Πώς να επιλέξετε την καλύτερη οθόνη για gaming

1: Ρυθμός ανανέωσης και χρόνος απόκρισης

Η συνηθισμένη οθόνη ανανεώνεται στα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο, αλλά οι παίκτες θα πρέπει να επιλέξουν για 144 ή 165 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Οι υψηλότεροι ρυθμοί ανανέωσης είναι εξαιρετικοί και παρέχουν μια κυρίως πιο ομαλή εμπειρία, ιδιαίτερα στα παιχνίδια σκοποβολής. Ο χρόνος που χρειάζεται για ένα εικονοστοιχείο να κυκλώσει είναι γνωστός ως χρόνος απόκρισης. Για την τεράστια εμπειρία παιχνιδιού, στοχεύστε σε χαμηλό χρόνο απόκρισης – τα 5 ms είναι αρκετά για τους περιστασιακούς παίκτες, αλλά το 1 ms είναι ιδανικό για έμπειρους και επαγγελματίες παίκτες – και συνδυάστε το με ταχύτερο ρυθμό ανανέωσης. Εάν δεν είστε σίγουροι πώς να τροποποιήσετε τον ρυθμό καρέ, το AMD FreeSync και το NVIDIA G-Sync, που είναι διαθέσιμα σε πολλές νέες οθόνες παιχνιδιών, μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε το σκίσιμο της οθόνης. επιλέξτε το καλύτερες οθόνες για παιχνίδια μάχης γιατί αυτά έχουν πολύ υψηλό χρόνο απόκρισης και ρυθμό ανανέωσης.

2: Μέγεθος οθόνης

Οι οθόνες gaming 27 ιντσών και ακόμη και 32 ιντσών γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς και φθηνές τα τελευταία χρόνια. Η ανάλυση είναι ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε το σωστό μέγεθος για την οθόνη παιχνιδιών σας. Εάν μια οθόνη 21 ιντσών έχει τον ίδιο αριθμό pixel με μια οθόνη 32 ιντσών, τα εικονοστοιχεία μπορεί να εμφανίζονται τεντωμένα στη μεγαλύτερη οθόνη, με αποτέλεσμα οδοντωτές άκρες σε αντικείμενα εντός του παιχνιδιού και απώλεια ευκρίνειας που μπορεί να επηρεάσει το παιχνίδι σας. Αν ψάχνετε για οθόνη FHD, μείνετε σε 24 ίντσες ή μικρότερη. Το QHD ή το 4K είναι ο καλύτερος τρόπος αν θέλετε μεγαλύτερη οθόνη.

3: QHD έναντι 4K

Αν και η οθόνη 4K είναι αναμφίβολα ανώτερη, θα εξακολουθείτε να μπορείτε να αναπαράγετε τους αγαπημένους σας τίτλους blockbuster σε QHD. Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε τα επιπλέον χρήματα σε μια οθόνη gaming 4K για να απολαύσετε την πλήρη εμπειρία των αγαπημένων σας παιχνιδιών και τίτλων. Η οθόνη HP OMEN 32 ιντσών είναι μια επιλογή που πρέπει να εξετάσετε. Οι οθόνες HP OMEN ξεχωρίζουν τόσο σε ομορφιά όσο και σε απόδοση με την κομψή, μαύρη και κόκκινη εμφάνισή τους. Η οθόνη HP ENVY 27 ιντσών είναι ιδανική για να συντρίψετε τον ανταγωνισμό ή να παρακολουθήσετε ταινίες, εάν θέλετε πραγματικά μια οθόνη 4K ή δύσκολα θέλετε να μείνετε μπροστά από την καμπύλη. μπορείτε να πάρετε το καλύτερη οθόνη για επεξεργασία φωτογραφιών κάτω από 200 για τέλεια εμφάνιση.

4: Είσοδοι και δυνατότητες βίντεο

Για κονσόλες ή υπολογιστές, οι καλύτερες οθόνες παιχνιδιών συνήθως περιλαμβάνουν μια αποκλειστική είσοδο HDMI. Η συμβατότητα DVI και DisplayPort είναι διαθέσιμη σε ορισμένες κάρτες γραφικών προηγμένης τεχνολογίας, ωστόσο, αυτό είναι συχνά υπερβολικό για τους περισσότερους σκοπούς παιχνιδιών. Οι καλύτερες οθόνες παιχνιδιών προσφέρουν εξόδους AUX και συνδέσεις USB για ηχεία και άλλες συσκευές εκτός από μια είσοδο HDMI. Τίποτα δεν συγκρίνεται με την τοποθέτηση ηχείων ήχου surround στην οθόνη σας και τη βελτιστοποίηση της ακουστικής και οπτικής εμπειρίας των αγαπημένων σας παιχνιδιών.

5: Τεχνολογία πάνελ οθόνης

Με χρόνους απόκρισης έως και 1 ms και ρυθμούς ανανέωσης έως 240 Hz, το twisted nematic (TN) έχει τον ταχύτερο χρόνο απόκρισης. Αυτή είναι μια θαυμάσια επιλογή για την οθόνη παιχνιδιών σας, εάν είστε ο μοναδικός θεατής, την οποία βλέπουν οι περισσότεροι παίκτες κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Οι οθόνες με μεταγωγή σε επίπεδο (IPS) έχουν γρήγορους χρόνους αντίδρασης έως και 4 χιλιοστά του δευτερολέπτου και ρυθμούς ανανέωσης άνω των 100 Hz. Εάν είστε απλός παίκτης που χρειάζεται την οθόνη για κάτι περισσότερο από απλά παιχνίδια, αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή.

6: Ανάλυση

Όσο καλύτερη είναι η ποιότητα και η ανάλυση της οθόνης, τόσο περισσότερα pixel μπορείτε να χωρέσετε στην οθόνη σας.

  • Ανάλυση: HD ή HD-ready (720p)
  • Ανάλυση: 1280 x 720 FHD ή Full HD (1080p)
  • Ανάλυση QHD ή Quad HD 1920 x 1080 (1440p)
  • Ανάλυση: 2560 x 1440
  • Οι αποκλειστικές οθόνες παιχνιδιών χρησιμοποιούν συχνά οθόνες με αυτό το επίπεδο ανάλυσης.

Το UHD, το Ultra HD και το 4K είναι όλοι όροι για το ίδιο πράγμα (2160p) – 3840 x 2160 pixel – οι οθόνες UHD, οι οποίες συνήθως βρίσκονται σε οθόνες υψηλής τεχνολογίας, αναφέρονται ως οθόνες 4K, καθώς έχουν τετραπλάσια ανάλυση από την κανονική HD. Οθόνες παιχνιδιών έχουν γενικά ευκρινή ανάλυση.