Πώς να δημιουργήσετε ένα αποτελεσματικό ημερολόγιο περιεχομένου για την επιχείρησή σας

Με το μάρκετινγκ περιεχομένου, το γράψιμο είναι συχνά το κύριο επίκεντρο. Ο σχεδιασμός των καμπανιών μάρκετινγκ σε όλα τα κανάλια, όπως το εταιρικό ιστολόγιο και τα κοινωνικά δίκτυα, γίνεται από ομάδες μάρκετινγκ. Οι ομάδες μάρκετινγκ χρησιμοποιούν τα ημερολόγια περιεχομένου τους για να προγραμματίσουν αποτελεσματικά τέτοιες καμπάνιες. Βοηθά στον προγραμματισμό και τη δημιουργία μιας σταθερής ροής εξαιρετικού περιεχομένου.

Η δημιουργία ενός ημερολογίου περιεχομένου είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους διαχείρισης του στοιχείου δημοσίευσης του μάρκετινγκ περιεχομένου.

Πώς να δημιουργήσετε ένα αποτελεσματικό ημερολόγιο περιεχομένου για την επιχείρησή σας

Τι είναι το Ημερολόγιο Περιεχομένου;

Ένα πρόγραμμα του υλικού που σκοπεύετε να γράψετε, να παράγετε και να δημοσιεύσετε είναι γνωστό ως α ημερολόγιο περιεχομένου, που συχνά αναφέρεται ως εκδοτικό ημερολόγιο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα υπολογιστικό φύλλο, ένα πραγματικό ημερολόγιο ή άλλα εργαλεία για να δημιουργήσετε ένα.

Είναι επίσης ένας πόρος που χρησιμοποιείται για τον προγραμματισμό, τον προγραμματισμό και τον συντονισμό της ανάπτυξης και δημοσίευσης περιεχομένου. Ο στόχος είναι να διασφαλίσετε ότι γνωρίζετε την αναμενόμενη ημερομηνία κυκλοφορίας του περιεχομένου σας, όπως αναρτήσεις ιστολογίου.

Μπορούν να συμπεριληφθούν η ημερομηνία δημοσίευσης, η τοποθεσία, το όνομα του συγγραφέα, η ημερομηνία ανάθεσης και άλλες πληροφορίες. Αυτό σας διευκολύνει να παρακολουθείτε τις λεπτομέρειες. Σε περίπτωση απρόβλεπτων περιστάσεων.

Αν και μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ημερολόγιο από την αρχή, η χρήση ενός προτύπου θα επιταχύνει τη διαδικασία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλατφόρμες όπως monday.com και Airtable. Χρήση HubSpot και Trello. Επίσης, άλλα εργαλεία είναι το DivvyHQ και το Hootsuite Social Media Calendar.

Πώς να δημιουργήσετε ένα ημερολόγιο περιεχομένου που να λειτουργεί για την εταιρεία σας

 1. Καθορίστε τους στόχους του ημερολογίου περιεχομένου σας

Πριν δημιουργήσετε το ημερολόγιό σας, αποφασίστε τι ακριβώς ελπίζει να πετύχει η επωνυμία σας με το περιεχόμενό της. Όλα σου στόχοι πρέπει να αναφέρονται μαζί με σειρά προτεραιότητας. Κάθε εταιρεία θα έχει διαφορετική αντίληψη για αυτό.

Για παράδειγμα, η δημιουργία της βιβλιοθήκης περιεχομένου για το ιστολόγιο της επωνυμίας Α μπορεί να είναι η κύρια προτεραιότητά τους. Αντίθετα, η επωνυμία B μπορεί να επικεντρωθεί στην αύξηση των ακολούθων της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Είναι καλή ιδέα να βάζετε βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους και να τους αναθεωρείτε συχνά. Αυτό θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι ευθυγραμμίζονται με τη στρατηγική περιεχομένου σας, επειδή οι στόχοι σας ενδέχεται να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου.

