Κορυφαία 5 σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι έμποροι περιεχομένου και πώς να τα λύσετε

Η προώθηση αγαθών και υπηρεσιών μέσω του μάρκετινγκ περιεχομένου έχει ως στόχο να κάνει τους πελάτες να αλληλεπιδράσουν με το υλικό.

Είναι μια από τις καλύτερες στρατηγικές για να χτίσετε τη φήμη μιας εταιρείας και να διεισδύσετε στην αγορά.

Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ποικιλία πλατφορμών, συμπεριλαμβανομένων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, του μάρκετινγκ μέσω email και των αναρτήσεων ιστολογίου.

Τι είναι όμως ακριβώς; Τι πρέπει να κάνετε, ακριβώς;

Προκειμένου να προσελκύσει και να διατηρήσει την προσοχή ενός κοινού-στόχου και τελικά να ενθαρρύνει την επικερδή δράση των καταναλωτών, το μάρκετινγκ περιεχομένου εστιάζει στην παραγωγή και τη διάδοση πολύτιμου, συναφούς και συνεπούς υλικού.

Κατά τη δημιουργία υλικού, οι υπεύθυνοι μάρκετινγκ περιεχομένου εξετάζουν επίσης πώς θα βρεθεί μετά τη δημοσίευσή του.

Τα κορυφαία 5 σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι έμποροι περιεχομένου και πώς να τα λύσετε

Πέντε βασικά ζητήματα του μάρκετινγκ περιεχομένου και η λύση τους

1. Δημιουργία περιεχομένου με γνώμονα τους πελάτες

Το μάρκετινγκ περιεχομένου καθοδηγείται από περιεχόμενο με επίκεντρο τον πελάτη.

Επειδή ο κύριος στόχος σας είναι να παρέχετε περιεχόμενο με επίκεντρο τον πελάτη.

Γίνεται πρόκληση η παραγωγή προσαρμοσμένου περιεχομένου που αντιμετωπίζει το πρόβλημα του πελάτη σας και αυξάνει την αναγνώριση της επωνυμίας.

Είναι σημαντικό να έχετε κατά νου το κοινό σας όταν δημιουργείτε περιεχόμενο. Μπορεί να είναι δελεαστικό να γράψετε ό,τι σας έρχεται στο μυαλό όταν γράφετε.

Οι πελάτες πρέπει να έρχονται πρώτοι για όποιον θέλει να πουλήσει κάτι.

Το περιεχόμενο με επίκεντρο τον πελάτη ή περιεχόμενο που βάζει τον πελάτη και τις ανησυχίες του πάνω από την επωνυμία σας, μπαίνει στην εικόνα σε αυτό το σημείο.

Ακολουθούν ορισμένες οδηγίες για τη σύνταξη περιεχομένου που εστιάζεται στον πελάτη:

  • Σκεφτείτε τι είδους προκλήσεις μπορεί να αντιμετωπίζουν οι πελάτες σας και πώς η επωνυμία σας μπορεί να τους βοηθήσει στην επίλυση αυτών των προβλημάτων.
  • Βεβαιωθείτε ότι οι καταχωρήσεις του ιστολογίου σας είναι σχετικές και σχετίζονται με τους αναγνώστες σας.
  • Αναλύστε τα ενδιαφέροντα του χρήστη και δημιουργήστε περιεχόμενο για να τα καλύψετε.

2. Παρέχετε προϊόντα με συνέπεια υψηλής ποιότητας

Πολλοί έμποροι περιεχομένου δυσκολεύονται να παράγουν συχνά προϊόντα υψηλής ποιότητας που να είναι συνεπή.

Μπορείτε να προγραμματίσετε εκ των προτέρων και να διατηρήσετε τις πρωτοβουλίες μάρκετινγκ σε εξέλιξη χρησιμοποιώντας ένα ημερολόγιο περιεχομένου.

Είναι πιο απλό να διατηρείτε τον έλεγχο του σχεδίου μάρκετινγκ περιεχομένου σας όταν τα πάντα είναι εμφανή, διασφαλίζοντας ότι τίποτα δεν θα ξεφύγει από τα κενά.

