Καινοτομίες Ανθρώπινου Δυναμικού Κάθε Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού πρέπει να γνωρίζει

Υπάρχουν διάφορες μεγάλες τάσεις που κατακλύζουν τη βιομηχανία ανθρώπινου δυναμικού. Οι περισσότερες από αυτές είναι καινοτομίες που χρησιμοποιούν οι διευθυντές ανθρώπινου δυναμικού για να αυξήσουν την αποδοτικότητα της εργασίας. Είναι απαραίτητο να παραμένετε ενημερωμένοι με τις τελευταίες τάσεις για να διασφαλίσετε ότι θα έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα από τις προσλήψεις.

Για παράδειγμα, πρέπει να γνωρίζετε ποιες είναι οι λύσεις διαχείρισης καινοτομίας και γιατί μπορεί να τις χρειάζεστε ως διαχειριστής ανθρώπινου δυναμικού. Ο καλύτερος τρόπος για να κατανοήσετε αυτήν και περισσότερες τάσεις είναι να διαβάσετε αυτό το άρθρο μέχρι το τέλος. Έχει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τις καινοτομίες HR το 2022.

Καινοτομίες Ανθρώπινου Δυναμικού Κάθε Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού πρέπει να γνωρίζει

Ας μπούμε σε αυτό.

  1. Αγκαλιάζοντας δεδομένα

Υπάρχουν τόσα πολλά που μπορείτε να κάνετε με τα δεδομένα ως διαχειριστής ανθρώπινου δυναμικού. Μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε πληροφορίες που δεν ήξερες ποτέ πριν. Στη συνέχεια, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να μειώσετε την εναλλαγή των εργαζομένων και να ενισχύσετε την ικανοποίηση των εργαζομένων. Τα καλύτερα δεδομένα προέρχονται από έρευνες εργαζομένων και συνεντεύξεις εξόδου.

Αλλά στη συνέχεια, υπάρχουν επίσης πολλές άλλες πηγές δεδομένων των εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένων των εντύπων μισθοδοσίας. Όποια πηγή και αν χρησιμοποιείτε, έχει σημασία πόσο καλά μεγιστοποιείτε αυτά τα δεδομένα. Τα καλά νέα με τα δεδομένα είναι ότι σας εξοπλίζουν περισσότερο. Γνωρίζετε τομείς στους οποίους πρέπει να βελτιώσετε και τα βήματα που πρέπει να κάνετε για να το κάνετε.

Ως εκ τούτου, η καινοτόμος χρήση δεδομένων είναι μία από τις τάσεις που θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να υιοθετήσετε ως διευθυντής ανθρώπινου δυναμικού. Μπορεί να είναι δύσκολο να συγκρίνουμε τους αριθμούς εκτός εάν έχετε μια ομάδα μηχανικής εκμάθησης ή έχετε επενδύσει σε ένα εργαστήριο ανάλυσης δεδομένων. Η άλλη επιλογή είναι η εξωτερική ανάθεση σε έναν ειδικό αναλυτή δεδομένων.

  1. Εφαρμογή του Υβριδικού Μοντέλου Εργασίας

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο οι επιχειρήσεις εφαρμόζουν την καινοτομία είναι η υιοθέτηση ενός ευέλικτου προγράμματος εργασίας. Οι διευθυντές ανθρώπινου δυναμικού πρέπει να κάνουν την εργασία να ταιριάζει στις προτιμήσεις των ομάδων τους. Αυτό μπορεί να υλοποιηθεί χρησιμοποιώντας α υβριδικό μοντέλο εργασίας να επιτρέπει στους εργαζομένους να εργάζονται από οπουδήποτε και την ώρα που έχουν επιλέξει την ημέρα ή τη νύχτα.

Είναι ζωτικής σημασίας οι εργαζόμενοι να αισθάνονται χαρούμενοι και να έχουν κίνητρο να εργαστούν στην εταιρεία σας. Ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλιστεί ότι θα συμβεί αυτό είναι με την υιοθέτηση πολιτικών με επίκεντρο τους εργαζομένους. Αλλά θα ήταν καλύτερο να υιοθετήσετε ένα υβριδικό σχέδιο εργασίας που δεν επιβραδύνει την παραγωγικότητα της εταιρείας και δεν είναι πολύ σκληρό για τους εργαζόμενους.

