Ο υγιεινός τρόπος ζωής ως φιλοσοφία των μαθητών

Η ζωή ενός μαθητή πρέπει να είναι διασκεδαστική και παραγωγική, και τα δύο ταυτόχρονα. Θα πρέπει να αφήσετε τις σπουδές σας να επηρεάσουν τη σωματική ή ψυχική σας ύπαρξη. Ούτε η κοινωνική σας ζωή πρέπει να αποτελεί εμπόδιο για τις σπουδές σας. Οι πιο παραγωγικοί μαθητές καταφέρνουν να ισορροπήσουν τις σπουδές τους με άλλες πτυχές της ζωής τους. Ακολουθούν μια ολιστική προσέγγιση.

1. Φυσική

Η επιδείνωση της σωματικής υγείας λόγω της καθιστικής ζωής είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές. Η συντριπτική δουλειά τους δεν τους αφήνει άλλη επιλογή από το να περνούν χρόνο καθισμένοι μπροστά στον υπολογιστή για πολλή ώρα. Επομένως, είναι υψίστης σημασίας να φροντίζετε τη σωματική σας υγεία.

Ως μαθητής, πρέπει να κάνετε σωματικές ασκήσεις, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι πηγαίνετε για τον καθημερινό σας περίπατο. Επισκεφθείτε τακτικά το γυμναστήριο και μην παραμελείτε τη σωματική σας υγεία. Αυτό μπορεί να σας αφήσει χωρίς χρόνο για να εργαστείτε στα δοκίμια και την ερευνητική σας εργασία.

Οι ειδικοί στο διαδίκτυο μπορούν να σας βοηθήσουν παρέχοντάς σας δωρεάν παραδείγματα για το θέμα της έρευνάς σας. Το GradesFixer μπορεί να συνεργαστεί μαζί σας για να σας παρέχει μαθήματα έτοιμα για υποβολή με τη βοήθεια παραδείγματα επιχειρηματολογικών δοκιμίων φιλοσοφίας και πολλά άλλα θέματα. Τα δωρεάν δείγματα δοκιμίου είναι της ποιότητας που λατρεύει κάθε μαθητής.

2. Διανοητική

Οι μαθητές πιέζονται από το σχολείο να διακριθούν ακαδημαϊκά. Ταυτόχρονα, υπάρχει μεγάλη πίεση από τους συνομηλίκους να είσαι κοινωνικός. Η οικονομική επένδυση που γίνεται για την παρακολούθηση του μαθήματος επιτείνει την πίεση. Ορισμένες στρατηγικές διαχείρισης του άγχους έχουν αποδειχθεί ότι βοηθούν τους μαθητές να ανταποκριθούν αποτελεσματικά σε αυτές τις πιέσεις.

Οι ασκήσεις ενσυνειδητότητας, εάν γίνονται με συνέπεια, μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση και στη μείωση του στρες. Επιπλέον, οργανώστε τη μελέτη σας παρακολουθώντας βασικές δεσμεύσεις και προθεσμίες χρησιμοποιώντας έναν προγραμματιστή. Αφιερώστε χρόνο για να χαλαρώσετε, ώστε να διατηρήσετε τον εαυτό σας συγκεντρωμένο και ήρεμο σηκώνοντας από τη θέση σας και κάνοντας έναν σύντομο περίπατο.

3. Πνευματικός

Η ενθάρρυνση των μαθητών να παραμείνουν προσγειωμένοι στον πυρήνα του εσωτερικού τους εαυτού συμβάλλει στις ηγετικές και ακαδημαϊκές τους δεξιότητες. Διευκολύνει επίσης την πνευματική τους ευεξία, την αυτοπεποίθηση και την ψυχολογική τους ικανοποίηση. Μέσα από μια δυναμική διαδικασία, η πνευματική ευεξία βοηθά τους μαθητές να ξεπεράσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Μερικές πολύ αποτελεσματικές πνευματικές ασκήσεις περιλαμβάνουν διαλογισμούς, προσευχές και άλλες στοχαστικές πρακτικές για να εμβαθύνετε την επαφή σας με τον πυρήνα σας. Ο στόχος αυτών των ασκήσεων είναι να αναπτύξετε την προσοχή, τη μνήμη, τον προβληματισμό και την εστίασή σας. Η πνευματική άσκηση είναι για τον ψυχισμό σου ό,τι είναι η ρουτίνα προετοιμασίας για έναν επαγγελματία αθλητή.

