Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του Invisalign

Το να έχετε στραβά ή συνωστισμένα δόντια είναι ένα πρόβλημα για τους περισσότερους ανθρώπους και αν τα δόντια σας σας προβληματίζουν, μπορείτε πάντα να τα ισιώσετε με μια ορθοδοντική λύση. Υπάρχουν διάφορες ορθοδοντικές λύσεις για ενήλικες και εφήβους για να ισιώσουν τα δόντια τους. Ένα από αυτά είναι το Invisalign.

Invisalign Λονδίνο περιλαμβάνει την τοποθέτηση διαφανών πλαστικών ευθυγραμμίσεων στα δόντια για να τα μετακινήσετε σταδιακά στην τέλεια θέση τους. Αλλάζετε κάθε σετ ευθυγραμμιστών μετά από δύο εβδομάδες μέχρι το τέλος της θεραπείας σας. Τα invisalign aligners είναι σχεδόν αόρατα και περισσότεροι άνθρωποι τα προτιμούν για αυτόν τον λόγο.

Το Invisalign είναι μια βολική επιλογή θεραπείας για τους περισσότερους ανθρώπους, αλλά όπως και άλλες ορθοδοντικές λύσεις, έχει τα υπέρ και τα κατά. Πριν πάρετε το Invisalign, θα πρέπει να γνωρίζετε τα πάντα για αυτά, ώστε να γνωρίζετε τι να περιμένετε κατά τη διάρκεια της θεραπείας σας.

Πλεονεκτήματα του Invisalign

Το Invisalign έχει πολλά πλεονεκτήματα που τα καθιστούν καλύτερη επιλογή από τα παραδοσιακά μεταλλικά σιδεράκια. Περιλαμβάνουν:

1. Άνεση

Το Invisalign δεν χρησιμοποιεί μεταλλικό σύρμα και στηρίγματα για να ισιώσει τα δόντια, έτσι ώστε να φοριούνται πιο άνετα. Δεν χρειάζεται να αντιμετωπίσετε κοψίματα στο στόμα σας από τα καλώδια ή περιττό πόνο. Τα invisalign aligners είναι τόσο λεία όσο τα προστατευτικά του στόματος και δεν ερεθίζουν το στόμα.

2. Πιο ελκυστικό

Τα invisalign aligners είναι κατασκευασμένα από διαφανή πλαστικά υλικά και είναι ελάχιστα αισθητά όταν τα φοράτε, σε αντίθεση με τα μεταλλικά σιδεράκια που αφήνουν το στόμα να φαίνεται μη ελκυστικό. Με τους ευθυγραμμιστές σας, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα χαμογελάτε και θα αλληλεπιδράτε με τους ανθρώπους χωρίς να αισθάνεστε αυτοπεποίθηση.

3. Ευκολία

Το Invisalign είναι πολύ βολικό καθώς δεν χρειάζεται να ασχοληθείτε με μεταλλικά σιδεράκια. Οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν το Invisalign εξαιτίας αυτού.

4. Αφαιρούμενο

Μπορείτε να αφαιρέσετε τους ευθυγραμμιστές σας για να καθαρίσετε τα δόντια σας και να φάτε. Με τους ευθυγραμμιστές, μπορείτε να φάτε οτιδήποτε χωρίς να ανησυχείτε μήπως κολλήσει το φαγητό ανάμεσα στα δόντια σας και τους βραχίονες, αλλά πρέπει πρώτα να βγάλετε τα ευθυγράμμισά σας. Η θεραπεία Invisalign σάς βοηθά να διατηρείτε καλή στοματική υγιεινή που μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης παθήσεων των ούλων.

5. Λιγότερη συντήρηση

Το Invisalign δεν απαιτεί μεγάλη συντήρηση. Οι ευθυγραμμιστές μπορεί να θολώσουν με την πάροδο του χρόνου, αλλά με την οδοντόκρεμα ή το διάλυμα καθαρισμού Invisalign, οι ευθυγραμμιστές σας θα φαίνονται καινούργιοι. Μπορείτε να αφαιρέσετε τους λεκέδες στα ευθυγράμμισά σας τρίβοντάς τους απαλά με μια οδοντόβουρτσα.

6. Con of Invisalign

Εδώ είναι μερικά μειονεκτήματα του Invisalign

1. Ακριβό

Η απόκτηση του Invisalign είναι ακριβή και ορισμένα προγράμματα οδοντιατρικής ασφάλισης δεν το καλύπτουν. Η θεραπεία σας με Invisalign μπορεί να κοστίσει μεταξύ 2600-6000 £. Επομένως, μπορεί να θέλετε να ξανασκεφτείτε να πάρετε το Invisalign εάν δεν έχετε αυτό το ποσό χρημάτων.

2. Συνημμένα

Μερικοί άνθρωποι χρειάζονται προσαρτήματα κατά τη διάρκεια της θεραπείας τους με Invisalign. Τα εξαρτήματα Invisalign είναι ως επί το πλείστον στο χρώμα των δοντιών και τοποθετούνται σε ένα δόντι για να το κάνουν να μετακινείται στη σωστή θέση πιο γρήγορα. Τα προσαρτήματα μπορεί να κάνουν τους ευθυγραμμιστές πιο εμφανείς.

3. Πρέπει να φοράτε τις ευθυγραμμίσεις για τουλάχιστον 22 ώρες κάθε μέρα

Πρέπει να φοράτε τα ευθυγράμμισά σας για τουλάχιστον 22 ώρες κάθε μέρα για να είναι αποτελεσματικά. Μπορείτε να βγάλετε μόνο τα ευθυγράμμισά σας για να φάτε ή να καθαρίσετε τα δόντια σας, επομένως, εάν έχετε κάποια ειδική εκδήλωση όπως ραντεβού, πρέπει να τα φορέσετε.

4. Δυσφορία

Κάθε φορά που αλλάζετε τους ευθυγραμμιστές σας σε ένα νέο σετ, μπορεί να αισθανθείτε δυσφορία και πόνο. Ο πόνος προκύπτει από την πίεση που ασκούν στα δόντια σας οι ευθυγραμμιστές για να τα μετακινήσουν στην τέλεια θέση τους. Μπορείτε να πάρετε ένα αναλγητικό φάρμακο για να βοηθήσετε με την ενόχληση.

5. Ενόχληση

Οι απαιτήσεις κατά τη διάρκεια της θεραπείας με Invisalign μπορεί να είναι αγχωτικές για μερικούς ανθρώπους. Το Invisalign απαιτεί να βγάζετε τους ευθυγραμμιστές πριν το φαγητό και να βουρτσίζετε μετά το γεύμα πριν τοποθετήσετε ξανά τους ευθυγραμμιστές.

Οι περισσότεροι άνθρωποι εξακολουθούν να βρίσκουν το Invisalign μια καλύτερη επιλογή ακόμα και με αυτά τα μειονεκτήματα. Πριν πάρετε οποιαδήποτε ορθοδοντική λύση για τα στραβά ή κακώς ευθυγραμμισμένα δόντια σας, πρέπει πρώτα να σταθμίσετε όλες τις επιλογές σας.

Εάν το Invisalign σας ταιριάζει, μπορείτε να επικοινωνήσετε Σιδεράκια Λονδίνου στο 020 37457520 για να κλείσετε ραντεβού με τον Ορθοδοντικό μας.