Η καινοτομία του μοντέλου εργασίας σας δεν είναι κάτι που μπορείτε να αναβάλλετε. Οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν υιοθετήσει αυτήν την καινοτομία περισσότερο από την κορύφωση της πανδημίας. Αναμφίβολα, το υβριδικό μοντέλο εργασίας θα είναι κρίσιμο στις καινοτομίες HR και θα πρέπει να το επιλέξετε εάν θέλετε να βελτιωθείτε.

  1. Χρήση εργαλείων διαχείρισης καινοτομίας

Ένας τρόπος για να είστε καινοτόμοι είναι να δημιουργήσετε καινοτόμες ιδέες. Η ομάδα σας εκτελεί καθημερινές λειτουργίες στον οργανισμό σας. Έτσι, αλληλεπιδρούν στενά με τους πελάτες και γνωρίζουν τομείς στους οποίους μπορείτε να καινοτομήσετε. Ως ιδιοκτήτης επιχείρησης, είναι απαραίτητο να διεξάγετε συνεδρίες καταιγισμού ιδεών.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο διαχείρισης καινοτομίας να συγκεντρώσει τις καλύτερες ιδέες. Η ομάδα σας μπορεί να μοιραστεί ιδέες που θα ωθήσουν την επιχείρησή σας προς τα εμπρός μέσω της λύσης διαχείρισης καινοτομίας που έχετε στη διάθεσή σας. Εάν χρειαστεί, μπορείτε να το κάνετε ανώνυμο, ώστε να αισθάνονται ελεύθεροι να στείλουν σχόλια.

Μην ξεχνάτε ότι το λογισμικό διαχείρισης ιδεών συμβαδίζει με λύσεις διαχείρισης καινοτομίας. Μια ιδέα τείνει να είναι απλώς μια έννοια μέχρι να την υιοθετήσετε και να την εφαρμόσετε. Το λογισμικό διαχείρισης ιδεών θα σας κάνει να είστε μπροστά, βοηθώντας στη διαχείριση των ιδεών καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους μέχρι να εφαρμοστούν.

  1. Δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο

Δεν μπορείτε να ξεχάσετε τη σημασία της κυβερνοασφάλειας στις επιχειρήσεις σήμερα. Υπάρχει επίσης ανάγκη να είστε καινοτόμοι σχετικά με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο της επιχείρησής σας. Το υβριδικό μοντέλο εργασίας έχει τεθεί υπό αυστηρό έλεγχο ως κρίσιμος παράγοντας για τις επιχειρήσεις.

Η πραγματικότητα είναι ότι ένα διάσπαρτο εργατικό δυναμικό μπορεί να εκθέσει μια επιχείρηση χωρίς τον κατάλληλο σχεδιασμό και επένδυση στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Ευτυχώς, οι περισσότερες εταιρείες το συνειδητοποιούν αυτό, με αναφορές να το δείχνουν περίπου 82% των οργανισμών έχουν πρόσφατα αυξήσει τις χορηγήσεις τους σε προϋπολογισμούς για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Πώς να διασφαλίσετε ότι η περιήγηση σας είναι ασφαλής

Η ασφάλεια της υπηρεσίας Cloud είναι μία από τις επενδύσεις που κάνουν με τους αυξημένους προϋπολογισμούς τους. Λειτουργεί καλά για τους περισσότερους οργανισμούς, καθώς οι ομάδες μπορούν να έχουν πρόσβαση στα εταιρικά δίκτυα σε ένα ασφαλές cloud. Τέτοιες καινοτομίες βοηθούν τις εταιρείες να αποτρέψουν τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα συστήματά τους.

  1. Λαμβάνοντας σοβαρά τις δεξιότητες δύναμης

Οι τεχνικές δεξιότητες είναι απαραίτητες και αξίζει να ληφθούν υπόψη κατά την πρόσληψη νέων ταλέντων. Αλλά δεν είναι ο μόνος παράγοντας που έχει σημασία. Είναι ζωτικής σημασίας να αναζητήσετε επίσης δεξιότητες δύναμης, ειδικά αν θέλετε να δημιουργήσετε μια εικονική ομάδα. Οι HR προσλαμβάνουν πλέον έχοντας κατά νου μεταβιβάσιμες δεξιότητες και στη συνέχεια επαναπροσδιορίζουν τις τεχνικές δεξιότητες.

