Ιδέες μάρκετινγκ που πρέπει να δοκιμάσετε για να αναπτύξετε την επιχείρησή σας στο σπα και στο σαλόνι σας

Το μάρκετινγκ σε κάθε επιχείρηση είναι ο σύνδεσμος μεταξύ της επιχείρησης και του κοινού. Καθορίζει το ρυθμό με τον οποίο το ευρύ κοινό γνωρίζει για τα αγαθά και τις υπηρεσίες σας. Υπαγορεύει επίσης το ποσό της υποστήριξης που θα λάβει η επιχείρησή σας.

Διαχειρίζεστε μια επιχείρηση σπα ή κομμωτηρίου και ψάχνετε πώς να αυξήσετε τη βάση πελατών σας καθώς και να τους διατηρήσετε; Η ανάπτυξη της επιχείρησής σας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την αποτελεσματικότητα της στρατηγικής μάρκετινγκ. Η πρώτη σας δουλειά είναι να τους προσελκύσετε στην επιχείρησή σας, αλλά να θυμάστε ότι είναι η ποιότητα των υπηρεσιών σας που θα καθορίσει ακόμα πόσους πελάτες θα επιστρέψουν στο κομμωτήριό σας.

Η ανάπτυξη μιας επιχείρησης μετριέται από το πόση βελτίωση και ανάπτυξη κερδίζει με την πάροδο του χρόνου. Αυτή η βελτίωση πρέπει να είναι συνεπής και προοδευτική για να ονομαστεί ανάπτυξη.

Ιδέες μάρκετινγκ που πρέπει να δοκιμάσετε για να αναπτύξετε την επιχείρησή σας στο σπα και στο σαλόνι σας

Η επιχείρησή σας δεν θα αναπτυχθεί από μόνη της εάν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για να βοηθηθεί η ανάπτυξή της. Παρακάτω παρατίθενται βασικές στρατηγικές που θα ενισχύσουν τις επιχειρήσεις σπα και κομμωτηρίου σας και θα σας αφήσουν ευγνώμονες.

Salon and Spa Business: Marketing Idea Tips

1. Μεγιστοποιήστε τη χρήση του λογισμικού

Υπάρχουν μέθοδοι που μπορείτε να υιοθετήσετε στο σπα σας για να δείτε την ανάπτυξη που πραγματικά επιθυμείτε. Μία βασική μέθοδος είναι η χρήση του Καλλυντικό λογισμικό κλινικής για την παρακολούθηση της ανάπτυξης της επιχείρησής σας και των πελατών σας. Είναι ένα πολύ στρατηγικό εργαλείο λογισμικού για την επιχείρησή σας.

Ενα εργαλείο λογισμικού αισθητικής κλινικής βοηθά την επιχείρησή σας με βασικούς τρόπους. Σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τους πελάτες σας και τον αριθμό των πελατών που λαμβάνετε. Σας βοηθά επίσης να γνωρίζετε πόσοι πελάτες επιστρέφουν στο σπα σας μετά την πρώτη τους επίσκεψη.

Δεν είναι μόνο χρήσιμο στη σχέση με τους πελάτες σας ή στην αποστολή πληροφοριών. Λογισμικό αισθητικής είναι επίσης χρήσιμο στα λογιστικά και οικονομικά τμήματα της επιχείρησής σας. Είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο διαχείρισης που θα δώσει στην επιχείρησή σας την απαραίτητη ώθηση.

Αυτό λογισμικό κλινικής σας βοηθά να παρακολουθείτε τους πελάτες, τα έξοδα και τα κέρδη. Σας βοηθά επίσης να υπενθυμίζετε σταθερά στους πελάτες σας την ύπαρξη της επιχείρησής σας μέσω ειδοποιήσεων SMS. Αυτός είναι ένας στρατηγικός τρόπος για την προώθηση των υπηρεσιών σας.

2. Απολαυστική εμπειρία πελάτη

Πρέπει να προσέχετε την ικανοποίηση των πελατών σας κατά την παραμονή τους στο κομμωτήριό σας. Δεν είναι μόνο οι υπηρεσίες σας που πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας. Το περιβάλλον σας πρέπει να είναι άνετο. Η φροντίδα των πελατών σας θα πρέπει επίσης να είναι φιλική και κορυφαία. Ενθαρρύνει τους πελάτες να συνεχίσουν να επιστρέφουν σε εσάς.

