Ποιοι είναι οι διάφοροι τύποι υπηρεσιών οδοντιατρικής φροντίδας ομορφιάς;

Οι υπηρεσίες οδοντιατρικής περιποίησης είναι επαγγελματικές υπηρεσίες στοματικής φροντίδας που επικεντρώνονται στη βελτίωση της εμφάνισης των δοντιών και του χαμόγελου των ανθρώπων. Εάν τα δόντια σας είναι σπασμένα, σπασμένα, στραβά, κακή ευθυγράμμιση, αποχρωματισμό ή οποιοδήποτε άλλο οδοντικό πρόβλημα, τότε οι θεραπείες οδοντιατρικής περιποίησης ομορφιάς μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά.

Ορισμένοι οργανισμοί, από την Καναδική Οδοντιατρική Ένωση έως τις επαγγελματικές ενώσεις, παρακολουθούν στατιστικά στοιχεία που σχετίζονται με την οδοντιατρική περίθαλψη σε κάθε επαρχία. Σύμφωνα με τις αναφορές αυτών των καναδικών οργανώσεων, Οδοντίατρος στο chestermere είναι γνωστή για την παροχή των παρακάτω συζητούμενων διαδικασιών οδοντιατρικής φροντίδας ομορφιάς από χρόνο σε χρόνο.

Διαφορετικοί τύποι υπηρεσιών οδοντιατρικής ομορφιάς

1. Αναμόρφωση δοντιών

Η αναμόρφωση των δοντιών, γνωστή και ως αναμόρφωση σμάλτου, είναι μια από τις πιο δημοφιλείς θεραπείες οδοντιατρικής ομορφιάς. Σε αυτή τη θεραπεία, μια μικρή ποσότητα εξωτερικού καλύμματος των δοντιών του ασθενούς αφαιρείται ή γεμίζεται έτσι ώστε το μήκος, το σχήμα ή η επιφάνεια των δοντιών τους να μπορούν να τροποποιηθούν για να τους δώσει τη σωστή μορφή.

2. Σφραγίσματα δοντιών

Τα οδοντικά σφραγίσματα επιλέγονται από άτομα που υποφέρουν από τερηδόνα. Σε αυτή τη συγκεκριμένη διαδικασία οδοντιατρικής φροντίδας ομορφιάς, ο οδοντίατρος αφαιρεί το χαλασμένο τμήμα του δοντιού και η κοιλότητα γεμίζει χρησιμοποιώντας κάποιο σφράγισμα.

Για παράδειγμα, ένας έμπειρος οδοντίατρος μπορεί να προτείνει την προσθήκη μιας στεφάνης ανάλογα με τον τύπο του δοντιού για να παρέχει πρόσθετη αντοχή στο χαλασμένο δόντι. Παραδοσιακά, χρησιμοποιήθηκαν μεταλλικά γεμίσματα. Ωστόσο, αυτές τις μέρες, οι άνθρωποι προτιμούν να χρησιμοποιούν υλικά που μπορούν να χρωματιστούν για να συνδυάζονται άψογα με τη φυσική απόχρωση των δοντιών τους.

3. Οδοντικές όψεις και στεφάνες

Τα ατυχήματα μπορεί να αφήσουν ένα άτομο με στραβά, σπασμένα ή σπασμένα δόντια. Σε τέτοιες περιπτώσεις, οι οδοντίατροι προτιμούν να χρησιμοποιούν συνδυασμό όψεων και στεφάνων για να αποκαταστήσουν τόσο τη δύναμη όσο και την εμφάνιση των δοντιών του ασθενούς. Οι καπλαμάδες καλύπτουν τις ρωγμές τσιμεντώνοντας κελύφη λεπτών πορσελάνης ή σύνθετου υλικού στην μπροστινή πλευρά του δοντιού. Ο οδοντίατρος στο Chestermere μπορεί να χρεώσει $2000 έως $4500 για έναν μόνο καπλαμά με βάση τον τύπο και την ποιότητα του υλικού του καπλαμά που χρησιμοποιείται.

