Πώς μπορούν τα αυτιστικά παιδιά να βελτιώσουν τα συμπτώματα

Το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα αποτελούν βασικό στοιχείο στη διατροφή του ανθρώπου και τα μηρυκαστικά ζώα όπως οι αγελάδες, οι βουβάλοι, τα πρόβατα και οι κατσίκες είναι οι παραδοσιακοί προμηθευτές. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές λύσεις για το αγελαδινό γάλα, η καθεμία με το δικό της μοναδικό γευστικό προφίλ, ένα σύνολο πλεονεκτημάτων για την υγεία και διατροφικό προφίλ που αξίζει να εξερευνήσετε.

Στην έρημο, το γάλα καμήλας πίνεται ακόμα ευρέως και η δημοτικότητά του επεκτείνεται γρήγορα στις αστικές περιοχές λόγω της υψηλής θρεπτικής του πυκνότητας και της χαμηλής περιεκτικότητάς του σε λιπαρά. Γάλα καμήλας και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα καμήλας έχει αποδειχθεί ότι έχουν διατηρήσει ποιμενικούς και νομαδικούς πολιτισμούς βασισμένους στην έρημο για αιώνες. Μια άλλη κοινή εφαρμογή είναι στη θεραπεία νέων που έχουν διαγνωστεί με αυτισμό. Ας εμβαθύνουμε σε αυτό το θέμα περισσότερο.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε θεραπεία με γάλα καμήλας σε αυτιστικά παιδιά;

Οι επαγγελματίες υγείας ισχυρίζονται ότι αυξημένες ποσότητες αντιδραστικά είδη οξυγόνου (ROS) ευθύνονται για πολλά από τα συμπτώματα του αυτισμού.

Τα είδη οξυγόνου υψηλής αντίδρασης (ROS) είναι ένα φυσιολογικό συστατικό των ανθρώπινων κυττάρων. Ο καρκίνος και οι αυτοάνοσες διαταραχές είναι μόνο δύο από τις ασθένειες που έχουν συσχετιστεί με αυξημένα επίπεδα ROS. Τα επίπεδα των ενεργών ειδών οξυγόνου (ROS) μπορούν να μειωθούν με τη χρήση αντιοξειδωτικών.

1. Τα αντιοξειδωτικά αφθονούν στο γάλα καμήλας

Οι υποστηρικτές του γάλακτος καμήλας ισχυρίζονται ότι τα αντιοξειδωτικά στο γάλα καμήλας στο Ηνωμένο Βασίλειο συμβάλλουν στη μείωση των επιπέδων ROS σε αυτιστικούς νέους. Υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο μειώνει τα αυτιστικά συμπτώματα στα παιδιά.

Ενώ το υπερβολικό ROS έχει συνδεθεί με πολλές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου, αυτό δεν έχει συνδεθεί με την περίπτωση του αυτισμού.

Επιπλέον, δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι το γάλα καμήλας μπορεί να βελτιώσει τα συμπτώματα του αυτισμού.

2. Διάφορες πρωτεΐνες που βρίσκονται στο γάλα της καμήλας

Οι αναφορές αναφέρουν την ποσότητα της συνολικής πρωτεΐνης σε μια μερίδα σκόνης πρωτεΐνης γάλακτος καμήλας μεταξύ 2,9 και 4,9 γραμμάρια. Τόσο οι καζεΐνες όσο και οι πρωτεΐνες ορού γάλακτος μπορούν να ανιχνευθούν στο γάλα καμήλας. Πρωτεΐνες σαν αυτές παίζουν πολλαπλούς ρόλους και είναι απαραίτητα συστατικά του γάλακτος καμήλας. Το γάλα καμήλας έχει μια μεγάλη ποικιλία αμινοξέων, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων βασικών αμινοξέων – γλυκίνη, λυσίνη, βαλίνη και θρεονίνη. Οι πιο σημαντικές πρωτεΐνες του γάλακτος καμήλας είναι οι πρωτεΐνες ορού γάλακτος, οι οποίες περιέχουν επίσης λευκωματίνη, ανοσοσφαιρίνες, λακτοφερρίνη και άλλες ζωτικής σημασίας πρωτεΐνες.

3. Βασικά είδη γάλακτος καμήλας

Το γάλα καμήλας dromedary έχει περιεκτικότητα σε λιπαρά μεταξύ 1,2 και 6,4 τοις εκατό. Δεν θα βρείτε πολλά λιπαρά οξέα μικρής αλυσίδας στο γάλα καμήλας, αλλά θα βρείτε πολλά λιπαρά οξέα μακράς αλυσίδας. Το γάλα καμήλας είναι πλούσιο σε λινολεϊκό οξύ και άλλα απαραίτητα λιπαρά οξέα όπως ωμέγα-3 και ωμέγα-6.

ωμέγα

Η συνολική ποσότητα λακτόζης που βρίσκεται στα προϊόντα καμήλας περιλαμβάνεται επίσης στην καλοσύνη του γάλακτος καμήλας. Γάλα καμήλας σε σκόνη περιέχει πολλές βιταμίνες, τόσο λιποδιαλυτές όσο και υδατοδιαλυτές, όπως βιταμίνες A, E, D και B και βιταμίνη C. Ιδιαίτερα άφθονα στο γάλα καμήλας είναι τα μέταλλα ασβέστιο και κάλιο.

Οι ερευνητές βρήκαν τα ακόλουθα ποσοστά λιπαρών οξέων στο λίπος του γάλακτος καμήλας:

  • Ελαϊκό οξύ: 38,9
  • Παλμιτικό οξύ: 29,3
  • Λινολεϊκό οξύ: 3,8
  • Βουτυρικό οξύ: 2.1
  • Καπρυλικό οξύ: 0,6
  • Καπροϊκό οξύ: 0,9
  • Μυριστικό οξύ: 7,3
  • Λαυρικό οξύ: 4,6
  • Καπρικό οξύ: 1,4
  • Στεατικό οξύ: 11.1

συμπέρασμα

Το οξειδωτικό στρες έχει εμπλακεί στην παθοφυσιολογία ενός ευρέος φάσματος νευρολογικών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένης της διαταραχής του φάσματος του αυτισμού (ASD). Αυτά τα αποτελέσματα εκτελούν μια παθοφυσιολογική λειτουργία για την GSH και άλλα αντιοξειδωτικά ένζυμα σε αυτιστικά άτομα.

Φυτά, ζώα, μύκητες, ακόμη και μερικά βακτήρια και αρχαία παράγουν GSH, ένα αντιοξειδωτικό. Όταν εξετάζουμε τη λειτουργία του γάλακτος καμήλας, γίνεται σαφές ότι η ουσία μπορεί να έχει θεραπευτικά αποτελέσματα στον αυτισμό. Η παρούσα μελέτη στοχεύει να αξιολογήσει τα πιθανά οφέλη του γάλακτος καμήλας σε σκόνη για τη θεραπεία του αυτισμού στα παιδιά. Ως αποτέλεσμα, το νωπό γάλα καμήλας στα Desert Farms παίζει σημαντικό ρόλο στον μετριασμό των βλαβερών επιπτώσεων των ελεύθερων ριζών.