Οι κορυφαίοι λόγοι για τους οποίους μπορεί να δυσκολεύεστε να χάσετε βάρος

Υπάρχουν πολλοί πιθανοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να δυσκολεύεστε να χάσετε βάρος. Μπορεί να κάνετε κάποια κοινά λάθη που σας εμποδίζουν να δείτε αποτελέσματα. Ή, μπορεί να έχετε μια υποκείμενη κατάσταση υγείας που σας εμποδίζει να χάσετε βάρος.

Όποια και αν είναι η περίπτωση, η κατανόηση των προβλημάτων και η λήψη μέτρων για την αντιμετώπισή τους μπορεί να σας βοηθήσει να πετύχετε τον στόχο σας. Εδώ είναι λοιπόν μερικοί από τους κορυφαίους λόγους που μπορεί να δυσκολευτείτε να χάσετε βάρος.

#1 Δεν τρώτε αρκετές θερμίδες

Θα δυσκολευτείτε να χάσετε βάρος εάν δεν τρώτε αρκετές θερμίδες. Αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα σας θα αρχίσει να εξοικονομεί ενέργεια και θα καίτε λιγότερες θερμίδες. Πρέπει να τρώτε αρκετές θερμίδες για να δημιουργήσετε έλλειμμα θερμίδων για να χάσετε βάρος. Αυτό σημαίνει ότι θα κάψετε περισσότερες θερμίδες από όσες καταναλώνετε, με αποτέλεσμα να χάσετε βάρος.

Λοιπόν πόσες θερμίδες πρέπει να τρώτε κάθε μέρα; Η απάντηση διαφέρει από άτομο σε άτομο, αλλά συνήθως, οι άνδρες πρέπει να στοχεύουν σε περίπου 2.500 θερμίδες την ημέρα και οι γυναίκες να στοχεύουν σε περίπου 2.000 θερμίδες. Φυσικά, αυτοί οι αριθμοί μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το επίπεδο δραστηριότητάς σας και άλλους παράγοντες. Εάν δεν είστε σίγουροι πόσες θερμίδες χρειάζεστε καθημερινά για να χάσετε βάρος, μιλήστε με έναν διατροφολόγο ή διαιτολόγο για καθοδήγηση.

#2 Δεν επωφελείστε από τα συμπληρώματα

Η λήψη ενός συμπληρώματος υψηλής ποιότητας μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Τα συμπληρώματα έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύουν το μεταβολισμό σας και να αυξάνουν την ένταση των προπονήσεων σας, κάτι που σας βοηθά να κάψετε περισσότερες θερμίδες. Επιπλέον, μπορούν να σας κρατήσουν χορτάτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να μειώσουν τις λιγούρες, ώστε να μην υπερβάλλετε σε ανθυγιεινά τρόφιμα. Για να δείτε πώς τα συμπληρώματα μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος, κάντε κάποια έρευνα ή διαβάστε ο οριστικός οδηγός σε συμπληρώματα απώλειας βάρους.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν δημιουργούνται όλα τα συμπληρώματα ίσα. Πολλά περιέχουν τεχνητά συστατικά ή πληρωτικά που μπορεί να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό μακροπρόθεσμα. Πριν αγοράσετε οποιοδήποτε συμπλήρωμα, διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα και αναζητήστε φυσικά συστατικά όπως εκχύλισμα πράσινου τσαγιού ή εκχύλισμα μούρων acai.

#3 Δεν κοιμάστε αρκετά

Η έλλειψη ύπνου μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στις προσπάθειές σας για απώλεια βάρους. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που δεν κοιμούνται αρκετά τείνουν να παίρνουν περισσότερο βάρος από αυτούς που κοιμούνται. Όταν δεν κοιμάστε αρκετά, το σώμα σας παράγει περισσότερη κορτιζόλη και γκρελίνη, ορμόνες που διεγείρουν την πείνα. Ως αποτέλεσμα, καταλήγετε να τρώτε περισσότερες θερμίδες από όσες χρειάζεστε, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους.

Για να χάσετε βάρος αποτελεσματικά, πρέπει να πάρετε τουλάχιστον 7-8 ώρες ποιοτικό ύπνο κάθε βράδυ. Επιπλέον, προσπαθήστε να πηγαίνετε για ύπνο και να ξυπνάτε την ίδια ώρα κάθε μέρα, καθώς αυτό θα σας βοηθήσει να ρυθμίσετε το ρολόι του σώματός σας και να διατηρήσετε ομαλά τον μεταβολισμό σας.

#4 Έχετε ένα υποκείμενο πρόβλημα υγείας

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ

Μερικές φορές, υποκείμενες ιατρικές παθήσεις ή φάρμακα μπορεί να δυσκολέψουν την απώλεια βάρους. Για παράδειγμα, τα άτομα με υποθυρεοειδισμό συχνά αγωνίζονται να χάσουν βάρος επειδή ο μεταβολισμός τους επιβραδύνεται. Επιπλέον, ορισμένα φάρμακα, όπως τα στεροειδή ή τα αντικαταθλιπτικά, μπορεί να προκαλέσουν αύξηση βάρους λόγω των ορμονών που περιέχουν.

Εάν παίρνετε φάρμακα και αγωνίζεστε να χάσετε βάρος, μιλήστε με το γιατρό σας για πιθανές λύσεις. Μπορεί να είναι σε θέση να συνταγογραφήσουν ένα εναλλακτικό φάρμακο που δεν θα επηρεάσει τις προσπάθειές σας για απώλεια βάρους. Επιπλέον, εάν πιστεύετε ότι έχετε μια υποκείμενη πάθηση υγείας, όπως ο υποθυρεοειδισμός, ζητήστε από το γιατρό σας εξετάσεις για να δείτε τι μπορεί να προκαλεί τα προβλήματά σας.

Εάν παλεύετε να χάσετε βάρος, μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι πίσω από αυτό. Από το να μην τρώτε αρκετές θερμίδες μέχρι να έχετε μια υποκείμενη κατάσταση υγείας, υπάρχουν πολλές πιθανές αιτίες των δυσκολιών σας. Εάν θέλετε να επιτύχετε με επιτυχία το βάρος του στόχου σας, εξετάστε το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε από τα ζητήματα που αναφέρονται παραπάνω και βεβαιωθείτε ότι κάνετε βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση.