Πώς η διαχείριση εξοπλισμού που βασίζεται σε SaaS μπορεί να βελτιώσει τις λειτουργίες της επιχείρησής σας

Οι σύγχρονες επιχειρηματικές λειτουργίες απαιτούν ταχύτητα και ακρίβεια.

Είτε είστε εταιρεία πληροφορικής που θέλει να βελτιώσει τη διαχείρισή σας είτε να διαχειριστεί το απόθεμα για την επιχείρησή σας, μια λύση που βασίζεται στο SaaS είναι το κλειδί για να το πετύχετε. 87% της εφοδιαστικής αλυσίδας και της εφοδιαστικής Οι εταιρείες χρησιμοποιούν επί του παρόντος το λογισμικό ως υπηρεσία για την εξομάλυνση των λειτουργιών τους. Δεν αποτελεί έκπληξη το γιατί.

Ωστόσο, διαβάστε παρακάτω εάν αναρωτιέστε πώς ακριβώς το SaaS σας βοηθά να αποκτήσετε καλύτερες γνώσεις για το τμήμα εφοδιαστικής και εφοδιαστικής αλυσίδας. Αυτό το άρθρο παραθέτει πέντε τρόπους με τους οποίους μια λύση διαχείρισης εξοπλισμού που βασίζεται σε SaaS ωφελεί την επιχείρησή σας. Ωστόσο, πριν βουτήξουμε στα οφέλη, ας καταλάβουμε τι είναι το λογισμικό διαχείρισης εξοπλισμού.

11 Οφέλη της πλατφόρμας διαχείρισης Saas για επιχειρήσεις με επίκεντρο τα δεδομένα

Τι είναι το λογισμικό διαχείρισης εξοπλισμού;

Έχετε ακούσει ποτέ για ένα εργαλείο που παρακολουθεί και παρακολουθεί όλο τον εξοπλισμό, προγραμματίζει τις επισκευές του και σας δίνει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο κατά την παράδοση του εξοπλισμού; Αυτό το εργαλείο είναι λογισμικό διαχείρισης εξοπλισμού. Το εργαλείο προσφέρει πολλές δυνατότητες, από την εμφάνιση της γραφικής αναπαράστασης του αποθέματος έως την παροχή ενημερώσεων στοιχείων σε πραγματικό χρόνο.

Το λογισμικό διαχείρισης εξοπλισμού βοηθά τις επιχειρήσεις με τους ακόλουθους τρόπους:

  • Αντιμετωπίζει προβλήματα σχεδόν αμέσως
  • Κρατήστε μια καρτέλα για όλες τις δραστηριότητες εξοπλισμού
  • Συνδέστε μικρό εξοπλισμό με τα οχήματα που ταξιδεύουν καθημερινά
  • Αποχαιρετήστε τα υπολογιστικά φύλλα και τη γραφειοκρατία
  • Επιτρέπει την ομαδική συνεργασία

Τώρα που ξέρουμε τι λογισμικό διαχείρισης εξοπλισμού είναι, ας δούμε πώς μπορεί να βελτιώσει τις λειτουργίες της επιχείρησής σας.

Οι καθημερινές παραδόσεις γίνονται εύκολες

Η τεχνολογία θα επιταχύνει τις βιομηχανίες εφοδιαστικής και εφοδιαστικής αλυσίδας καθώς οι ανάγκες των πελατών και των καταναλωτών διαρκώς αλλάζουν. Οι πλατφόρμες SaaS ουσιαστικά θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να είναι πιο υπεύθυνες και προσαρμόσιμες μακροπρόθεσμα. Ο ευκολότερος τρόπος με τον οποίο το SaaS φέρνει αυτήν την αλλαγή είναι μειώνοντας την ταλαιπωρία στις καθημερινές παραδόσεις.

Για παράδειγμα, οι καταναλωτές σήμερα χρειάζονται άμεση ικανοποίηση που θέτει υπό πίεση τις αλυσίδες εφοδιασμού. Επομένως, εάν θέλετε να βελτιώσετε τις παραδόσεις, υπάρχει μια φαινομενικά αυξανόμενη ανάγκη για προσαρμοστικές λύσεις SaaS. Κάτι τέτοιο θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να δώσουν προτεραιότητα στις προσδοκίες των πελατών, στις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις για διανομή και πωλήσεις σε όλα τα κανάλια και θα απλοποιήσει την αυξανόμενη πολυπλοκότητα στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού.

Ελαχιστοποιούνται οι λειτουργικές αποκλίσεις

Η βελτίωση της ακρίβειας για οποιαδήποτε επιχειρηματική λειτουργία μπορεί να γίνει με δύο τρόπους: να αυξήσει ή να βελτιώσει τους πόρους ή να ελαχιστοποιήσει τις αποκλίσεις που εμφανίζονται με τα υπάρχοντα περιουσιακά στοιχεία. Οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τη δύναμη της ανάλυσης δεδομένων για να λάβουν περισσότερες αποφάσεις που βασίζονται σε δεδομένα είναι πιο πιθανό να πετύχουν.

