Πώς μπορούν οι εφαρμογές διαδικτυακής συνομιλίας να είναι επικίνδυνες για τα παιδιά;

Παλαιότερα ξοδεύαμε πολλά χρήματα για να συζητήσουμε με τους φίλους και τους συγγενείς μας. Αλλά η συνομιλία γίνεται αρκετά πιο εύκολη και οικονομικά προσιτή λόγω των διαφόρων διαδικτυακών εφαρμογών συνομιλίας. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για το επάγγελμά μας αλλά και για προσωπική χρήση. Αλλά όταν τα παιδιά μας χρησιμοποιούν αυτές τις πλατφόρμες, τις χρησιμοποιούν μόνο για ψυχαγωγικούς σκοπούς.

Οι γονείς έχουν βαρεθεί γιατί τα παιδιά περνούν όλη την ημέρα κουβεντιάζοντας με τους φίλους τους. Όταν οι γονείς τους ζητούν να δείξουν το τηλέφωνό τους και τα μηνύματα κειμένου, διαγράφουν γρήγορα τις πρόσφατες συνομιλίες τους. Δεν είναι περίεργο που αναζητάτε μια αξιόπιστη εφαρμογή γονικού ελέγχου με α keylogger για iPhone και συσκευές Android. Μπορεί να σας βοηθήσει να ελέγξετε τι κάνει το παιδί σας στο διαδίκτυο και σε ποιον στέλνει μηνύματα.

Ας συζητήσουμε μερικούς κινδύνους των εφαρμογών συνομιλίας για παιδιά.

1. Χάσιμο χρόνου

Οι περισσότεροι έφηβοι είναι εθισμένοι στα κινητά τους τηλέφωνα. Τους αρέσει να περνούν χρόνο χρησιμοποιώντας διαφορετικούς λογαριασμούς κοινωνικών μέσων. Ελκύονται από αυτές τις διαδικτυακές εφαρμογές συνομιλίας καθώς οι περισσότεροι φίλοι τους τις χρησιμοποιούν. Μια μελέτη έδειξε ότι κατά μέσο όρο, τα παιδιά αφιερώνουν 2-3 ώρες σε εφαρμογές συνομιλίας τακτικά. Η συζήτηση που κάνουν για αυτές τις εφαρμογές δεν είναι καθόλου άξια και χρήσιμη.

2. Υποβαθμίζει την Υγεία τους

Η εφηβεία είναι μια περίοδος όπου το σώμα βρίσκεται στο τελικό στάδιο ανάπτυξής του. Πρέπει να κάνουν σωματικές δραστηριότητες για να διατηρήσουν το σώμα τους σε φόρμα και να αναπτυχθεί. Αλλά στις μέρες μας, τα παιδιά περνούν περισσότερο χρόνο με τα κινητά τους τηλέφωνα σε αυτές τις εφαρμογές συνομιλίας. Αυτός είναι ο λόγος που δεν προτιμούν να βγαίνουν από το σπίτι τους. Αυτό μπορεί να κάνει τους μύες και τα οστά τους αδύναμα.

Επίσης, το σώμα τους μπορεί να μην μεγαλώνει με την ορμή. Εκτός από αυτό, η όρασή τους μπορεί επίσης να υποβαθμιστεί σε πρώιμο στάδιο της ζωής. Έτσι, για να αποφευχθούν αυτές οι αρνητικές συνέπειες για την υγεία, οι γονείς πρέπει να επιμείνουν στις δικές τους τα παιδιά ξεκινούν κάποιες σωματικές δραστηριότητες.

3. Καταχρηστικό περιεχόμενο

Μπορεί να έχετε διδάξει καλούς τρόπους και ήθος στα παιδιά σας. Αλλά οι άνθρωποι γύρω τους μπορεί να τους χαλάσουν. Οι έφηβοι μπορούν να μάθουν χυδαία γλώσσα και διαφορετικές κακές συνήθειες μέσω αυτών των διαδικτυακών εφαρμογών συνομιλίας. Εάν οι άνθρωποι με τους οποίους συνομιλούν δεν έχουν καλή συμπεριφορά, θα έχουν κακή επιρροή στο παιδί σας.

Επιπλέον, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου λαμβάνονται νομικά μέτρα κατά των εφήβων λόγω κάποιου είδους καταχρηστικού περιεχομένου σε αυτές τις πλατφόρμες συνομιλίας. Επομένως, η συζήτηση για μεγάλο χρονικό διάστημα και οι κακοί άνθρωποι μπορούν να μυήσουν το παιδί σας σε υβριστικό περιεχόμενο.

4. Αιτίες Εθισμού

Εθισμός

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, πολλοί έφηβοι είναι εθισμένοι στα τηλέφωνά τους. Η χρήση των κινητών τηλεφώνων και οι απαντήσεις σε γραπτά μηνύματα έχουν προτεραιότητα. Πολλά από τα παιδιά παίρνουν επίσης τα κινητά τους τηλέφωνα στο σχολείο και τα χρησιμοποιούν κατά τη διάρκεια των διαλέξεων τους.

Αυτό συμβαίνει επειδή είναι εθισμένοι σε συσκευές και εφαρμογές μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Πρέπει να ελέγξετε τη χρήση των κινητών τηλεφώνων από τα παιδιά σας προτού γίνει εθισμός. Πρέπει να διδαχθούν ότι οι διαδικτυακές πλατφόρμες συνομιλίας προορίζονται για ψυχαγωγικούς σκοπούς. Εάν χρησιμοποιούνται με παραγωγικό τρόπο, γίνονται μια εξαιρετική πηγή επικοινωνίας και ανταλλαγής σκέψεων ή απόψεων.

συμπέρασμα

Είναι φυσιολογικό αν ανησυχείτε για τον χρόνο του παιδιού σας στην οθόνη. Βρείτε μια ισορροπία ανάμεσα στο να ξοδεύετε χρόνο στο διαδίκτυο και στην πραγματική ζωή. Αυτό θα βοηθήσει τα παιδιά σας να γίνουν πιο δραστήρια και να βελτιώσουν την υγεία και τη γενική τους ευεξία. Μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο στην αρχή, αλλά αυτό γίνεται για να διατηρήσουμε τη νέα μας γενιά σε καλή κατάσταση.