Ο ρόλος του SEO στην ενίσχυση των διαδικτυακών πωλήσεων

Όταν ξεκινάτε μια διαδικτυακή επιχείρηση, μια από τις πρώτες ανησυχίες που έρχονται στο μυαλό είναι πώς να αυξήσετε τους επισκέπτες του ιστότοπου. Υπάρχουν πολλοί τρόποι βελτίωσης στρατηγικές μάρκετινγκόπως η αγορά διαφημιστικού χώρου με υψηλή προβολή ή η χρήση διαφημίσεων πληρωμής ανά κλικ και η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης.

Αλλά, εάν θέλετε να πετύχετε στην επιχείρησή σας, ίσως είναι καλύτερο να εστιάσετε σε μεθόδους SEO. Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO) είναι ο πιο αποτελεσματικός και οικονομικός τρόπος για να μάθετε και να συνδεθείτε με τους πελάτες σε στιγμές που έχουν μεγαλύτερη σημασία για αυτούς.

Τι ακριβώς είναι λοιπόν το SEO; Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε και να κατανοήσετε σχετικά με τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO) και γιατί είναι σημαντική στη σημερινή ψηφιακή εποχή.

Πώς να χτίσετε μια σταθερή στρατηγική SEO για επιχειρήσεις με μικρό προϋπολογισμό

Τι σημαίνει SEO;

Το SEO ή το Search Engine Optimization είναι μια αποτελεσματική στρατηγική που μπορεί να εφαρμοστεί για να μεγιστοποιήσετε την παρουσία σας στο διαδίκτυο. Σημαίνει ότι όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των ατόμων που βλέπουν τον ιστότοπό σας, τόσο μεγαλύτερη είναι η επισκεψιμότητα στο διαδίκτυο και τόσο μεγαλύτερες είναι οι δυνατότητές σας να προσεγγίσετε μεγαλύτερο κοινό με το προϊόν ή την υπηρεσία σας.

Η αποτελεσματική βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης υποδεικνύει σε μηχανές αναζήτησης όπως η Google και η Bing ότι ο ιστότοπός σας είναι αξιόπιστος και μπορεί να εμφανιστεί στους επισκέπτες. Είναι δωρεάν και, αν γίνει σωστά, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικά με την πιο ακριβοπληρωμένη τοποθέτηση διαφήμισης: Εάν την εκτελέσετε τέλεια, ο ιστότοπός σας μπορεί να αρχίσει να εμφανίζεται στην πρώτη σελίδα της Google και ίσως ακόμη και το Νο 1 αποτέλεσμα παγκοσμίως.

Επιπλέον, βοηθά τους πελάτες να βρουν την επιχείρησή σας στο διαδίκτυο, με την προϋπόθεση ότι ο ιστότοπός σας εμφανίζεται στην κορυφή της λίστας αποτελεσμάτων για σχετικά ερωτήματα. Εάν δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας χρησιμοποιώντας σχετικό περιεχόμενο και στοχεύετε λέξεις-κλειδιά, θα προσελκύσετε περισσότερους πελάτες που τελικά θα μετατραπούν σε πωλήσεις και δυνητικούς πελάτες.

Γιατί έχει σημασία το SEO στην επιχείρηση;

Εάν θέλετε περισσότερα άτομα να επισκέπτονται την επιχείρησή σας στο διαδίκτυο, η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO) είναι μια από τις πιο πολύτιμες και πρακτικές στρατηγικές. Σας επιτρέπει να στοχεύετε συγκεκριμένους όρους και φράσεις, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να εμφανίζεστε στα αποτελέσματα αναζήτησης όταν οι καταναλωτές αναζητούν τέτοιες λέξεις-κλειδιά.

Δεδομένου ότι δεν χρειάζεται να πληρώσετε για στρατηγικές SEO, είναι παρόμοιο με μια δωρεάν διαφήμιση. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα εφέ χιονόμπαλας για τον ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου σας μέσω SEO. Όσο περισσότερα άτομα επισκέπτονται το ηλεκτρονικό σας κατάστημα, τόσο υψηλότερη θα κατατάσσεστε στο Google και τόσο πιο αποτελεσματικές θα είναι οι στρατηγικές βελτιστοποίησης για τις μηχανές αναζήτησής σας. Εξαιτίας αυτού, η προσέγγιση διαχείρισης που υιοθετείται για τις περισσότερες πρωτοβουλίες μάρκετινγκ τοποθετείται στο SEO λιανικής.