Το πλήρωμά σας θα είναι πιο χαρούμενο ως αποτέλεσμα, και θα είστε πιο παραγωγικοί και λιγότερο ανήσυχοι.

Χρησιμοποιώντας ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS) σε συνδυασμό με ένα ημερολόγιο περιεχομένου είναι μια προσέγγιση για να το αξιοποιήσετε στο έπακρο.

Κάνει όλες τις πληροφορίες για κάθε κομμάτι υλικού διαθέσιμες σε όλους, συμπεριλαμβανομένου του τι αφορά και σε ποιον ανήκει ποια μέρη.

Πού βρίσκεται στη διαδικασία κάθε συστατικό, πότε πρέπει να τελειώσουν όλα και πώς πρέπει να είναι το τελικό προϊόν.

Επιπλέον, μπορείτε να συνεργαστείτε χρησιμοποιώντας το CMS σας, δημοσιεύοντας ιδέες για να τις δουν οι άλλοι, δίνοντας έμφαση στις αλλαγές που θέλετε να γίνουν και, εάν χρειάζεται, παρέχοντας σχόλια ή ερωτήματα για άλλα μέλη της ομάδας.

3. Παρακολούθηση σημαντικών εγγράφων

Κάθε εταιρεία διαθέτει έγγραφα που προσφέρουν κρίσιμες βασικές πληροφορίες για πελάτες, συνεργάτες, λογαριασμούς, υπαλλήλους, νομικά θέματα και πολλά άλλα.

Οι σημερινοί έμποροι περιεχομένου δυσκολεύονται να διαχειριστούν όλα αυτά τα έγγραφα.

Για παράδειγμα, η μη αυτόματη συναρμολόγηση 100 διαφορετικών αλλά συναφών εγγράφων PDF μπορεί να είναι μια δύσκολη εργασία, επειδή απαιτεί πολύ χρόνο και δουλειά.

Χάρη στον τομέα της καινοτομίας αιχμής των διαδικτυακών εργαλείων. Χρησιμοποιήστε ένα διαδικτυακό Συνδυαστής PDF για να συνδυάσετε πολλά αρχεία PDF σε ένα με ευκολία

Ναι, είναι γρήγορο, αποτελεσματικό και απλό. Αυτός ο online συνδυασμός PDF μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς καμία τεχνολογική εξειδίκευση.

Απλώς μεταφορτώστε τα αρχεία PDF που θέλετε να συνδυάσετε, προσαρμόστε τη σειρά τους εάν χρειάζεται και κάντε κλικ στο κουμπί Συγχώνευση.

Απλώς περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα και αυτό είναι όλο, το αρχείο σας θα συνδυαστεί το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κάνετε κλικ στο κουμπί Λήψη.

Στη συνέχεια, το συνδυασμένο αρχείο μπορεί να ληφθεί στη συσκευή σας και να μοιραστεί ηλεκτρονικά με τα κατάλληλα μέρη.

Μπορεί να γίνετε πιο οργανωμένος έμπορος περιεχομένου κάνοντας αυτό για όλα τα έγγραφά σας για να καθαρίσετε την ακαταστασία.

Διαβάστε επίσης:

4. Μέτρηση αποτελεσματικότητας καμπάνιας

Οι επαγγελματίες του μάρκετινγκ πρέπει επίσης να ξεπεράσουν την πρόκληση της αξιολόγησης της αποτελεσματικότητας της καμπάνιας. Μερικές φορές η παρακολούθηση της απόδοσης επένδυσης (ROI) είναι δύσκολη.

Ένας από τους λιγότερο μετρήσιμους τύπους μάρκετινγκ είναι το μάρκετινγκ περιεχομένου.

Η έρευνα δείχνει ότι το 42% των επαγγελματιών μάρκετινγκ θεωρεί ότι είναι δύσκολο να μετρήσουν την επιτυχία και την απόδοση της επένδυσης μιας προσπάθειας μάρκετινγκ.

