Πώς η Χειροπρακτική μπορεί να βοηθήσει με το Powerlifting

Η χειροπρακτική θεραπεία μπορεί να προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα σε οποιονδήποτε. Οι αθλητές είναι από τους ανθρώπους που μπορούν να κερδίσουν περισσότερα από τη χειροπρακτική θεραπεία. Κάθε αθλητής χρειάζεται το σώμα του να είναι σε άριστη κατάσταση για να αποδώσει σε υψηλό επίπεδο και πρέπει να προστατεύεται από τραυματισμούς που θα μπορούσαν να προκύψουν κατά τη συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες.

Η χειροπρακτική φροντίδα βοηθά τους αρσιβαρίστες να βελτιώσουν την απόδοσή τους ενώ είναι επίσης ένα σημαντικό βήμα για την αποφυγή τραυματισμών κατά την άρση βαρών. Ο παρακάτω οδηγός εξετάζει τους κοινούς τραυματισμούς που αντιμετωπίζουν οι powerlifters και τους τρόπους με τους οποίους η χειροπρακτική φροντίδα μπορεί να βοηθήσει.

Τι είναι το Powerlifting και είναι ασφαλές;

Η άρση ισχύος είναι βασικά μια δραστηριότητα δύναμης στην οποία οι υποψήφιοι προσπαθούν να σηκώσουν όσο περισσότερο βάρος μπορούν σε τρεις κλάδους: το squat, το deadlift και το πάγκο. Η τακτική άρση βαρών βαρών μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στη σπονδυλική στήλη, τους αγκώνες, τους αστραγάλους, τα γόνατα, τους καρπούς και τους ώμους. Γιατί τότε κάποιος να συμμετάσχει σε αγωνιστική άρση δύναμης, ένα μέρος γεμάτο με κήλες οσφυϊκών δίσκων και σχισμένους τένοντες του στροφικού πετάλου;

Το Powerlifting, όταν γίνεται σωστά, είναι ένα πολύ ασφαλές χόμπι που θα βοηθήσει στην ενίσχυση της πλάτης και του πυρήνα του ατόμου πολύ περισσότερο από άλλα χόμπι ή αθλητικές δραστηριότητες, καθώς όλοι γνωρίζουν ότι μια πιο δυνατή πλάτη είναι μια ασφαλής πλάτη. Ένας χειροπράκτης μπορεί να κάνει το καλύτερες προσαρμογές χειροπρακτικής για την αποκατάσταση της ισορροπίας και τη βελτίωση της φόρμας. Είναι ένας τρόπος μείωσης των πιθανοτήτων τραυματισμού.

Συνήθεις τραυματισμοί στο Powerlifting

Το Powerlifting έχει πολυάριθμους συγκεκριμένους τραυματισμούς, όπως πόνος στο γόνατο, πόνος στη μέση, προβλήματα κινητικότητας και σταθερότητας, διάστρεμμα ή καταπονήσεις και πόνοι στα άνω άκρα. Ένα παράδειγμα ενός ζητήματος που συχνά παραβλέπεται στο οποίο η χειροπρακτική μπορεί να βοηθήσει κάποιον είναι η δυσλειτουργία. Πολλοί που συμμετέχουν σε επαναλαμβανόμενες ή εκρηκτικές σωματικές δραστηριότητες και ασκήσεις αναμφίβολα θα παρουσιάσουν κάποια δυσλειτουργία. Μια απόκλιση από τη βέλτιστη λειτουργία αναφέρεται ως δυσλειτουργία.

Κάθε άρθρωση κινείται αποτελεσματικά και πλήρως εντός του εύρους κίνησής της. Ουσιαστικά, ο μυϊκός τόνος γύρω από την άρθρωση είναι ιδανικός χωρίς σύσφιξη ή περιορισμό και ο εγκέφαλος μπορεί να συντονιστεί. Δεν είναι εύκολη διαδικασία.

Επομένως, ακόμα κι αν τα άτομα σηκώνουν σωστά και δεν τραυματίζονται, συνήθως υπάρχει υψηλό επίπεδο δυσλειτουργίας. Η αποζημίωση είναι αποτέλεσμα δυσλειτουργίας. Εάν μια μεμονωμένη άρθρωση δεν κινείται όπως θα έπρεπε, μια άλλη πρέπει να κάνει τη διαφορά και να εργαστεί πολύ πιο σκληρά, με αποτέλεσμα συχνά τραυματισμούς που υποβάλλονται μακριά από την αρχική θέση της δυσλειτουργίας.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι συμβατικές στρατηγικές φυσικοθεραπείας όπως η ανάπαυση, η συμπίεση, ο πάγος και η ανύψωση είναι αποτελεσματικές μόνο για την αντιμετώπιση του οξέος τοπικού προβλήματος και όχι για τη διόρθωση των κύριων δυσλειτουργικών προβλημάτων. Εδώ είναι όπου η χειροπρακτική θεραπεία μπορεί να βοηθήσει τόσο στη θεραπεία τραυματισμών όσο και στην πρόληψη.

