Οι καλύτερες προσθήκες και πρακτικές για τον ιστότοπο της επιχείρησής σας στο WordPress

Καθώς διαβάζετε αυτό, περισσότερα από 43% από όλους τους ιστότοπους χρησιμοποιούν WordPress. Αυτό είναι σχεδόν 90 εκατομμύρια ενεργοί ιστότοποι στο διαδίκτυο. Επί πλέον; Το σύστημα διαχείρισης περιεχομένου έχει δείξει σταθερή ανάπτυξη στη βάση χρηστών του κατά 12% κάθε χρόνο για περισσότερο από μια δεκαετία.

Το πόσο δημοφιλές είναι το WordPress μπορεί να μετρηθεί από το γεγονός ότι το χρησιμοποιούν όλοι, από τους New York Times έως το Bloomberg και από τον επίσημο ιστότοπο του Λευκού Οίκου μέχρι τη Microsoft και τη Nike.

Και γιατί όχι? Το WordPress προσφέρει εκπληκτική προσαρμοστικότητα, ευκολία στη χρήση, συμβατότητα SEO και ισχυρή ασφάλεια. Στη συνέχεια, υπάρχουν τα 55.000+ πρόσθετα WordPress που προσφέρουν σχεδόν κάθε δυνατότητα που μπορεί κανείς να φανταστεί για ακόμη περαιτέρω προσαρμογή.

Με λίγα λόγια, ενώ υπάρχουν και άλλοι υποψήφιοι στην αγορά, για έναν ιστότοπο επιχείρησης, απλά δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με το WordPress.

Αλλά θα το κάνει μόνο το WordPress;

Ενώ το WordPress είναι μια ισχυρή πλατφόρμα CMS και ιστότοπου, για να ευδοκιμήσει ο ιστότοπος της επιχείρησής σας, θα χρειαστείτε πρόσθετες λειτουργίες και υπηρεσίες.

Σκεφτείτε το WordPress ως μια σταθερή βάση πάνω στην οποία μπορείτε να χτίσετε. Σίγουρα, διευκολύνει τη ζωή των διαχειριστών ιστοτόπων με περισσότερους από έναν τρόπους. Ωστόσο, για να δημιουργήσετε και να διατηρήσετε έναν ακμάζοντα ιστότοπο, θα πρέπει να βρείτε μια ισορροπία μεταξύ χαρακτηριστικά, Ταχύτητακαι ασφάλεια.

Αυτό έρχεται με τη μορφή των κατάλληλων προσθηκών WordPress, πρακτικών WordPress και ενός παρόχου φιλοξενίας φιλικό προς το WordPress.

  • Πρόσθετα – Όταν επιλέγετε τα σωστά πρόσθετα, θα έχετε τα εργαλεία για να μετρήσετε την ταχύτητα του ιστότοπου, να προσθέσετε τις προσπάθειές σας στο SEO, να βελτιώσετε την εμπειρία των επισκεπτών, να βελτιώσετε την ασφάλεια και πολλά άλλα.
  • Πρακτικές – Με τις βέλτιστες πρακτικές, μπορείτε να διατηρήσετε τον ιστότοπό σας ασφαλή και να λειτουργεί ομαλά
  • Φιλοξενία – Ένας ποιοτικός κεντρικός υπολογιστής θα παρέχει γρήγορη ταχύτητα φόρτωσης σελίδας (χαμηλότερη από 500 ms) και αξιόπιστα χαρακτηριστικά ασφαλείας.

Τώρα, που καταλαβαίνουμε πώς η φιλοξενία ιστού, οι βέλτιστες πρακτικές και τα πρόσθετα WordPress συνεργάζονται για να δημιουργήσουν έναν επιχειρηματικό ιστότοπο που λειτουργεί καλά, ας συζητήσουμε τις πιο δημοφιλείς και πλούσιες σε δυνατότητες πρόσθετες WordPress.

Καλύτερες προσθήκες και πρακτικές για τον ιστότοπο της επιχείρησής σας στο WordPress

Τα 10 κορυφαία πρόσθετα WordPress για έναν ιστότοπο επιχείρησης

1. Yoast SEO

Ακόμα κι αν αυτός είναι ο πρώτος ιστότοπος/ιστολόγιό σας, το πιθανότερο είναι ότι γνωρίζετε τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης και τον αντίκτυπό της στην επισκεψιμότητα του ιστότοπου και, τελικά, στα έσοδα που δημιουργεί η διαδικτυακή σας επιχείρηση.