Ας εξετάσουμε τον ρόλο που παίζει το SEO σε διάφορους τύπους επιχειρήσεων.

10 κρίσιμοι ρόλοι του SEO στις επιχειρήσεις

1. Χτίζει εμπιστοσύνη και αξιοπιστία

Η απόκτηση ενός ιστότοπου υψηλής ποιότητας προωθεί την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στις επιχειρήσεις. Οι πελάτες μπορούν εύκολα να αγοράσουν από επιχειρήσεις που λειτουργούν εδώ και χρόνια. Οι επιχειρήσεις μπορούν να είναι πιο ευέλικτες χρησιμοποιώντας ένα σχέδιο SEO ηλεκτρονικού εμπορίου, δημοσιεύοντας περιεχόμενο υψηλής ποιότητας στους ιστότοπούς τους, ελέγχοντας για συνδέσμους ανεπιθύμητης αλληλογραφίας και διαφημίζοντας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων.

Η απόκτηση της αξιοπιστίας και της εμπιστοσύνης του κοινού-στόχου είναι το τελικό αποτέλεσμα όλων αυτών των δραστηριοτήτων.

2. Αυξημένο ποσοστό μετατροπής

Ένας ιστότοπος με ελκυστικό σχεδιασμό ενθαρρύνει τους πελάτες να κάνουν αγορές. Διευκολύνει τα πράγματα επιτρέποντας στους χρήστες να κάνουν check out χωρίς να φύγουν από τον ιστότοπο. Το SEO βοηθά στην πλήρωση της διοχέτευσης μάρκετινγκ. Διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο σε όλες τις φάσεις της διοχέτευσης, συμπεριλαμβανομένης της ευαισθητοποίησης, της έρευνας και της δράσης, μεταξύ άλλων σταδίων.

Τα ιστορικά αναζήτησης των χρηστών μπορούν να παρακολουθούν και οι διαφημίσεις μπορούν να δημιουργήσουν για κάθε άτομο με βάση τα ενδιαφέροντά του. Κάθε βήμα των πωλήσεων διοχετεύεται σε μεγάλο βαθμό στη στρατηγική μάρκετινγκ περιεχομένου. Οι διοχετεύσεις μετατροπής έχουν ένα στάδιο δράσης στο κάτω μέρος, όπου εμφανίζεται μια εντελώς βελτιστοποιημένη ιστοσελίδα.

3. Ενισχύστε την αφοσίωση των πελατών

Το πιο σημαντικό πράγμα για ένα καλό πρόγραμμα αφοσίωσης πελατών είναι ότι κάνει τους πελάτες χαρούμενους και πιο πιστούς. Η πιο αποτελεσματική προσέγγιση είναι να τους προσφέρουμε μια αξέχαστη εμπειρία που μπορεί να προσφέρει μόλις βελτιστοποιηθεί ο ιστότοπός σας.

Οι πελάτες είναι πιο πιθανό να επιστρέψουν σε έναν ιστότοπο εάν είναι εύχρηστος και έχει δεδομένα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον τους. Εξαιτίας αυτού, επιστρέφουν συνέχεια.

4. Αύξηση της κατάταξης αναζήτησης

Είναι ζωτικής σημασίας να βελτιστοποιήσετε τον ιστότοπό σας, εάν θέλετε να αυξήσετε το πόσο γρήγορα ανακαλύπτεται μέσω των μηχανών αναζήτησης. Ο ιστότοπός σας πρέπει να βελτιστοποιηθεί (SERPs) για να έχει καλύτερη κατάταξη στις σελίδες που δημιουργούνται από τις μηχανές αναζήτησης.

Ο ιστότοπός σας θα λάβει ώθηση σε επισκέψεις και επισκεψιμότητα από τις μηχανές αναζήτησης ως άμεσο αποτέλεσμα της βελτιωμένης θέσης του.

5. Ενισχύστε την κυκλοφορία και τις πωλήσεις

Γενικά, οι ιστότοποι που έχουν βελτιστοποιηθεί θα έχουν καλύτερη απόδοση στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης από τους ιστότοπους που δεν έχουν βελτιστοποιηθεί. Σημαίνει ότι περισσότεροι άνθρωποι θα αγοράσουν από την επιχείρησή σας στο διαδίκτυο. Η βελτιστοποίηση ιστότοπων ηλεκτρονικού εμπορίου για να προσελκύσετε περισσότερους αγοραστές και να κερδίσετε τα περισσότερα χρήματα θα ήταν το καλύτερο. Είναι ένα win-win για τις επιχειρήσεις, καθώς βοηθά με στοχευμένη, δωρεάν, οργανική επισκεψιμότητα που μετατρέπεται καλά.

