Η σημασία της συσκευασίας και η επιρροή της στις αγοραστικές συνήθειες των πελατών

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, αντιμετωπίζετε αρκετές αποφάσεις ως καταναλωτής. Οι επιλογές αγορών σας, όπως γεύματα δείπνου ή προϊόντα περιποίησης, μπορούν να υπαγορεύσουν πώς θα πάει η μέρα σας.

Αν κοιτάξετε βαθύτερα, συνήθως δεν σκέφτεστε πολύ τις περισσότερες από τις αγορές σας. Ωστόσο, αυτές οι φαινομενικά κοσμικές αποφάσεις είναι αυτό που προσπαθούν να κατανοήσουν οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και οι έμποροι.

Οι επιχειρηματίες και οι έμποροι πρέπει να αποκωδικοποιήσουν τη διαδικασία σκέψης πίσω από τις αγοραστικές αποφάσεις των καταναλωτών. Μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα δεδομένα για να τελειοποιήσουν τις στρατηγικές μάρκετινγκ.

Επιπλέον, η ανθρώπινη ψυχολογία έχει καθοριστικό ρόλο στον επηρεασμό των ζωτικών συνηθειών των πελατών. Η ανταπόκριση ενός ατόμου σε μια εκστρατεία μάρκετινγκ εξαρτάται από τη γενική του άποψη για τη ζωή, τις στάσεις και τις αντιλήψεις του για τα πράγματα γύρω του.

Οι έμποροι αξιοποιούν το νόημα που αποδίδουν οι άνθρωποι σε συγκεκριμένα χρώματα. Για παράδειγμα, ορισμένες διαφημιστικές καμπάνιες χρησιμοποιούν χρώματα για να προκαλέσουν συναισθήματα στο κοινό τους. Οι μάρκες τροφίμων χρησιμοποιούν συνήθως κόκκινο, καθώς σχετίζεται με ώριμα φρούτα ή φρέσκο ​​κρέας. Οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται αυτό το ζωντανό χρώμα ως κάτι καλό για φαγητό.

Η κατανόηση της συμπεριφοράς των καταναλωτών είναι ζωτικής σημασίας για την επιλογή του καλύτερου σχεδιασμού και υλικού συσκευασίας, και το να γνωρίζετε τι κάνει το κοινό σας να ξεχωρίζει μπορεί να σας οδηγήσει στη σωστή κατεύθυνση.

Να θυμάστε ότι η συσκευασία είναι μια ευκαιρία για μια επιχείρηση για μια καλή πρώτη εντύπωση. Εάν ευθυγραμμίσετε τις αγοραστικές συνήθειες του πελάτη σας με την κατάλληλη επιλογή συσκευασίας, θα είστε καθ’ οδόν προς ένα επιτυχημένο εγχείρημα.

Η σημασία της συσκευασίας και η επιρροή της στις αγοραστικές συνήθειες των πελατών

5 λόγοι για τους οποίους η συσκευασία είναι σημαντική

1. Περιέχει αποτελεσματικά τα προϊόντα σας

Η συσκευασία επιτρέπει σε σκόνη, κόκκους ή υγρά προϊόντα να περιέχονται σε ένα δοχείο. Αυτά τα δοχεία διευκολύνουν την αποθήκευση για τα καταστήματα και τους καταναλωτές. Θα επιτρέψει στους κατασκευαστές να ομαδοποιούν μικρά αντικείμενα για αποτελεσματικό χειρισμό, παρακολούθηση και απόθεμα. Διατηρεί επίσης το περιεχόμενο ασφαλές μέχρι το τέλος της γραμμής παραγωγής και κατά την παράδοση.

2. Προστατεύει τα προϊόντα σας από ζημιές

Ένα προϊόν περνά από αποθήκευση, χειρισμό και μεταφορά πριν φτάσει σε έναν πελάτη. Η συσκευασία στοχεύει στην προστασία των προϊόντων από οποιαδήποτε μορφή ζημιάς σε αυτά τα στάδια.

Βοηθά να διατηρείται το προϊόν σε καλή κατάσταση καθώς ταξιδεύει μέσω της αλυσίδας logistics. Η καλή συσκευασία μπορεί να προστατεύσει το περιεχόμενό του από εξωτερικούς παράγοντες όπως το φως, η θερμότητα και η υγρασία.

3. Παρέχει ουσιαστικές πληροφορίες στους αγοραστές σας

Η συσκευασία παρέχει βασικές πληροφορίες στους αγοραστές, συμπεριλαμβανομένων των συστατικών, των χαρακτηριστικών, του βάρους του περιεχομένου, των πληροφοριών κατασκευαστή και των ημερομηνιών λήξης.

