Πώς να αναρρώσετε από έναν τραυματισμό: Πράγματα που πρέπει να κάνετε

Έχετε υποφέρει πρόσφατα από τραυματισμό; Είτε πρόκειται για πτώση στη δουλειά που έχει ως αποτέλεσμα διάσειση είτε τραβηγμένο μυ από μια προπόνηση στο γυμναστήριο, υπάρχουν διάφορα πράγματα που μπορείτε και πρέπει να κάνετε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αποκατάστασης. Εδώ είναι μερικά μόνο από αυτά:

1. Πάρτε το χρόνο σας

Η ανάρρωση από έναν τραυματισμό μπορεί, δυστυχώς, μερικές φορές να είναι μια χρονοβόρα διαδικασία. Είναι σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο και να μην βιαστείτε τη διαδικασία αποκατάστασης, καθώς αυτό μπορεί να γίνει συχνά οδηγεί σε περαιτέρω τραυματισμό. Εστιάστε στις μικρές νίκες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας ανάρρωσης και δουλέψτε για να αποδεχτείτε ότι μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος μέχρι να αναρρώσετε πλήρως.

2. Δώστε προτεραιότητα στην ψυχική σας υγεία

Όταν αναρρώνετε από έναν σωματικό τραυματισμό, είναι συνηθισμένο να υποφέρει η ψυχική υγεία. Εάν επηρεαστεί η κινητικότητά σας, τότε μπορεί να μην είστε σε θέση να εκτελέσετε τις καθημερινές σας εργασίες ή να κοινωνικοποιηθείτε όπως κάνετε συνήθως. Η απώλεια αυτής της ανεξαρτησίας μπορεί να είναι πολύ δύσκολη, ιδιαίτερα αν ζείτε μόνοι ή δεν έχετε υποστήριξη από κοντά.

Οι τραυματισμοί μπορούν επίσης συχνά να επηρεάσουν τη σωματότητά σας, καθώς μπορεί να σημαίνουν ότι δεν είστε σε θέση να ασκηθείτε ή ακόμα και να εκτελέσετε την εργασία σας. Αυτό μπορεί ευνόητα να έχει επιζήμιες επιπτώσεις στην ψυχική υγεία και γι’ αυτό είναι σημαντικό να δοθεί προτεραιότητα σε αυτό μαζί με τη σωματική αποκατάσταση.

Υπάρχουν πολλά χρήσιμοι διαθέσιμοι πόροι ψυχικής υγείας που θα σας καθοδηγήσουν στη φροντίδα της ψυχικής σας ευεξίας αυτή τη δύσκολη περίοδο.

3. Ακολουθήστε τις συμβουλές των επαγγελματιών υγείας

Στη σημερινή κοινωνία, είναι πολύ εύκολο να πέσεις στην παγίδα να στραφείς στον «Δρ. Google για ιατρικές συμβουλές. Αν και αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο για την παροχή εύκολης πρόσβασης συμβουλών, δεν είναι όλα όσα διαβάζετε στο διαδίκτυο πραγματικά ακριβή. Ως εκ τούτου, είναι επιτακτική ανάγκη να ακολουθείτε τις συμβουλές και τις οδηγίες που σας παρέχονται από επαγγελματίες του ιατρού, όπως ο γιατρός σας ή οι νοσηλευτές του νοσοκομείου πάνω από όλα.

Το να αντιταχθείτε στις συμβουλές τους για κάτι που έχετε διαβάσει στο Διαδίκτυο μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο και συνιστάται πάντα να συμβουλεύεστε το γιατρό σας πριν δοκιμάσετε οτιδήποτε νέο για να βοηθήσει την ανάρρωσή σας.

4. Γνωρίστε τα δικαιώματά σας

Βλάβη

Εκτός από τις σωματικές και ψυχικές επιπτώσεις ενός τραυματισμού, υπάρχουν συχνά και οικονομικές επιπτώσεις. Το να χρειαστεί να λάβετε άδεια από την εργασία και ενδεχομένως να πληρώσετε για πρόσθετη υποστήριξη και φροντίδα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μπορεί να είναι δαπανηρό.

Εάν ο τραυματισμός σας είναι αποτέλεσμα αμέλειας από τρίτους, όπως η εργασία σας ή το γυμναστήριο που παρακολουθείτε, τότε είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα δικαιώματά σας και να λαμβάνετε επαρκή αποζημίωση. Για παράδειγμα, ακόμα κι αν έχετε υποστεί μόνο έναν ελαφρύ τραυματισμό στο κεφάλι, μπορεί να συνεχίσετε δικαιούνται αποζημίωση για τραυματισμό στο κεφάλι.

Ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε για τα δικαιώματά σας είναι να κάνετε έρευνα μέσω του κυβερνητικού ιστότοπου και να μιλήσετε με δικηγόρους με εμπειρία σε ιατρικές αξιώσεις.