Μια επιτυχημένη στρατηγική μάρκετινγκ για νεοσύστατες επιχειρήσεις: 8 ιδέες και τακτικές

Η έναρξη μιας επιχείρησης ως επιχειρηματίας απαιτεί σκληρή δουλειά – πολύ! Εάν παράγετε ένα νέο προϊόν ή παρέχετε μια νέα υπηρεσία, ίσως χρειαστεί να καταβάλετε μεγαλύτερη προσπάθεια από άλλες νεοσύστατες επιχειρήσεις.

Μία από αυτές τις προσπάθειες είναι η δημιουργία μιας καλής στρατηγικής μάρκετινγκ. Με αυτόν τον τρόπο θα βελτιώσετε δραστικά την επιχείρησή σας. Ωστόσο, η επιτυχία σας δεν εξαρτάται εξ ολοκλήρου από το πόσα μπορείτε να ξοδέψετε ή να ξεπεράσετε τους άμεσους ανταγωνιστές σας.

Το κεφάλαιο εκκίνησης μπορεί να πέσει στο κύμα όταν δεν έχετε μια αποτελεσματική στρατηγική μάρκετινγκ. Η καταπληκτική επιχειρηματική σας ιδέα δεν θα αποφέρει κέρδη στους επενδυτές χωρίς στρατηγική.

Μια επιτυχημένη στρατηγική μάρκετινγκ για νεοσύστατες επιχειρήσεις: 8 ιδέες και τακτικές

Επομένως, πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα σωστά χέρια στην επιχείρησή σας. Πρέπει να καταλήξετε στις σωστές ιδέες, να έχετε λίγο ένστικτο, να κατανοήσετε την αγορά-στόχο σας και να εκτελέσετε τις ιδέες τέλεια. Πρέπει επίσης να επιτύχει μια ισορροπία ενώ κάνει όλα αυτά τα πράγματα.

Εάν αυτή η συμβουλή έχει νόημα για εσάς, δείτε μερικές ιδέες και τακτικές που θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε την επιχείρησή σας.

  1. Δημιουργήστε μια καλή επωνυμία

Εάν ένας νεοφυής επιχειρηματίας ρωτήσει πώς να αναπτύξει την επιχείρησή του, μπορεί να καταλήξετε σε διάφορα σημαντικά σημεία. Ωστόσο, για τις νεοφυείς επιχειρήσεις, η δημιουργία μιας καλής επιχειρηματικής ταυτότητας ή επωνυμίας είναι το πιο σημαντικό βήμα από όλα.

Δεδομένου ότι η επωνυμία είναι μια συγκεχυμένη έννοια στο μάρκετινγκ, υπάρχει μια εύκολη απεικόνιση που θα σας κάνει να καταλάβετε:

Πάρτε για παράδειγμα την κορυφαία επιχείρηση εμφιαλωμένου νερού στο Βανκούβερ. Υπάρχουν διαφορετικοί παραγωγοί, σχέδια και στυλ συσκευασίας για το προϊόν του. Ωστόσο, οι αγοραστές εξακολουθούν να επιλέγουν να προστατεύουν το προϊόν τους σε σχέση με άλλες μάρκες.

Γιατί πιστεύεις ότι συμβαίνει αυτό;

Είναι επειδή η κορυφαία εταιρεία εμφιαλωμένου νερού σε αυτόν τον τομέα έχει ήδη καθιερώσει το σήμα της. Η μάρκα είναι ξεκάθαρη από τον σχεδιασμό του λογότυπου, το χρώμα ταυτότητας, την ποιότητα, την καθαριότητα και τις αξίες.

Στο σύνολό τους, οι καταναλωτές το θεωρούν αξιόπιστο, με αποτέλεσμα να το επιλέγουν. Και ακόμα κι αν υπάρχουν άλλες 30 μάρκες εμφιαλωμένου νερού στο Βανκούβερ, οι πελάτες θα εξακολουθούν να επιλέγουν αυτήν την κορυφαία μάρκα ξανά και ξανά.

Το branding είναι η αίσθηση που δημιουργείται στους καταναλωτές για ένα προϊόν. Και το πώς η επωνυμία σας αποκτά αυτή την αίσθηση αξιοπιστίας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το μάρκετινγκ που κάνετε. Το καλύτερο στοίχημα είναι ότι η κορυφαία εταιρεία εμφιαλωμένου νερού προσέλαβε τους καλύτερους πρακτορείο επωνυμίας στο Βανκούβερ για να τους βοηθήσει να επιτύχουν το καθεστώς του. Και δεν υπάρχει απολύτως τίποτα κακό σε αυτό.

