Καμία επιχείρηση δεν είναι πολύ μικρή για να προβάλλει διαφημίσεις στην τηλεόραση

Εάν είστε νέος ιδιοκτήτης επιχείρησης, γνωρίζετε ότι η εύρεση δημιουργικών τρόπων προώθησης της επιχείρησής σας μπορεί να είναι δύσκολη. Αλλά μην ανησυχείτε – η χρήση της τηλεοπτικής διαφήμισης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσεγγίσετε μεγάλο αριθμό πιθανών πελατών. Μπορεί να πιστεύετε ότι οι τηλεοπτικές διαφημίσεις είναι μόνο για μεγάλες εταιρείες με βαθιές τσέπες, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Στην πραγματικότητα, η τηλεοπτική διαφήμιση είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά και οικονομικά εργαλεία μάρκετινγκ που διαθέτουν οι μικρές επιχειρήσεις. Μερικές φορές μπορεί να έχει μια δημιουργική προσέγγιση, οπότε αν αναζητάτε κάποια έμπνευση, ακολουθούν τέσσερις δημιουργικοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τη διαφήμιση στην τηλεόραση για να προωθήσετε τη μικρή επιχείρησή σας.

Καμία επιχείρηση δεν είναι πολύ μικρή για να προβάλλει διαφημίσεις στην τηλεόραση

Δημιουργικοί τρόποι χρήσης της τηλεοπτικής διαφήμισης για την προώθηση της μικρής επιχείρησής σας

Τοποθετήσεις προϊόντων

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους χρήσης της τηλεοπτικής διαφήμισης για την προώθηση της μικρής επιχείρησής σας είναι μέσω της τοποθέτησης προϊόντων. Η τοποθέτηση προϊόντος είναι όταν το προϊόν σας προβάλλεται σε μια τηλεοπτική εκπομπή ή ταινία. Αυτός μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παρουσιάσετε το προϊόν σας μπροστά σε μεγάλο αριθμό ατόμων και να δημιουργήσετε ενδιαφέρον για την επιχείρησή σας.

Για να βρείτε ευκαιρίες για τοποθέτηση προϊόντων, μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με εταιρείες παραγωγής ή να συνεργαστείτε με μια εταιρεία τοποθέτησης προϊόντων. Εάν εργάζεστε με μικρότερο προϋπολογισμό, υπάρχουν επίσης ευκαιρίες για τοποθέτηση προϊόντων σε εκπομπές που βασίζονται στο διαδίκτυο και ανεξάρτητες ταινίες.

Χορηγία τοπικής εκδήλωσης

Ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε την τηλεοπτική διαφήμιση για την προώθηση της μικρής επιχείρησής σας είναι χορηγώντας μια τοπική εκδήλωση. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εμφανίσετε το όνομα και το προϊόν της επιχείρησής σας μπροστά σε μεγάλο αριθμό πιθανών πελατών. Όταν οι άνθρωποι βλέπουν το όνομα της επιχείρησής σας να σχετίζεται με ένα θετικό γεγονός, θα δημιουργήσει έναν καλό συσχετισμό στο μυαλό τους.

Για να βρείτε τοπικές εκδηλώσεις προς χορηγία, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Εμπορικό Επιμελητήριο σας ή να κάνετε αναζήτηση στο διαδίκτυο. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε απευθείας με τον διοργανωτή της εκδήλωσης για να ρωτήσετε σχετικά με τις ευκαιρίες χορηγίας.

Υπολειμματική τηλεοπτική διαφήμιση

Η Remnant τηλεοπτική διαφήμιση είναι μια εξαιρετική επιλογή για μικρές επιχειρήσεις με περιορισμένο προϋπολογισμό. Η υπόλοιπη διαφήμιση είναι ο απούλητος διαφημιστικός χώρος που πωλείται σε μειωμένη τιμή. Αυτός μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείτε το όνομα και το προϊόν της επιχείρησής σας σε μεγάλο αριθμό δυνητικών πελατών χωρίς να ξοδέψετε τα χρήματα. Διαφήμιση σε κοινοπρακτική τηλεόραση Οι εκπομπές είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να προσεγγίσετε μεγάλο αριθμό ατόμων με σχετικά χαμηλό κόστος.

