερχόμαστε στην απάντηση «ξεκούραση και πέψη», αυτό υπογραμμίζει επίσης πώς το VNS μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της διάθεσής σας. Διεγείροντας το πνευμονογαστρικό νεύρο, μπορείτε να βοηθήσετε στην ενεργοποίηση αυτής της απόκρισης και να προωθήσετε μια πιο χαλαρή κατάσταση. Αυτό μπορεί να είναι εξαιρετικά ωφέλιμο εάν παλεύετε με άγχος ή στρες.

Όλα αυτά τα οφέλη συνδυάζονται για να δημιουργήσουν ένα ισχυρό αποτέλεσμα που τονώνει τη διάθεση. Έτσι, αν ψάχνετε για έναν τρόπο να βελτιώσετε τη διάθεσή σας, η διέγερση του πνευμονογαστρικού νεύρου είναι μια επιλογή για εξερεύνηση.

Αλλά δεν είναι μόνο η διάθεσή σας που θα μπορούσε να ωφεληθεί από τη διέγερση του πνευμονογαστρικού νεύρου! Υπάρχουν πολλά άλλα πλεονεκτήματα VNS, τα οποία θα εξερευνήσουμε παρακάτω.

Άλλα πλεονεκτήματα VNS

διέγερση του πνευμονογαστρικού νεύρου

Πηγή εικόνας: wikipedia.org

Εκτός από τις επιδράσεις που ενισχύει τη διάθεση, η διέγερση του πνευμονογαστρικού νεύρου μπορεί να προσφέρει επίσης μια σειρά από άλλα οφέλη. Αυτά περιλαμβάνουν:

1. Μειωμένη φλεγμονή

Όπως αναφέραμε, η διέγερση του πνευμονογαστρικού νεύρου μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής. Όσον αφορά τη βελτίωση της υγείας σας, αυτό είναι χρήσιμο, επειδή η χρόνια φλεγμονή έχει συνδεθεί με μια σειρά ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων, του καρκίνου και της νόσου του Αλτσχάιμερ.

2. Βελτιωμένος ύπνος

Το VNS έχει επίσης αποδειχθεί σε βελτίωση της ποιότητας του ύπνου. Και δεν θα μπορούσαμε όλοι να επωφεληθούμε από τον καλύτερο ύπνο; Εάν παλεύετε με αϋπνία ή άλλα προβλήματα ύπνου, η διέγερση του πνευμονογαστρικού νεύρου θα μπορούσε να είναι μια χρήσιμη θεραπεία για εξερεύνηση.

3. Μειωμένος πόνος

Ένα άλλο πιθανό όφελος της διέγερσης του πνευμονογαστρικού νεύρου είναι ο μειωμένος πόνος. Αυτή η θεραπεία έχει αποδειχθεί ότι είναι χρήσιμη για τη θεραπεία καταστάσεων όπως ημικρανίες και ινομυαλγία σε ορισμένους ασθενείς.

4. Βελτιωμένη εστίαση

Αν δυσκολεύεστε με τη μνήμη, τη συγκέντρωση ή την εστίαση, το VNS ίσως αξίζει να το εξετάσετε. Σε ορισμένους, το VNS μπορεί να βελτιώσει τη γνωστική λειτουργία, συμπεριλαμβανομένης της μνήμης και της εστίασης.

Όπως μπορείτε να δείτε, η διέγερση του πνευμονογαστρικού νεύρου προσφέρει μια σειρά από πιθανά οφέλη. Εάν αντιμετωπίζετε κάποιο από τα ζητήματα που αναφέρονται παραπάνω, το VNS θα μπορούσε να αξίζει να το εξερευνήσετε ως πιθανή επιλογή θεραπείας.

Εάν πιστεύετε ότι η διέγερση του πνευμονογαστρικού νεύρου μπορεί να είναι κατάλληλη για εσάς, μιλήστε με το γιατρό σας για το εάν αυτή η θεραπεία θα μπορούσε να είναι μια επιλογή. Μπορούν να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε εάν το VNS είναι κατάλληλο για την ιδιαίτερη κατάστασή σας και να σας καθοδηγήσουν στα επόμενα βήματα της διαδικασίας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή διέγερσης του πνευμονογαστρικού νεύρου

Τώρα, ας μιλήσουμε περισσότερο για τη χρήση της συσκευής Xen της Neuvana με ακουστικά διέγερσης του πνευμονογαστρικού νεύρου. Αυτή η συσκευή διέγερσης του πνευμονογαστρικού νεύρου περιλαμβάνει ακουστικά και μια φορητή συσκευή που συνδέεται με το τηλέφωνό σας. Οι χρήστες μπορούν να ελέγχουν τις συνεδρίες διέγερσης του πνευμονογαστρικού νεύρου μέσω της εφαρμογής, απολαμβάνοντας τα οφέλη αυτής της θεραπείας σε μόλις λίγα λεπτά την ημέρα. Οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν τις συνεδρίες, την ένταση και τα μοτίβα τους και θα απολαύσουν μια ήπια αίσθηση θέρμανσης, μυρμηκίασης ενώ διεγείρεται το πνευμονογαστρικό νεύρο.

Για να ξεκινήσετε με το Xen by Neuvana, απλώς κατεβάστε την εφαρμογή και ακολουθήστε τις οδηγίες. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τα ακουστικά και την εφαρμογή για να ξεκινήσετε τη συνεδρία διέγερσης του πνευμονογαστρικού νεύρου. Είναι τόσο εύκολο!

Ένα πράγμα που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι η διέγερση του πνευμονογαστρικού νεύρου δεν είναι απαραίτητα μια «γρήγορη λύση». Αντίθετα, τα οφέλη αυτής της θεραπείας είναι σωρευτικά, που σημαίνει ότι συσσωρεύονται με την πάροδο του χρόνου, αλλά τελικά μπορείτε να αρχίσετε να αποκομίζετε τις ανταμοιβές της πιο γρήγορα και πιο γρήγορα. Επομένως, μην περιμένετε να δείτε άμεσα αποτελέσματα. Αντίθετα, δώστε στον εαυτό σας μερικές εβδομάδες για να βιώσετε τα πλήρη οφέλη της διέγερσης του πνευμονογαστρικού νεύρου.