Πώς να ζήσετε μια φυσιολογική ζωή με τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης;

Ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης είναι ο δεύτερος πιο σημαντικός τύπος καρκίνου που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στη Μπανγκαλόρ, συμβάλλοντας στο 27,9% όλων των καρκίνων στις γυναίκες στην πόλη. Αυτό καθιστά τον καρκίνο του μαστού τη δεύτερη μεγαλύτερη αιτία καρκίνου μεταξύ του γυναικείου πληθυσμού της Μπανγκαλόρ, ακριβώς πίσω από τον καρκίνο του πνεύμονα.

Πρέπει να φροντίζετε την υγεία της ουροδόχου κύστης σας και να λαμβάνετε ετήσιους ελέγχους από έναν ογκολογικό νοσοκομείο στη Μπανγκαλόρ.

Τούτου λεχθέντος, διαπιστώθηκε ότι οι ασθενείς που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο της ουροδόχου κύστης, ακόμη και στο καλύτερο νοσοκομείο για χειρουργική επέμβαση καρκίνου στη Μπανγκαλόρ, ανησυχούν περισσότερο για το ότι μπορούν να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή μετά. Είναι απολύτως δυνατό να ζήσετε και να απολαύσετε τη ζωή σας με κανονικό τρόπο με τις παρακάτω συμβουλές. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα.

1. Πίνετε νερό:

Το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου λέει ότι το ποτό έξι έως οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα μπορεί να μειώσουν τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης κίνδυνος κατά 20%. Ενώ υπάρχουν πολλές συνήθειες και περιβαλλοντικές επιπτώσεις σε εμάς που εξελίσσονται σε καρκίνο της ουροδόχου κύστης, η κατανάλωση πολλών υγρών έχει αποδειχθεί ότι μειώνει αυτόν τον κίνδυνο.

Προσπαθήστε να καταναλώνετε έξι έως οκτώ ποτήρια νερό καθημερινά για να παραμείνετε ενυδατωμένοι. Το νερό βοηθά στην αποβολή των υπόλοιπων τοξινών από το σώμα σας και διατηρεί τη σωστή λειτουργία των νεφρών. Αν ψάχνετε τρόπους για να προσθέσετε περισσότερα υγρά στη διατροφή σας, δοκιμάστε να προσθέσετε φέτες λεμονιού ή φέτες αγγουριού στο νερό σας.

2. Ξεπεράστε τους φόβους σας:

Πρέπει να είστε σε θέση να προσδιορίσετε τις ανησυχίες σας πριν μάθετε για αυτές. Όλοι οι φόβοι σας πρέπει να καταγράφονται σε ένα φύλλο χαρτιού. Θα είστε σε θέση να διαχειριστείτε τις ανησυχίες σας πιο αποτελεσματικά αν τις κοιτάξετε.

Θα μπορούσατε να ανησυχείτε για τον αντίκτυπο της ασθένειας στη ζωή σας και στις ζωές των κοντινών σας ανθρώπων. Ίσως φοβάστε ότι δεν θα είστε σε θέση να συνεχίσετε να κάνετε πράγματα όπως να εργάζεστε ή να περνάτε χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους σας. Μπορεί επίσης να φοβάστε τι σημαίνει ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης για τη μελλοντική σας υγεία. Πιστεύετε ότι είναι πιθανό να επιστρέψει ξανά; Τι γίνεται αν εξαπλωθεί σε άλλα μέρη του σώματός σας;

Γράψε όλα όσα σου έρχονται όταν σκέφτεσαι τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης, όσο ανόητο ή τρομακτικό κι αν φαίνεται με την πρώτη ματιά. Στη συνέχεια, μιλήστε με ανθρώπους ή γιατρούς για αυτό και βρείτε τρόπους να το ξεπεράσετε.

3. Να είστε ενήμεροι για την ασθένεια:

Ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης είναι μια ασθένεια που μπορεί να αντιμετωπιστεί και να θεραπευτεί. Ωστόσο, είναι σημαντικό να αποκτήσετε γνώση και την τρέχουσα κατάσταση της νόσου σας.

Μαθαίνοντας για τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης, μπορείτε να κατανοήσετε καλύτερα τον κίνδυνο υποτροπής και τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τυχόν κινδύνους. Μάθετε όσα περισσότερα μπορείτε για τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης και τη θεραπεία του για να λάβετε καλά συνειδητοποιημένες αποφάσεις.

Ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης αναπτύσσεται συνήθως στην εσωτερική επένδυση της ουροδόχου κύστης, γνωστή ως μεταβατική κυτταρική στιβάδα. Εδώ αποθηκεύονται τα ούρα πριν περάσουν έξω από το σώμα σας. Ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης μπορεί να εμφανιστεί οπουδήποτε σε αυτό το στρώμα, αλλά πιο συχνά εμφανίζεται στις μπροστινές και πίσω άκρες του.

4. Να είστε χαλαροί:

Να είσαι χαλαρός

Δεν πειράζει να φοβάσαι. Δεν είσαι μόνος. Ωστόσο, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι μπορείτε να κάνετε πράγματα για να βοηθήσετε στη χαλάρωση σας όταν βιώνετε φόβο ή άγχος όταν βρίσκεστε υπό θεραπεία σε ογκολογικό νοσοκομείο στη Μπανγκαλόρ.

Ό,τι κι αν χρειάζεται για να σας κάνει να νιώσετε άνετα, από διαλογισμό μέχρι μασάζ έως βασικές ασκήσεις αναπνοής μέχρι αγκαλιά με κατοικίδια, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να το πετύχετε. Όταν η προσοχή σας είναι αφιερωμένη στη θεραπεία και την ανάρρωση του καρκίνου σας, μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε τον χρόνο ή την ενέργεια για να φροντίσετε τον εαυτό σας. Αλλά η φροντίδα του εαυτού σας είναι ένας τρόπος για να διατηρήσετε τα επίπεδα του άγχους σας χαμηλά και να αποτρέψετε την υποτροπή.