Το SaaS βοηθά τις επιχειρήσεις με προγνωστικά αναλυτικά στοιχεία που μπορούν να εφαρμοστούν σε δεδομένα σε πραγματικό χρόνο και να βελτιώσουν τη διαχείριση αποθέματος. Με τη βοήθεια του αυτοματισμού, οι λειτουργίες της εφοδιαστικής αλυσίδας δεν χρειάζεται πλέον να χρησιμοποιούν μη αυτόματες διαδικασίες ή περιττή γραφειοκρατία. Αυτός ο ψηφιακός μετασχηματισμός επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό το συνολικό κόστος και την κερδοφορία της επιχείρησης.

Η Μηχανική Μάθηση (ML) και το Internet of Things (IoT) επωφελούνται

Το IoT έχει ενεργοποιήσει εφαρμογές και αισθητήρες που βασίζονται σε smartphone και GPS σε οχήματα. Αυτό αποδεικνύεται ότι είναι ανατρεπτικό στο τμήμα logistics και εφοδιαστικής αλυσίδας. Κάθε λογισμικό και έξυπνο gadget που χρησιμοποιείται στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού είναι μια πηγή δεδομένων. Οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν αυτές τις πηγές δεδομένων για να συγκεντρώσουν πληροφορίες και να βελτιστοποιήσουν τις απαραίτητες λειτουργίες στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Η Μηχανική Μάθηση (ML) και το Internet of Things (IoT) επωφελούνται

Ζητείται επίσης η μηχανική μάθηση. Δεδομένου ότι οι απαιτήσεις της παγκόσμιας αλυσίδας εφοδιασμού γίνονται πιο περίπλοκες, το περιθώριο σφάλματος αυξάνεται αυτόματα. Η ML παρέχει στις επιχειρήσεις πολλά πλεονεκτήματα όπως η εκμάθηση διευθύνσεων και ο καθαρισμός τους σε κάθε παράδοση για μείωση του χρόνου παράδοσης. Με το ML και το IoT, οι επιχειρήσεις μπορούν να βελτιστοποιήσουν τις λειτουργίες, να μειώσουν το κόστος και να αυξήσουν την παραγωγικότητα.

Κάνει τη διαχείριση εξοπλισμού κινητή

Οποιαδήποτε εργασία που διαχειρίζεται το κινητό γίνεται εύκολα.

Τα συστήματα που βασίζονται σε SaaS είναι ιδανικά καθώς προσφέρουν υπηρεσίες μέσω κινητού τηλεφώνου. Αυτό διευκολύνει τους διαχειριστές και τους τελικούς χρήστες να ενημερώνονται έγκαιρα με τις πληροφορίες. Για παράδειγμα, εάν ένα όχημα υποστεί δυσλειτουργία επί τόπου και χρειάζεται άμεση επισκευή, ο υπάλληλος στην τοποθεσία θα μπορούσε εύκολα να ειδοποιήσει τον πωλητή για το συμβάν.

Στη συνέχεια, η επισκευή θα μπορούσε να προγραμματιστεί μέσω της εφαρμογής διαχείρισης συντήρησης. Αυτό διασφαλίζει ότι τα περιουσιακά σας στοιχεία υφίστανται τη μικρότερη δυνατή ζημιά και ότι θα λειτουργούν σωστά σε ελάχιστο χρόνο.

Μέσω της εφαρμογής, είναι επίσης δυνατή η αποστολή πολλαπλών αιτημάτων επισκευής. Αυτό εξοικονομεί χρόνο, επιταχύνει τη διαδικασία και μειώνει τη γραφειοκρατία που απαιτείται ταυτόχρονα. Εξοικονομώντας χρόνο, μπορείτε να βελτιώσετε την εμπειρία των πελατών και να ανακατανείμετε σημαντικούς επιχειρηματικούς πόρους σε άλλους τομείς.

Διατηρήστε εύκολα επαναλαμβανόμενα προγράμματα

Η βελτιωμένη συνεργασία είναι ένα θετικό υποπροϊόν της χρήσης λύσεων που βασίζονται στο SaaS. Εξασφαλίζει ότι δεν θα χάσετε την απαραίτητη συντήρηση, προγραμματίζοντας επαναλαμβανόμενη συντήρηση. Για παράδειγμα, μπορείτε να ορίσετε επαναλαμβανόμενες επισκευές ορισμένων περιουσιακών στοιχείων, ενώ παράλληλα ορίζετε τις ημερομηνίες έναρξης και λήξης του χρονοδιαγράμματος. Επιπλέον, το περιουσιακό σας στοιχείο θα μπορούσε να αποσταλεί αυτόματα για συντήρηση μέσω του λογισμικού.

