Μικροί τρόποι για να ενισχύσετε την υγεία σας για καλύτερη ζωή

Όλοι θέλουμε να κάνουμε πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Γνωρίζουμε ότι ένας υγιεινός τρόπος ζωής μπορεί να παρατείνει τη ζωή μας, να μας κάνει πιο άνετους σε καθημερινή βάση και να μας παρέχει την ενέργεια που χρειαζόμαστε για να ευδοκιμήσουμε. Αλλά λίγοι από εμάς καταβάλαμε δουλειά για να αποκτήσουμε έναν πραγματικά υγιεινό τρόπο ζωής. Το θέμα?

Έχουμε την τάση να ακολουθούμε μια προσέγγιση όλα ή τίποτα. Υπερφορτώνουμε τους εαυτούς μας με αμέτρητες αλλαγές στον τρόπο ζωής –συχνά στην αρχή της νέας χρονιάς για την επίλυση της νέας χρονιάς– και νιώθουμε συγκλονισμένοι, δυστυχισμένοι ή ανίκανοι να συμβαδίσουμε.

Οι νέες συνήθειες εγκαταλείπουν γρήγορα και καταλήγουμε να παλεύουμε και να επιστρέφουμε στους συνήθεις τρόπους ζωής μας. Αντίθετα, γιατί να μην αλλάζετε μερικά μικρά πράγματα κάθε φορά για να κάνετε τη θετική αλλαγή πιο διαχειρίσιμη; Ακολουθούν μερικές προτάσεις που θα μπορούσατε σιγά σιγά να εφαρμόσετε τη ρουτίνα σας προς το καλύτερο!

1. Πάρτε τα πέντε σας την ημέρα

Δεν χρειάζεται να αναθεωρήσετε πλήρως τη διατροφή σας για να τρώτε καλά. Φυσικά, μπορεί να χρειαστεί να κάνετε μια σειρά από μικρές αλλαγές με την πάροδο του χρόνου για να πετύχετε μια πραγματικά υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, αλλά προς το παρόν, γιατί να μην κάνετε μόνο μία αλλαγή; Πάρε τα πέντε σου την ημέρα.

Πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα μπορούν να βοηθήσουν το σώμα σας να ευδοκιμήσει. Επιπλέον, είναι απλό. Μπορείτε να ενσωματώσετε εύκολα φρούτα και λαχανικά τόσο στα γεύματα όσο και στα σνακ. Θέλετε να χτυπήσετε το σώμα σας με πολλές μερίδες ταυτόχρονα; Επενδύστε σε α μίξερ και φτιάξτε ένα καθημερινό smoothie με φρούτα και λαχανικά!

2. Χαλαρώστε

Αυτό ακούγεται ανόητο, αλλά η απλή χαλάρωση μπορεί να κάνει τη διαφορά στην ευεξία σας. Δεν πρέπει να περνάτε κάθε μέρα νιώθοντας άγχος και έντονη πίεση. Αντίθετα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι επιτρέπετε στον εαυτό σας να χαλαρώσει. Αποφύγετε να γεμίζετε πλήρως το ημερολόγιό σας με τις υποχρεώσεις κάθε μέρα.

Χρησιμοποιήστε χαλαρωτικά προϊόντα όπως cbd λάδι. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να μην κάνετε τίποτα. Κάντε κλωτσιές και χαλαρώστε. Βεβαιωθείτε ότι κοιμάστε οκτώ ώρες τη νύχτα, με μια υγιεινή ρουτίνα πριν τον ύπνο που θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε. Μικρές αλλαγές όπως αυτή μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά!

3. Ασκηθείτε

Ασκηση

Δεν χρειάζεται να χτυπάτε δυνατά το γυμναστήριο, κάθε δεύτερη μέρα, για να ασκηθείτε επαρκώς. Η συνιστώμενη άσκηση για τον μέσο ενήλικα είναι 150 λεπτά μέτριας αερόβιας άσκησης την εβδομάδα. Αυτό είναι εύκολα εφικτό. Πηγαίνετε για μερικές μεγάλες βόλτες. Δοκιμάστε μια μικρή καθοδηγούμενη γιόγκα χρησιμοποιώντας ένα φροντιστήριο στο σπίτι.

Κατευθυνθείτε σε ένα μάθημα χορού. Πάω για μπάνιο. Το κλειδί της επιτυχίας εδώ είναι να βρείτε κάτι που σας αρέσει και να το δουλέψετε με διαχειρίσιμο τρόπο που δεν θα σας αφήσει να αισθάνεστε εξαντλημένοι ή καταπονημένοι.

4. Μείνετε ενυδατωμένοι

Πόσιμο νερό, ευτυχώς, είναι μια τόσο εύκολη δραστηριότητα για πολλούς από εμάς τώρα. Φροντίστε λοιπόν να παραμένετε ενυδατωμένοι! Το σώμα σας χρειάζεται νερό για αμέτρητες διαδικασίες και το να παραμένει καλά ενυδατωμένο μπορεί πραγματικά να το βοηθήσει στην πορεία. Δύο λίτρα, ή περίπου οκτώ ποτήρια, νερό την ημέρα πρέπει να κάνουν καλά. Επενδύστε σε ένα επαναγεμιζόμενο μπουκάλι για να βεβαιωθείτε ότι έχετε πάντα άφθονο νερό στο χέρι, όπου κι αν βρίσκεστε.

Όπως μπορείτε να δείτε, αυτές οι αλλαγές είναι μικρές και απλές, οπότε δοκιμάστε ένα ζευγάρι και δείτε πώς θα τα πάτε. Θα ζήσετε τα οφέλη πριν το καταλάβετε!