Στην πραγματικότητα, οι εταιρείες και τα γραφεία μάρκετινγκ θα πρέπει να συνεργάζονται χέρι-χέρι. Μια καλή εταιρεία επωνυμίας startup θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια επωνυμία που θα έχει απήχηση στους πελάτες-στόχους σας. Θα είναι αυτοί που θα είναι υπεύθυνοι για το πώς αντιλαμβάνεται η αγορά το εμπορικό σήμα σας.

Ως εκ τούτου, είναι ζωτικής σημασίας να επιλέξετε μια εταιρεία επωνυμίας που παρέχει ποιοτικά αποτελέσματα.

  1. Έχετε έξυπνους στόχους

Οι έξυπνοι στόχοι είναι σημαντικοί για κάθε επιχείρηση και είναι πολύ πιο σημαντικοί για τις νεοφυείς επιχειρήσεις. Επομένως, είναι σημαντικό να ορίσετε μερικά και να δημιουργήσετε χρονικά πλαίσια για αυτά.

Ωστόσο, πρέπει επίσης να σημειώσετε ότι δεν είναι όλοι οι στόχοι έξυπνοι. Πρέπει να θέσετε στόχους που να έρχονται σε επαφή με την πραγματικότητα και να είναι εφικτοί.

Αυτοί οι στόχοι SMART μπορούν να είναι:

  • Αύξηση των πωλήσεων προϊόντων κατά 10% έως το τέλος του τρίτου τριμήνου του 2022.
  • Αύξηση της οργανικής επισκεψιμότητας στις ιστοσελίδες της εταιρείας κατά 60% έως τις αρχές του 2023.

Οι στόχοι δίνουν μια αίσθηση κατεύθυνσης και στόχου που θα ωθήσει κάθε εργαζόμενο να εργαστεί καλύτερα. Οι στόχοι SMART είναι ανεκτίμητοι για τις νεοφυείς επιχειρήσεις, επειδή οι πόροι και το προσωπικό είναι περιορισμένοι. Είναι εύκολο να χάσετε την αίσθηση της κατεύθυνσης εάν δεν είναι στη θέση τους.

  1. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα παραπομπής

Τα προγράμματα παραπομπής είναι μία από τις μεθόδους μάρκετινγκ με τις περισσότερες επικρίσεις τις τελευταίες δεκαετίες. Ωστόσο, είναι εξίσου μια από τις πιο απλές και αποτελεσματικές μεθόδους για να αναπτύξετε την επιχείρησή σας στο διαδίκτυο.

Η έρευνα δείχνει ότι 37% Οι πελάτες που εισάγονται μέσω προγραμμάτων παραπομπής γίνονται συχνοί πελάτες. Και περίπου το 81% των πελατών που εισήχθησαν κατέληξαν να ασχοληθούν με το εμπορικό σήμα ή το προϊόν.

Επομένως, σκεφτείτε να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα παραπομπής με ένα λογικό σύστημα ανταμοιβής. Βεβαιωθείτε ότι η ανταμοιβή δεν θα επηρεάσει αρνητικά την καθημερινή λειτουργία της επιχείρησής σας, τους μισθούς ή τους μισθούς των υπαλλήλων σας.

  1. Μελετήστε την αγορά-στόχο σας

Για startups, αυτή η στρατηγική δεν είναι διαπραγματεύσιμη! Πρέπει να κάνετε την καλύτερη ανάλυση αγοράς. Γνωρίστε το ηλικιακό εύρος της αγοράς-στόχου σας, την τιμή της αγοράς, την αντίδραση των πελατών στις αλλαγές στην τιμή ή το πακέτο κ.λπ.

Εάν δεν μελετήσετε την αγορά σχετικά με την τοποθεσία της επιχείρησής σας, μπορεί να είστε σε μεγάλο μειονέκτημα. Σε ορισμένες τοποθεσίες, υπάρχουν υπάρχουσες δεισιδαιμονίες που μπορεί να θέσουν το προϊόν σας σε μειονεκτική θέση ή πλεονέκτημα. Πρέπει να γνωρίζετε αυτούς τους βασικούς παράγοντες.