Τούτου λεχθέντος, δεν είναι μόνο οι αρχάριοι αλλά και οι επαγγελματίες που δυσκολεύονται να διατηρήσουν όλα όσα πρέπει να γίνουν για να κυριαρχήσουν τα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Αλλά αυτό μόνο μέχρι να λάβετε την υποστήριξη του Yoast SEO.

Με περισσότερες από 25.000 κορυφαίες αξιολογήσεις και περισσότερες από 5 εκατομμύρια εγκαταστάσεις, το Yoast SEO είναι μακράν το πιο δημοφιλές και καλά αξιολογημένο πρόσθετο WordPress, και δικαιολογημένα. Χρειάζεται σχεδόν ό,τι υπάρχει στις επιτόπιες βελτιστοποιήσεις και το τοποθετεί σε ένα εργαλείο.

Στην πραγματικότητα, θα φτάναμε στο σημείο να το ονομάσουμε τον δικό σας διαχειριστή SEO που ελέγχει όλες αυτές τις μικρο-εργασίες, όπως η χρήση του βέλτιστου συνδυασμού λέξεων-κλειδιών στις απαιτούμενες θέσεις, η σωστή έκταση της μετα-περιγραφής, η υποβολή XML χάρτες ιστότοπου και πολλά άλλα.

2. W3 Total Cache

Το SEO προσελκύει τους επισκέπτες στον ιστότοπό σας και η σωστή αποθήκευση στην προσωρινή μνήμη του ιστότοπου διασφαλίζει ότι θα παραμείνουν. Η απόδοση και η ταχύτητα του ιστότοπου είναι κρίσιμοι παράγοντες όσον αφορά την εμπειρία χρήστη και τον χρόνο που αφιερώνουν οι επισκέπτες σας στον ιστότοπο/ιστολόγιό σας.

Το W3 Total Cache βάζει την απόδοση του ιστότοπού σας σε τέταρτη ταχύτητα ελαχιστοποιώντας τον κώδικα των ιστοσελίδων σας, γεγονός που βελτιώνει εμφανώς τον χρόνο φόρτωσης της σελίδας. Επειδή η Google θεωρεί ότι αυτό είναι ένας παράγοντας κατάταξης, το W3 Total Cache λειτουργεί συνεργικά με το Yoast SEO για να έχετε υψηλότερη κατάταξη σελίδας και καλύτερη εμπειρία χρήστη.

Εκτός από αυτό το πρόσθετο, υπάρχουν μερικά άλλα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ενισχύσετε την ταχύτητα και την απόδοση του ιστότοπού σας. Θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες σε αυτό το άρθρο.

3. Προσθήκη Καταλόγου Επιχειρήσεων

Σίγουρα, υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές όταν πρόκειται για πρόσθετα καταχώρισης επιχειρήσεων. Αλλά, αν ψάχνετε για κάτι που είναι απλό, εύκολο στη χρήση και ολοκληρώνει τη δουλειά, η Προσθήκη Business Directory θα είναι ιδανική για εσάς.

Προσφέρει τα εργαλεία για τη δημιουργία μαζικών καταχωρίσεων, τη μεταφορά και απόθεση εικόνων, την προσαρμογή φορμών, την αποδοχή πληρωμών μέσω διαφόρων πλατφορμών όπως το PayPal, το Stripe και άλλες, τη ρύθμιση επαναλαμβανόμενων πληρωμών και πολλά άλλα. Το καλύτερο από όλα, αυτό το πρόσθετο είναι φιλικό προς τα κινητά και εύκολο στην τσέπη.

4. Φόρμες WP

Ενώ η προσθήκη Καταλόγου Επιχειρήσεων προσφέρει επίσης ένα εργαλείο δημιουργίας φορμών, απλά λαμβάνετε τα βασικά πράγματα με αυτό. Έτσι, εάν θέλετε να μεταφέρετε το κτίσμα φόρμας σας στο επόμενο επίπεδο, το WP Forms είναι το πρόσθετο για αυτό. Από φόρμες σχολίων έως φόρμες επικοινωνίας και από φόρμες πληρωμής έως φόρμες συνδρομής και οτιδήποτε ενδιάμεσα, αυτό το πρόσθετο τα έχει όλα.

Η επαγγελματική έκδοση (με πληρωμή) έχει όλες τις μορφές που μπορείτε να σκεφτείτε και η έκδοση lite (δωρεάν) σας επιτρέπει να πάρετε αυτό το πρόσθετο για μια βόλτα και να κατανοήσετε τι μπορεί να κάνει για εσάς.