 1. Αναλύστε το υπάρχον περιεχόμενό σας

Χρησιμοποιήστε αναλυτικά στοιχεία για να προσδιορίσετε τι έχει και τι όχι. Για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε να συνεχίσετε να γράφετε ιστορίες πελατών και μελέτες περιπτώσεων εάν παρατηρήσετε ότι είναι αποτελεσματικές. Παρακολουθήστε τους στόχους σας. εάν θέλετε να αυξήσετε την παραγωγή μολύβδου. Για παράδειγμα, σκεφτείτε ποιο περιεχόμενο φέρνει νέους δυνητικούς πελάτες και πώς να αξιοποιήσετε αυτήν την επιτυχία.

Επίσης, κάντε έναν απολογισμό των social media σας. Τι ακριβώς κάνεις καλά; Περιγράψτε το κοινό-στόχο σας. Θέλετε ένα συγκεκριμένο κοινό; Ποια από τις αναρτήσεις σας ήταν η πιο δημοφιλής;

Επίσης, σημειώστε ποια από τις αναρτήσεις σας ήταν η λιγότερο αποτελεσματική. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι είναι; Ποιες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων είναι πρακτικές για εσάς; Πιστεύεις ότι πρέπει να είσαι και με τους άλλους;

 1. Αποφασίστε τον τύπο περιεχομένου που θέλετε

Είναι σημαντικό να προσδιορίσετε τον τύπο περιεχομένου πριν επιλέξετε ένα ημερολόγιο περιεχομένου. Το ημερολόγιο περιεχομένου σας θα μπορούσε να περιλαμβάνει ιστολόγια, άρθρα, ενημερώσεις μέσων κοινωνικής δικτύωσης, γραφήματα πληροφοριών και πολλά άλλα. Μπορούν ακόμη και να συμπεριληφθούν ή να παρακολουθηθούν σχέδια για νέους τύπους περιεχομένου που θα προστεθούν στις συνεχείς προσπάθειες μάρκετινγκ περιεχομένου. Παρακολουθήστε αυτές τις κατηγορίες στο ημερολόγιο περιεχομένου σας.

Όταν κάνετε ένα πρόγραμμα περιεχομένου για μια ανάρτηση ιστολογίου, μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή ένα email, θα πρέπει να είστε απολύτως σαφείς σχετικά με τον τύπο περιεχομένου που θα παράγετε. Για το ιστολόγιό σας, για παράδειγμα, αυτό μπορεί να συνεπάγεται την επιλογή των αναρτήσεων που έχουν περισσότερο νόημα. Όσον αφορά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 1. Λέξεις-κλειδιά έρευνας για περιεχόμενο

Για να αναπτύξετε ιδέες για τα είδη περιεχομένου προς δημοσίευση, θα πρέπει να πραγματοποιήσετε έρευνα λέξεων-κλειδιών πριν συμπληρώσετε το ημερολόγιο περιεχομένου σας. Αυτά είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος του μάρκετινγκ περιεχομένου.

Το μάρκετινγκ περιεχομένου χρησιμοποιείται για να προσελκύσει, να διατηρήσει και να αυξήσει ένα κοινό με την παραγωγή και τη διάδοση μέσων. Ένας σύμβουλος μάρκετινγκ περιεχομένου μπορεί επίσης να βοηθήσει στο μάρκετινγκ περιεχομένου. Συμβουλευτική μάρκετινγκ περιεχομένου είναι η διαδικασία πρόσληψης εταιρειών ή ιδιωτών για να έρθουν και να αναδείξουν την επωνυμία σας. Αυτό γίνεται με τη δημιουργία περιεχομένου που συνδέει τον πελάτη σας.

 1. Επιλέξτε μια πλατφόρμα περιεχομένου που ταιριάζει στη διαδικασία και την ομάδα σας

Λάβετε υπόψη τον προϋπολογισμό σας, το μέγεθος του ημερολογίου σας και τις δυνατότητες που χρειάζεστε όταν επιλέγετε μια πλατφόρμα ημερολογίου περιεχομένου. Εξερευνήστε τις επιλογές σας για να δείτε ποιο ημερολόγιο έχει πιο νόημα. μερικοί απαιτούν περισσότερη ανθρώπινη εργασία από άλλους.

Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα εργαλεία και μορφές για τη δημιουργία ημερολογίων περιεχομένου. Μπορούν να διαμένουν σε στατικά και κινούμενα περιβάλλοντα (όπως σε επιτραπέζιους υπολογιστές ή σε απευθείας σύνδεση). Ποια μορφή και πλατφόρμα ταιριάζουν καλύτερα θα τονιστεί από τη δυναμική της ομάδας σας (και τις διαδικασίες της).

Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα υπολογιστικό φύλλο Excel για να σχεδιάσετε το πρόγραμμα περιεχομένου σας. Αυτό θα βοηθήσει στην παρακολούθηση διαφόρων κατηγοριών υλικού. Η ομάδα σας μπορεί επίσης να βασιστεί σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα ημερολογίου περιεχομένου ως εναλλακτική λύση.

 1. Προσδιορίστε τα στοιχεία που χρειάζεται το ημερολόγιό σας

Πρέπει να επιλέξετε τι θα συμπεριλάβετε για να μπορέσετε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε ένα πρότυπο. Το ημερολόγιό σας πρέπει να είναι προσαρμόσιμο ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας. Το ημερολόγιό σας θα περιλαμβάνει πιθανώς διάφορα στοιχεία περιεχομένουαλλά μερικά τυπικά που μπορείτε να συμπεριλάβετε είναι:

 • Τίτλος περιεχομένου, λέξη-κλειδί εστίασης, αναμενόμενη διάρκεια περιεχομένου, είδος περιεχομένου και προσωπικότητα αγοραστή.
 • Συγγραφέας, Εκδότης, Προθεσμία και Ημερομηνία δημοσίευσης.
 • Αναφορές έρευνας.
 • Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενημερωτικό δελτίο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συνδρομητικά κανάλια.
 1. Συμπληρώστε το Ημερολόγιο με Σημαντικές Ημερομηνίες

Σημαντικές ημερομηνίες και προθεσμίες μπορεί να είναι ένα φανταστικό μέρος για να ξεκινήσετε καθώς αρχίζετε να γεμίζετε το ημερολόγιό σας με δεδομένα. Η δημοσίευση του περιεχομένου δεν είναι η μόνη εκτίμηση για αυτές τις ημερομηνίες. Μπορούν επίσης να περιλαμβάνουν προθεσμίες για την υποβολή προσχεδίων και τη δημιουργία γραφικών που σχετίζονται με περιεχόμενο. Μπορείτε επίσης να διανείμετε υλικό μέσω πολλών καναλιών (όπως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για παράδειγμα).

Πώς να δημιουργήσετε ένα ημερολόγιο περιεχομένου που να λειτουργεί για την εταιρεία σας

 1. Δημιουργήστε μια ροή εργασίας για τη χρήση ημερολογίου περιεχομένου

Εξετάστε αυτές τις ερωτήσεις για εσάς ροή εργασιών περιεχομένου. Πόσο συχνά θέλετε να δημοσιεύετε νέο περιεχόμενο; Θα πρέπει να υποβάλετε το περιεχόμενό σας για έλεγχο και έγκριση σε άλλες ομάδες; Επίσης, πώς βρίσκετε νέες ιδέες περιεχομένου; Ποιος εκχωρεί το περιεχόμενο και το παράγει;

Κάντε μια μέθοδο που εξετάζει κάθε στάδιο. Καταγράψτε τις μεθόδους της εταιρείας σας για την ανάπτυξη, παραγωγή και διανομή περιεχομένου.