Το έργο γίνεται πιο δύσκολο όταν το μάρκετινγκ περιεχομένου ενσωματώνεται με άλλες τεχνικές ψηφιακού μάρκετινγκ όπως το SEO, το μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης και η πληρωμένη αναζήτηση.

Το ζήτημα είναι ότι ο καθορισμός της απόδοσης επένδυσης (ROI) για το περιεχόμενο εξαρτάται από τους στόχους της εταιρείας σας.

Αντί να μετράτε τα κλικ ή τις προβολές, πρέπει να παρακολουθείτε τη διαδικασία δημιουργίας δυνητικών πελατών και το ποσοστό μετατροπών, εάν χρησιμοποιείτε περιεχόμενο για την παραγωγή δυνητικών πελατών.

Ωστόσο, εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το περιεχόμενο για την επωνυμία, πρέπει να παρακολουθείτε πώς αντιλαμβάνεται το κοινό την επωνυμία σας και πόσο το απολαμβάνει όπως φαίνεται από τα σχόλια, τις κοινοποιήσεις, τα retweet κ.λπ.

Επομένως, οι έμποροι μπορούν να επιλέξουν μια ποικιλία μέτρων για να μετρήσουν την επιτυχία των πρωτοβουλιών τους ανάλογα με τους στόχους.

5. Λήψη εκτελεστικής υποστήριξης

Η απόκτηση υποστήριξης ηγεσίας και εξαγοράς εντός των εταιρειών τους είναι ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι έμποροι.

Παρά το γεγονός ότι συνειδητοποιούν την αξία του μάρκετινγκ περιεχομένου, δεν είναι ακόμη προετοιμασμένοι να συμμετάσχουν σε αυτό λόγω έλλειψης των απαραίτητων ικανοτήτων και πληροφοριών.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχουν οι επαγγελματίες του μάρκετινγκ με το μάρκετινγκ περιεχομένου είναι να αποκτήσουν ανταπόκριση σε στελέχη.

Λόγω της ελλιπούς επίγνωσής τους για τα πλεονεκτήματα του μάρκετινγκ περιεχομένου, ορισμένα στελέχη αποτυγχάνουν να αναγνωρίσουν την αξία του και αποτυγχάνουν να αφιερώσουν πόρους σε αυτό.

Θα πρέπει να ακολουθήσετε αυτές τις οδηγίες προς το παρόν, αλλά καθώς δημοσιεύονται περισσότερες μελέτες σχετικά με την αποτελεσματικότητα του μάρκετινγκ περιεχομένου, αυτό θα αλλάξει.

Αν θέλετε τη στήριξη των στελεχών, πρέπει πρώτα να τους παρουσιάσετε στατιστικά.

Προτού προετοιμαστούν να επενδύσουν πόρους σε αυτό, θα πρέπει να αποδείξετε ότι το μάρκετινγκ περιεχομένου είναι αποτελεσματικό, ειδικά στον οργανισμό σας.

Τελικές Λέξεις

Αν και το μάρκετινγκ περιεχομένου μπορεί να είναι πολύ δύσκολο, όταν χρησιμοποιείται σωστά, οι προαναφερθείσες συμβουλές θα σας επιτρέψουν να λύσετε τα περισσότερα ζητήματα.

Στην καριέρα σας στο μάρκετινγκ, θα συναντήσετε δυσκολίες με το μάρκετινγκ περιεχομένου.

Ως αποτέλεσμα, δεν πρέπει να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε το μάρκετινγκ περιεχομένου.

Το να γνωρίζετε πώς να επιλύσετε αυτά τα ζητήματα είναι ζωτικής σημασίας εάν θέλετε οι προσπάθειές σας στο μάρκετινγκ περιεχομένου να είναι επιτυχείς.

Μπορείτε να λύσετε αυτά τα ζητήματα με διάφορους τρόπους, αλλά είναι πολύ σημαντικό να μάθετε πώς να το κάνετε σωστά.

Οι προαναφερθέντες παράγοντες μπορούν να σας βοηθήσουν εάν θέλετε να το πετύχετε.