Πώς να γράψετε επακόλουθα email;

Τα επόμενα email είναι ένας από τους πιο σημαντικούς τύπους email που μπορείτε να στείλετε. Δείχνουν ότι ενδιαφέρεστε να συνεχίσετε τη συζήτηση και σας δίνουν άλλη μια ευκαιρία να πουλήσετε το προϊόν ή την υπηρεσία σας.

Δυστυχώς, ή ευτυχώς, ανάλογα με το πού βρίσκεστε, μια πρόσφατη μελέτη από Σενάριο δείχνει ότι το 44% των πωλητών τα παρατάει μετά από μία προσπάθεια παρακολούθησης.

Αυτό σημαίνει ότι εάν στέλνετε επακόλουθα email, είστε ήδη μπροστά από την καμπύλη. Αλλά σημαίνει επίσης ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Σε αυτό το άρθρο, θα καλύψουμε τα βασικά των επακόλουθων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και θα σας δείξουμε πώς να τα γράψετε έτσι ώστε να έχουν πραγματικά αποτελέσματα.

Πώς να γράψετε επακόλουθα email;

Τι είναι ένα email παρακολούθησης;

Ένα επακόλουθο email είναι ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στέλνετε σε έναν υποψήφιο πελάτη ή πελάτη αφού έχει κάνει κάποιου είδους ενέργεια, οποιαδήποτε ενέργεια.

Αυτό θα μπορούσε να είναι κάτι σαν να ζητάτε περισσότερες πληροφορίες, να κατεβάσετε ένα κομμάτι περιεχομένου ή να παρακολουθήσετε ένα διαδικτυακό σεμινάριο.

Ο στόχος ενός επόμενου email είναι να συνεχιστεί η συζήτηση και να οικοδομήσουμε τη σχέση. Είναι επίσης μια ευκαιρία να πουλήσετε το προϊόν ή την υπηρεσία σας.

Γιατί χρειάζεται να γράψετε ένα επόμενο email;

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους χρειάζεστε ένα επόμενο email και θα καλύψουμε μερικούς από αυτούς εδώ:

 • Δημιουργήστε μια σχέση με τον υποψήφιο ή τον πελάτη σας: Στέλνοντας ένα επόμενο email, δείχνετε ότι ενδιαφέρεστε να συνεχίσετε τη συνομιλία.
 • Πουλήστε το προϊόν ή την υπηρεσία σας: Ένα επακόλουθο email σάς δίνει άλλη μια ευκαιρία να πουλήσετε το προϊόν ή την υπηρεσία σας.
 • Λάβετε σχόλια: Ένα επόμενο email είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να λάβετε σχόλια από τους πελάτες ή τους υποψήφιους πελάτες σας.
 • Δημιουργία παραπομπών: Εάν έχετε έναν ικανοποιημένο πελάτη, ένα email παρακολούθησης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε παραπομπές.
 • Λάβετε περισσότερες πληροφορίες για το δικό σας οδηγεί: Ένα επόμενο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να σας βοηθήσει να λάβετε πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τους δυνητικούς πελάτες σας, όπως τον προϋπολογισμό ή το χρονοδιάγραμμά τους.

Τα επόμενα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι ένας από τους πιο σημαντικούς τύπους μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για αποστολή, επειδή δείχνουν ότι ενδιαφέρεστε για τους πελάτες και τις προοπτικές σας.

Πότε να στείλετε ένα επόμενο email;

Τώρα που καλύψαμε τι είναι ένα επακόλουθο email και γιατί πρέπει να γράψετε ένα, ας μιλήσουμε για το πότε θα πρέπει να στείλετε ένα επόμενο email.

Η σύντομη απάντηση είναι κάθε φορά που κάποιος κάνει οποιοδήποτε είδος δράσης. Αυτό θα μπορούσε να είναι κάτι σαν να ζητάτε περισσότερες πληροφορίες, να κατεβάσετε ένα κομμάτι περιεχομένου ή να παρακολουθήσετε ένα διαδικτυακό σεμινάριο.

Ο στόχος ενός επόμενου email είναι να συνεχιστεί η συζήτηση και να οικοδομήσουμε τη σχέση. Είναι επίσης μια ευκαιρία να πουλήσετε το προϊόν ή την υπηρεσία σας.

Αλλά αν θέλετε να μάθετε τεχνικά σχετικά με αυτό -και το κάνουμε- υπάρχουν πιο σημαντικές στιγμές από άλλες όταν πρόκειται για την αποστολή ενός επόμενου email:

 • Μετά από συνάντηση: Αυτή είναι η ευκαιρία σας να ανακεφαλαιώσετε τη συνάντηση, να απαντήσετε σε τυχόν ερωτήσεις που μπορεί να έχουν και να συνεχίσετε τη συζήτηση.
 • Μετά την αποστολή πληροφοριών: Βεβαιωθείτε ότι έλαβαν τις πληροφορίες που στείλατε και απαντήστε σε τυχόν ερωτήσεις που μπορεί να έχουν.
 • Μετά από εκδήλωση: Θα πρέπει πάντα να επικοινωνείτε με τα άτομα που συναντήσατε σε μια εκδήλωση, είτε είστε ο οικοδεσπότης είτε όχι. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε το δίκτυό σας.

