Πώς επεξεργάζεται και στεγνώνει το Kratom;

Το Maeng Da είναι μια πρόσφατη τάση στις Ηνωμένες Πολιτείες και γίνεται ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο φάρμακο για τα ιατρικά του οφέλη. Σημαντικές πληροφορίες για την κατασκευή και την ξήρανση φυτών kratom είναι γνωστές λεπτομερώς παρακάτω από την πηγή έως την καθημερινή μας ζωή.

Τι είναι το Kratom;

Το Kratom είναι ένα δέντρο της Νοτιοανατολικής Ασίας και τα φύλλα του χρησιμοποιούνται για την παρασκευή τσαγιού, σκόνης, κάψουλες και άλλες μορφές εκχυλισμάτων. Kratom στελέχη όπως Maeng Da επεξεργάζονται και αποξηραίνονται σε σκόνη που καταναλώνουμε με τη μορφή δισκίων, τσαγιού ή ακόμα και καπνιστού.

Πώς επεξεργάζεται και στεγνώνει το Kratom;

Η επεξεργασία περιλαμβάνει το βρέξιμο των φύλλων με νερό και την άλεση τους σε πάστα πριν την εκχύλιση των θρεπτικών συστατικών. Το υπόλοιπο υγρό εξατμίζεται μέχρι να παραμείνουν μόνο τα σωματίδια του kratom. Η ξήρανση μπορεί να διαρκέσει αρκετές ημέρες ή εβδομάδες, ανάλογα με τα επίπεδα υγρασίας στην περιοχή όπου υποβάλλεται σε επεξεργασία το kratom.

Το Kratom συνήθως επεξεργάζεται και στεγνώνει στον ήλιο ή σε αφυγραντήρα. Υπάρχουν τρία κράτη: ολόκληρο φύλλο, πράσινη φλέβα και κόκκινη φλέβα. Ολόκληρο το kratom είναι το πιο δημοφιλές επειδή έχει πιο ισχυρό αποτέλεσμα από τους άλλους δύο τύπους. Η πράσινη και η κόκκινη φλέβα kratom έχουν πιο αδύναμο αντίκτυπο από το kratom ολόκληρου του φύλλου.

Διαδικασία επεξεργασίας και ξήρανσης φύλλων Kratom

Μπορεί κανείς να βρει το kratom, ένα τροπικό δέντρο στη Νοτιοανατολική Ασία. Χρησιμοποιούμε τα φύλλα του δέντρου kratom για τονωτικό τους και αναλγητικά αποτελέσματα. Τα φύλλα μεταποιούνται σε δύο βασικές μορφές – υγρά και ξηρά. Η υγρή επεξεργασία περιλαμβάνει το μούλιασμα των φύλλων του kratom σε νερό για κάποιο χρονικό διάστημα, το οποίο βοηθά στο να μαλακώσουν.

Η ξηρή επεξεργασία περιλαμβάνει ξήρανση των φύλλων του kratom για κάποιο χρονικό διάστημα. Τα φύλλα στη συνέχεια κοπανίζονται και στραγγίζονται, γεγονός που αφαιρεί το μεγαλύτερο μέρος της αφαίρεσης. Αυτή η διαδικασία έχει ως αποτέλεσμα πιο σκούρο χρώμα των φύλλων και αυξημένη ισχύ. Αυτή η διαδικασία είχε ως αποτέλεσμα πιο ανοιχτό χρώμα των φύλλων και μειωμένη ισχύ.

Διαφορετικοί τύποι προϊόντων Kratom, συμπεριλαμβανομένων των σκονών, των καψουλών και άλλων

Το Kratom είναι ένα από τα γνωστά φυτά της Νοτιοανατολικής Ασίας και οι άνθρωποι το χρησιμοποιούν για τη θεραπεία διαφόρων καταστάσεων. Αυτό περιλαμβάνει πόνο, άγχος και κατάθλιψη. Το Kratom χρησιμοποιείται επίσης ως διεγερτικό και για τα ευφορικά του αποτελέσματα. Πρέπει να υποβληθεί σε επεξεργασία και να στεγνώσει σωστά για να έχει τον περισσότερο χώρο. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι επεξεργασίας του kratom, όπως σκόνη, κάψουλες και τσάι. Το καθένα έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του.