Ανάλογα με το είδος του περιεχομένου, θα έχουν διαφορετική εμφάνιση, αλλά τα περισσότερα από αυτά θα είναι επαναλαμβανόμενα. Καθένας από αυτούς θα έχει και έναν ανάδοχο. Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν:

 • Έρευνα λέξεων-κλειδιών: Ο έμπορος περιεχομένου ή ο ειδικός SEO αποφασίζει ποιες λέξεις-κλειδιά θα χρησιμοποιήσει.
 • Ερευνα: Τα δεδομένα και τα στατιστικά στοιχεία συλλέγονται από συγγραφείς περιεχομένου ή ερευνητές.
 • Ανασκόπηση: Πολλά άτομα, όπως διαχειριστές, νομικοί, διαχειριστές συμμόρφωσης και προϊόντων, ενδέχεται να χρειαστεί να εξετάσουν το περιεχόμενο (ειδικοί σε θέματα).
 • Επεξεργασίες: Ο συγγραφέας ενσωματώνει τα σχόλια των κριτικών και κάνει αλλαγές.
 • Βελτιστοποίηση SEO: Ένας ειδικός SEO μπορεί να επανεξετάσει το κείμενο για να κάνει τις απαραίτητες προσαρμογές.
 • Σχέδιο: Κάθε κομμάτι περιεχομένου, από γραφικά ιστολογίου έως αναρτήσεις μέσων κοινωνικής δικτύωσης έως μεγαλύτερα έργα όπως τα ηλεκτρονικά βιβλία, θα απαιτήσει κάποιο σχεδιασμό. Μπορεί επίσης να διεξαχθεί ξεχωριστή αξιολόγηση του δημιουργικού.
 • Δημοσίευση: Το άρθρο δημοσιεύεται διαδικτυακά!
 • Διανομή: Δημοσίευση του υλικού μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή άλλων πλατφορμών.
 1. Αποφασίστε τον αριθμό των περιεχομένων για το ημερολόγιο περιεχομένου

Η επιλογή του πόσες πληροφορίες πρέπει να παράγετε είναι απαραίτητη για τη συμπλήρωση του ημερολογίου περιεχομένου σας. Ποια ποσότητα είναι ιδανική για τον κλάδο σας; Ποια ποσότητα είναι ιδανική για τις πλατφόρμες από τις οποίες δημοσιεύετε; Ποια ώρα της ημέρας είναι ιδανική για επιτυχία; Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας αυτήν την ιδέα ως οδηγό, συμβουλευτείτε την αναλογία σας και μοιράστε τις δημοσιεύσεις.

 1. Καταχωρίστε όλα τα κανάλια για τη δημοσίευση περιεχομένου

Καταγράψτε το καθένα πλατφόρμα μάρκετινγκ χρησιμοποιείτε για τη διανομή πληροφοριών και τη διατήρηση αυτής της λίστας ανοιχτή. Αυτό θα σας βοηθήσει κατά τη δημιουργία του ημερολογίου περιεχομένου σας. Η καταχώριση των καναλιών σας είναι επωφελής με δύο τρόπους. Πρώτον, εγγυάται ότι κανένα από αυτά δεν θα μείνει έξω από τη στρατηγική περιεχομένου σας. Δεύτερον, σας δίνει τη δυνατότητα να αναγνωρίζετε πότε χρησιμοποιείτε ένα κανάλι υπερβολικά ή ανεπαρκώς. Στη συνέχεια, μπορείτε να ιεραρχήσετε σωστά το υλικό σας.

 1. Καθορίστε χρονοδιαγράμματα για ροές εργασίας

Πρέπει να ορίσετε ένα χρονικό πλαίσιο στις ροές εργασίας σας αφού τις επιβεβαιώσετε. Πόσο καιρό υπολογίζετε ότι θα χρειαστεί για να ολοκληρώσετε κάθε βήμα; Έχετε πρόσβαση σε κάποια ιστορικά δεδομένα που θα ήταν χρήσιμα;

Αν όχι, θα το μαντέψετε και στη συνέχεια θα το βελτιώσετε καθώς προχωράτε. Μπορείτε, για παράδειγμα, να δώσετε στους αναθεωρητές τρεις εργάσιμες ημέρες. Ίσως ανακαλύψετε ότι χρειάζονται περισσότερο χρόνο μετά από μερικούς μήνες.

