Μια εικόνα για τις 7 πιο σημαντικές δυνατότητες του Google SERP προς παρακολούθηση

Η σελίδα αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης της Google (SERP) δεν εμφανίζει μόνο οργανικά αποτελέσματα – έχει επίσης αποτελέσματα επί πληρωμή. Επιπλέον, υπάρχουν αποτελέσματα κοινωνικών δικτύων και ειδήσεις, εικόνες και αποτελέσματα βίντεο στο Google SERP. Το Google είναι κάτι περισσότερο από μια μηχανή αναζήτησης. Είναι μια πύλη all-in-one για γνώση.

Μεταξύ αυτών των στοιχείων είναι τα παραδοσιακά οργανικά αποτελέσματα: κορυφαία οργανικά αποτελέσματα, οργανικά αποτελέσματα επί πληρωμή και αποτελέσματα πλευρικής γραμμής. Οι περισσότεροι έμποροι αγνοούν αυτά τα στοιχεία επειδή υπάρχει μια τάση να επικεντρώνονται στα πληρωμένα αποτελέσματα. Ωστόσο, η παραμέληση αυτών των χαρακτηριστικών μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην καμπάνια μάρκετινγκ αναζήτησης, ειδικά κατά την κατάταξη στα αποτελέσματα αναζήτησης Google.

Εάν έχετε παραμελήσει αυτές τις δυνατότητες επειδή επικεντρώνεστε στο επί πληρωμή μάρκετινγκ, ήρθε η ώρα να αλλάξετε.

Εδώ είναι ένας οδηγός για την κατανόηση της κορυφής Google SERP λειτουργίες για παρακολούθηση.

1. Επιλεγμένα αποσπάσματα

Το επιλεγμένο απόσπασμα είναι μια από τις πιο σημαντικές λειτουργίες του Google SERP προς παρακολούθηση. Το επιλεγμένο απόσπασμα εμφανίζεται στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης, πάνω από τις οργανικές καταχωρίσεις. Εάν μπορείτε να εξασφαλίσετε ένα επιλεγμένο απόσπασμα για τον ιστότοπό σας, θα λάβετε περισσότερα κλικ και επισκεψιμότητα.

Πρέπει να κάνετε μερικά πράγματα για να αποκτήσετε ένα επιλεγμένο απόσπασμα. Αρχικά, πρέπει να βελτιστοποιήσετε τον ιστότοπό σας για τις λέξεις-κλειδιά για τις οποίες θέλετε να κατατάξετε. Δεύτερον, πρέπει να δημιουργήσετε περιεχόμενο υψηλής ποιότητας που να απαντά στην ερώτηση του ερευνητή.

Τέλος, πρέπει να χρησιμοποιήσετε δομημένα δεδομένα για τη σήμανση του περιεχομένου σας, ώστε η Google να μπορεί να το κατανοήσει και να το εμφανίσει στο επιλεγμένο απόσπασμα. Εάν μπορείτε να κάνετε αυτά τα πράγματα, έχετε πολλές πιθανότητες να εμφανιστεί ο ιστότοπός σας στο επιλεγμένο απόσπασμα.

2. Το Γράφημα Γνώσης

Καθώς το διαδίκτυο μεγαλώνει και επεκτείνεται, αυξάνεται και ο αριθμός των ανθρώπων που το χρησιμοποιούν. Με αυτήν την αύξηση των χρηστών έρχεται και η αύξηση του όγκου των δεδομένων που παράγονται. Αυτά τα δεδομένα περιλαμβάνουν τα πάντα, από τους τύπους αναζητήσεων που πραγματοποιήθηκαν μέχρι τον αριθμό των ατόμων που κάνουν κλικ σε κάθε αποτέλεσμα.

Το γράφημα γνώσης είναι μια δυνατότητα που εισήγαγε η Google το 2012 για να κατανοήσει όλα αυτά τα δεδομένα και να παρέχει στους χρήστες πιο σχετικά και πολύτιμα αποτελέσματα. Είναι μια συλλογή δεδομένων που έχει συγκεντρώσει η Google σχετικά με οντότητες του πραγματικού κόσμου. Αυτά τα δεδομένα περιλαμβάνουν πληροφορίες για άτομα, μέρη, πράγματα και γεγονότα.

Αυξάνεται και ενημερώνεται καθώς δημιουργούνται νέα δεδομένα. Το γράφημα γνώσης τροφοδοτεί διάφορες λειτουργίες στο Google, όπως τις ενότητες “Οι άνθρωποι αναζητούν επίσης” και “Σχετικές αναζητήσεις” στο SERP. Παρέχει επίσης πληροφορίες σχετικά με οντότητες στον Πίνακα γνώσεων.

Το Γράφημα Γνώσης μπορεί να είναι χρήσιμο για τις επιχειρήσεις, καθώς τους επιτρέπει να παρέχουν πιο σχετικές και στοχευμένες πληροφορίες σε πιθανούς πελάτες. Μπορεί επίσης να βοηθήσει τις εταιρείες να παρακολουθούν τη φήμη τους στο διαδίκτυο, καθώς και να κατανοούν τι λένε οι άνθρωποι για αυτές στο διαδίκτυο. Συνολικά, το γράφημα γνώσης είναι ένα ισχυρό εργαλείο Google SERP που μπορεί να ωφελήσει τις επιχειρήσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

3. Χάρτες και τοπικές καταχωρίσεις

Ως ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης, είναι απαραίτητο να παρακολουθείτε τις λειτουργίες του Google SERP για να διασφαλίσετε ότι η επιχείρησή σας είναι ορατή σε δυνητικούς πελάτες. Οι χάρτες και οι τοπικές καταχωρίσεις είναι τα πιο σημαντικά για εταιρείες που βασίζονται στην κίνηση με τα πόδια. Παρακολουθώντας την καταχώριση της επιχείρησής σας στους Χάρτες Google, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι η επιχείρησή σας βρίσκεται εύκολα από δυνητικούς πελάτες που αναζητούν εταιρείες στην περιοχή σας.