5. WooCommerce

Περισσότερο από το 20% όλων των ιστότοπων WordPress χρησιμοποιούν αυτήν την προσθήκη. Αυτό από μόνο του λέει πολλά τόσο για την αξιοπιστία όσο και για τη δημοτικότητα του WooCommerce. Μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου που καθιστά δυνατή την έναρξη του ηλεκτρονικού σας καταστήματος μέσα σε λίγα λεπτά, το WooCommerce καλύπτει όλα όσα χρειάζεστε για να πουλήσετε στο διαδίκτυο.

Επιπλέον, όταν εργάζεστε με το WooCommerce, μπορείτε να αξιοποιήσετε πολλά άλλα πρόσθετα που προσθέτουν στις δυνατότητες αυτής της πλατφόρμας. Για παράδειγμα, με τα Προηγμένα Κουπόνια, μπορείτε να προσφέρετε στους αγοραστές σας πρόσθετες προσφορές και εκπτώσεις που θα τους ενθαρρύνουν να αγοράσουν περισσότερα τώρα και στο μέλλον. Ομοίως, υπάρχουν διαθέσιμες επεκτάσεις για τη βελτιστοποίηση του καταστήματός σας τόσο για πελάτες λιανικής όσο και για χονδρική.

Τώρα, ενώ το WooCommerce είναι αναμφίβολα δώρο από το Θεό όταν πρόκειται για την εκκίνηση και τη συντήρηση του ιστότοπού σας ηλεκτρονικού εμπορίου, υπάρχουν μερικά σημαντικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν διαχειρίζεστε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, διαβάστε περισσότερα για αυτό εδώ.

6. MemberPress

Πολλοί ιστότοποι πωλούν υπηρεσίες και αν αυτό είναι το παιχνίδι σας, το MemberPress είναι ένα απαραίτητο πρόσθετο, καθώς θα θέσει όλα τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για τη δημιουργία ενός ιστότοπου μέλους στα χέρια σας. Στην πραγματικότητα, μόλις το ιστολόγιό σας απογειωθεί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το πρόσθετο για να δημιουργήσετε έσοδα από την τακτική και πιστή βάση πελατών σας με μια συνδρομή για πρόσβαση στην περιοχή ιδιότητας μέλους ή διαδικτυακή εκπαίδευση.

7. OptinMonster

Το μάρκετινγκ είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία και την επιβίωση οποιουδήποτε επιχειρηματικού εγχειρήματος. Αυτό είναι επίσης το μόνο μέρος της λειτουργίας μιας επιχείρησης που χρειάζεται συνεχή βελτίωση και καινοτομία. Σε κάποιο σημείο, είναι βέβαιο ότι θα κατακλυστείτε από όλα όσα πρέπει να γίνουν για να κρατήσετε τον ιστότοπό σας στο προσκήνιο.

Και τότε είναι που το OptinMonster θα σας σώσει τη μέρα. Ανεξάρτητα από το πόσο περίπλοκη είναι η στρατηγική μάρκετινγκ στο διαδίκτυο, αυτό το πρόσθετο θα σας βοηθήσει να επιτύχετε όλους τους στόχους μάρκετινγκ που έχετε θέσει. Από τη μόχλευση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έως τη δημιουργία αναδυόμενων παραθύρων για συνδρομές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και από τη δημιουργία σελίδων προορισμού έως τη δημιουργία ανακοινώσεων σελίδων προορισμού και αυτοκόλλητων γραμμών, αυτή η προσθήκη τα κάνει όλα.

8. Ζωντανή συνομιλία

Το όνομα τα λέει όλα! Ναι, αυτό είναι το πρόσθετο που σας επιτρέπει να συνομιλείτε με τους χρήστες σας σε πραγματικό χρόνο και θα εκπλαγείτε με πόση καλή θέληση και σχέση μπορεί να δημιουργήσει. Στην πραγματικότητα, ακόμη και οι επισκέπτες που δεν αρχίζουν να συνομιλούν νιώθουν καθησυχασμένοι από το γεγονός και μόνο ότι μπορούν να έρθουν σε επαφή μαζί σας γρήγορα, εάν απαιτείται.

Επίσης, η δυνατότητα ζωντανής συνομιλίας με τους αγοραστές σας σάς επιτρέπει να προσφέρετε τις πληροφορίες που χρειάζονται για να αγοράσουν από εσάς αντί να μετακομίσετε στον ανταγωνιστή σας, ενώ βρίσκονται ακόμα σε αυτό το παράθυρο «λήψης αποφάσεων». Έτσι, όταν πρόκειται για το κλείσιμο των πωλήσεων και την αύξηση των ποσοστών μετατροπών, αυτή η προσθήκη μπορεί να προσφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα.