Οι οδοντικές στεφάνες είναι θεραπείες που χρησιμοποιούνται για την αντικατάσταση τμημάτων κατά μήκος της κορυφής του δοντιού που χάθηκαν κατά τη διάρκεια του ατυχήματος.

4. Συγκόλληση δοντιών

Αποχρωματισμένα, χαλασμένα, κατεστραμμένα δόντια ή κενά μεταξύ τους δόντια μπορεί να αποσπάσει την προσοχή των ανθρώπων από το χαμόγελό σας. Η συγκόλληση δοντιών είναι μια οδοντιατρική θεραπεία ομορφιάς που βοηθά στη διόρθωση της εμφάνισης τέτοιων δοντιών ή στην πλήρωση αυτών των κενών. Σε αυτή τη διαδικασία, ο οδοντίατρος αφαιρεί τα χαλασμένα δόντια και ένα υλικό χρώματος των δοντιών συγκολλάται στα προσβεβλημένα δόντια. Στη συνέχεια, το συγκολλητικό υλικό βάφεται ώστε να μοιάζει με το φυσικό χρώμα των δοντιών, με αποτέλεσμα υγιή δόντια με όμορφο χαμόγελο.

5. Λεύκανση δοντιών

Λεύκανση δοντιών

Η λεύκανση ή η λεύκανση των δοντιών είναι η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη οδοντιατρική θεραπεία. Η ευκολία πρόσβασης και το σχετικά χαμηλό κόστος το καθιστούν μια προσοδοφόρα αισθητική οδοντιατρική θεραπεία για άτομα που θέλουν να βελτιώσουν το χαμόγελό τους χωρίς να υποβληθούν σε κάτι επεμβατικό. Συνήθως, οι οδοντίατροι στο Chestermere της Αλμπέρτα του Καναδά χρεώνουν $200 – $1.000 για θεραπεία λεύκανσης δοντιών στο ιατρείο. Ωστόσο, ανάλογα με τη σοβαρότητα του αποχρωματισμού των δοντιών και τον τύπο της θεραπείας λεύκανσης δοντιών, μπορεί να χρειαστούν δύο έως εννέα αποχρώσεις για να ανοιχτεί το χρώμα των δοντιών.

6. Οδοντικά Εμφυτεύματα

Οι βασικές διαδικασίες οδοντικών εμφυτευμάτων συνήθως αντικαθιστούν το χαμένο ή κατεστραμμένο δόντι. Μια βίδα τιτανίου εισάγεται από επαγγελματίες οδοντίατρους στη γνάθο του ασθενούς στο σημείο του δοντιού που λείπει για να παρέχει υποστήριξη για μια στεφάνη. Τέτοια οδοντικά εμφυτεύματα δεν μπορούν να διαφοροποιηθούν εύκολα από τα γύρω φυσικά δόντια. Αφού το οστό και ο ιστός υποστήριξης συγχωνευθούν με το εμφύτευμα, στερεώνονται μόνιμα στη θέση τους. Το κόστος ενός οδοντικού εμφυτεύματος ανά δόντι κυμαίνεται μεταξύ $300 και $600 στο Chestermere της Αλμπέρτα του Καναδά. Αυτό το κόστος ποικίλλει ανάλογα με το είδος της θεραπείας αλλά και τον οδοντίατρο.

συμπέρασμα

Οι περισσότεροι άνθρωποι αγνοούν τη στοματική τους υγεία εκτός και αν πονούν. Ωστόσο, η φροντίδα των δοντιών σας είναι ζωτικής σημασίας για την καλύτερη υγεία των δοντιών. Εάν υπάρχει απαίτηση για θεραπεία οδοντιατρικής ομορφιάς, σκεφτείτε να επιλέξετε αυτές τις δημοφιλείς διαδικασίες. Αφού υποβληθείτε σε θεραπείες αισθητικής οδοντιατρικής, μπορείτε να διορθώσετε τα φθαρμένα, κακώς ευθυγραμμισμένα, σπασμένα, σπασμένα ή στραβά δόντια σας.