Κορυφαία πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πρώτα πριν ξεκινήσετε μια επιχείρηση υπηρεσιών παράδοσης (2020)

Μια επιχείρηση ταχυμεταφορών ή παράδοσης είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να κερδίσετε πολλά χρήματα στις μέρες μας, καθώς η ηλεκτρονική παράδοση φαγητού έχει προχωρήσει λόγω της πανδημίας COVID-19. Εκτός από το να κερδίζετε ένα καλό εισόδημα, απολαμβάνετε επίσης τα οφέλη του να είστε αφεντικό του εαυτού σας. Ωστόσο, εάν σκοπεύετε να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση παράδοσης, υπάρχουν μερικά σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πρώτα.

Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πρώτα πριν ξεκινήσετε μια επιχείρηση παροχής υπηρεσιών

1. Υπάρχουν νομικά θέματα για τα οποία πρέπει να αποφασίσετε

Κατά τη διευθέτηση της επιχείρησής σας με ταχυμεταφορές, υπάρχουν πολλά νομικά πράγματα που πρέπει να αποφασίσετε. Το πρώτο πράγμα είναι, ποια είναι η νομική σας δομή; Είναι η επιχείρησή σας εταιρεία, εταιρεία περιορισμένης ευθύνης ή ατομική επιχείρηση; Μετά από αυτό, πρέπει να αδειοδοτήσετε την επιχείρησή σας με το κράτος σας. Επίσης, θα πρέπει να αποκτήσετε έναν ομοσπονδιακό αριθμό φορολογικού μητρώου. Αυτό μπορεί να φαίνεται ότι έχετε πολλά πράγματα να κάνετε, ωστόσο, μην επιτρέψετε σε αυτές τις νομικές αποφάσεις να σας τρομοκρατήσουν. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τα αντιμετωπίσετε, και θα είστε νομικά καλά και έτοιμοι να προχωρήσετε.

2. Δεν αφορά μόνο την επιτυχή παράδοση αγαθών στους πελάτες

Πολλοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων υποθέτουν ότι το ποσοστό επιτυχίας 95 τοις εκατό για τις παραδόσεις είναι ήδη αρκετά καλό. Ωστόσο, δεν είναι. Οι καταναλωτές έχουν αυξήσει τις προσδοκίες τους και πρέπει να γνωρίζετε ότι οι υπηρεσίες παράδοσης απαιτούν περισσότερα από την απλή απόθεση ειδών, εάν θέλετε να ευημερήσει η εκκίνηση σας. Ένας από τους πιο κρίσιμους παράγοντες επιτυχίας για αυτόν τον τύπο επιχείρησης είναι η συνολική εμπειρία για τον πελάτη. Αφορά επίσης την περιήγηση σε αντικείμενα, την τοποθέτηση μιας παραγγελίας και τη λήψη της. Η παράδοση πρέπει να είναι βολική, ασφαλής, αξιόπιστη και κατ’ απαίτηση.

Κάθε επιχείρηση πρέπει να έχει κάποιο είδος ασφάλισης, ειδικά αν είναι επιχείρηση παράδοσης. Οι περισσότερες πολιτείες θα απαιτήσουν από εσάς να έχετε κάποιο είδος ασφάλισης αυτοκινήτου εάν χρησιμοποιείτε το όχημά σας για εμπορικούς σκοπούς. Εκτός από αυτό, πρέπει να εξετάσετε την ασφάλιση επιχειρηματικής ευθύνης για να είστε προστατευμένοι εάν κάποιος υποβάλει αγωγή ή αξίωση για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας. Να θυμάστε, αν συμβεί αυτό, μην το αφήσετε να σας αγχώσει και να σας τρομοκρατήσει. Εφόσον έχετε ασφάλιση επιχείρησης, θα είστε στο δρόμο σας.

Μια επιχείρηση υπηρεσιών παράδοσης απαιτεί ένα αξιόπιστο όχημα, διαφορετικά, θα αντιμετωπίσετε πολλά προβλήματα. Δεν χρειάζεται να έχετε ένα ημι-φορτηγό ή ένα τεράστιο φορτηγό για να πετύχετε, ωστόσο, χρειάζεστε ένα αυτοκίνητο ή ένα φορτηγό που μπορεί να σας μεταφέρει από μέρη σε μέρη χωρίς προβλήματα.

5. Μην ορίζετε τα ποσοστά σας πολύ υψηλά ή χαμηλά

Φυσικά, θα θέλατε να χρεώσετε λογικές τιμές. Το κόστος της τιμής σας θα πρέπει να κάνει τους πελάτες σας χαρούμενους και μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να λάβετε τα κέρδη που σας αξίζουν. Είναι σημαντικό να μην ρυθμίζετε τα ποσοστά σας πολύ υψηλά ή πολύ χαμηλά. Σχεδόν όλοι οι ταχυμεταφορείς χρεώνουν με κάθε εργασία που γίνεται, αντί για ωριαία χρέωση. Προσδιορίστε τι λειτουργεί καλά για εσάς. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε τις τιμές σας εάν υπάρχουν εύλογες συνθήκες που πρέπει να αλλάξετε.