Η τεχνολογία εξελίσσεται καθημερινά και απλοποιεί τις ροές εργασίας με διάφορους τρόπους. Έτσι, η εκπαίδευση ενός νέου μέλους της ομάδας σε τεχνικές δεξιότητες δεν θα διαρκέσει πολύ ή θα είναι δαπανηρή. Ωστόσο, εσείς και η ομάδα σας θα δυσκολευτείτε να συνεργαστείτε μαζί τους εάν δεν έχουν δεξιότητες συμπεριφοράς που είναι πλέον ζωτικής σημασίας.

Παραδείγματα αυτών των δεξιοτήτων περιλαμβάνουν:

Εν ολίγοις, οι διευθυντές ανθρώπινου δυναμικού γίνονται πιο καινοτόμοι στη χρήση των δυνατοτήτων των μελών της ομάδας τους. Η εξισορρόπηση των δυνατοτήτων κάθε μέλους και η εκπαίδευσή τους για τη βελτίωση των αδύνατων σημείων μπορεί να είναι χρήσιμη. Θα διασφαλίσει ότι έχετε μια ολοκληρωμένη ομάδα που μπορεί να δώσει ώθηση στην καινοτομία στο μέλλον.

  1. Αγκαλιάζοντας το VR Breakthrough

Η εικονική πραγματικότητα βοηθά τους διευθυντές ανθρώπινου δυναμικού να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα στην εργασία τους. Τους δίνει τη δυνατότητα να επιλέξουν τους καλύτερους υποψηφίους για την κάλυψη κενών θέσεων. Η πρόβλεψη είναι ότι η ανακάλυψη VR στο HR θα συμβεί το 2023 καθώς περισσότεροι διαχειριστές ανθρώπινου δυναμικού εκτιμούν την εικονική πραγματικότητα.

Έτσι, περισσότεροι εργοδότες θα αρχίσουν να υιοθετούν το VR στις διαδικασίες πρόσληψης. Αυτή η τεχνολογία θα βοηθήσει στον εξορθολογισμό κάθε πτυχής των διαδικασιών πρόσληψης. Για παράδειγμα, θα διευκολύνει την εύρεση ταλέντων κάνοντας επωνυμία εργοδότη. Όλοι γνωρίζουμε ότι το σωστό branding θα προσελκύσει υπαλλήλους.

Στη συνέχεια, η εικονική πραγματικότητα θα παίξει ουσιαστικό ρόλο στις συνεντεύξεις των εργαζομένων. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε περαιτέρω κατά την ενσωμάτωση και τη συνέντευξη για να βελτιστοποιήσετε τις διαδικασίες. Επιπλέον, οι ομάδες HR που θέλουν να υιοθετήσουν μοντέλα απομακρυσμένης εργασίας μπορεί επίσης να χρειαστεί να επενδύσουν σε VR για να εξασφαλίσουν συνεχή παραγωγικότητα.

  1. Ανάπτυξη νέων KPI παραγωγικότητας

Ως διευθυντής ανθρώπινου δυναμικού, πρέπει να αξιολογείτε τακτικά την παραγωγικότητα της ομάδας σας. Διαφορετικά, μπορεί να είναι δύσκολο να διασφαλιστεί ότι η παραγωγικότητα δεν θα μειωθεί. Ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι η ομάδα σας παραμένει παραγωγική είναι η ανάπτυξη νέων KPI που θα σας βοηθήσουν να αναλύσετε και να αξιολογήσετε την απόδοση μιας ομάδας.

Πρέπει να εστιάσετε σε ορισμένους τομείς όταν βρίσκετε δείκτες απόδοσης. Μπορείτε να δείτε πώς αποδίδει η ομάδα σας όσον αφορά την επικοινωνία και τη συνεργασία. Επίσης, κοιτάξτε τη νοοτροπία προπονητή και οτιδήποτε άλλο γύρω από τη θετική συμπεριφορά επαγγελματικής και προσωπικής ζωής για καλύτερη αποτελεσματικότητα και αποτελέσματα.

Λοιπόν, πώς μπορείτε να είστε καινοτόμοι σε αυτό το μέτωπο; Ένας τρόπος είναι η υιοθέτηση ενός μοντέλου κλειστού βρόχου. Αυτό θα διασφαλίσει ότι θα συλλέξετε σχόλια και θα ενεργήσετε σχετικά αμέσως. Επιπλέον, μπορείτε να λάβετε μέτρα για την καταπολέμηση του κινδύνου μεροληψίας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει ανώνυμα κανάλια για να σας βοηθήσουν να μειώσετε την προκατάληψη στις προσλήψεις.