Για να βρείτε ευκαιρίες για εναπομείνασες διαφημίσεις, θα θελήσετε να συνεργαστείτε με μια διαφημιστική εταιρεία που ειδικεύεται στην υπόλοιπη διαφήμιση. Οι τιμές θα ποικίλλουν ανάλογα με το σταθμό και τη χρονική περίοδο και οι εταιρείες με τις πιο στενές σχέσεις με τους εκδότες λαμβάνουν συχνά τις πρώτες πληροφορίες για τον καλύτερο υπόλοιπο διαφημιστικό χώρο. Γι’ αυτό σε αυτήν την κατάσταση, δεν συνιστάται να προσπαθήσετε να το κάνετε μόνοι σας χωρίς πρακτορείο.

Συνεργασία με άλλη μάρκα

Αν αναζητάτε έναν δημιουργικό τρόπο να χρησιμοποιήσετε τη διαφήμιση στην τηλεόραση για να προωθήσετε τη μικρή επιχείρησή σας, ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλη επωνυμία. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παρουσιάσετε το προϊόν σας μπροστά σε ένα μεγαλύτερο κοινό και να δημιουργήσετε ενδιαφέρον για την επιχείρησή σας.

Όταν επιλέγετε έναν συνεργάτη, είναι σημαντικό να επιλέξετε μια επωνυμία που να είναι συμπληρωματική με τη δική σας. Για παράδειγμα, εάν πουλάτε βιολογικές παιδικές τροφές, μπορεί να θέλετε να συνεργαστείτε με μια μάρκα που πουλά βιολογικά βρεφικά ρούχα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να προσεγγίσετε ένα μεγαλύτερο κοινό δυνητικών πελατών που ενδιαφέρονται για βιολογικά προϊόντα.

Πώς να βεβαιωθείτε ότι η τηλεοπτική σας διαφήμιση είναι επιτυχής

Τώρα που έχετε μερικές ιδέες για το πώς η μικρή ή η αρχική επιχείρησή σας μπορεί να διεισδύσει στις τηλεοπτικές διαφημίσεις, ας μιλήσουμε για το πώς μπορείτε να κάνετε επιτυχημένη την τηλεοπτική σας διαφήμιση. Υπάρχουν μερικά βασικά πράγματα που πρέπει να έχετε υπόψη κατά τη δημιουργία οποιασδήποτε διαφήμισης, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικά όταν η διαφήμισή σας θα προβάλλεται στην τηλεόραση.

Πες μια ιστορία

Ένας τρόπος για να χρησιμοποιήσετε την τηλεοπτική διαφήμιση για την προώθηση της μικρής επιχείρησής σας είναι να δημιουργήσετε μια διαφήμιση που αφηγείται μια ιστορία. Οι άνθρωποι αγαπούν τις ιστορίες και αν μπορείτε να δημιουργήσετε μια συναισθηματική σύνδεση με το κοινό σας, είναι πιο πιθανό να θυμούνται την επωνυμία σας.

Για να δημιουργήσετε μια διαφήμιση βασισμένη σε ιστορία, θα χρειαστεί να δημιουργήσετε μια ιδέα και να γράψετε ένα σενάριο. Μόλις έχετε ένα σενάριο, θα πρέπει να βρείτε μια εταιρεία παραγωγής για την παραγωγή της διαφήμισής σας. Εάν εργάζεστε με περιορισμένο προϋπολογισμό, ίσως θελήσετε να σκεφτείτε να δημιουργήσετε μόνοι σας το διαφημιστικό σας.

Κρατήστε το απλό

Κατά τη δημιουργία μιας τηλεοπτικής διαφήμισης, είναι σημαντικό να είναι απλό. Έχετε μόνο λίγα δευτερόλεπτα για να τραβήξετε την προσοχή του κοινού σας, επομένως πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το μήνυμά σας είναι σαφές και κατανοητό.