6. Ακονίστε τα logistics του τελευταίου μιλίου σας

Μπορεί να είναι δύσκολο να ανταγωνιστείτε σε αυτόν τον κλάδο εάν δεν είστε αρκετά έμπειροι ή εκπαιδευμένοι για να βελτιστοποιήσετε τις λειτουργίες. Μια εταιρεία παράδοσης πρέπει να γνωρίζει πώς να βελτιστοποιεί τα logistics του τελευταίου μιλίου. Αφού ένας αγοραστής αγοράσει τα παραγγελθέντα αγαθά, η επιμελητεία του τελευταίου μιλίου απαιτεί την παράδοση των αντικειμένων από τη διανομή σε ένα γραφείο ή μια προσωπική κατοικία όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου γύρου, δεν πρέπει να υπάρχουν δικαιολογίες, ιδιαίτερα για το φαγητό που χαλάει εύκολα. Ένας αυτοσυντηρούμενος ανάδοχος πρέπει να έχει το πάθος ή τη δημιουργικότητα να αναζητά οδηγίες που ξεπερνούν την κυκλοφορία, να εντοπίζει την ακριβή τοποθεσία, να εξαρτάται από την ομαλή λειτουργία της εφαρμογής για κινητά και να στέλνει ειδοποιήσεις στους χρήστες για να λάβουν την παραγγελία τους.

7. Δούλεψε σκληρά ακόμα κι αν είσαι επικεφαλής

Είναι υπέροχο να ξεκινάς τη δική σου επιχείρηση. Είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αποφύγετε τις 9 έως 5 θέσεις εργασίας γραφείου. Νιώθεις καλά που τελικά γίνεσαι το αφεντικό του εαυτού σου. Ωστόσο, πρέπει ακόμα να δουλέψετε σκληρά. Ακόμα κι αν δεν χρειάζεται να εργάζεστε πολλές ώρες για να πετύχετε, η λειτουργία της δικής σας επιχείρησης δεν είναι τόσο εύκολη όσο φαίνεται. Αλλά εμπιστεύσου τον εαυτό σου ότι μπορείς να το κάνεις! Κάθε άτομο που εργάζεται σκληρά θα έχει επιτυχία πριν το καταλάβει.

8. Να είστε πάντα ανοιχτοί για επικρίσεις και άλλα παράπονα

Αν και δεν θέλετε η επιχείρησή σας να έχει παράπονα από πελάτες, θα τα χρειαστείτε και θα τα χρησιμοποιήσετε ως τρόπο για να βελτιώσετε τις υπηρεσίες σας. Βεβαιωθείτε ότι κάνετε check-in με τους πελάτες σας σε καθημερινή βάση. Προσδιορίστε τα πράγματα στα οποία τα καταφέρνετε καλά και στα οποία δεν τα καταφέρνετε καλά. Διαβεβαιώστε τους ότι μπορούν να είναι ειλικρινείς μαζί σας, αφού είναι για καλό. Ποτέ μην παίρνετε αμυντική στάση και μην ξεκινήσετε μια διαμάχη εάν παραπονιούνται. Αντίθετα, ζητάτε συγγνώμη και εργάζεστε για να διορθώσετε τα προβλήματά τους. Εάν οι πελάτες σας δουν ότι καταβάλλετε επιπλέον προσπάθεια για να διορθώσετε το πρόβλημα, είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία σας και να της δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία.

9. Ακολουθήστε τα πρωτόκολλα ασφαλείας για την πανδημία

Τώρα που ζούμε κάπως που όλοι αποκαλούμε το «νέο κανονικό», βεβαιωθείτε ότι το δικό σας προγράμματα οδήγησης παράδοσης και οι αγοραστές έχουν την πειθαρχία να τηρούν τα πρωτόκολλα υγείας όπως η κοινωνική απόσταση και η χρήση μάσκας και άλλου προστατευτικού εξοπλισμού. Για τις πρακτικές ασφαλείας σας, ενδέχεται να έχετε σάρωση γραμμωτού κώδικα και πληρωμές και επαληθεύσεις ανέπαφων παράδοσης.

Αυτά είναι τα σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση παράδοσης. Μην τους φοβάστε, θα σας βοηθήσουν και θα αποφύγουν περαιτέρω προβλήματα. Σκεφτείτε τα ως κίνητρο για να πετύχετε. Απλώς δουλέψτε σκληρά και προτού το καταλάβετε, περισσότεροι άνθρωποι θα χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία σας!