Οι 10 κορυφαίες μελλοντικές τάσεις στην ανάπτυξη λογισμικού το 2023

Η τεχνολογία σήμερα αλλάζει γρήγορα, επιταχύνοντας τον ρυθμό καινοτομίας και προόδου και το ρυθμό ανάπτυξης. Ωστόσο, πολλές περισσότερες αλλαγές έχουν συμβεί λόγω της πανδημίας, η οποία έκανε τους ειδικούς της πληροφορικής να αναγνωρίσουν ότι η δουλειά τους θα αλλάξει στον κόσμο ανέπαφων του μέλλοντος.

Στο τέλος του έτους, όλοι περιμένουν με ανυπομονησία τις κορυφαίες τάσεις ανάπτυξης λογισμικού το 2023 για να παραμείνουν ανταγωνιστικοί. Ενώ η βιομηχανία ανάπτυξης λογισμικού εξελίσσεται γρήγορα, είναι σίγουρο ότι οι τάσεις θα συνεχίσουν να αλλάζουν τα επόμενα χρόνια. Αλλά το κεντρικό ερώτημα είναι πώς θα φαίνονται οι τελευταίες τάσεις στην ανάπτυξη λογισμικού το 2023.

Σε αυτό το ιστολόγιο, ενημερώστε μας τις κορυφαίες τάσεις ανάπτυξης λογισμικού το 2023 που μπορεί να σας βοηθήσουν να επαναπροσδιορίσετε την επιχειρηματική διαδικασία και να πετύχετε επιτυχία.

Κορυφαίες 10 μελλοντικές τάσεις στην ανάπτυξη λογισμικού

Πώς ξεκινάτε με αυτές τις τάσεις στην ανάπτυξη λογισμικού;

Η ανάπτυξη λογισμικού αλλάζει συνεχώς. Κάθε χρόνο κυκλοφορούν νέες τεχνολογίες, διαδικασίες και μεθοδολογίες ανάπτυξης λογισμικού. Όπως κάθε άλλος τομέας, η ανάπτυξη λογισμικού εξελίσσεται γρήγορα και υπάρχουν πολλές τάσεις που πρέπει να προσέξετε τα επόμενα χρόνια.

Επομένως, το να είστε μπροστά από τον ανταγωνισμό θα είναι μια πρόκληση, ανεξάρτητα από το αν είστε αρχάριος ή επιτυχημένος ιδιοκτήτης επιχείρησης. Επίσης, θα μπορείτε να παρακολουθείτε τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στην ανάπτυξη λογισμικού, είτε εργάζεστε με έναν προγραμματιστή λογισμικού που εδρεύει σε διαφορετικές χώρες.

Ορίστε λοιπόν οι μελλοντικές τάσεις που πρέπει να περιμένετε το 2023.

10 Νέες Τεχνολογικές Τάσεις το 2023

1. Η αυξανόμενη ζήτηση για τεχνητή νοημοσύνη

Με την ανάπτυξη της νέας τεχνολογίας, οι εφαρμογές για κινητά αλλάζουν δραστικά τη λειτουργία τους από μια δεκαετία πριν. Ετσι, Αλληλεπιδράσεις με δυνατότητα AI θα είναι μεταξύ των κορυφαίων θεμάτων ανάπτυξης λογισμικού που πρέπει να εξεταστούν το 2023.

Μέχρι το 2023, οι λύσεις αναγνώρισης φωνής και απόκρισης θα είναι τυπικό χαρακτηριστικό σε όλες τις συσκευές. Ως εκ τούτου, οι αλληλεπιδράσεις που τροφοδοτούνται από AI θα αυξηθούν. Το περασμένο 2020, περίπου το 30% όλων των αναζητήσεων ολοκληρώνεται με φωνητικό έλεγχο.

Κατέστη δυνατό λόγω των σημαντικών εξελίξεων στην τεχνολογία επεξεργασίας φυσικής γλώσσας (NLP), η οποία άνοιξε τις δυνατότητες για συνομιλία με ρομπότ σαν να ήταν άνθρωποι.

Ο πιο σημαντικός λόγος για αυτό είναι ο χρόνος που εξοικονομείται σε σύγκριση με την αναζήτηση λύσεων πληκτρολογώντας το ή περιηγώντας σε αμέτρητες σελίδες στις φορητές συσκευές σας. Είναι επίσης πιο πρακτικό και λιγότερο αποσπά την προσοχή όταν ταξιδεύετε ή όταν καθαρίζετε.