Επιπλέον, διατηρώντας τις πληροφορίες της επιχείρησής σας ενημερωμένες στους Χάρτες Google, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι οι πελάτες έχουν πάντα τις πιο ακριβείς πληροφορίες για την επιχείρησή σας.

4. PPC και Google Ads

Η PPC και το Google Ads είναι δύο από τα πιο κρίσιμα εργαλεία σε οποιοδήποτε οπλοστάσιο ψηφιακού μάρκετινγκ. Και ενώ μπορεί να φαίνονται παρόμοια, υπάρχουν μερικές ζωτικές διαφορές μεταξύ των δύο.

Το Google Ads είναι μια πλατφόρμα επί πληρωμή διαφήμισης που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να τοποθετούν διαφημίσεις στο Google.com και στο τεράστιο δίκτυο συνεργαζόμενων τοποθεσιών του. Από την άλλη πλευρά, η PPC είναι ένας τύπος ψηφιακού μάρκετινγκ όπου οι εταιρείες πληρώνουν για να προβάλλονται οι διαφημίσεις τους σε σελίδες αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης (SERP). Αναζητάτε περισσότερες δυνατότητες SERP; Επίσκεψη Tildelsemarketingagency.com.

Λοιπόν, ποιες είναι οι πιο σημαντικές λειτουργίες του Google SERP που πρέπει να παρακολουθείτε κατά την εκτέλεση μιας καμπάνιας PPC ή Google Ads; Ακολουθούν επτά που κάθε έμπορος πρέπει να παρακολουθεί την κατάταξη διαφήμισης, το κόστος ανά κλικ (CPC), την αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων (CTR), τη βαθμολογία ποιότητας, το ποσοστό μετατροπής, την απόδοση επένδυσης (ROI), την τοποθέτηση SERP. Η παρακολούθηση αυτών των λειτουργιών SERP θα σας δώσει πολύτιμες πληροφορίες για τις καμπάνιες σας στο PPC και στο Google Ads και θα σας βοηθήσει να κάνετε τις απαραίτητες προσαρμογές για να βελτιώσετε τα αποτελέσματά σας.

5. Οι άνθρωποι ρωτούν επίσης

Οι “Σχετικές ερωτήσεις που κάνουν επίσης οι άνθρωποι” της Google είναι ένα πλαίσιο που εμφανίζεται στην κορυφή ορισμένων αποτελεσμάτων αναζήτησης. Εμφανίζει μια λίστα ερωτήσεων που σχετίζονται με το ερώτημα του χρήστη και την κορυφαία απάντηση για κάθε ερώτηση. Αυτή η δυνατότητα μπορεί να είναι επωφελής τόσο για όσους αναζητούν όσο και για τις επιχειρήσεις. Μπορεί να βοηθήσει τους χρήστες που κάνουν αναζήτηση με τις πληροφορίες που αναζητούν και τις εταιρείες με μια εικόνα για τους τύπους ερωτήσεων που κάνουν οι άνθρωποι για τον κλάδο τους.

6. Video Carousel

Το καρουζέλ βίντεο επιτρέπει στους χρήστες να βρίσκουν και να παρακολουθούν βίντεο που σχετίζονται με το ερώτημα αναζήτησής τους. Αυτή είναι μια εξαιρετική δυνατότητα τόσο για τους χρήστες όσο και για τις επιχειρήσεις, καθώς δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να προσεγγίσουν ένα ευρύτερο κοινό με το περιεχόμενο βίντεο τους. Οι εταιρείες θα πρέπει να παρακολουθούν στενά το καρουζέλ βίντεο, καθώς μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την ενίσχυση της επισκεψιμότητας και της αφοσίωσης.

7. Δημοφιλή προϊόντα

Υπάρχουν επτά χαρακτηριστικά SERP που πρέπει να παρακολουθείτε όταν πρόκειται για δημοφιλή προϊόντα. Αυτά περιλαμβάνουν το πλαίσιο αναζήτησης, μικρογραφίες προϊόντων, περιγραφή προϊόντος, τιμολόγηση προϊόντων, κριτικές προϊόντων, διαθεσιμότητα προϊόντων και επιλογές προϊόντων. Παρακολουθώντας αυτές τις δυνατότητες, μπορείτε να κατανοήσετε καλύτερα τι αναζητούν οι άνθρωποι και τι αναζητούν σε ένα προϊόν.

Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες για να βελτιώσετε τις καταχωρίσεις των προϊόντων σας και να βεβαιωθείτε ότι προσφέρετε αυτό που θέλουν οι άλλοι.

Μείνετε μπροστά με το Google SERP

Οι δυνατότητες του Google SERP αλλάζουν συνεχώς και μπορεί να είναι δύσκολο να συμβαδίζεις με όλες τις τελευταίες αλλαγές. Ωστόσο, παρακολουθώντας τις επτά πιο βασικές λειτουργίες SERP, μπορείτε να παραμείνετε μπροστά από την καμπύλη και να διασφαλίσετε ότι ο ιστότοπός σας θα έχει την προβολή που του αξίζει.

Λοιπόν, τι περιμένεις; Ξεκινήστε να παρακολουθείτε αυτές τις δυνατότητες SERP σήμερα!

Βρήκατε αυτή την ανάρτηση στις λειτουργίες SERP της Google χρήσιμη; Ρίξτε μια ματιά στο υπόλοιπο blog μας για περισσότερα ενημερωτικά και σχετικά άρθρα!