Θα πρέπει να το παρακολουθείτε από επιχειρησιακή σκοπιά για να διασφαλίσετε ότι οι προθεσμίες σας δεν θα γλιστρήσουν. Οι ημερομηνίες λήξης πρέπει να είναι προφανείς. Το προσωπικό σας πρέπει να γνωρίζει ότι τα πράγματα είναι προκλητικά και όχι μόνο για επίδειξη. Θα μπορούσε να είναι δύσκολο αρχικά, αλλά πρέπει να θεωρήσετε υπεύθυνα τα άτομα.

 1. Κάντε εκδοτικά σχέδια

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ποιος θα παράγει και θα δημοσιεύει περιεχόμενο. Δεν είναι κακή ιδέα να δείξετε ποιος είναι υπεύθυνος για το είδος του υλικού στο ημερολόγιο περιεχομένου σας, εάν εργάζεστε με μια ομάδα περιεχομένου πολλών ατόμων.

 1. Δημιουργία και δημοσίευση περιεχομένου

Αφού δημιουργήσετε και συμπληρώσετε το ημερολόγιο περιεχομένου σας, μπορείτε να αρχίσετε να εκχωρείτε υλικό για δημιουργία, παρακολούθηση, δημοσίευση και/ή διανομή.

Ήρθε η ώρα να αρχίσετε να γράφετε δημοσιεύσεις τώρα. Χρησιμοποιήστε τους πόρους που έχετε ήδη. Θα μαθαίνετε πάντα να βλέπετε περιεχόμενο σε ό,τι κάνετε ως επαγγελματίας ως αποτέλεσμα της ανάπτυξης και της διαχείρισης περιεχομένου.

 1. Καταγράψτε τη χρήση ημερολογίου περιεχομένου στη στρατηγική περιεχομένου σας

Το σχέδιο περιεχομένου σας πρέπει να περιλαμβάνει τεκμηρίωση για καθεμία από τις διαδικασίες που αναφέρονται. Αυτό θα δώσει στους νέους σας προσλαμβάνοντες μια αξιόπιστη πηγή πληροφοριών σχετικά με τις πρακτικές δυνατότητες δημιουργίας περιεχομένου όταν τους επιβιβάζεστε.

Ένα αποτελεσματικό ημερολόγιο περιεχομένου περιλαμβάνει όλες τις υποστηρικτικές ενέργειες που απαιτούνται για τη δημιουργία περιεχομένου. Διαθέτει ετικέτες που διασφαλίζουν ότι ικανοποιείτε όλες τις ανάγκες των ενδιαφερόμενων μερών και τους πυλώνες περιεχομένου σας.

 1. Επιλέξτε ένα άτομο με ένα σημείο για να διαχειριστείτε το ημερολόγιο περιεχομένου

Η διατήρηση του ημερολογίου περιεχομένου εξαρτάται από την ύπαρξη ενός ατόμου που είναι υπεύθυνο για αυτό και που το επιβλέπει.

Είναι απλό για όλους να μπλέξουν αν δεν υπάρχει ένα άτομο υπεύθυνο για το ημερολόγιο περιεχομένου. Και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε παρεξηγήσεις, λάθη και παραλείψεις σε οποιαδήποτε πτυχή του μάρκετινγκ περιεχομένου σας.

συμπέρασμα

Οι προσπάθειες μάρκετινγκ μπορούν να οργανωθούν καλά χρησιμοποιώντας ένα ημερολόγιο περιεχομένου. Ένα ημερολόγιο δυναμικού περιεχομένου μπορεί να ωφελήσει την ομάδα, την εταιρεία και το κοινό σας. Συμπερασματικά, τα αποτελεσματικά ημερολόγια περιεχομένου μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε σταθερά τα μηνύματα της επωνυμίας σας. Εξασφαλίζει την τακτική δημοσίευση του περιεχομένου και συμβάλλει στην επέκταση του πελατολογίου σας.