Λίστες με τα πράγματα που πρέπει και που δεν πρέπει πριν από τον έλεγχο της μαστογραφίας σας

Οι μαστογραφίες έχουν γίνει μια βασική ιατρική τεχνολογία καθώς ο καρκίνος του μαστού έχει αναδειχθεί ως ο πιο συχνά διαγνωσμένος τύπος καρκίνου στις γυναίκες. Βοηθούν στην έγκαιρη διάγνωση και ανίχνευση του καρκίνου του μαστού σε γυναίκες που δεν φαίνεται να παρουσιάζουν συμπτώματα ή ανωμαλίες που θα έδειχναν ότι υπάρχει πρόβλημα στον ορίζοντα. Ο πρωταρχικός στόχος της μαστογραφίας είναι να εντοπίσει τον καρκίνο πριν εμφανιστούν κλινικά συμπτώματα, επειδή η έγκαιρη ανίχνευση καθιστά τη θεραπεία απλούστερη και λιγότερο επώδυνη.

Η διαγνωστική μαστογραφία χρησιμοποιείται συχνά για την εκτεταμένη εξέταση ακανόνιστων αλλαγών στο στήθος, όπως εξογκώματα, σκασίματα δέρματος, δυσφορία στο στήθος, περίεργη εμφάνιση δέρματος, πάχυνση ή εκκρίσεις στη θηλή κ.λπ. Πρόσφατα παρατηρήσατε οποιοδήποτε από αυτά τα συμπτώματα ή θέλετε να κάνετε μια ψηφιακή μαστογραφία για να βεβαιωθείτε ότι είστε ασφαλείς.

Πρέπει να γνωρίζετε τι πρέπει και δεν πρέπει να κάνετε για τον έλεγχο της μαστογραφίας τώρα που έχετε επιλέξει τις κατάλληλες υπηρεσίες και έχετε ερευνήσει τη διαδικασία της μαστογραφίας. Οι διαδικασίες μαστογραφίας μπορεί να είναι αγχωτικές, αλλά η πλήρης ενημέρωση για τη διαδικασία και η προετοιμασία μπορεί να μειώσει σημαντικά το άγχος. Ακολουθούν ορισμένες βασικές οδηγίες για να σας οδηγήσουν σε μια μαστογραφία.

Σημεία που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν πηγαίνετε για μαστογραφία:

1. Αποφύγετε τη χρήση σπρέι ή λοσιόν την ημέρα των προβολών:

Συνήθως συνιστάται να αποφεύγετε τη χρήση αποσμητικού σπρέι και λοσιόν όταν έχετε προληπτική μαστογραφία έχουν προγραμματιστεί επειδή περιέχουν γενικά αλουμίνιο ως εξάρτημα, το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει ψευδείς συναγερμούς κατά τη διάρκεια της δοκιμής σας και να οδηγήσει σε περιττές πρόσθετες συνεδρίες.

2. Παραλείψτε τα κοσμήματα και φορέστε ρούχα δύο τεμαχίων:

Το να φοράτε ρούχα δύο τεμαχίων για τις συνεδρίες διαγνωστικής απεικόνισης είναι πάντα μια λαμπρή ιδέα, καθώς πρέπει να αφαιρέσετε το επάνω μέρος σας για ακριβή έλεγχο. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να αποφύγετε την ταλαιπωρία του ντυσίματος με τις ρόμπες του νοσοκομείου και να διατηρήσετε την κάλυψη του σώματός σας. Επίσης, αφαιρέστε όλα τα κοσμήματα για καλύτερες και πιο ακριβείς μετρήσεις μαστογραφίας.

3. Περιμένετε για μια εβδομάδα μετά την εμμηνόπαυση πριν το τεστ:

Η μαστογραφία μπορεί να είναι ελαφρώς άβολη. Οι μαστοί πρέπει να συμπιέζονται μεταξύ δύο πλακών από τη στιγμή που χρησιμοποιούνται οι μαστογραφικοί έλεγχοι ακτινογραφίες για να αποκτήσετε μια καθαρή εικόνα. Επομένως, η λιγότερο επώδυνη περίοδος για το στήθος σας είναι η ιδανική στιγμή για να προγραμματίσετε τον προληπτικό σας έλεγχο. Και σύμφωνα με τους γιατρούς, η μαστογραφία γίνεται καλύτερα μια εβδομάδα μετά την εμμηνόπαυση, όταν οι μαστοί σας είναι λιγότερο ευαίσθητοι και πονάνε λιγότερο.

4. Λάβετε φάρμακα ρουτίνας και φάτε ένα υγιεινό γεύμα:

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα τακτικά γεύματα ή τα φάρμακα μπορεί να επηρεάσουν τη μαστογραφία τους. Αυτό είναι μόνο μυθοπλασία, όμως. Η διατροφή και τα φάρμακά σας δεν έχουν καμία σχέση με τον προληπτικό έλεγχο. Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να κάνετε τακτικά προγραμματισμένες δραστηριότητές σας την ημέρα της μαστογραφίας σας χωρίς να ανησυχείτε ή να κάνετε δεύτερες σκέψεις.

Τελικές σκέψεις:

Μαστογραφίες

Οι ψηφιακές εξετάσεις μαστογραφίας συχνά φαίνονται να είναι μια απαιτητική και ανήσυχη διαδικασία. Πολλοί άνθρωποι παραιτούνται εντελώς από τον προσυμπτωματικό έλεγχο λόγω ανησυχίας για την ενόχληση και τον πόνο που συνεπάγεται η διαδικασία. Επομένως, ακολουθώντας τις οδηγίες που αναφέρονται σε αυτήν την ανάρτηση, θα μπορούσατε να επωφεληθείτε πολύ από την κατανόηση των πρέπει και που δεν πρέπει και να μειώσετε την ένταση και το άγχος σας στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα.

Είναι απαραίτητο να κάνετε μαστογραφία μία φορά το χρόνο, είτε έχετε υποψίες είτε όχι, για να διασφαλίσετε την ευεξία του μαστού σας και να εντοπίσετε τυχόν συμπτώματα προτού επιδεινωθούν.