9. BackupBuddy

Όταν επιλέγετε την καλύτερη φιλοξενία WordPress, η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας θα είναι μέρος της συμφωνίας. Αλλά, ποτέ δεν βλάπτει να κάνετε το επιπλέον μίλι σε αυτό το μέτωπο με το δικό σας πρόσθετο εφεδρικό σχέδιο.

Σε τελική ανάλυση, αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι ο ιστότοπος της επιχείρησής σας θα διαφύγει άθικτος εάν κάτι πάει στραβά. Τώρα, υπάρχουν αναρίθμητες επιλογές για να διαλέξετε, αλλά το BackupBuddy είναι το αρχικό πρόσθετο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του WordPress και συνεχίζει να κυριαρχεί μέχρι σήμερα.

Είναι μια υπηρεσία επί πληρωμή που αξίζει κάθε σεντ που δαπανάται για την άδεια χρήσης του ιστότοπου. Το πρόσθετο σάς επιτρέπει να προγραμματίζετε τακτικά αντίγραφα ασφαλείας (καθημερινά, εβδομαδιαία και μηνιαία) και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλές υπηρεσίες αποθήκευσης cloud για να αποθηκεύσετε τα δεδομένα. Επιπλέον, επιτρέπει ακόμη και δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σε πραγματικό χρόνο, επομένως δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος να χάσετε ποτέ το περιεχόμενό σας. Επιπλέον, μπορείτε να διαχειριστείτε έως και 10 ιστότοπους από τον πίνακα ελέγχου και να λάβετε υποστήριξη premium όταν απαιτείται.

10. MonsterInsights

Αφού δουλέψατε τόσο σκληρά για τη δημιουργία ενός εντυπωσιακού ιστότοπου, ξοδέψατε ώρες βελτιστοποιώντας τον για τις μηχανές αναζήτησης και βασικά κάνετε ό,τι χρειάζεται για να προσελκύσετε την επισκεψιμότητα, πώς θα ξέρετε εάν οι προσπάθειές σας αποφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα;

Η απάντηση σε αυτό είναι – Με το MonsterInsights! Αυτό είναι ένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία ανάλυσης ιστοτόπων WordPress που κυκλοφορούν. Ενσωματώνεται με το Google Analytics για να σας προσφέρει ζωτικής σημασίας πληροφορίες για την απόδοση και τη χρήση του ιστότοπου.

Το MonsterInsights θα σας ενημερώσει για το κοινό σας, την πηγή της επισκεψιμότητάς σας, τον χρόνο που αφιερώνουν οι επισκέπτες στον ιστότοπό σας, τα προϊόντα/υπηρεσίες σας με τις κορυφαίες επιδόσεις, τα συνολικά έσοδα που παράγονται, τη μέση αξία των παραγγελιών σας και πολλά άλλα. Έτσι, βασικά όλα τα στοιχεία που θα χρειαστείτε για να εξορθολογίσετε τη στρατηγική μάρκετινγκ σας.

Πώς να δημιουργήσετε τον πιο γρήγορο ιστότοπο WordPress

Οι καλύτερες πρακτικές WordPress για τον ιστότοπο της επιχείρησής σας

1. Επιλέξτε έναν ποιοτικό πάροχο φιλοξενίας WordPress για τον ιστότοπο της επιχείρησής σας

Το έχουμε ξαναπεί και θα το ξαναπούμε, δεν μπορείτε να αξιοποιήσετε τη δύναμη του WordPress εκτός και αν χρησιμοποιήσετε την καλύτερη φιλοξενία για το WordPress.

Στο τέλος της ημέρας, το WordPress με τις μυριάδες προσθήκες του προσθέτει στις δυνατότητες και τη λειτουργικότητα ενός ιστότοπου, αλλά αν ο ιστότοπός σας έχει τακτικό και εκτεταμένο χρόνο διακοπής λειτουργίας ή εάν οι σελίδες σας αργούν να φορτωθούν για πάντα, τι ωφελεί όλες οι άλλες δυνατότητες;

Ενώ υπάρχουν αρκετές υπηρεσίες φιλοξενίας που ισχυρίζονται ότι είναι κατάλληλες για το WordPress, μόνο λίγες προσφέρουν την αξιόπιστη απόδοση που απαιτείται για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την πλατφόρμα διαχείρισης περιεχομένου. Μεταξύ των κρίσιμων μετρήσεων που πρέπει να ελέγξετε όταν επιλέγετε μια υπηρεσία φιλοξενίας είναι ο χρόνος λειτουργίας ιστότοπου, ο χρόνος φόρτωσης σελίδας, η υποστήριξη WordPress και η ασφάλεια του ιστότοπου. Εξετάσαμε το καλύτερες υπηρεσίες φιλοξενίας WordPress για εσάς εδώέτσι δεν χρειάζεται να ξοδεύετε χρόνο και χρήμα για να βρείτε τον κατάλληλο πάροχο φιλοξενίας.