Από την άλλη πλευρά, η οργανική επισκεψιμότητα είναι κάτι περισσότερο από την απλή απόκτηση περισσότερων θεατών μέσω των αποτελεσμάτων αναζήτησης Google. Η οργανική επισκεψιμότητα μπορεί επίσης να προέρχεται από άλλους ιστότοπους που συνδέονται απευθείας με τους δικούς σας.

Χρησιμοποιήστε στοχευμένες λέξεις-κλειδιά και περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες για να προωθήσετε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της επιχείρησής σας. Μπορεί να δείτε βελτίωση στις τάξεις σας στις οργανικές μηχανές αναζήτησης.

Τα άτομα που αναζητούν ενεργά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που παρέχει ο ιστότοπός σας αποτελούν στοχευμένη επισκεψιμότητα, μια μορφή επισκεψιμότητας υψηλής ποιότητας που μπορεί να παρέχει ένας ιστότοπος.

6. Δίνει μακροπρόθεσμη στρατηγική

Το SEO μπορεί να έχει σημαντική επιρροή εντός του πρώτου έτους από την εκτέλεση των μέτρων και πολλές από αυτές τις προσπάθειες θα έχουν αποτέλεσμα που θα διαρκέσει περισσότερο από μερικά χρόνια. Παρακολουθήστε στενά τις τάσεις και τις αλλαγές καθώς αναπτύσσεται ο κλάδος.

Αλλά ακόμη και οι πιο βασικές βέλτιστες πρακτικές SEO μπορούν να βοηθήσουν έναν ιστότοπο εάν χρησιμοποιούνται σε έναν αξιόπιστο ιστότοπο και προσφέρουν στους χρήστες μια εξαιρετική εμπειρία.

7. Βελτιώνει τη χρηστικότητα του ιστότοπου

Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO) εστιάζει στο να κάνει τον ιστότοπό σας προσβάσιμο στις μηχανές αναζήτησης, αλλά μπορεί επίσης να βελτιώσει την εμπειρία του χρήστη. Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO) έχει να κάνει με την εύκολη εύρεση του ιστότοπού σας από τις μηχανές αναζήτησης, αλλά μπορεί επίσης να κάνει τον ιστότοπό σας καλύτερο για τους χρήστες.

5 κανόνες SEO που πρέπει να ακολουθήσετε

Όταν ξοδεύετε χρόνο και προσπάθεια για να δημιουργήσετε πολύτιμο και υψηλής ποιότητας περιεχόμενο, βελτιώνετε τον ιστότοπό σας ώστε να είναι πιο γρήγορος και πιο ανταποκρινόμενος, προσθέτετε backlinks και βελτιώνετε κάθε σελίδα, συνήθως καταλήγετε σε έναν εξαιρετικό ιστότοπο βελτιστοποιημένο για μηχανές αναζήτησης.

Ένας ισχυρός σχεδιασμός και πλοήγηση ιστότοπου είναι στοιχεία στον τρόπο με τον οποίο οι μηχανές αναζήτησης κατατάσσουν έναν ιστότοπο, καθώς προωθούν τη χρηστικότητα.

8. Παρέχετε περιεχόμενο υψηλής αξίας

Οι επιχειρήσεις ξοδεύουν χρόνο και προσπάθεια ανακαλύπτοντας τις κατάλληλες λέξεις-κλειδιά για το κοινό που στοχεύουν. Αλλά ακόμα κι αν το περιεχόμενό σας είναι πολύ σχετικό, θα χρειαστείτε περισσότερα κλικ. Το καλογραμμένο περιεχόμενο SEO είναι απαραίτητο στο μάρκετινγκ περιεχομένου, καθώς προσελκύει τους αναγνώστες και τους κρατά το ενδιαφέρον, και τα δύο είναι απαραίτητα για μια πώληση.

Με το SEO, μπορείτε να οργανώσετε το περιεχόμενο του ιστότοπού σας ανά θέμα, ώστε να εμφανίζεται στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Αυτή η διαδικασία θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε δωρεάν κίνηση από τις μηχανές αναζήτησης. Η βελτιστοποίηση περιεχομένου μπορεί επίσης να κάνει δημιουργώντας χρήσιμο περιεχόμενο που θα κάνει τους ανθρώπους να επιστρέφουν για περισσότερα.

