Οι πιο έξυπνοι τρόποι για σωστή πρόσβαση στην ιδιωτική υγειονομική περίθαλψη

Γνωρίζετε ότι τα οφέλη των εργαζομένων συνήθως παραμελούνται στις μικρές επιχειρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο; Όμως, σύμφωνα με μελέτες, η ιδιωτική υγειονομική περίθαλψη είναι εξαιρετικά σημαντική για τη συνολική ευημερία του προσωπικού.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η ιδιωτική υγειονομική περίθαλψη δεν είναι προσιτή και αφού λιγότερο από το 10% των πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου χρησιμοποιούν ιδιωτική ασφάλιση υγείας, οι περισσότεροι από αυτούς είναι περισσότερο από ευτυχείς να χρησιμοποιούν την υγειονομική περίθαλψη του NHS που είναι είτε δωρεάν είτε ως ποσοστό της τιμής.

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι το NHS φέρνει μαζί του μεγάλες λίστες αναμονής και μερικές φορές μπορεί να χρειαστούν μερικές εβδομάδες για να κλείσετε ένα ραντεβού για τον πόνο σας.

Τρόποι για σωστή πρόσβαση στην ιδιωτική υγειονομική περίθαλψη

Υπάρχουν ορισμένοι τρόποι για να αποκτήσετε πρόσβαση στην ιδιωτική περίθαλψη, ώστε να μπορείτε να σας δει γρήγορα ο σύμβουλος της επιλογής σας.

1. Ταμειακά προγράμματα υγείας

Ένα πρόγραμμα μετρητών υγείας ξεκινά συνήθως από μόλις 6 £ κάθε μήνα και λειτουργεί λαμβάνοντας ολόκληρο το ποσό που ξοδεύετε και χρησιμοποιώντας 6 φορές το ποσό για την κάλυψη της επιλογής σας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ραντεβού και θεραπείες εξωτερικών ασθενών όπως – οδοντίατροι, φυσιοθεραπευτές και οπτομετρητές. Αντί να περιμένετε αρκετές εβδομάδες για θεραπεία φρονιμιτών ή θεραπεία πονόλαιμου, μπορείτε να κάνετε κράτηση ιδιωτικά και να επισκεφτείτε έναν ειδικό την ίδια μέρα. Ξεκινάτε πληρώνοντας για τη θεραπεία, κρατώντας την απόδειξη και, στη συνέχεια, ζητάτε πίσω από τον ασφαλιστή.

2. Εξώφυλλο ομάδας

Θα συναντήσετε πολιτικές ομάδας που σας επιτρέπουν να συνεννοηθείτε με τους φίλους, την οικογένεια ή τους συναδέλφους σας. Μπορείτε να λάβετε ομαδική έκπτωση και είναι πιο αποτελεσματικό να πληρώσετε για ιδιωτική υγειονομική περίθαλψη. Αρκετές πολιτικές περιλαμβάνουν επίσης βρέφη ή παιδιά δωρεάν.

3. Ασφάλιση υγείας επιχειρήσεων

Με διαφορετικά είδη ασφάλισης υγείας, όλα φαίνεται να παρέχουν εξειδικευμένες πολιτικές για τις επιχειρήσεις. Στην περίπτωση των εταιρειών, υπάρχουν πολλά οφέλη από την προσφορά υγειονομικής κάλυψης στους υπαλλήλους τους. Για παράδειγμα, ένα πιο υγιές εργατικό δυναμικό θα είναι σίγουρα ένα πιο ευτυχισμένο εργατικό δυναμικό. Η γρήγορη πρόσβαση στη θεραπεία και η απώλεια αυτών των ουρών του NHS σημαίνει ότι θα πρέπει να αφιερώνετε λιγότερο χρόνο στα ραντεβού σας και, επομένως, να είστε πιο παραγωγικοί στο γραφείο. Το προσωπικό είναι πιθανό να είναι πιστό και να μείνει περισσότερο με τον εργοδότη τους όταν λαμβάνουν καλά προνόμια και αισθάνονται ότι η εταιρεία τους σέβεται. Επιπλέον, υπάρχουν διαθέσιμες φορολογικές ελαφρύνσεις για τις εταιρείες που αγοράζουν επαγγελματική υγειονομική περίθαλψη που μπορούν να την κάνουν καλύτερη επένδυση.

Εάν δεν έχετε υγειονομική περίθαλψη από την εργασία σας, αξίζει να το πάρετε στην επόμενη αξιολόγηση ή να το ζητήσετε από τον εργοδότη σας. Εάν μπορείτε να δείξετε πώς θα εξοικονομήσετε χρήματα, καθώς και τα χρήματα της εταιρείας, υπάρχει μια καλή επιχείρηση που μπορείτε να προηγηθείτε περαιτέρω.

4. Κόψτε το κάπνισμα και εγγραφείτε σε γυμναστήριο

Τέλος, εάν πιστεύετε ότι η ιδιωτική υγειονομική περίθαλψη είναι πολύ δαπανηρή, τότε μπορείτε να μειώσετε το κόστος του συμβολαίου σας με το να κόψετε το κάπνισμα και να εγγραφείτε σε ένα γυμναστήριο. Ακολουθώντας έναν βελτιωμένο και πιο υγιεινό τρόπο ζωής, μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο ασθένειας και ο ασφαλιστής πιθανότατα θα σας ανταμείψει με χαμηλότερο ασφάλιστρο.

Μπορείτε ακόμη να εξετάσετε το ενδεχόμενο να πληρώσετε ένα υψηλότερο εθελοντικό πλεόνασμα που μπορεί να μειώσει τα τέλη, καθώς είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε μεγαλύτερο ποσό λογαριασμού όταν πρέπει να υποβάλετε αξίωση. Υπάρχουν και άλλα οφέλη από τη σύγκριση του κόστους με διαφορετικούς ασφαλιστές και να γνωρίζετε εάν μπορείτε να λάβετε εισαγωγικές προσφορές για εσάς και την οικογένειά σας. Μπορείτε να συμβουλευτείτε ιδιώτες γιατρούς να γνωρίζετε ποια ιδιωτική υγειονομική περίθαλψη είναι κατάλληλη και οικονομικά προσιτή για τις ανάγκες σας.