Πώς να κάψετε 500 θερμίδες την ημέρα; Ακολουθήστε αυτές τις Δραστηριότητες

Η καύση θερμίδων έχει άμεση σχέση με τον μεταβολισμό, την καρδιο άσκηση και τις αλλαγές στον τρόπο ζωής σας. Πολλοί άνθρωποι πηγαίνουν στο γυμναστήριο και γυμνάζονται σαν φανατικοί, αλλά μπορεί να μην καταγράφουν τις θερμίδες που καίνε. Σε τελική ανάλυση, είναι εύκολο να υστερήσετε στους στόχους της φυσικής σας κατάστασης.

Τούτου λεχθέντος, η καύση θερμίδων έχει επίσης μεγάλη σχέση με τον τρόπο ζωής σας. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι ζείτε έναν καθιστικό τρόπο ζωής. Σε αυτήν την περίπτωση, θα χρειαστεί να ασχοληθείτε με καρδιο και HIIT (προπονήσεις υψηλής έντασης) για να πετύχετε τον στόχο σας: να κάψετε «Χ» ποσότητα θερμίδων την ημέρα.

Εάν μπορείτε να κάψετε περίπου 500 θερμίδες την ημέρα, είναι μια καλή αρχή. Ας εξερευνήσουμε μερικές από τις κρίσιμες δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε για να αρχίσετε να καίτε 500 θερμίδες την ημέρα.

1. Πηγαίνετε για τρέξιμο

Το τρέξιμο είναι μια παλιά στρατηγική για να κάψετε θερμίδες γρήγορα. Η εξάντληση θερμίδων κατά το τρέξιμο σχετίζεται άμεσα με την ταχύτητα, όσο πιο γρήγορα τρέχετε, τόσο μεγαλύτερη είναι η καύση θερμίδων σας. Για παράδειγμα, αν είστε τρέξιμο με μέτρια ταχύτητα 5 μιλίων την ώρα (καλύπτοντας ένα μίλι σε 12 λεπτά), μπορείτε εύκολα να κάψετε περίπου 600 θερμίδες.

Τρέξτε λίγο πιο γρήγορα με 8 μίλια την ώρα και μπορείτε να αναβαθμίσετε την εξάντληση θερμίδων σε περίπου 1000 θερμίδες. Θυμηθείτε, αυτοί οι αριθμοί είναι για ένα σώμα 160 λιβρών. Επειδή κάθε άτομο έχει διαφορετικούς μεταβολικούς ρυθμούς, μπορεί να καίει θερμίδες με διαφορετικό τρόπο. Τούτου λεχθέντος, αυτοί οι υπολογισμοί είναι κατά προσέγγιση ακριβείς.

2. Δοκιμάστε να κάνετε ποδήλατο

Για τους ανθρώπους που αγαπούν το ποδήλατο, αυτή θα πρέπει να είναι μια διασκεδαστική άσκηση σε συνδυασμό με μια σωστή προπόνηση καύσης θερμίδων.

Συμβατικά, ένα κανονικό άτομο 150 κιλών μπορεί να κάψει περίπου 250 θερμίδες σε περίπου τριάντα λεπτά μιας προπόνησης μέτριας έντασης, όπως το ποδήλατο. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεστε μόνο μια ώρα ποδηλασίας για να φτάσετε στα 500 και θα απολαύσετε και τη διαδικασία.

Φυσικά, μπορείτε να πετύχετε αυτόν τον στόχο ακόμα πιο γρήγορα επιλέγοντας μια πιο απαιτητική, ανηφορική διαδρομή. Αυτό φυσικά θα απαιτήσει μεγαλύτερη προσπάθεια. Επίσης, μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε μια υψηλή ταχύτητα, η οποία θα απαιτούσε περισσότερη δύναμη για να πιέσετε τα πεντάλ, αυξάνοντας τον ρυθμό καύσης θερμίδων σας.

Οι ασκήσεις ποδηλασίας σε εσωτερικούς χώρους λειτουργούν εξίσου αποτελεσματικά. Επομένως, δεν υπάρχουν παράπονα εάν είστε πολύ απασχολημένοι για να βγείτε στο δρόμο!

3. Ασχοληθείτε με διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης (HIIT)

Οι ασκήσεις διαλειμματικής προπόνησης υψηλής έντασης έχουν ένα πλεονέκτημα έναντι των άλλων – στο ότι – σας επιτρέπουν να κάψετε υπερβολικές θερμίδες σε σχετικά μικρότερα χρονικά διαστήματα. Μερικές από τις προπονήσεις HIIT περιλαμβάνουν:

  • Box jumps
  • Σπριντ
  • Jump lunges
  • Air Squats
  • Αντίστροφα έλξεις

Οι ειδικοί προτείνουν ότι κατά τη διάρκεια των ασκήσεων HIIT, οι χρόνοι αποκατάστασης είναι εξίσου σημαντικοί με τις ίδιες τις ασκήσεις.

Έτσι, για παράδειγμα, εάν κάνετε μια άσκηση HIIT για 30 δευτερόλεπτα, φροντίστε να κάνετε ένα διάλειμμα για τα επόμενα 30 δευτερόλεπτα για γρήγορη ανάρρωση. Γενικά, οι ειδικοί υγείας προτείνουν ότι πρέπει να στοχεύετε στο 70-90% περίπου του μέγιστου καρδιακού σας παλμού κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης HIIT.

4. Προπονήσεις με αντιστάσεις

προπονητικές προπονήσεις

Το μεγάλο όφελος που αποκομίζετε με τις προπονήσεις με αντίσταση ή με βάρη είναι ότι όχι μόνο καίτε θερμίδες κατά τη διάρκεια της πραγματικής προπόνησης αλλά συνεχίζετε να καίτε θερμίδες ακόμα και μετά την άσκηση. Μερικές από τις ασκήσεις αντίστασης που μπορείτε να κάνετε είναι:

  • πρέσες
  • Καθιστοί
  • Σανίδες

Μελέτες δείχνουν ότι, κάνοντας press-ups, μπορείτε να χάσετε περίπου επτά θερμίδες σε περίπου ένα λεπτό.

Ο λόγος για τον οποίο συνεχίζετε να καίτε θερμίδες ακόμα και μετά την προπόνηση με αντίσταση είναι –επειδή το σώμα σας μπαίνει σε κατάσταση ανάκαμψης– και οι υψηλές ποσότητες οξυγόνου ανοίγουν δρόμο προς την κυκλοφορία του αίματός σας και φτάνουν στους φθαρμένους μύες σας. Το σώμα παρέχει απαραίτητα θρεπτικά συστατικά μέσω του αίματος για να επιτρέψει στους μύες σας να ανακάμψουν μετά την προπόνηση. Οι ειδικοί λένε ότι θα μπορούσατε να καταλήξετε να καίτε θερμίδες για την αποκατάσταση των μυών μετά από 38 ώρες.

Μια συμβουλή: Αφεθείτε σε ένα σετ, ας πούμε, 50-100 pushups σε συνδυασμό με 30-50 pushups με 10-25 σανίδες και δείτε πώς αντιδρά το σώμα σας. Θυμηθείτε, δεν θέλετε να παρακάνετε μια άσκηση με αντίσταση για να αποφύγετε ανεπιθύμητους μυϊκούς τραυματισμούς, επομένως είναι καλύτερο να ακούτε το σώμα σας πότε να σταματήσετε.

Η προσθήκη αυτών των αριθμών στο πρόγραμμα σας εκτός από αυτούς που περιγράφονται παραπάνω θα σας βοηθήσει να κάψετε 500 θερμίδες την ημέρα αρκετά εύκολα.

5. Συνεχίστε τις χορευτικές σας κινήσεις

Ο χορός είναι ένας άλλος πολύ αποτελεσματικός θρυμματιστής θερμίδων. Δεν είναι περίεργο, οι επαγγελματίες χορευτές πρέπει να είναι στην κορυφή του παιχνιδιού τους για να επιδοθούν σε χορούς υψηλής έντασης. Μερικές από τις τεχνικές χορού, όπως η Salsa, η Zumba και το Tap Dancing, μπορούν να σας βοηθήσουν να πετύχετε το όριο των 500 θερμίδων που έχετε εξαντλήσει πολύ εύκολα.

Το υπέροχο με τον χορό είναι ότι ανεβάζεις αμέσως τους παλμούς της καρδιάς σου και δεν χρειάζεται καν να πας γυμναστήριο. Επίσης ο χορός είναι μια άκρως ευχάριστη δραστηριότητα για τους περισσότερους ανθρώπους. Παίρνετε πολύ ενθουσιασμό και συγκίνηση, ειδικά αν ασχολείστε με ομαδικούς χορούς.