Μπορεί επίσης να χρειαστεί να απασχολήσετε εταιρείες μάρκετινγκ κοντά στην περιοχή σας, για να σας γλιτώσουν από το άγχος της ανάλυσης αγοράς. Ορισμένες από αυτές τις εταιρείες μπορεί να έχουν κάνει ήδη ανάλυση του προϊόντος σας στο παρελθόν. Αφιερώστε χρόνο για να προσαρμόσετε τα προϊόντα σας για τους πελάτες σας αφού δείτε την ανάλυση!

  1. Η παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι σημαντική

Σε αυτήν την εποχή και την εποχή, η παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι σημαντική για την επιχείρησή σας. Αφού ενημερώσετε οποιονδήποτε για το πόσο καλά είναι τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες σας, εξακολουθεί να επιβεβαιώνει ελέγχοντας τις κριτικές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επομένως, κάντε διαφημίσεις με χορηγία και δημοσιεύστε τακτικά. Οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό στην επωνυμία της επιχείρησής σας και να της δώσουν την έκθεση που θέλετε.

  1. Δημιουργία Βελτιστοποιημένου Περιεχομένου

Είτε πρόκειται για οργανικό περιεχόμενο είτε για πληρωμή ανά κλικ, προσελκύστε τους δυνητικούς και πιστούς πελάτες σας με περιεχόμενο που θα τους κρατήσει ενημερωμένους για το προϊόν σας. Το περιεχόμενο πρέπει επίσης να τους θυμίζει την επωνυμία σας.

Η δημιουργία περιεχομένου είναι ένα σημαντικό μέρος του διαδικτυακού μάρκετινγκ. Δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Οι πελάτες θέλουν να τους υπενθυμίζεται ότι το προϊόν που χρησιμοποιούν παραμένει μοντέρνο, στη μόδα και εύκολα προσβάσιμο. Αν δεν είναι έτσι, θα χάσετε σταδιακά τους πελάτες για τους οποίους προσπαθήσατε να αποκτήσετε.

  1. Στοχεύστε τους χρήστες ανταγωνιστικής επωνυμίας

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να διαφημιστείτε στο διαδίκτυο ή οπουδήποτε για αυτό το θέμα είναι να στοχεύσετε όσους γνωρίζουν ήδη πώς λειτουργεί ένα προϊόν.

Για νεοφυείς επιχειρήσεις, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να χορηγήσετε μια διαφήμιση (email, αναρτήσεις στο Facebook κ.λπ.) που στοχεύει χρήστες τέτοιων εμπορικών σημάτων. Προσθέστε κάτι στη διαφήμισή σας που θα τους κάνει να σας επιλέξουν έναντι των ανταγωνιστών σας.

Τα πλεονεκτήματα που μπορεί να έχετε σε σχέση με άλλες επιχειρήσεις μπορεί να είναι η τιμή, η υφή, η μέθοδος παράδοσης ή η εξυπηρέτηση πελατών. Φροντίστε να τα συμπεριλάβετε.

  1. Αγοράστε ένα, λάβετε ένα δώρο δωρεάν

Οποιαδήποτε νόμιμη μέθοδος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προσελκύσετε πελάτες είναι εξαιρετική, ακόμη και να δίνετε δωρεάν. Μπορείτε να το εφαρμόσετε στην πώληση οικιακών προϊόντων ή ειδών για παράδειγμα.

Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι το δώρο είναι πολύτιμο. Το να αγοράζεις ένα και να παίρνεις ένα άλλο δωρεάν είναι σαν να αγοράζεις ένα βιβλίο και να παίρνεις ένα στυλό. Εξαρτώνται το ένα από το άλλο γεγονός που το καθιστά χρήσιμο δώρο.

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να προσελκύσετε πελάτες από το να προσφέρετε ένα άλλο χρήσιμο ή ελκυστικό προϊόν δωρεάν.

συμπέρασμα

Μια επιτυχημένη επιχείρηση δεν χτίζεται σε μια μέρα. Ωστόσο, πρέπει να έχετε εφαρμόσει καλές στρατηγικές μάρκετινγκ εάν θέλετε να αναπτυχθεί η startup σας. Έχουμε επισημάνει ορισμένες από αυτές τις στρατηγικές. Μπορείτε να μιλήσετε με μια εταιρεία μάρκετινγκ για το πώς να τις εφαρμόσετε για την εκκίνηση της επιχείρησής σας.