Metaverse

  1. Περισσότερη χρήση του μετασύμπαντος

Δεν μπορείτε να μιλήσετε για καινοτομίες ανθρώπινου δυναμικού χωρίς να αναφέρετε τις μετασύνδεση. Η πραγματικότητα είναι ότι το μετασύμπαν γίνεται μέρος της καθημερινότητάς μας. Είναι ένας εικονικός κόσμος που καλύπτει τα πάντα, όπου συμβαίνουν πολλά, όπως και στην πραγματική ζωή. Οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν χρησιμοποιώντας avatars και κάνουν επιχειρηματικές κινήσεις σε αυτό.

Η χρήση του μετασύμπαντος στον κόσμο του ανθρώπινου δυναμικού είναι πιθανό να αυξηθεί το 2023. Περισσότερες επιχειρήσεις πλέον κινούνται προς την εικονική πρόσληψη. Καινοτομίες όπως το metaverse και το VR θα το κάνουν πιο αποτελεσματικό και αξιόπιστο. Δεν θα χρειαστεί να πραγματοποιήσετε προσωπικές συνεντεύξεις ή να είστε παρόντες για την επιβίβαση.

Μπορείτε να τα κάνετε όλα αυτά σε ένα διαδικτυακό περιβάλλον που μοιάζει με τον πραγματικό κόσμο. Για παράδειγμα, η συνέντευξη στο μετασύμπαντο σάς δίνει περισσότερες πιθανότητες να κατανοήσετε πιθανούς υπαλλήλους. Θα σας βοηθήσει να διαβάσετε τη γλώσσα του σώματος και τις μαλακές δεξιότητες καλύτερα από ό,τι όταν χρησιμοποιείτε συνεντεύξεις βίντεο ή οποιονδήποτε άλλο εικονικό τρόπο.

  1. Υιοθέτηση Τεχνολογιών Συγχώρεσης

Δεν έχει κάθε μέλος της ομάδας τις απαιτούμενες δεξιότητες για να προσφέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Κάποιοι χρειάζονται χρόνο για να αποκτήσουν εμπειρία και να γίνουν καλύτεροι σε αυτό που κάνουν. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που πρέπει να εξετάσετε τη χρήση της τεχνολογίας. Βοηθά τους λιγότερο ειδικευμένους υπαλλήλους να είναι παραγωγικοί και με αυτοπεποίθηση.

Ευτυχώς, η τεχνολογία έχει γίνει πιο επιεικής τα τελευταία χρόνια. Βοηθά τους χρήστες να αποφύγουν λάθη που μπορεί να είναι δαπανηρά. Επίσης, διασφαλίζει ότι τυχόν λάθη που γίνονται από άπειρα μέλη της ομάδας επισημαίνονται και διορθώνονται αμέσως. Τέτοιες καινοτόμες τεχνολογίες είναι κάτι που πρέπει να έχετε.

Επίσης, μπορείτε να αναζητήσετε πιο εξελιγμένα εργαλεία τεχνολογίας. Ένα εξαιρετικό παράδειγμα είναι το λογισμικό που λαμβάνει υπόψη την αρχαιότητα ενός υπαλλήλου. Παρακολουθεί στενότερα τι κάνουν οι λιγότερο έμπειροι υπάλληλοι. Αυτό σημαίνει ότι έχουν περισσότερα ερεθίσματα και υποστήριξη, κάτι που τους βοηθά να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους.

Τελικές σκέψεις

Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα καινοτομιών στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού. Αυτό το άρθρο έχει συζητήσει μερικά από αυτά για να σας βοηθήσει να ξέρετε τι να περιμένετε ως επαγγελματίας HR. Μπορεί να είναι δύσκολο να παραμείνετε στην κορυφή του παιχνιδιού προσλήψεων αν δεν γνωρίζετε τις καινοτομίες που θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε την επιχείρησή σας.

Τώρα έχετε μια υπόδειξη για το τι να υιοθετήσετε εάν θέλετε να προωθήσετε τις καινοτομίες. Οι υπάλληλοί σας μπορούν να αποτελέσουν εξαιρετική πηγή έμπνευσης για τις καλύτερες καινοτομίες. Η χρήση ενός εργαλείου διαχείρισης καινοτομίας θα κάνει τα πάντα πιο εύκολα για εσάς. Θα σας βοηθήσει να συγκεντρώσετε και να εφαρμόσετε όλες τις καλύτερες ιδέες καινοτομίας.