Πώς βοηθά η Χειροπρακτική Βοήθεια;

1. Βελτιώστε την απόδοση

Η άρση βαρών ασκεί μεγάλη πίεση στην πλάτη και τις αρθρώσεις. Το άγχος μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες ανισορροπίας και κακής ευθυγράμμισης, κάτι που μπορεί να έχει επίδραση στην απόδοση κάποιου. Εάν η σπονδυλική στήλη ή οι αρθρώσεις κάποιου είναι λοξά, το σώμα θα κατανείμει τη μάζα ασύμμετρα όταν σηκώνονται. Σημαίνει ότι η μία πλευρά του σώματος θα φέρει περισσότερο φορτίο από την άλλη.

Μπορεί να οδηγήσει σε άνισα κέρδη για έναν powerlifter. Όταν το σώμα ενός ατόμου είναι τέλεια ισορροπημένο, θα έχει καλύτερη απόδοση, με αποτέλεσμα καλύτερα αποτελέσματα. Οι προσαρμογές βοηθούν επίσης στην αποκατάσταση της σωστής λειτουργίας του νευρικού συστήματος. Επειδή το νευρικό σύστημα ελέγχει τη μυϊκή δραστηριότητα και τους μηχανισμούς που βοηθούν στην επούλωση των μυών όταν λειτουργεί σωστά, τα άτομα μπορούν να περιμένουν καλύτερα αποτελέσματα.

2. Πρόληψη τραυματισμών

Πρόληψη τραυματισμών

Οι αρσιβαρίστες θέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο για μια μεγάλη ποικιλία τραυματισμών. Οι τραυματισμοί του μυϊκού ιστού, των συνδέσμων και των τενόντων είναι εξαιρετικά συχνοί. Οι περισσότεροι από αυτούς τους τραυματισμούς μπορούν να αποφευχθούν με τη βοήθεια ενός ικανού χειροπράκτη. Ένα άλλο σημείο που σχετίζεται με την ισορροπία είναι οι κακώς ευθυγραμμισμένες αρθρώσεις που είναι πιθανό να τραυματιστούν.

Κάνοντας τις κατάλληλες ρυθμίσεις, τα άτομα μπορούν να διασφαλίσουν ότι το σώμα τους έχει την κατάλληλη μηχανική ισορροπία, μειώνοντας τον κίνδυνο κοινών προβλημάτων τραυματισμού κατά την άρση ισχύος. Ένας χειροπράκτης μπορεί να συστήσει συγκεκριμένες ασκήσεις ενδυνάμωσης για τις αρθρώσεις. Η ενδυνάμωση των αρθρώσεων τις καθιστά πιο ανθεκτικές σε αρκετούς από τους τραυματισμούς που επικρατούν μεταξύ των αθλητών άρσης δύναμης.

3. Αντιμετώπιση τραυματισμών

Ένα άλλο όφελος της χειροπρακτικής φροντίδας είναι ότι βοηθά σε τραυματισμούς κατά την άρση βαρών. Αρκετοί από τους πιο διαδεδομένους τραυματισμούς της άρσης βαρών αφορούν αρθρώσεις ή δομές μαλακών μορίων κοντά στις αρθρώσεις. Οι προσαρμογές της χειροπρακτικής μπορούν να βοηθήσουν στην εξασφάλιση καλύτερων αποτελεσμάτων κατά την αποκατάσταση τραυματισμών άρσης ισχύος. Ένας χειροπράκτης μπορεί να χρησιμοποιήσει μια σειρά από διάφορες επιλογές θεραπείας για τραυματισμούς άρσης ισχύος εκτός από τις ρυθμίσεις.

Ανάλογα με την έκταση του τραυματισμού και τη συγκεκριμένη μέθοδο θεραπείας, ένας χειροπράκτης μπορεί να συστήσει θεραπεία με θερμότητα ή κρύο, ασκήσεις, μασάζ, ηλεκτρικές μυϊκές διεγέρσεις ή μια ποικιλία άλλων τεχνικών φυσιοθεραπείας.