Οι κορυφαίες συμβουλές λογισμικού παρακολούθησης αιτούντων που θα βρείτε το 2022

Τα συστήματα παρακολούθησης αιτούντων (ATS) έχουν κάνει τη διαχείριση της διαδικασίας πρόσληψης πολύ πιο εύκολη. Αυτές οι εφαρμογές κάνουν τη ζωή πολύ πιο εύκολη για τους υπεύθυνους προσλήψεων. Αυτό είναι από αυτοματοποίηση εργασιών για την παρακολούθηση και τη διατήρηση της επικοινωνίας με τους υποψηφίους.

Οι κορυφαίες συμβουλές λογισμικού παρακολούθησης αιτούντων που θα βρείτε

Ο κλάδος αναπτύσσεται και νέα χαρακτηριστικά προστίθενται σχεδόν καθημερινά. Οι επιχειρήσεις θέλουν να αυξήσουν την παραγωγικότητα και την αποτελεσματικότητά τους κατά την πρόσληψη υπαλλήλων. Με αυτά τα λόγια, εδώ είναι οι δέκα κορυφαίες συμβουλές για το λογισμικό συστήματος παρακολούθησης αιτούντων!

Τι είναι το σύστημα παρακολούθησης αιτούντων;

Το σύστημα παρακολούθησης αιτούντων είναι μια εφαρμογή λογισμικού που επιτρέπει στις εταιρείες να διαχειρίζονται τη διαδικασία πρόσληψής τους. Η εφαρμογή αυτοματοποιεί και απλοποιεί τη διαδικασία πρόσληψης που μπορεί να εξυπηρετήσει διαφορετικές χώρες ή συγκεκριμένες χώρες.

Ένα σύστημα παρακολούθησης αιτούντων είναι απαραίτητος πόρος για κάθε επιχείρηση που θέλει να προσλάβει τα καλύτερα ταλέντα. Σας επιτρέπει να παρακολουθείτε όλους τους υποψηφίους και τις αιτήσεις τους. Μπορούν επίσης να αυτοματοποιήσουν ολόκληρη τη διαδικασία πρόσληψης στέλνοντας email όταν γίνουν διαθέσιμες νέες θέσεις.

Η διαχείριση της ροής των υποψηφίων μέσω της διαδικασίας πρόσληψης γίνεται ευκολότερη με συστήματα παρακολούθησης αιτούντων. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο από μεγάλες όσο και από μικρές επιχειρήσεις που θέλουν να επεκτείνουν γρήγορα το εργατικό τους δυναμικό.

Αν και μπορεί να διαφέρουν ως προς το εύρος τιμών και τα χαρακτηριστικά, όλα έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Βοηθούν τους υπεύθυνους προσλήψεων να παρακολουθούν τους αιτούντες και να τους επεξεργάζονται πιο αποτελεσματικά από ό,τι θα μπορούσαν με το χέρι.

Οι κύριες λειτουργίες ενός συστήματος παρακολούθησης αιτούντων περιλαμβάνουν:

  • Διαχείριση και οργάνωση βιογραφικών και βιογραφικών υποψηφίων, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής τους στο ATS.
  • Οργανώστε τους υποψηφίους με βάση τις σχετικές δεξιότητες, την εμπειρία, την εκπαίδευση και άλλα κριτήρια.
  • Βοηθά στην αξιολόγηση της καταλληλότητας των υποψηφίων για τη δουλειά μέσω αυτοματοποιημένων εργαλείων βαθμολόγησης. Αυτά αξιολογούν τα βιογραφικά τους σε σχέση με τις απαιτήσεις της εταιρείας σας.
  • Το ATS βοηθά στον έλεγχο των υποψηφίων που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις προτού φτάσουν στα εισερχόμενά σας. Έτσι, δεν χάνετε χρόνο εξετάζοντας άσχετες εφαρμογές.
  • Αντιστοίχιση υποψηφίων με θέσεις εργασίας καθώς γίνονται διαθέσιμες. Στη συνέχεια, τους στέλνει ειδοποιήσεις όταν είναι κατάλληλα για ανοιχτές θέσεις στην επιχείρησή σας.

Κορυφαίες 10 συμβουλές για αποτελεσματικό λογισμικό ATS

Η αγορά λογισμικού παρακολούθησης αιτούντων εξελίσσεται συνεχώς και πρέπει να συνεχίσετε. Παρακάτω είναι μερικές από τις πιο σημαντικές συμβουλές που θα πρέπει να γνωρίζετε για να διασφαλίσετε ότι το ATS σας είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό.

1. Χρησιμοποιήστε σχετικές λέξεις-κλειδιά για κάθε τύπο εργασίας

Κατά την αναζήτηση υποψηφίων, χρησιμοποιήστε λέξεις-κλειδιά που περιγράφουν τη θέση και τα προσόντα που αναζητάτε. Για παράδειγμα, αν ψάχνετε για έναν βοηθό διαχείρισης, σημειώστε μια λίστα με λέξεις που περιγράφουν τον ιδανικό υποψήφιο.