Για να διατηρήσετε τη διαφήμισή σας απλή, θα πρέπει να εστιάσετε σε ένα βασικό μήνυμα. Μην προσπαθήσετε να στριμώξετε πολλές πληροφορίες στη διαφήμισή σας. Μπορείτε πάντα να δημιουργήσετε μια σειρά από διαφημίσεις που βασίζονται η μία στην άλλη για να επικοινωνούν πιο περίπλοκα μηνύματα.

Κάντε το Visual

Ένα άλλο σημαντικό πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου όταν δημιουργείτε μια τηλεοπτική διαφήμιση είναι να την κάνετε οπτική. Οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να θυμούνται τη διαφήμισή σας εάν είναι οπτικά ελκυστική.

Για να κάνετε τη διαφήμισή σας οπτική, θα θέλετε να χρησιμοποιήσετε εικόνες και γραφικά που είναι εντυπωσιακά και εύκολα κατανοητά. Θα θελήσετε επίσης να χρησιμοποιήσετε χρώματα που κάνουν καλή αντίθεση μεταξύ τους.

Συμπεριλάβετε μια παρότρυνση για δράση

Κατά τη δημιουργία μιας τηλεοπτικής διαφήμισης, είναι σημαντικό να συμπεριλάβετε μια παρότρυνση για δράση. Αυτό είναι κάτι που λέει στο κοινό σας τι θέλετε να κάνει αφού δει τη διαφήμισή σας.

Η παρότρυνση για δράση μπορεί να είναι κάτι τόσο απλό όσο να πείτε στο κοινό σας να επισκεφτεί τον ιστότοπό σας ή να έρθει στο κατάστημά σας. Θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι η παρότρυνση για δράση είναι σαφής και κατανοητή.

Δοκιμάστε τη διαφήμισή σας

Μόλις δημιουργήσετε τη διαφήμισή σας στην τηλεόραση, είναι σημαντικό να τη δοκιμάσετε πριν ξεκινήσετε την προβολή της. Μπορείτε να το κάνετε αυτό προβάλλοντας τη διαφήμισή σας σε ένα τοπικό καλωδιακό κανάλι ή προβάλλοντάς την στο διαδίκτυο.

Αφού δοκιμάσετε τη διαφήμισή σας, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε τα αποτελέσματα που θέλετε. Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα, ίσως χρειαστεί να κάνετε κάποιες αλλαγές στη διαφήμισή σας.

Βεβαιωθείτε ότι παρακολουθείτε τα αποτελέσματά σας

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι τηλεοπτικές διαφημίσεις και η επιτυχία τους είναι δύσκολο να εντοπιστούν. Η αλήθεια είναι, ωστόσο, ότι υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να παρακολουθείτε την επιτυχία της τηλεοπτικής σας διαφήμισης.

Ένας τρόπος για να παρακολουθείτε την επιτυχία της διαφήμισής σας είναι να χρησιμοποιήσετε μια παρότρυνση για δράση. Εάν προβάλλετε μια διαφήμιση που λέει στους χρήστες να επισκεφτούν τον ιστότοπό σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Google Analytics για να δείτε πόσα άτομα επισκέφτηκαν τον ιστότοπό σας αφού είδαν τη διαφήμισή σας.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία όπως η Nielsen για να παρακολουθείτε τον αριθμό των ατόμων που είδαν τη διαφήμισή σας. Αυτές οι πληροφορίες μπορούν να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε εάν η διαφήμισή σας είναι επιτυχής ή όχι.

Οι τηλεοπτικές διαφημίσεις μπορούν να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προωθήσετε τη μικρή ή την αρχική σας επιχείρηση. Έχοντας υπόψη αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να δημιουργήσετε μια διαφήμιση που θα σας βοηθήσει να προσεγγίσετε το κοινό-στόχο σας και να επιτύχετε τους στόχους μάρκετινγκ που έχετε θέσει.