2. Έξυπνες Συσκευές

Η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης ήταν ένα βασικό μέρος για τη βελτίωση της ζωής παγκοσμίως. Δεν αρκείται μόνο στην αναπαραγωγή της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Αντίθετα, προσπαθεί πέρα ​​από κάθε όριο να διευκολύνει και να εξορθολογίσει τις καθημερινές μας συνήθειες.

Οι επιστήμονες δεδομένων είναι δύσκολο να αναπτύξουν τεχνητή νοημοσύνη (AI) για χρήση σε οτιδήποτε, από οικιακά ρομπότ και συσκευές μέχρι gadget εργασίας και έξυπνα ρολόγια. Μπορείτε να περιμένετε να δείτε αυτές τις πιο καινοτόμες τεχνολογίες για μεγάλο χρονικό διάστημα, όχι μόνο το 2023.

Υπάρχει ζήτηση για έξυπνο λογισμικό εφαρμογών για σχεδόν κάθε τομέα, ώστε να γίνει πιο διαχειρίσιμος ο επαγγελματικός μας βίος. Τα πιο καινοτόμα gadget γίνονται ολοένα και πιο σημαντικά στον τομέα της πληροφορικής, καθώς περισσότερες επιχειρήσεις κινούνται προς τα ψηφιακά περιβάλλοντα. Σήμερα, η επιτυχία σχεδόν σε οποιοδήποτε επαγγελματικό περιβάλλον απαιτεί μια σταθερή βάση στην τεχνολογία των πληροφοριών και στις αυτοματοποιημένες διαδικασίες.

3. Η εικονική πραγματικότητα θα συνεχίσει να ευδοκιμεί

Η εικονική πραγματικότητα (VR) είναι η πιο πρόσφατη εξέλιξη στη διαδραστική τεχνολογία. Η δημοτικότητά του έχει αυξηθεί σταδιακά τα τελευταία αρκετά χρόνια και δεν υπάρχουν ενδείξεις επιβράδυνσης στο άμεσο μέλλον.

Είτε είστε νέα είτε επιτυχημένη επιχείρηση, το VR θα είναι μια από τις νεότερες αναδυόμενες τάσεις στην ανάπτυξη λογισμικού που πρέπει να παρακολουθείτε το 2023!

Η εικονική πραγματικότητα (VR) επιτρέπει στους χρήστες να μεταφέρονται σε ένα διαφορετικό και πιο πειστικό περιβάλλον. Θα δείτε αυτό το νέο μέρος με τα μάτια σας αντί μέσω οθόνης. Ως εκ τούτου, οι μηχανικοί λογισμικού θα επικεντρωθούν κυρίως στην τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας το 2023.

4. Το blockchain γίνεται mainstream

Η τεχνολογία Blockchain δεν ισχύει μόνο για το Bitcoin και άλλα ψηφιακά νομίσματα. Είναι μια μορφή τεχνολογίας κατανεμημένης λογιστικής που έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει τομείς όπως ο τραπεζικός τομέας και η υγειονομική περίθαλψη.

Η πιο διαδεδομένη μέθοδος έχει μια κατανεμημένη ομάδα υπολογιστών να παράγει ένα blockchain, το καθολικό που παρακολουθεί όλες τις συναλλαγές.

Πώς μπορούν τα κρυπτονομίσματα και η τεχνολογία Blockchain να φέρουν επανάσταση στις επιχειρήσεις;

Κάθε αλλαγή που πραγματοποιείται εντός του blockchain εξετάζεται για ακρίβεια και στη συνέχεια κατανέμεται σε ολόκληρο το σύστημα. Διασφαλίζει ότι κάθε συσκευή έχει πάντα μια ενημερωμένη και αξιόπιστη έκδοση blockchain.

Το Blockchain αλλάζει ολόκληρες επιχειρήσεις εξαλείφοντας τους μεσάζοντες, χτίζοντας εμπιστοσύνη και αποκεντρώνοντας την εξουσία. Η ανάπτυξη λογισμικού θα επηρεάσει τους ακόλουθους τρόπους τα επόμενα πέντε χρόνια.

5. Datafication

Το Datafication είναι βασικά η μετατροπή κάθε πτυχής της ζωής μας σε συσκευές ή λογισμικό που τροφοδοτούνται με δεδομένα. Εν ολίγοις, το datafication μετατρέπει τις ανθρώπινες δραστηριότητες και ευθύνες σε τεχνολογία που βασίζεται στα δεδομένα.