Διαβάστε επίσης περισσότερα για την ικανοποίηση πελατών:

3. Η οπτική του πελάτη

Αυτό δεν μπορεί να αποκλειστεί όσο η επιχείρησή σας υπάρχει για να εξυπηρετεί το κοινό. Είναι πολύ σημαντικό να λαμβάνετε τις απόψεις και τα σχόλια των πελατών σας. Όταν προσέχετε τα παράπονα και τις προτάσεις τους, τους κάνετε να νιώθουν ότι τους εκτιμούν και τους ακούνε. Οι ιδέες των πελατών σας μπορεί να αποδειχθούν απίστευτες και ακόμη και να βοηθήσουν την επιχείρησή σας.

4. Διαφημίσεις και Προσφορές

Όσο περισσότερο μιλάτε για την επιχείρησή σας, τόσο περισσότερη ευαισθητοποίηση αποκτά. Προωθήστε πάντα την επιχείρησή σας σε πελάτες και υποψήφιους πελάτες. Μπορείτε να απευθυνθείτε σε επαγγελματίες προωθητές για να χειριστούν τις τοποθετήσεις διαφημίσεών σας. Είναι σημαντικό να δημιουργήσετε ένα Εταιρικό προφίλ Google, αναφέροντας με σαφήνεια τη διεύθυνσή σας και τις προσφορές εάν υπάρχουν.

Μπορείτε να εκτελέσετε καμπάνιες και διαφημίσεις για να προσελκύσετε πελάτες σε περισσότερες από τις υπηρεσίες σας. Κάντε προσφορές και δώστε εκπτώσεις στις υπηρεσίες σας. Αυτό έχει αποδειχθεί μια εξαιρετική στρατηγική μάρκετινγκ.

5. Social Media Marketing

Social Media Marketing

Καθώς ο κόσμος προχωρά, οι επιχειρήσεις γίνονται όλες ψηφιακές. Μην υπονομεύετε τον ρόλο της επιρροής των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην επιχείρησή σας. Μπορεί να σας βοηθήσει να προσεγγίσετε ένα ευρύτερο κοινό από ό,τι θα μπορούσατε ποτέ από τη φυσική σας τοποθεσία.

Οι πληρωμένες διαφημίσεις μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορούν επίσης να προβληθούν στο διαδίκτυο για εσάς και να αποκτήσουν την επιχείρησή σας περισσότερη υποστήριξη. Είναι ένα πολύ αποτελεσματικό εργαλείο μάρκετινγκ, αρκεί να μεγιστοποιήσετε τη χρήση του για την επιχείρησή σας.

Διαβάστε επίσης αυτές τις συμβουλές κοινωνικής δικτύωσης:

6. Εορταστικές ανταμοιβές πελατών

Ευτυχισμένοι πελάτες σημαίνει ευτυχισμένη επιχείρηση. Η παροχή ανταμοιβών στους πελάτες στο τέλος κάθε έτους πωλήσεων θα τους παρακινούσε να επιστρέψουν κάθε χρόνο. Ετοιμάστε πακέτα για κάθε εποχή και χαρίστε τα στους πελάτες σας.

Χρησιμοποιήστε το κομμάτι που διατηρείτε με το σαλόνι/σπα σας λογισμικό διαχείρισης για τον καθορισμό πελατών με υψηλή υποστήριξη. Αυτά τα δεδομένα σας βοηθούν να τα ανταμείψετε ανάλογα.

7. Έχετε μια αποτελεσματική ομάδα

Η ομάδα της επιχείρησής σας θα παίξει μεγαλύτερο ρόλο από όσο μπορείτε να φανταστείτε στην επιτυχία της επιχείρησής σας. Αυτό περιλαμβάνει τους συνοδούς πελατών, τους διευθυντές, τους υπαλλήλους της ρεσεψιόν, τους αντιπροσώπους πωλήσεων, ακόμη και τους καθαριστές.

Δεν μπορείτε να έχετε μια επιτυχημένη επιχείρηση με μια αποτυχημένη ομάδα. Επενδύστε στην εκπαίδευση του προσωπικού σας και στη βελτίωσή του με δεξιότητες ωφέλιμες για την επιχείρησή σας. Καθώς μεγαλώνουν, η επιχείρησή σας θα γίνει επίσης.

8. Έχετε έναν ιστότοπο

Όσο περισσότερο χτίζετε την παρουσία της επιχείρησής σας στο διαδίκτυο, τόσο πιο ωφέλιμο είναι για την επιχείρησή σας. Πληρώστε για έναν ποιοτικό ιστότοπο για την επωνυμία σας. Δώστε στους πελάτες σας έναν ιστότοπο στο διαδίκτυο στον οποίο θα επισκέπτονται πάντα τις υπηρεσίες σας. Ο ιστότοπος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να κάνετε κράτηση για την υπηρεσία σας ή να ζητήσετε υπηρεσία κατ’ οίκον. Αυτό θα κάνει την επιχείρησή σας πιο προσιτή και θα ενθαρρύνει την υποστήριξη.