Μερικές φορές, το χρώμα της συσκευασίας μεταφέρει ένα μήνυμα σαν γεύση ή παραλλαγή. Τα προϊόντα διατροφής έχουν επίσης προτάσεις σερβιρίσματος, μεγέθη σερβιρίσματος και οδηγίες προετοιμασίας. Εν τω μεταξύ, τα φάρμακα υποχρεούνται από το νόμο να περιλαμβάνουν προειδοποιητικές πληροφορίες και προειδοποιητικά μηνύματα.

4. Χρησιμεύει ως εργαλείο προώθησης και μάρκετινγκ

Η συσκευασία παίζει ζωτικό ρόλο στην προώθηση και το μάρκετινγκ μιας μάρκας. Κάνει το προϊόν να ξεχωρίζει ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλα στο ράφι ή σε έναν ιστότοπο.

Αφηγείται επίσης μια ιστορία για το προϊόν και τις προσπάθειες κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευθύνης της εταιρείας. Επιπλέον, μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για τη μετάδοση της ταυτότητας της επωνυμίας και των αξιών της εταιρείας.

5. Κάνει τα προϊόντα σας πιο βολικά στη χρήση, την κατανάλωση και την αποθήκευση

Η συσκευασία διευκολύνει τους καταναλωτές να χρησιμοποιήσουν ένα προϊόν. Για παράδειγμα, οι λοσιόν και τα σαμπουάν έρχονται σε συμπιεσμένα ή αντλούμενα μπουκάλια για να κάνουν τη διανομή πιο βολική.

Η συσκευασία επιτρέπει επίσης στους αγοραστές να καταναλώνουν τα προϊόντα με τον πιο βολικό τρόπο. Τα μπουκάλια ποτών για προσωπική κατανάλωση πρέπει να χωράνε στο χέρι και να ανοίγονται χωρίς εργαλεία.

Δεν μπορείτε να σκεφτείτε ποια συσκευασία να χρησιμοποιήσετε; Κάντε πρώτα έρευνα αγοράς

Συσκευασία παίζει ζωτικό ρόλο στην ανάπτυξη προϊόντων. Ωστόσο, η επιλογή του καλύτερου για την επωνυμία σας μπορεί να είναι τρομακτική. Θα βοηθούσε να πραγματοποιηθεί εκτενής έρευνα αγοράς πριν αποφασίσετε για το σχέδιο και τα υλικά συσκευασίας.

Η έρευνα αγοράς μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τι θέλει το κοινό σας. Μπορεί να σας εξοικειώσει με τα σημεία πόνου του πελάτη σας, ώστε να μπορείτε να παρέχετε βιώσιμες λύσεις. Θα εκτιμούσαν οι πελάτες σας την επανασφραγιζόμενη συσκευασία; Θέλουν δοχεία αρκετά ωραία για να τα εμφανίζουν; Το να προσδιορίσετε τι τους κάνει χαρούμενους μπορεί να σας οδηγήσει στη σωστή συσκευασία.

Η γνώση των αξιών και των ενδιαφερόντων του κοινού σας μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια συσκευασία που να του μιλάει.

Η ανακάλυψη και η κατανόηση των τάσεων μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε τις καλύτερες λύσεις συσκευασίας. Για παράδειγμα, οι καταναλωτές στις μέρες μας στρέφονται προς τη βιωσιμότητα και την επίγνωση. Η παροχή φιλικών προς το περιβάλλον συσκευασιών και πληροφοριών για την υγεία μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε το πλεονέκτημα που χρειάζεται η επωνυμία σας.

Η έρευνα αγοράς παρέχει επίσης πληροφορίες για το τι κάνουν οι ανταγωνιστές σας. Αυτές οι πληροφορίες μπορούν να σας επιτρέψουν να βελτιώσετε τη συσκευασία σας με βάση τις αδυναμίες τους ή να καινοτομήσετε χρησιμοποιώντας τα δυνατά τους σημεία.

Πώς η συσκευασία προϊόντων μπορεί να βοηθήσει την επωνυμία σας

Στοιχεία συσκευασίας που μπορούν να επηρεάσουν τις αγοραστικές αποφάσεις του καταναλωτή

● Χρώμα

Τα χρώματα της συσκευασίας σας μπορούν να προκαλέσουν διάφορα συναισθήματα από τους πελάτες σας. Αυτά τα συναισθήματα μπορούν να επηρεάσουν την αντίληψή τους για το εμπορικό σήμα ή το προϊόν σας. Η έρευνα αποκαλύπτει ότι οι άνθρωποι αποφασίζουν μέσα σε 90 δευτερόλεπτα από την αρχική τους αλληλεπίδραση με ένα προϊόν αν θα το αγοράσουν ή όχι. Είναι ενδιαφέρον ότι οι χρωματικές επιρροές 62 έως 90% της εν λόγω απόφασης.