Ό,τι χρησιμοποιούμε τώρα, από τα smartphone και τους υπολογιστές μας μέχρι τις επιχειρήσεις και τις εργασιακές μας δραστηριότητες, ακόμη και τις συσκευές μας με βελτιωμένη τεχνητή νοημοσύνη, βασίζεται σε δεδομένα και δεν θα εξαφανιστεί σύντομα. Η διατήρηση των προσωπικών πληροφοριών ασφαλή και στη σωστή θέση έχει γίνει μια πολύ περιζήτητη δεξιότητα στον σημερινό κόσμο.

Το Datafication αυξάνει τη ζήτηση για ειδικούς πληροφορικής, επιστήμονες δεδομένων, μηχανικούς, τεχνικούς και διοίκηση. Κάθε άτομο με γνώσεις τεχνολογίας μπορεί να λάβει πιστοποίηση σε τομείς που σχετίζονται με δεδομένα για να βρει δουλειά σε αυτόν τον τομέα.

6. Υπολογιστική ισχύς

Στην ψηφιακή εποχή, η υπολογιστική ισχύς έχει ήδη κυριαρχήσει αφού σχεδόν όλες οι συσκευές και συσκευές είναι πλέον ψηφιακές. Οι ειδικοί στην επιστήμη δεδομένων καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η υποδομή που δημιουργούμε για μηχανές τώρα θα βελτιωθεί τα επόμενα χρόνια.

Δεδομένου ότι σχεδόν κάθε συσκευή και gadget στον ψηφιακό κόσμο είναι πλέον ψηφιακή, η υπολογιστική ισχύς έχει εδραιώσει τη θέση της στον κόσμο. Επιπλέον, οι ειδικοί της επιστήμης δεδομένων έχουν προβλέψει ότι η υπολογιστική υποδομή που ήδη αναπτύσσεται θα βελτιωθεί μόνο τα επόμενα χρόνια.

Αυτός ο τομέας, ο οποίος περιλαμβάνει την επιστήμη δεδομένων, τη ρομποτική και τη διαχείριση πληροφορικής, θα έχει τις περισσότερες θέσεις εργασίας σε όλες τις χώρες. Όταν τα gadget μας χρειάζονται περισσότερη υπολογιστική ισχύ, χρειάζονται περισσότεροι τεχνικοί, ομάδες IT, διαχειριστές σχέσεων και εκπρόσωποι εξυπηρέτησης πελατών.

7. Τρισδιάστατη εκτύπωση

Η χρήση της τρισδιάστατης εκτύπωσης για την κατασκευή πρωτοτύπων είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός στην τεχνολογία και τη δημιουργικότητα. Και οι δύο τομείς της βιοϊατρικής και της μεταποίησης έχουν επωφεληθεί από αυτήν την τεχνολογία. Δεν είχαμε ακόμη σκεφτεί πώς ένας εκτυπωτής θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει για να φτιάξει φυσικά αντικείμενα. Εξαιτίας αυτού, η τρισδιάστατη εκτύπωση είναι μια άλλη σημαντική τεχνολογική πρόοδος.

Πώς ο κλάδος της τρισδιάστατης εκτύπωσης μπορεί να επωφεληθεί από τις υπηρεσίες απόδοσης προϊόντων 3D

Υπάρχει μια ποικιλία από καλά αποζημιωμένες παγκόσμιες θέσεις διαθέσιμες για επιχειρήσεις στους κλάδους δεδομένων και υγειονομικής περίθαλψης που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην τρισδιάστατη εκτύπωση για τα προϊόντα τους. Η αξιοπρεπής κατανόηση της τεχνητής νοημοσύνης, της μηχανικής μάθησης, της μοντελοποίησης και της τρισδιάστατης εκτύπωσης είναι το μόνο που χρειάζεται.

8. Αυξανόμενη ζήτηση για κυβερνοασφάλεια

Η κυβερνοασφάλεια είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο θέμα στον κλάδο ανάπτυξης λογισμικού και η ανάγκη θα αυξηθεί μόνο όσο αυξάνεται η εξάρτησή μας από την τεχνολογία. Επιπλέον, καθώς αναπτύσσονται πρόσθετα gadgets, υπάρχει τεράστια ζήτηση για ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Τα βιομετρικά είναι μια μέθοδος για να το κάνουν αυτό οι εταιρείες. Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε εργαλεία ανάλυσης ευπάθειας και δοκιμών διείσδυσης για να μάθετε πόσο ασφαλές είναι το σύστημά τους από εξωτερικές απειλές. Η παρακολούθηση των ενημερώσεων είναι επίσης απαραίτητη για την πρόληψη της έκθεσης σε ευπάθειες που ενδέχεται να εκμεταλλευτούν οι χάκερ.