2. Υπάρχει ένα τέτοιο πράγμα όπως πάρα πολλά πρόσθετα

Αναμφίβολα, τα πρόσθετα μπορούν να απλοποιήσουν και να επιταχύνουν τις τακτικές εργασίες διαχείρισης και βελτιστοποίησης, αλλά πάρα πολλά, ακόμη και θετικά, οδηγούν σε άσχημα αποτελέσματα. Σε αυτήν την περίπτωση, εάν έχετε εγκαταστήσει πάρα πολλές προσθήκες, μπορεί να υπάρξουν διενέξεις μεταξύ δύο ή περισσότερων που οδηγούν σε προβλήματα απόδοσης, σφάλματα ιστότοπου και αργούς χρόνους φόρτωσης. Θα σας βοηθήσει να θυμάστε ότι με κάθε πρόσθετο προσθέτετε περισσότερο βάρος στην πλατφόρμα WordPress. Έτσι, σε ένα σημείο, το βάρος θα επιβραδύνει τα πράγματα για όλους.

3. Μην σκουπίζετε τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας

Το έχουμε ήδη καλύψει παραπάνω, αλλά είναι τόσο σημαντικό που σίγουρα χρειάζεται αναφορά και στην ενότητα βέλτιστων πρακτικών. Εξάλλου, δεν θέλετε να βρεθείτε σε μια κατάσταση όπου τα χάνετε όλα εξαιτίας ενός σφάλματος ή μιας επίθεσης.

4. Καλύψτε όλες τις πτυχές της ασφάλειας

Ένα πιστοποιητικό SSL ήταν προαιρετικό σε ένα σημείο, αλλά τώρα είναι ζωτικής σημασίας καθώς προσθέτει αξιοπιστία στον ιστότοπό σας. Αλλά αυτή είναι μόνο μια πτυχή της ασφάλειας του ιστότοπου στην οποία πρέπει να εστιάσετε. Βεβαιωθείτε ότι έχετε προσθήκες για να σας προστατεύουν σε όλα τα μέτωπα, από χάκερ, spammers και άλλους. Συνήθως, αν χρησιμοποιείτε την καλύτερη φιλοξενία WordPress, θα έχουν τη δική τους προστασία κατά του κακόβουλου λογισμικού και τείχη προστασίας, αλλά σίγουρα δεν θα βλάψει να ενισχύσετε το εγχείρημά σας με μερικές προσθήκες.

5. Διατηρήστε το WordPress και όλα τα πρόσθετά του ενημερωμένα

Είναι εύκολο να το παραμελήσεις αυτό, αλλά αυτό είναι συχνά το κομμάτι στην πανοπλία που θα καταρρίψει τον στρατό. Οι ξεπερασμένες εγκαταστάσεις και τα πρόσθετα είναι ένας τρόπος πρόσβασης των κακών στον ιστότοπό σας. Επομένως, μην αναβάλλετε ποτέ τις ενημερώσεις για αργότερα.

6. Έχετε ένα πρόγραμμα αναρτήσεων σε εφαρμογή

Αυτό βοηθά στη διατήρηση των πραγμάτων συνεπή όσον αφορά το μάρκετινγκ περιεχομένου και δίνει στους τακτικούς επισκέπτες κάτι να περιμένουν με ανυπομονησία. Στην πραγματικότητα, αυτός είναι ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για να κερδίσετε την αφοσίωση των επισκεπτών και να τους κάνετε να παραμείνουν.

7. Χρησιμοποιήστε ένα πρόσθετο για να βελτιστοποιήσετε τη βάση δεδομένων σας

Κάθε φορά που προσθέτετε περιεχόμενο στον ιστότοπό σας και κάθε φορά που επεξεργάζεστε αυτό το περιεχόμενο, όλο αυτό, προσθήκες, αναθεωρήσεις κ.λπ., αποθηκεύονται στη βάση δεδομένων. Με τον καιρό η βάση δεδομένων του WordPress σας φουσκώνει και γίνεται υποτονική, γεγονός που μπορεί να επιβραδύνει τον ιστότοπό σας. Επομένως, διατηρήστε τη βάση δεδομένων σας σε άριστη κατάσταση με ένα εργαλείο που την καθαρίζει τακτικά.

Και αυτό είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον επιχειρηματικό σας ιστότοπο WordPress.