Στη συνέχεια, συμπεριλάβετε αυτές τις λέξεις-κλειδιά στις αναρτήσεις και τις διαφημίσεις σας. Όταν οι αιτούντες βρίσκουν τις δημοσιεύσεις σας, μπορούν εύκολα να υποβάλουν αίτηση με το βιογραφικό τους, τη συνοδευτική επιστολή και άλλα έγγραφα.

2. Συνεδρία Εκπαίδευσης Συστήματος Παρακολούθησης Αιτητών Υπαλλήλων

Βεβαιωθείτε ότι όλοι οι εργαζόμενοι κατανοούν πώς να χρησιμοποιούν το σύστημα παρακολούθησης αιτούντων. Αυτό περιλαμβάνει τα βασικά, όπως τη μεταφόρτωση βιογραφικών και τη δημιουργία νέων αγγελιών εργασίας. Θα πρέπει να μάθουν πιο προηγμένα χαρακτηριστικά, όπως η αναφορά σχετικά με τη δραστηριότητα πρόσληψης.

Θα θελήσετε επίσης να διασφαλίσετε ότι όλοι κατανοούν πώς να διαχειρίζονται τις αιτήσεις των υποψηφίων μέσω του ATS. Μπορούν έτσι να εκμεταλλευτούν όλες τις δυνατότητές του.

3. Responsive Design

Ο αποκριτικός σχεδιασμός είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του λογισμικού παρακολούθησης αιτούντων. Επιτρέπει στο λογισμικό να προσαρμόζεται ώστε να ταιριάζει σε οποιοδήποτε μέγεθος οθόνης, είτε πρόκειται για φορητό υπολογιστή, τηλέφωνο ή tablet. Επιπλέον, διασφαλίζει επίσης ότι η εφαρμογή λειτουργεί ομαλά ανεξάρτητα από τη συσκευή που χρησιμοποιείτε.

Αυτό είναι σημαντικό επειδή πολλοί υπεύθυνοι προσλήψεων έχουν αλλάξει τη δουλειά τους από επιτραπέζιους υπολογιστές σε φορητούς υπολογιστές και έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν εφαρμογές για κινητά για εργασία. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο αυτό το είδος λογισμικού να είναι συμβατό τόσο με υπολογιστές όσο και με κινητά.

4. Διατηρήστε το φιλικό προς το κινητό

Δεν αρκεί πλέον το ATS σας να είναι συμβατό μόνο με επιτραπέζιους υπολογιστές, καθώς οι υπεύθυνοι προσλήψεων χρησιμοποιούν κινητά και αυτές τις μέρες! Κατά την επιλογή ενός συστήματος παρακολούθησης αιτούντων για την επιχείρησή σας, βεβαιωθείτε ότι είναι προσβάσιμο από οποιαδήποτε συσκευή, όπως τηλέφωνα και tablet. Εάν κάποιος προσπαθήσει να αποκτήσει πρόσβαση στο ATS σας από το κινητό ή το tablet του, θα πρέπει να αποκτήσει πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του χωρίς δυσκολία.

5. Προσθέστε δυνατότητες συνέντευξης βίντεο

Προσθήκη δυνατοτήτων συνέντευξης βίντεο

Το 2020, οι εταιρείες άρχισαν να χρησιμοποιούν βιντεοσυνεντεύξεις ως μέρος της διαδικασίας πρόσληψης. Και μέχρι το 2022, αυτή η τάση θα συνεχίσει να αυξάνεται καθώς περισσότερες εταιρείες υιοθετούν τις συνεντεύξεις μέσω βίντεο ως μέρος της στρατηγικής πρόσληψης.

Αν θέλετε να μάθετε αν κάποιος θα είναι κατάλληλος για την εταιρεία σας, χρειάζεστε περισσότερα από το βιογραφικό του. Πρέπει να αποκτήσετε μια αίσθηση του ποιοι είναι ως άτομο. Ένας τρόπος για να γίνει αυτό είναι μέσω συνεντεύξεις βίντεο.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να δείτε πώς αντιδρούν όταν απαντούν σε ερωτήσεις και να δείτε αν θα ήταν άνετα να συνεργαστούν με άλλους προσωπικά ή μέσω τηλεφώνου. Οι συνεντεύξεις βίντεο σάς επιτρέπουν επίσης να προσεγγίσετε περισσότερα άτομα που ενδέχεται να μην μπορούν να ταξιδέψουν για μια προσωπική συνέντευξη λόγω περιορισμών χρόνου ή κόστους.

6. Εφαρμόστε στοιχεία Gamification

Τα στοιχεία παιχνιδιού είναι ένας άλλος τρόπος με τον οποίο μπορείτε να κάνετε το λογισμικό παρακολούθησης των αιτούντων σας πιο ελκυστικό και διασκεδαστικό για τους αιτούντες. Το gamification ενθαρρύνει την αφοσίωση ή τη συμμετοχή των χρηστών, αυξάνει τα κίνητρα και βελτιώνει την απόδοση.