Ο ιστότοπός σας θα σας βοηθήσει εκπαιδεύσει υποψήφιους πελάτες σχετικά με τις λεπτομέρειες των υπηρεσιών σας και ενθαρρύνετέ τους να σας υποστηρίξουν. Μπορείτε επίσης να προσφέρετε καλλυντικές συμβουλές στους επισκέπτες και τους πελάτες σας μέσω της ιστοσελίδας σας.

9. Δώστε προσοχή στους ανταγωνιστές

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι μάρκες είναι ότι υπονομεύουν τον ανταγωνισμό τους. Δεν έχετε την πολυτέλεια να το κάνετε αυτό εάν θέλετε το καλύτερο για την επιχείρησή σας. Πρέπει να αποδεικνύετε ότι είστε καλύτεροι από τους ανταγωνιστές σας ανά πάσα στιγμή. Το κοινό χρειάζεται έναν λόγο για να συνεχίσει να προτιμά τις υπηρεσίες σας, από αυτές των αντιπάλων σας. Μην επιτρέπετε στους διαγωνισμούς να σας αποσπούν την προσοχή, αλλά ούτε και να τους υπονομεύετε.

Ο ρόλος του branding στην επιχείρησή σας

Συμβουλές για τον καθορισμό της επωνυμίας σας χωρίς μεγάλο προϋπολογισμό

Το branding είναι μια μοναδική στρατηγική από μόνη της. Αντιπροσωπεύει την ταυτότητα της επιχείρησής σας και αυτό που αντιπροσωπεύει. Το branding της επιχείρησής σας είναι ένα από τα πρώτα βήματα που κάνετε για τη δημιουργία της. Είναι το πρόσωπο της επιχείρησής σας ενώπιον του κοινού. Όποια ανάπτυξη και ανάπτυξη επιδιώκετε καθώς προχωράτε, είναι προς όφελος της επωνυμίας σας.

Υπάρχουν βασικά πλεονεκτήματα για την επιτυχημένη επωνυμία της επιχείρησής σας. Παρακάτω είναι μερικά από αυτά:

  • Διάκριση: Η επωνυμία της επιχείρησής σας είναι η ταυτότητά της. Είναι αυτό που το διακρίνει από άλλες επιχειρήσεις εκεί έξω. Αυτό έχει τη μορφή του ονόματος, του λογότυπου, της ετικέτας κ.λπ. Η επωνυμία της επιχείρησής σας την καθιστά μοναδική και εύκολα αναγνωρίσιμη από τους πελάτες σας.
  • Αξιοπιστία: Ως επιχείρηση, θα θέλατε να διατηρήσετε την εμπιστοσύνη των πελατών σας στην επωνυμία σας. Αυτό σας κρατά υπόλογους και καθοδηγεί τις επιχειρηματικές σας δραστηριότητες. Η επωνυμία φέρνει ένα αίσθημα ευθύνης, καθώς τώρα έχετε ένα όνομα να προστατεύσετε και προσδοκίες να ανταποκριθείτε. Αυτό κινητοποιεί επίσης την ανάπτυξη και τη συνεχή βελτίωση.
  • Συνεργασία επωνυμίας: Η εταιρική σχέση είναι μια βασική στρατηγική για την επίτευξη μεγαλύτερων για την επιχείρησή σας. Η κατοχή μιας καθορισμένης επωνυμίας προσελκύει επιχειρηματικούς συνεργάτες και προτάσεις. Εφόσον η επωνυμία σας είναι αξιόπιστη και ποιοτική, προσελκύει τα ίδια μυαλά. Μια σταθερή επωνυμία προσελκύει πολλές προτάσεις συνεργασίας. Απομένει σε εσάς να επιλέξετε το καλύτερο για την επωνυμία σας.

Διαβάστε επίσης αυτές τις συμβουλές επωνυμίας:

συμπέρασμα

Η εφαρμογή αυτών των στρατηγικών μάρκετινγκ θα δώσει στην επιχείρησή σας τα αποτελέσματα που περιμένετε και ακόμη περισσότερα. Το βασικό μυστικό για την επιχειρηματική επιτυχία είναι η συνέπεια. Να είστε συνεπείς με τους στόχους μάρκετινγκ και δημιουργίας επωνυμίας. Από τις διαφημίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέχρι τη χρήση λογισμικού, θα κάνουν τον ουρανό ως το όριο για την επιχείρησή σας.