Πότε ΔΕΝ πρέπει να στείλετε ένα επόμενο email;

Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν επίσης στιγμές που πρέπει να απομακρυνθείτε από την παρακολούθηση των προοπτικών σας. Αυτά ονομάζονται συνήθως μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου “φανταστικά” και μπορούν να κάνουν στην πραγματικότητα περισσότερο κακό παρά καλό στη σχέση σας.

 • Μετά την αποστολή ενός κρύου email
 • Αν δεν έχετε κάτι νέο να πείτε
 • Όταν μόλις κάνετε check in
 • Εάν στέλνετε πολύ συχνά email
 • Όταν στέλνετε email πολύ νωρίς
 • Εάν στέλνετε email πολύ αργά

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις φορές που ΔΕΝ πρέπει να στείλετε ένα επακόλουθο email. Εάν δεν είστε βέβαιοι εάν πρέπει να στείλετε ένα ή όχι, πάρτε μια προσοχή και μην το στείλετε.

Βέλτιστες πρακτικές για να γράψετε το τέλειο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου συνέχειας

Έχοντας καλύψει τι είναι ένα επακόλουθο email, γιατί και πότε πρέπει να το στείλετε, ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το πώς να γράψετε το τέλειο επακόλουθο email.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές:

 • Κρατήστε το σύντομο και γλυκό: Ένα επόμενο email θα πρέπει να είναι σαφές, συνοπτικό και συνεκτικό. Θα πρέπει να φτάσει στο σημείο γρήγορα και να μην είναι υπερβολικά μεγάλο.
 • Χρησιμοποιήστε έναν φιλικό τόνο: Ένα επακόλουθο email δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να είστε πιεστικοί ή εκπτωτικοί. Αντίθετα, χρησιμοποιήστε έναν φιλικό και συνομιλητικό τόνο.
 • Χρησιμοποιήστε τη σωστή γραμμή θέματος: Το θέμα του επόμενου email σας είναι εξίσου σημαντικό με το ίδιο το email. Βεβαιωθείτε ότι είναι πιασάρικο και στο σημείο.
 • Συμπεριλάβετε μια παρότρυνση για δράση: Ένα επόμενο email θα πρέπει να έχει μια σαφή παρότρυνση για δράση, είτε πρόκειται για προγραμματισμό συνάντησης, εγγραφή για δωρεάν δοκιμή ή κάτι άλλο.
 • Διορθώστε το email σας: Διορθώνετε πάντα το email σας πριν το στείλετε. Αυτό περιλαμβάνει τον έλεγχο για γραμματικά και ορθογραφικά λάθη.

Έχοντας αυτές τις συμβουλές κατά νου, είστε σε καλό δρόμο για να γράψετε το τέλειο επόμενο email.

Επακόλουθη αυτοματοποίηση email

Τώρα που γνωρίζετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα επακόλουθα email, ήρθε η ώρα να κατανοήσετε πώς να αυτοματοποιήσετε τα επακόλουθά email σας.

Η καλλιέργεια δυνητικών πελατών είναι η διαδικασία οικοδόμησης σχέσεων με τους δυνητικούς πελάτες σας μέχρι να είναι έτοιμοι να αγοράσουν. Και ένας από τους καλύτερους τρόπους για να καλλιεργήσετε τους δυνητικούς πελάτες σας είναι με αυτοματοποιημένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παρακολούθησης.

Με την αυτοματοποίηση, μπορείτε να στείλετε μια σειρά από μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους πελάτες σας για μια χρονική περίοδο. Αυτό διαφέρει από μια καμπάνια σταγόνας, η οποία είναι μια σειρά από μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποστέλλονται στις επαφές ταυτόχρονα.

Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο όπως το LaGrowthMachine. Με αυτό το εργαλείο, μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε και να αυτοματοποιήσετε τα επόμενα email σας. Επιπλέον, ενσωματώνεται με το υπάρχον CRM, ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε εύκολα τους δυνητικούς πελάτες και τους πελάτες σας.

Ακολουθήστε τις προοπτικές σας σαν αφεντικό!

Ορίστε λοιπόν! Ο οδηγός μας για τα επόμενα email.

Η παρακολούθηση των πελατών και των προοπτικών σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να οικοδομήσετε σχέσεις και να πουλήσετε το προϊόν ή την υπηρεσία σας. Αλλά δεν είναι πάντα εύκολο να γνωρίζουμε πότε και πώς να το κάνουμε.

Με αυτόν τον οδηγό, θα μπορείτε να παρακολουθείτε με σιγουριά τις προοπτικές σας, να δημιουργήσετε σχέσεις και να κλείσετε περισσότερες συμφωνίες.

Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές και θα είστε στο δρόμο σας για να γίνετε επαγγελματίας σε χρόνο μηδέν!

Καλή αποστολή email!