9. Δημιουργία καλύτερης εμπειρίας επισκέπτη

Η χρηστικότητα του ιστότοπού σας μπορεί να βελτιωθεί επενδύοντας χρόνο και προσπάθεια στην παραγωγή περιεχομένου υψηλής ποιότητας και κάνοντας βελτιστοποίηση SEO στη σελίδα. Είναι ένας άλλος λόγος που ο ρόλος του SEO είναι τόσο σημαντικός. Προσφέρει μια βελτιωμένη και ικανοποιητική εμπειρία για τον καταναλωτή.

Για παράδειγμα, λάβετε τα απαραίτητα μέτρα για να κάνετε τον ιστότοπό σας να ανταποκρίνεται. Θα γίνει χρησιμοποιήσιμο για χρήστες που έχουν πρόσβαση από τις κινητές συσκευές τους και για όσους χρησιμοποιούν επιτραπέζιο υπολογιστή ή φορητό υπολογιστή.

Ομοίως, η ενίσχυση της ταχύτητας φόρτωσης της σελίδας σας μπορεί να μειώσει το ποσοστό εγκατάλειψης και να δελεάσει τους χρήστες να παραμείνουν στον ιστότοπό σας περισσότερο. Οι πελάτες απαιτούν μια ιστοσελίδα να φορτώνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα, με χρόνο φόρτωσης το πολύ δύο δευτερόλεπτα! Θα πρέπει να περιμένετε υψηλότερο ποσοστό εγκατάλειψης και χαμηλότερες μετατροπές εάν ο ιστότοπός σας φορτώνει πάρα πολύ.

10. Το SEO φέρνει νέες ευκαιρίες

Μια καλή στρατηγική βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης θα βρίσκει συνεχώς έναν τρόπο να εντοπίζει και να αξιοποιεί νέες ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις, επιτρέποντάς τους να βρεθούν και να λάμψουν.

Για να προσφέρουμε στις επιχειρήσεις υπηρεσίες SEO υψηλής ποιότητας, η ομάδα SEO πρέπει να συνεργαστεί ως σύνολο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν πραγματικά να κατανοήσουν και να επικοινωνήσουν. Το να είσαι stakeholder είναι ο μόνος τρόπος για να πουλήσεις καλά μια επωνυμία γιατί μόνο οι ενδιαφερόμενοι κατανοούν την αξία της επωνυμίας.

Όταν οι άνθρωποι έχουν μια πιο βαθιά εξοικείωση με μια επωνυμία, μπορούν να δουν καλύτερα τις δυνατότητες ανάπτυξης. Το ίδιο ισχύει και για το SEO.

Το SEO μπορεί να οδηγήσει σε ευκαιρίες σε πολλούς άλλους τομείς, όπως η δημιουργία περιεχομένου, το ψηφιακό μάρκετινγκ, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι επιχειρήσεις, η παραγωγή και η εξυπηρέτηση πελατών.

Τελικές σκέψεις

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε με επιτυχία το brand σας, να αυξήσετε τις πωλήσεις σας ή να προσελκύσετε μεγάλο κοινό στον διαδικτυακό σας ιστότοπο, η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO) είναι η καλύτερη για εσάς. Χάρη στο SEO, ο ιστότοπός σας μπορεί να προσελκύσει περισσότερους καταναλωτές και να διευρύνει τα όρια της επιχείρησής σας.

Αν και η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO) μπορεί να κάνει εκπληκτικά για την επιχείρησή σας, όπως η προώθηση της ευαισθητοποίησης για την επίτευξη των υψηλότερων σελίδων αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης, ο πραγματικός στόχος θα πρέπει να είναι η ανάπτυξη ενός επαγγελματικού οδικού χάρτη για βελτιωμένες στρατηγικές.

Ως εκ τούτου, εάν θέλετε να αυξήσετε τις πωλήσεις και να επεκτείνετε την αγορά σας, χρειάζεστε ένα σταθερό σχέδιο SEO ηλεκτρονικού εμπορίου. Το SEO θα βοηθήσει το κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου σας όσον αφορά την προβολή, τη φήμη και τη μακροπρόθεσμη επισκεψιμότητα.