Θα διαπιστώσετε ότι τα περισσότερα από αυτά τα συστήματα διαθέτουν ήδη χαρακτηριστικά όπως πίνακες κατάταξης και σήματα, αλλά μπορείτε να τα εφαρμόσετε και μόνοι σας. Για παράδειγμα, ο ιστότοπός σας μπορεί να προσθέσει έναν πίνακα κατάταξης με τους πιο ενεργούς αιτούντες. Με αυτόν τον τρόπο, οι άνθρωποι θέλουν να συναγωνιστούν για την καλύτερη βαθμολογία για να πάρουν το όνομά τους στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

7. Η εφαρμογή να είναι απλή και φιλική προς το χρήστη

Μια κακώς σχεδιασμένη φόρμα αίτησης μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότερα ποσοστά μετατροπής. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι είναι εύκολο να το κατανοήσετε και να το χρησιμοποιήσετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Λογισμικό παρακολούθησης αιτούντων για αυτόν τον σκοπό. Αυτά τα εργαλεία λογισμικού έχουν σχεδιαστεί για να ελαφρύνουν το βάρος της πρόσληψης και να κάνουν τη διαδικασία πιο αποτελεσματική τόσο για τους υπαλλήλους προσλήψεων όσο και για τους αιτούντες.

Ορισμένες λύσεις ATS σάς επιτρέπουν ακόμη και να δημιουργείτε προσαρμοσμένα πρότυπα για κάθε θέση εργασίας στην εταιρεία σας. Αυτό διευκολύνει τους αιτούντες που αναζητούν εργασία σε συγκεκριμένους κλάδους ή πεδία εξειδίκευσης.

8. Συμπεριλάβετε συνδέσμους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Τα συστήματα παρακολούθησης αιτούντων συχνά περιλαμβάνουν συνδέσμους προς τα προφίλ κοινωνικής δικτύωσης της εταιρείας σας, όπως το Facebook και το Twitter. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τους υποψήφιους να εξοικειωθούν με την εταιρεία σας πριν υποβάλουν αίτηση για εργασία. Αν και αυτό δεν είναι απαραίτητο για κάθε εταιρεία, είναι ένας εύκολος τρόπος να κάνετε το ATS σας πιο φιλικό και προσωπικό.

9. Δοκιμάστε το ATS σας

Πριν ξεκινήσετε ένα σύστημα παρακολούθησης αιτούντων, θα πρέπει να το δοκιμάσετε διεξοδικά για να διασφαλίσετε ότι όλα λειτουργούν καλά. Αυτό σας επιτρέπει επίσης να διασφαλίσετε ότι δεν υπάρχουν σφάλματα ή σφάλματα στο σύστημα. Τα σφάλματα μπορεί να ενοχλήσουν τους υποψηφίους ενώ υποβάλλουν αίτηση για θέσεις εργασίας ή εξετάζουν τις αιτήσεις μόνοι τους. Με τη σειρά του, αυτό θα σας κοστίσει δυνητικά πολύτιμους αιτούντες!

10. Ενσωμάτωση με άλλα επιχειρηματικά εργαλεία

Το λογισμικό παρακολούθησης αιτούντων είναι εξαιρετικό για τη διαχείριση της διαδικασίας πρόσληψης, αλλά δεν είναι το μόνο εργαλείο που χρειάζεστε για να προσλάβετε εξαιρετικούς υπαλλήλους. Η ενσωμάτωση του ATS σας με άλλα επιχειρηματικά εργαλεία, όπως η διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, μπορεί να βοηθήσει στον εξορθολογισμό της διαδικασίας πρόσληψης.

Πρέπει να διασφαλίσετε ότι το σύστημα παρακολούθησης του αιτούντος είναι συμβατό με τη διαδικασία πρόσληψης. Μπορείτε να το δοκιμάσετε χρησιμοποιώντας έναν ελεγκτή συστήματος παρακολούθησης αιτούντων που συγκρίνει τα χαρακτηριστικά διαφορετικών πλατφορμών. Αυτό θα σας δώσει μια καλή ιδέα για το ποια εργαλεία προσφέρουν τις δυνατότητες που χρειάζεστε για την επιχείρησή σας.

συμπέρασμα

Σήμερα, όλο και περισσότερες εταιρείες χρησιμοποιούν συστήματα παρακολούθησης αιτούντων. Ακόμη και οι μικρές επιχειρήσεις πηδούν στο κύμα. Για να είστε επιτυχημένοι, κατανοήστε πώς λειτουργούν τα συστήματα και πώς μπορούν να βοηθήσουν την επιχείρησή σας.

Το καλύτερο ATS έχει όλα όσα χρειάζεστε, έτσι ένα άτομο σε ολόκληρο τον οργανισμό μπορεί να καταφέρει να προσλάβει για οποιοδήποτε αριθμό θέσεων εργασίας. Αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να δείτε τα μέγιστα από την εφαρμογή του συστήματος παρακολούθησης του αιτούντος.