Η ευκολία στη διατήρηση επαναλαμβανόμενων χρονοδιαγραμμάτων σάς επιτρέπει επίσης να διατηρείτε λεπτομερή αρχεία σέρβις. Αυτά τα δεδομένα μπορούν να σας βοηθήσουν να λάβετε πιο ενημερωμένες αποφάσεις στο μέλλον. Για παράδειγμα, μέσω των εγγραφών, γνωρίζετε ότι το στοιχείο X απαιτεί περισσότερο χρόνο και συχνές επισκευές. Με αυτές τις πληροφορίες, μπορείτε να εργαστείτε για την ελαχιστοποίηση του χρόνου και την αύξηση της αποτελεσματικότητας των λειτουργιών πληροφορικής σας.

Αυτές οι εγγραφές μπορούν επίσης να επισημάνουν μεγαλύτερα προβλήματα στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων ή να ειδοποιήσουν μικρότερα ζητήματα που θα μπορούσαν να γίνουν μεγάλα στο μέλλον εάν δεν αντιμετωπιστούν.

Κάνει την επιχείρηση βιώσιμη

Η σωτηρία του πλανήτη είναι, τελικά, το απώτερο κίνητρο για κάθε επιχείρηση. Μαζί με την προσφορά ψηφιοποίησης, οι επιχειρήσεις πρέπει να σχεδιάσουν τη βιωσιμότητα για να ευδοκιμήσουν μακροπρόθεσμα. Με τη χρήση λύσεων cloud, αυτός ο σκοπός επιτυγχάνεται. Οι πόροι σας θα μειωθούν δραματικά και η εξοικονόμηση πόρων θα αυξηθεί. Ταυτόχρονα, η χρήση χαρτιού έχει γίνει πολύ σπάνια.

Δεδομένου ότι οι οργανισμοί δεν χρειάζεται να επενδύσουν πολλά στη δημιουργία πολύπλοκων υποδομών πληροφορικής, καταναλώνεται πολλή ενέργεια. Όλα αυτά σε συνδυασμό συνολικά οδηγούν σε μείωση των επιπέδων αερίων του θερμοκηπίου και των δυσμενών περιβαλλοντικών επιπτώσεών τους.

Συνολική βελτιωμένη διαχείριση αποθέματος

Η διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας είναι ένα κρίσιμο μέρος όλων των επιχειρηματικών λειτουργιών. Μια απλή καθυστέρηση στην εύρεση ενός ανταλλακτικού ενός περιουσιακού στοιχείου μπορεί να σας κοστίσει έναν καταναλωτή. Επιπλέον, θα μπορούσε να είναι εξαιρετικά απογοητευτικό και χρονοβόρο επίσης. Μια λύση που βασίζεται στο Saas μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε καλύτερα το απόθεμα με τους ακόλουθους τρόπους:

  • Σας επιτρέπει να ορίσετε μέγιστα ή ελάχιστα όρια αποθέματος.
  • Παρακολουθήστε το απόθεμα χρησιμοποιώντας κωδικούς QR, γραμμωτούς κώδικες και άλλα αναγνωριστικά.
  • Σας επιτρέπει να διατηρείτε τα στοιχεία του προμηθευτή για να παρακολουθείτε τον προμηθευτή.
  • Επιβάλλει την πρόσβαση βάσει ρόλων για τη διατήρηση της ασφάλειας και της εμπιστευτικότητας
  • Λαμβάνετε ειδοποιήσεις όταν τα επίπεδα αποθέματος πέφτουν χαμηλά

Ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησής σας, μπορείτε να επιλέξετε μια λύση SaaS που επιταχύνει τη διαδικασία συντήρησης και διασφαλίζει ότι έχετε αρκετά επίπεδα αποθέματος. Επιπλέον, όλα τα ενδιαφερόμενα μέλη λαμβάνουν ενημερώσεις σχετικά με τις επισκευές και τη συντήρηση περιουσιακών στοιχείων, γεγονός που ενισχύει τη διαφάνεια μεταξύ των εσωτερικών μελών του οργανισμού.

Επιλέξτε το σωστό εργαλείο για να έχετε τα οφέλη

Ενώ το άρθρο περιλαμβάνει τα πλεονεκτήματα της χρήσης μιας λύσης που βασίζεται σε SaaS για τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας, η επιλογή του σωστού εργαλείου εξακολουθεί να εξαρτάται από εσάς. Πρέπει να είστε σίγουροι για τις απαιτήσεις της επιχείρησής σας και τις τρέχουσες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η επιχείρησή σας στη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Για παράδειγμα, ορισμένα περιουσιακά στοιχεία στην εταιρεία σας μπορεί να χρειάζονται συχνές επισκευές και ίσως χρειαστεί να μάθετε γιατί. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, πρέπει να αναζητήσετε ένα εργαλείο SaaS που σας ειδοποιεί όταν και όταν ένα στοιχείο απαιτεί επισκευή. Αυτό θα σας βοηθήσει να γνωρίζετε τη συχνότητα των επισκευών που απαιτούνται και τους πιθανούς λόγους για αυτήν.