4. Διατροφικές διαταραχές

Ένα σημαντικό ψυχολογικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές είναι οι διατροφικές διαταραχές ή οι ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες, όπως η υπερκατανάλωση τροφής και η έλλειψη τροφής ή η πείνα. Αυτές οι διαταραχές περιλαμβάνουν επίσης υπερφαγία και στέρηση τροφής, ακολουθούμενη από κάθαρση. Οι κλινικές ονομασίες τους είναι νευρική ανορεξία και νευρική βουλιμία.

Αναζητήστε θεραπεία εάν νομίζετε ότι αντιμετωπίζετε αυτές τις διατροφικές διαταραχές, καθώς μπορεί να μετατραπούν σε απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις. Λάβετε βοήθεια το συντομότερο δυνατό ή μιλήστε με κάποιον πιο κοντινό σας. Ωστόσο, μην συγχέεστε με κάποια περιστασιακά αρνητικά διατροφικά επεισόδια. Μπορεί να μην σημαίνουν απαραίτητα ότι έχετε διατροφική διαταραχή.

6. Σεξουαλική

Σεξουαλικός

Το κολέγιο είναι μια εποχή που πολλοί φοιτητές επιδίδονται σε σεξουαλική εξερεύνηση. Επομένως, είναι απαραίτητο να φροντίζετε τη σεξουαλική σας υγεία κάνοντας εξετάσεις ετησίως ή συχνά. Χρησιμοποιείτε πάντα προστασία για να αποτρέψετε τη μόλυνση, εκτός εάν είστε σε μονογαμική σχέση ή ο σύντροφός σας ήταν σε μονογαμική σχέση ελεγμένο χωρίς ΣΜΝ.

Μην κάνετε τίποτα με το οποίο δεν αισθάνεστε άνετα, ακόμα κι αν αισθάνεστε πίεση από τον σύντροφό σας ή επειδή όλοι γύρω σας συμμετέχουν σε σεξουαλικές δραστηριότητες. Είστε ο ιδιοκτήτης του σώματός σας και έχετε τον έλεγχο του. Επομένως, θα αποφασίσετε τι θα κάνετε με το σώμα σας.

7. Κοιμήσου

Ένα υγιεινό μοτίβο ύπνου για τους μαθητές δεν σημαίνει απαραίτητα νωρίς για ύπνο και νωρίς για να σηκωθείτε. Μπορεί να σημαίνει ότι κοιμάσαι αρκετά τη νύχτα ή παίρνεις έναν σύντομο υπνάκο το απόγευμα. Ένα υγιές πρότυπο ύπνου μπορεί επίσης να ακολουθεί μια ρουτίνα ύπνου, ανάλογα με το πρόγραμμα.

Ένας εμπειρικός κανόνας που πρέπει να ακολουθήσετε είναι να μην εργάζεστε ποτέ στο κρεβάτι γιατί μπορεί να δυσκολευτείτε να αποκοιμηθείτε. Κρατήστε τον χώρο ύπνου σας χωριστά από τον χώρο εργασίας σας για να μείνετε μακριά από την αϋπνία. Μην χάσετε ποτέ την ευκαιρία να κοιμηθείτε ολόκληρο το βράδυ, εάν μπορείτε να πάρετε κάποια αναβολή από τις σπουδές σας.