1. Σκόνες:

Οι σκόνες είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος κατανάλωσης του kratom. Χρησιμοποιούμε σκόνη στον καφέ ή το τσάι και προσφέρουν γρήγορη ανακούφιση και είναι επίσης εύκολα στην αποθήκευση και τη μεταφορά. Ωστόσο, οι σκόνες δεν είναι τόσο ισχυρές όσο οι κάψουλες ή το τσάι. Μπορεί να μην προσφέρουν το ίδιο επίπεδο ευφορίας ή διεγερτικά αποτελέσματα.

2. Κάψουλες:

Οι κάψουλες είναι ένας άλλος κοινός τρόπος με τον οποίο μπορεί κανείς να καταναλώσει kratom. Λαμβάνονται πιο εύκολα από τις σκόνες και έχουν μεγάλη διάρκεια. Οι κάψουλες έχουν επίσης υψηλότερο επίπεδο ευφορίας και διεγερτικά αποτελέσματα από τις σκόνες.

Ωστόσο, οι κάψουλες μπορεί να είναι πιο δύσκολες από τη σκόνη που χρειάζεται να αναμιχθεί με ένα υγρό, όπως νερό ή χυμό. Πολλοί πωλητές δεν παρέχουν χάπια με τα προϊόντα τους και μπορεί να έχουν συνέπειες με αυτά ξεχωριστά ή να τα δημιουργήσουν μόνοι τους στο σπίτι. Οι κάψουλες μπορεί επίσης να είναι δύσκολο να μετρηθούν, γεγονός που καθιστά πιο δύσκολο τον έλεγχο.

3. Τσάι:

Το τσάι είναι παραδοσιακό τρόπος κατανάλωσης kratom δημοφιλής στην Ταϊλάνδη και σε άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας. Γενικά δεν χρησιμοποιείται συνήθως στις Ηνωμένες Πολιτείες επειδή το τσάι προέρχεται από φύλλα που συνήθως καταναλώνονται για ιατρικούς σκοπούς. δεν περιέχει αρκετά δραστικά συστατικά για να έχει τα αποτελέσματά του.

Ενέχει τους ίδιους κινδύνους με το να τρως φύλλα. Ωστόσο, όσοι πίνουν τσάι από kratom θα απορροφήσουν μερικά από τα ενεργά συστατικά και εάν είναι τόσο συμπυκνωμένα, μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές επιπλοκές στην υγεία.

Μπορούν να βρεθούν διαφορετικά προϊόντα kratom, συμπεριλαμβανομένων κανόνων και αποσπασμάτων. Η σκόνη Kratom είναι μια από τις δημοφιλείς μορφές του φυτού και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή κάψουλας ή τσαγιού. Οι κάψουλες είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να κάνετε το kratom αξιόλογο, αντιμετωπίζοντας την υφή ή τη γεύση της σκόνης. Το Kraflavourtract είναι ένας άλλος τύπος προϊόντος που είναι δημοφιλής στους χρήστες του kratom. Παίρνουμε εκχυλίσματα βράζοντας τα φύλλα του κρατόμ σε νερό ή οινόπνευμα. Αυτή η διαδικασία εξάγει όλα τα ενεργά συστατικά από τα φύλλα του kratom.

Βασικά σημεία

Kratom

Πηγή εικόνας: clevelandclinic.org

  • Τα φύλλα Kratom είναι το πρώτο kratom σε μικρά κομμάτια και στη συνέχεια μουλιάζονται σε νερό για αρκετές ώρες όλη τη νύχτα.
  • Το επόμενο βήμα είναι να φιλτράρετε το νερό χρησιμοποιώντας ένα υφασμάτινο ή χάρτινο φίλτρο, το οποίο αφαιρεί όλο το φυτικό υλικό αλλά αφήνει πίσω αρκετό υγρό, ώστε το kratom να μπορεί να σιγοβράσει για έως και 12 ώρες.
  • Μετά από 12 ώρες, το μεγαλύτερο μέρος του υγρού έχει φύγει και παραμένει μόνο καθαρό εκχύλισμα κρατόμου. Σε αυτό το σημείο, το τμήμα μπορεί να αποθηκευτεί σε δροσερό, σκοτεινό μέρος ή να χρησιμοποιηθεί αμέσως.

Συμπέρασμα

Το Kratom έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες στη Νοτιοανατολική Ασία ως αναλγητικό, διεγερτικό και ηρεμιστικό. Γίνεται πλέον όλο και πιο δημοφιλές στις ΗΠΑ, ιδιαίτερα μεταξύ των ανθρώπων που αναζητούν ναρκωτικά με συνταγή γιατρού. Ωστόσο, το kratom υπόκειται σε κατάχρηση όπως πολλά άλλα φυτά και μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνο σε περίπτωση κακής χρήσης.