Η χρήση χρωμάτων για να μεταδώσετε την ταυτότητα και τα οφέλη του προϊόντος σας θα ήταν το καλύτερο. Πρέπει να εκφράζει τη διάθεση ή τον τόνο που ευθυγραμμίζεται με τους στόχους σας. Για παράδειγμα, το κόκκινο συνδέεται συνήθως με τον ενθουσιασμό και τη διέγερση. Οι εταιρείες το χρησιμοποιούν για προϊόντα που σχετίζονται με τρόφιμα, δράση και κίνηση.

● Σχεδιασμός

Μια μελέτη το δείχνει 40% των καταναλωτών έχουν μοιραστεί φωτογραφίες ή βίντεο ενός προϊόντος που βρίσκουν ενδιαφέρον στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι ερωτηθέντες συμμερίστηκαν ότι η επώνυμη συσκευασία παίζει ζωτικό ρόλο στις αποφάσεις τους. Η έρευνα αποκαλύπτει επίσης ότι το 54% έχει στραφεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να βρει φωτογραφίες από αντικείμενα που σκοπεύει να αγοράσει. Δείχνει ότι ο εντυπωσιακός σχεδιασμός μπορεί να διαδώσει οργανικά τη λέξη για τα προϊόντα σας.

Οι καταναλωτές πιθανότατα θα έλκονται προς ένα σχέδιο προϊόντος που αντηχεί με τις αξίες και τις πεποιθήσεις τους. Για παράδειγμα, εάν κάνετε μάρκετινγκ σε άτομα που ζουν έναν μινιμαλιστικό τρόπο ζωής, είναι καλύτερο να επιλέξετε απλή συσκευασία.

● Έντυπες πληροφορίες

Εκτός από το ότι είναι δοχείο προϊόντος, η συσκευασία χρησιμεύει και ως εργαλείο επικοινωνίας. Είναι ένα μέσο για να μεταφέρετε άμεσα και γρήγορα το μήνυμά σας στους πελάτες σας. Οι πληροφορίες στη συσκευασία πρέπει να είναι αρκετά συνοπτικές ώστε να αποτρέπουν τυχόν ερωτήσεις από την αγορά-στόχο σας.

Μια διαφανής και ειλικρινής ετικέτα σάς επιτρέπει να οικοδομήσετε εμπιστοσύνη μεταξύ εσάς και του πελάτη. Η συμπερίληψη των βασικών προδιαγραφών του προϊόντος, των σχετικών ημερομηνιών και άλλων λεπτομερειών μπορεί να επηρεάσει τις αγοραστικές συνήθειες του καταναλωτή-στόχου σας. Μπορούν επίσης να επηρεάσουν τη φήμη της επωνυμίας σας, επομένως είναι καλύτερο να είστε ειλικρινείς στους ισχυρισμούς σας.

● Ποιότητα

Το μέγεθος, η στιβαρότητα, τα προστατευτικά χαρακτηριστικά και η συνολική ποιότητα της συσκευασίας είναι βασικοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τη συμπεριφορά των καταναλωτών. Είναι επίσης καλύτερο να εξετάσετε πόσο εύκολο θα ήταν για τους πελάτες να ανοίξουν, να σφραγίσουν ξανά ή να αποθηκεύσουν τη συσκευασία. Αυτές οι προσεκτικές λεπτομέρειες μπορούν να πείσουν το κοινό-στόχο σας να επιλέξει τα προϊόντα σας.

Μια μελέτη το δείχνει 55% των αγοραστών που βλέπουν βίντεο αποσυμπίεσης αποκαλύπτουν ότι αυτά τα βίντεο τους έπεισαν να αγοράσουν το προϊόν. Δείχνει ότι αξίζει να επενδύσεις στην εμφάνιση και την αίσθηση της συσκευασίας σου. Θα βοηθούσε να παρέχετε στον πελάτη μια συνολική ευχάριστη εμπειρία από τη στιγμή που ανοίγει το πακέτο σας.

● Εικόνα επωνυμίας

Είναι σημαντικό να κάνετε μια εντυπωσιακή πρώτη εντύπωση μέσα από τη συσκευασία σας. Η εμφάνιση και η αίσθηση της συσκευασίας σας αντικατοπτρίζει την ποιότητα του προϊόντος και την ακεραιότητα της επωνυμίας σας.

Οι πρώτοι χρήστες του προϊόντος σας μπορούν να λάβουν μια προεπισκόπηση του τι υπάρχει μέσα από το κοντέινερ του. Αν δεν εντυπωσιαστούν από την εμφάνιση του προϊόντος σας στο ράφι, πιθανότατα θα επέλεγαν άλλο αντικείμενο.

Η υψηλής ποιότητας συσκευασία μπορεί να πείσει τους πελάτες να εμπιστευτούν το προϊόν ακόμα κι αν δεν το έχουν δοκιμάσει ακόμα. Οι άνθρωποι που σχεδιάζουν να αγοράσουν είδη πολυτελείας εξετάζουν την premium συσκευασία για να αποφασίσουν αν θα αγοράσουν το προϊόν ή όχι.

● Αξίες και υπεράσπιση της εταιρείας

Η νέα γενιά καταναλωτών προσέχει περισσότερο τις αγοραστικές επιλογές της. Η έρευνα δείχνει ότι ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος, η κοινωνική ευθύνη και η ένταξη επηρεάζουν τις αγοραστικές συνήθειες του 80% των καταναλωτών. Είναι σημαντικό να ευθυγραμμίσετε την επωνυμία σας με αυτές τις αξίες εκφράζοντάς τις μέσω της συσκευασίας του προϊόντος που επιλέγετε.

Οι καταναλωτές εμπιστεύονται επωνυμίες που υποστηρίζουν την ηθική προμήθεια, την περιβαλλοντική βιωσιμότητα και τη διαφάνεια των προϊόντων. Η ίδια έρευνα αποκαλύπτει ότι το 77% των καταναλωτών είναι πιθανό να ξοδέψουν σε μάρκες που υπόσχονται εταιρική κοινωνική ευθύνη. Μπορείτε να επιδείξετε αυτή τη δέσμευση στη συσκευασία και στις ετικέτες σας.

Δημιουργήστε μια καλή πρώτη εντύπωση μέσω της συσκευασίας σας

Κάθε μέρα, χιλιάδες προϊόντα συναγωνίζονται για την πολύτιμη προσοχή των καταναλωτών. Το να ξεχωρίζετε από το πλήθος κρατά τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ.

Ένας τρόπος για να τραβήξετε την προσοχή είναι να κάνετε μια εξαιρετική πρώτη εντύπωση μέσω της συσκευασίας του προϊόντος. Ενώ ο βασικός της σκοπός είναι να διατηρεί τα αντικείμενα περιορισμένα και ασφαλή, η συσκευασία των προϊόντων παίζει επίσης κρίσιμο ρόλο στο μάρκετινγκ.

Αρκετά δημιουργικές ιδέες επωνυμίας μπορεί να ενισχύσει την εικόνα του προϊόντος σας. Η καλή συσκευασία είναι ένα από αυτά. Η ευθυγράμμιση των αξιών και των υπερασπιστών της επωνυμίας σας με την αγορά-στόχο σας μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε τα καλύτερα σχέδια συσκευασίας. Θα βοηθούσε επίσης εάν η συσκευασία σας μπορούσε να επικοινωνήσει με το τι είναι το προϊόν σας μέσω των χρωμάτων, των διατάξεων και του σχεδίου.

Ένας άλλος τρόπος να επηρεάσετε τους καταναλωτές να επιλέξουν το προϊόν σας είναι να προσφέρετε στιβαρή συσκευασία.

Οι πελάτες σας θα εκτιμούσαν τις μικρές λεπτομέρειες που μπορούν να κάνουν τη ζωή τους πιο εύκολη. Μερικά παραδείγματα είναι επανασφραγιζόμενες θήκες, δοχεία που είναι αρκετά όμορφα για να τοποθετηθούν σε ράφι και βιοδιασπώμενα κουτιά. Αυτά τα χαρακτηριστικά ανταποκρίνονται στην ανάγκη του καταναλωτή για ευκολία και βιωσιμότητα.

Είναι υπέροχο να θυμάστε ότι η συσκευασία σας αντικατοπτρίζει αυτό που υπάρχει μέσα. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το προϊόν σας να πάει από το ράφι στο καλάθι αγορών. Εάν το κουτί, ο κασσίτερος ή η θήκη σας αποπνέουν ποιότητα, οι πελάτες σας θα είναι πιο σίγουροι για το περιεχόμενό τους.