Πώς μπορούν τα δεδομένα τηλεματικής να βελτιώσουν τη μεταφορά εμπορευμάτων;

Ο τομέας των μεταφορών και της εφοδιαστικής βασίζεται στην ιδέα της αποτελεσματικότητας. Η παράδοση αποστολών όταν αναμένονται ή νωρίτερα είναι ο τρόπος με τον οποίο οι εταιρείες σε αυτόν τον κλάδο κερδίζουν επιχειρηματικά και ενισχύουν τη φήμη τους μεταξύ των πελατών. Εάν η εταιρεία σας θέλει να πετύχει, πρέπει να κάνετε ό,τι μπορείτε για να βεβαιωθείτε ότι ο στόλος σας είναι όσο το δυνατόν πιο αποδοτικός. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το κάνετε αυτό είναι να επενδύσετε σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα τηλεματικής για τα οχήματά σας.

Αυτά τα συστήματα αποτελούνται από συσκευές συνδεδεμένες στο Διαδίκτυο που είναι εγκατεστημένες σε φορτηγά, φορτηγά και ρυμουλκούμενα. Αναμεταδίδουν συνεχώς πληροφορίες σε έναν κεντρικό διακομιστή, επιτρέποντας στους χρήστες να παρακολουθούν τη θέση κάθε μεμονωμένης αποστολής ανά πάσα στιγμή. Επιπλέον, τα δεδομένα που συλλέγονται από αυτήν την τεχνολογία περιλαμβάνουν επίσης αναλυτικές λεπτομέρειες σχετικά με τους χρόνους αδράνειας, την ταχύτητα και ακόμη και την οδηγική συμπεριφορά.

Πώς σας ωφελεί η τηλεματική

Δεν είναι δύσκολο να δείτε το όφελος από το να έχετε όλες αυτές τις πληροφορίες στα χέρια σας, εάν ανησυχείτε για την αποτελεσματικότητα. Το να γνωρίζετε πού βρίσκεται ο στόλος σας ανά πάσα στιγμή, σας δίνει τη δυνατότητα να παρέχετε στους πελάτες μια ενημερωμένη ETA, ώστε να μπορούν να προσαρμόσουν τα σχέδιά τους ανάλογα και να εξορθολογίσουν τις δραστηριότητές τους. Οι οδηγοί θα μπορούν να εντοπίζουν προβλήματα επιβράδυνσης ή συμφόρησης εκ των προτέρων και να αλλάζουν τις διαδρομές τους για να τους εξυπηρετούν, ενώ θα ενημερώνουν παράλληλα το κεντρικό γραφείο.

Η τηλεματική βοηθά επίσης, επιτρέποντάς σας να προσδιορίσετε αναποτελεσματικές ή μη ασφαλείς τάσεις οδήγησης για κάθε οδηγό. Οποιεσδήποτε άχρηστες ενέργειες μπορούν να εντοπιστούν και να επισημανθούν προτού έχουν την ευκαιρία να προκαλέσουν περαιτέρω καθυστερήσεις στις παραδόσεις. Η δυνατότητα παρακολούθησης οχημάτων σημαίνει επίσης ότι υπάρχει μειωμένος κίνδυνος απωλειών λόγω κλοπής, κάνοντας την ανάκτηση κλοπιμαίων πολύ πιο εύκολη.

Αυτή η τεχνολογία μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι για εταιρείες στον χώρο των μεταφορών και της εφοδιαστικής. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το τι μπορεί να κάνει η τηλεματική για εσάς και την επιχείρησή σας, ρίξτε μια ματιά στη συνοδευτική πηγή.

Infographic που δημιουργήθηκε από Παρακολουθήστε το φορτηγό σαςένα Συσκευές παρακολούθησης οχημάτων GPS προμηθευτής