Η κυβερνοασφάλεια κοστίζει λιγότερο από τη διόρθωση ζημιών μετά από μια επίθεση. Θα πρέπει να χρησιμοποιούνται εφαρμογές προστασίας από ιούς, τείχη προστασίας, κρυπτογραφημένα δεδομένα και παρακολούθηση κυκλοφορίας δικτύου.

9. Άνοδος του 5G και του WiFi 6

Με την εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας, ενδέχεται να περιμένουμε σημαντική βελτίωση στον τρόπο χρήσης του WiFi, καθώς μπορεί να προσφέρει υψηλότερες ταχύτητες από την προηγούμενη γενιά. Η ασύρματη σύνδεσή του του επιτρέπει να επιτυγχάνει ταχύτητες έως και 9,6 Gbps.

Η ανάπτυξή του αναμένεται να ωθηθεί και από τις προσιτές τιμές. Η βιομηχανία ασύρματης σύνδεσης κινείται προς ένα μέλλον στο οποίο οι συσκευές μπορούν να ταξιδεύουν με ασφάλεια και χωρίς διακοπές σε όλα τα ασύρματα δίκτυα λόγω της απρόσκοπτης ενσωμάτωσης του 5G και του WiFi 6.

10. Κβαντική Υπολογιστική

Ο κβαντικός υπολογισμός είναι ένας νέος τρόπος υπολογισμών που χρησιμοποιεί τους κανόνες της κβαντικής μηχανικής για να κάνει ορισμένα είδη υπολογισμών πολύ καλύτερους. Θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντικές προόδους σε πολλούς τομείς. Υπάρχει πιθανότητα ο κβαντικός υπολογιστής να είναι το κλειδί για την επίλυση της κλιματικής κρίσης. Χωρίς αμφιβολία, αυτή είναι μια τεχνολογία που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι επιχειρήσεις και οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο.

Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται πέρα ​​από την κατανόησή μας, δεν μπορούμε να προβλέψουμε τα όριά της. Η παρούσα βιομηχανική επανάσταση έχει αναπτύξει μια ευρεία ποικιλία καινοτόμων τεχνολογιών που έχουν επηρεάσει πολλούς τομείς της κοινωνίας μας και θα συνεχίσει να το κάνει.

Γιατί είναι σημαντικό για τους προγραμματιστές λογισμικού να ακολουθούν τις τελευταίες τάσεις;

Κάθε χρόνο, νέες τάσεις και τεχνολογίες αναδύονται στον κλάδο ανάπτυξης λογισμικού. Για να παραμείνετε μπροστά στην επιχείρησή σας, πρέπει να παρακολουθείτε τις πιο πρόσφατες εξελίξεις και να τις εφαρμόσετε στις δραστηριότητές σας.

Ακολουθούν τα πλεονεκτήματα των κορυφαίων τάσεων ανάπτυξης λογισμικού το 2023:

  • Σας κρατά μπροστά από τους άλλους ανθρώπους στον τομέα σας.
  • Μειώστε την πιθανότητα κλοπής δεδομένων και κρατήστε μακριά τους απατεώνες.
  • Ενισχύστε την απόδοση και την αποτελεσματικότητα της επιχείρησής σας.
  • Μειώστε το κόστος εργασίας και αυξήστε την παραγωγικότητα.
  • Φέρτε τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες στην επιχείρηση και θα μπορέσετε να κερδίσετε περισσότερα χρήματα.

Οι επιχειρήσεις και οι νεοσύστατες επιχειρήσεις μπορούν να έχουν άμεσα πλεονέκτημα σε μια ανταγωνιστική αγορά, υιοθετώντας τις πιο πρόσφατες τάσεις ανάπτυξης και εκμεταλλευόμενοι τα πλεονεκτήματα και τα προνόμια που το κάνουν.

Τελικές σκέψεις

Η διατήρηση ενός ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος θα είναι πάντα πρόκληση για τους οργανισμούς στον σημερινό κόσμο που βασίζεται στην τεχνολογία.

Ορισμένες τρέχουσες τάσεις στην ανάπτυξη λογισμικού είναι πιθανόν σε άνοδο, ενώ άλλες θα συνεχίσουν να αυξάνονται. Εάν θέλετε να παρακολουθείτε τις τρέχουσες τάσεις στην ανάπτυξη λογισμικού, είναι απαραίτητο να προσλάβετε έναν προγραμματιστή λογισμικού και να εφαρμόσετε τις πιο εφαρμόσιμες τεχνολογίες στην επιχείρησή σας.