8. Φιλία

Χρειάζεται χρόνος για να ταιριάξετε, να βάλετε σωστά τους προσανατολισμούς σας και να δημιουργήσετε φιλίες στο κολέγιο. Είναι δύσκολο να κάνεις φίλους στις πρώτες μέρες του κολεγίου. Ωστόσο, τα πράγματα θα αλλάξουν καθώς εσείς και οι συμφοιτητές σας μεγαλώνετε και ωριμάζετε. Έτσι, όποτε είναι δυνατόν, βγείτε έξω και γνωρίστε νέους συμμαθητές και ανθρώπους.

Μόλις κάνετε φίλους ή γίνετε φιλικοί και εγκάρδιοι με μερικούς ανθρώπους, φροντίστε να διατηρήσετε επαφή μαζί τους. Αυτό μπορεί να βοηθήσει να νικήσει τη μοναξιά και τη νοσταλγία, κάτι που είναι πολύ κοινό μεταξύ των μαθητών. Μιλήστε στα μέλη της οικογένειάς σας για τους νέους φίλους που έχετε κάνει.

9. Εθελοντής

Ο εθελοντισμός μπορεί να σας προσφέρει μια αίσθηση πληρότητας και ικανοποίησης που τίποτα άλλο δεν μπορεί να σας δώσει. Δοκιμάστε το και δείτε αν ταιριάζει με το σύστημα αξιών σας. Αν ναι, βγείτε εκεί έξω για να βοηθήσετε άλλους στην πανεπιστημιούπολη σας που έχουν ανάγκη. Η συμμετοχή σε κοινωνικές ομάδες και συλλόγους μπορεί να σας δώσει πολλές ευκαιρίες για ουσιαστικό εθελοντισμό.

Ο εθελοντισμός μπορεί να σας κρατήσει παρακινημένους και θετικούς, ειδικά αν δείτε ότι η δουλειά σας κάνει τη διαφορά στη ζωή των ανθρώπων. Θα σας κρατήσει επίσης από το να νιώθετε απομόνωση και μοναξιά καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής σας στο κολέγιο. Βρείτε μαθητές που μπορεί να ενδιαφέρονται να προσφέρουν εθελοντισμό στον ίδιο τομέα με τον δικό σας, καθώς θα διευκολύνει τη διαδικασία προσαρμογής.

10. Διάφορα

Ανεξάρτητα από το πόσο δελεάζεστε να πάρετε την περιστασιακή βιασύνη της νικοτίνης, κόψτε το κάπνισμα εντελώς το συντομότερο δυνατό. Δεν είναι μόνο κακό για εσάς αλλά βλάπτει και τους άλλους γύρω σας. Ένας τρόπος ζωής χωρίς κάπνισμα μπορεί να σώσει τα δόντια, την καρδιά, τους πνεύμονές σας και πολλά χρόνια από την πολύτιμη ζωή σας.

Σταματήστε να μεταφέρετε το υπερβολικά βαρύ σακίδιο πλάτης σας, καθώς μπορεί να βλάψει την πλάτη σας και να σας προκαλέσει σοβαρό πόνο στους ώμους και την πλάτη αργότερα στη ζωή σας. Αποφύγετε να μεταφέρετε πράγματα που δεν χρειάζεστε και βεβαιωθείτε ότι έχουν τοποθετηθεί σωστά. Ένα υπεργεμισμένο σακίδιο μπορεί να είναι μια ασήμαντη υπόθεση, αλλά αν το μεταφέρετε καθημερινά, μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη.

συμπέρασμα

Ως μαθητής γεμάτος σπουδές, μαθήματα και εργασίες, είναι εύκολο να παραμελήσεις άλλες πτυχές της ζωής σου. Αλλά ποτέ μην παραμελείτε τη σωματική, ψυχική, πνευματική, ψυχολογική και σεξουαλική ζωή σας. Είναι σημαντικά για την ευημερία σας. Γίνετε ο κύριος του πεπρωμένου σας οδηγώντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής.