Πώς να γίνετε στρατηγικός μάρκετινγκ ανάπτυξης;

Από την αρχή της πανδημίας, οι άνθρωποι άρχισαν να αναπτύσσουν αίσθηση και αγάπη για τον ψηφιακό κόσμο. Καθώς οι επιχειρήσεις έκλεισαν, το διαδίκτυο διεκδίκησε την οικονομία. Και όλα αυτά ήταν δυνατά χάρη στο αποτελεσματικό μάρκετινγκ που έγινε την κατάλληλη στιγμή που συνοψίστηκε στο ατομικό επίπεδο των ενδιαφερόντων των ανθρώπων για να αποκτήσουν μια ευρύτερη βάση χρηστών. Και voila! Αυτή η στρατηγική που χρησιμοποιήθηκε στο ψηφιακό μάρκετινγκ ήταν επιτυχής. Αλλά πώς ακριβώς ονομαζόταν αυτή η στρατηγική;

Ένα μέρος του πλήθους θα το αποκαλούσε με αγάπη στρατηγική ψηφιακού μάρκετινγκ, αλλά το άλλο μισό θα υποστήριζε εξίσου ότι είναι μια πτυχή του αναπτυξιακού μάρκετινγκ.

Ας καταλάβουμε το Growth Marketing

Είναι ο πειραματισμός των στρατηγικών για να γνωρίζουμε τι λειτουργεί καλύτερα για την ανάπτυξη της επιχείρησης και ταυτόχρονα να τις εκτελούμε για να πραγματοποιήσουμε τις επιθυμητές πωλήσεις και να κάνουμε περισσότερους χρήστες να δουν το προϊόν. Το ψηφιακό μάρκετινγκ είναι ένα από τα διάφορα πειράματα που απαριθμούν το αναπτυξιακό μάρκετινγκ. Είναι μια τέτοια πλατφόρμα όπου οι επιλογές για τη διεύρυνση της πτυχής του μάρκετινγκ είναι πολλές και ποικίλες.

ΕΝΑ αναπτυξιακός στρατηγικός μάρκετινγκ είναι απλά κάποιος που γνωρίζει το πεδίο και σχεδιάζει ανάλογα και γρήγορα να αναπτύξει αναλυτικά στοιχεία και πειράματα για να τα παραδώσει στο κοινό-στόχο. Τα πειράματα πραγματοποιούνται μέσω συνεχούς εκτέλεσης και η επιτυχία διατηρείται μέσω της συνέπειας.

Στρατηγικός μάρκετινγκ ανάπτυξης είναι απλά κάποιος που γνωρίζει το πεδίο και σχεδιάζει ανάλογα και γρήγορα να αναπτύξει αναλυτικά στοιχεία και πειράματα για να τα παραδώσει στο κοινό-στόχο.

Πώς να γίνετε στρατηγικός μάρκετινγκ ανάπτυξης:

  1. Μάθετε το Growth Marketing

Ζούμε σε μια εποχή όπου οι πληροφορίες και οι γνώσεις μοιράζονται και αποκτώνται το ίδιο γρήγορα όσο ένα κλείσιμο αναλαμπής. Και για να παραμείνουμε ενημερωμένοι και πάνω από κάθε άλλο ανταγωνιστή στον κλάδο, πρέπει να έχουμε την καλύτερη συμβολή και να παράγουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα σε αντάλλαγμα. Μπορείτε να βρείτε πολλά δωρεάν μαθήματα ψηφιακού μάρκετινγκ μέσω Διαδικτύου δωρεάν. Η επιστήμη των δεδομένων, που καλύπτει ένα άλλο τεράστιο κομμάτι διαχείρισης, μπορεί επίσης να είναι ένα τεράστιο θετικό σημείο.

Πώς να γίνετε στρατηγικός μάρκετινγκ ανάπτυξης;

  1. Προγραμματίστε το μυαλό σας

Ενώ επιδιώκεις οποιονδήποτε τομέα, η σωστή νοοτροπία υπερτερεί όλων. Ένας στρατηγικός μάρκετινγκ ανάπτυξης πρέπει να κατανοήσει τι απαιτεί το κοινό-στόχο και πώς το προϊόν του μπορεί να ικανοποιήσει την ανάγκη, όντας αρκετά γρήγορος. Ένας στρατηγός πρέπει να έχει πάθος για τη δουλειά του παράλληλα με το να είναι αρκετά δημιουργικός.

Το τεχνικό μάρκετινγκ, το δημιουργικό μάρκετινγκ και η παραβίαση ανάπτυξης είναι επίσης υποτύποι που είναι:

  • Surf Through The Funnel: Η διοχέτευση μάρκετινγκ ανάπτυξης και οι μετρήσεις ανάπτυξης μπορούν να βρεθούν εύκολα στο διαδίκτυο, με τις οποίες μπορείτε να αξιολογήσετε γρήγορα τι πρέπει να κάνετε στο πλαίσιο της στρατηγικής σας. Είναι ένα βασικό πλαίσιο που χωρίζεται περαιτέρω σε μικρότερες κατηγορίες, αλλά τα βασικά στοιχεία παραμένουν – ευαισθητοποίηση, απόκτηση, ενεργοποίηση, έσοδα, διατήρηση και παραπομπή.
  • Όλες οι δεξιότητες για το χαλάζι: Τα σετ δεξιοτήτων είναι σαν το μελάνι στο στυλό σας. χωρίς αυτό, πιθανότατα δεν θα κάνετε τίποτα και δεν θα ξέρετε τίποτα να κάνετε. Ποιες είναι οι βασικές δεξιότητες που πρέπει να έχει ένας στρατηγικός μάρκετινγκ ανάπτυξης;

Αποδεικνύεται ότι υπάρχουν μερικά βασικά στοιχεία που πρέπει να γνωρίζει κάποιος πριν πηδήξει σε αυτό το πεδίο. Ξεκινώντας από το πιο συνηθισμένο –ανάλυση δεδομένων, γνωρίζουμε πόσο ευρύ είναι αυτό το θέμα, αλλά η πιο εσωτερική αξία της ανάλυσης παραμένει ανέπαφη. Έχοντας τα δεδομένα στα χέρια σας, πρέπει να έχετε τις καλύτερες τακτικές για να τα αναδιατάξετε και να τα βάλετε στο πλαίσιο που απαιτείται για γρήγορη αναθεώρηση, απλοποίηση και ανάλυση.

The Foot Note

Το Digital Marketing είναι ένα υποσύνολο του αναπτυξιακού μάρκετινγκ. Παρέχει μια καθαρή διάταξη για το πώς μπορούν να κατασκευαστούν τα πράγματα ανάλογα με την ευελιξία και τις δυνατότητες του χρήστη.

Τώρα είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε την καριέρα σας ως στρατηγικός μάρκετινγκ ανάπτυξης! Αλλά περιμένετε, γιατί να το κάνετε αυτό, όμως; Και ειδικά σε πλατφόρμες ψηφιακού μάρκετινγκ όπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google Ads και πράγματα, γιατί να χρησιμοποιήσετε το χρόνο σας περνώντας από τη διοχέτευση και στη συνέχεια να χτίσετε τις στρατηγικές σας;

Η απάντηση παραμένει απλή: όσο καλύτερα βελτιστοποιούνται η διαδικασία και το προϊόν, τόσο πιο γρήγορες αναβαθμίσεις βρίσκετε στην επιχείρησή σας. Το μάρκετινγκ ανάπτυξης είναι μια δεξιότητα και καριέρα υψηλής ζήτησης, με κορυφαίες εταιρείες να βασίζονται σε αυτό τις στρατηγικές μάρκετινγκ. Και σε αντίθεση με το παραδοσιακό μάρκετινγκ, το αναπτυξιακό μάρκετινγκ προσφέρει ένα σωρό νέες ευκαιρίες και αρένες για πειραματισμό.

Στρατηγικές όπως το a/b testing και το cross-channel marketing έχουν γίνει ευρέως αποδεκτές για να δώσουν τα καλύτερα αποτελέσματα, ενώ εκατό διαφορετικές πόρτες σε νέους δρόμους μέσω του αναπτυξιακού μάρκετινγκ περιμένουν να ανοίξουν. Το αναπτυξιακό μάρκετινγκ και το υποσύνολο του, το ψηφιακό μάρκετινγκ, έχουν ανοίξει ένα ευρύτερο πέρασμα για τις επιχειρήσεις να παράγουν ταχεία ανάπτυξη. Και όλα αυτά μπορούν να προβληθούν και να χρησιμοποιηθούν ως ευκαιρία για να αφήσετε τα επιχειρηματικά σας εγχειρήματα να ξεκινήσουν προγραμματισμένα μόνο για επιτυχία.