Πώς να ξεχωρίσετε σε μια ανταγωνιστική αγορά

Η λειτουργία μιας επιχείρησης γίνεται πιο ανταγωνιστική κάθε χρόνο. Καθώς πολλοί νέοι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εισέρχονται στον κλάδο σας, χρειάζεστε μια στρατηγική που θα σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε. Δυστυχώς, πολλοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων αγωνίζονται προσπαθώντας να διαφοροποιηθούν από τον ανταγωνισμό και οι πωλήσεις τους υποφέρουν από αυτό. Οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων θα πρέπει συνεχώς να προσπαθούν να βρίσκουν νέους τρόπους για να κάνουν τους καταναλωτές να τις επιλέξουν έναντι των ανταγωνιστών τους. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ξεχωρίσετε σε μια ανταγωνιστική αγορά.

Πώς να ξεχωρίσετε σε μια ανταγωνιστική αγορά

Να έχετε εξαιρετική εξυπηρέτηση

Πολλές εταιρείες πιστεύουν ότι έχουν εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών, αλλά δεν μπορούν να περιγράψουν γιατί ή πώς είναι καλύτερη από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία. Σε πολλές περιπτώσεις, οι εταιρείες πιστεύουν ότι είναι αρκετά απλό να παραδίδουν προϊόντα στην ώρα τους, αλλά αυτές είναι απλώς πτυχές της επιχειρηματικής δραστηριότητας που οι περισσότεροι πελάτες περιμένουν. Οι περισσότεροι άνθρωποι θα θυμούνται μόνο τις εμπειρίες εξυπηρέτησης πελατών που ήταν τρομερές και τους αναστάτωσαν. Ωστόσο, μπορείτε να κάνετε τους ανθρώπους να θυμούνται την εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών, αρκεί να είναι κάτι που σας ξεχωρίζει πραγματικά.

Οι επιχειρήσεις πρέπει να θέσουν την ικανοποίηση των πελατών την πρώτη τους προτεραιότητα ανεξάρτητα από το τι. Ως ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης, πρέπει να αναζητάτε τρόπους για να βελτιώνετε συνεχώς τις εμπειρίες των πελατών σας.

Κάντε τον εαυτό σας γνωστό

Οι επιχειρήσεις που θέλουν να ξεχωρίζουν πρέπει να είναι γνωστές για κάτι. Μπορείτε να γίνετε γνωστός για κάτι σαν ένα μοναδικό προϊόν που κανείς άλλος δεν έχει ή να γίνετε ειδικός στον τομέα σας. Είναι πολύ πιο εύκολο να ξεχωρίσεις όταν είσαι γνωστός για ένα πράγμα. Οι περισσότεροι επιχειρηματίες πιστεύουν ότι το να γίνουν γνωστοί για ένα πράγμα μπορεί να τους περιστερήσει, επομένως δεν θα είναι ιδιαίτερα σεβαστοί σε έναν νέο τομέα εάν επεκταθούν. Ωστόσο, το να γίνετε γνωστός για ένα πράγμα μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να αποκτήσετε το πόδι με νέους πελάτες και ακόμη και επενδυτές.

Εάν ανταγωνίζεστε σε μια εξειδικευμένη αγορά, έχετε λιγότερους ανταγωνιστές και μπορείτε να χρεώσετε περισσότερα ως ειδικός. Ωστόσο, μπορείς να γίνεις γνωστός και για κάτι και σε μια εξαιρετικά ανταγωνιστική αγορά. Ακόμα κι αν δεν έχετε ένα μοναδικό προϊόν, μπορείτε να αρχίσετε να βρίσκετε τρόπους να προωθήσετε τον εαυτό σας ώστε να γίνετε μια αξιόπιστη πηγή για τα μέσα ενημέρωσης και να βοηθήσετε την επιχείρησή σας να αναπτυχθεί.

Γίνε διαφορετικός

Δυστυχώς, οι περισσότερες εταιρείες είναι ίδιες. Ο κύριος στόχος τους είναι να βγάλουν χρήματα και δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για τους πελάτες τους. Πολλές εταιρείες αντιμετωπίζουν καλά τους πελάτες τους μόνο επειδή τους βοηθά να κερδίζουν περισσότερα χρήματα. Επιπλέον, πολλές εταιρείες έχουν εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες ανταγωνιστές, επομένως μπορεί να είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις.

Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων πρέπει να μπορούν να πουν στο κοινό γιατί διαφέρουν από όλους τους άλλους, ανεξάρτητα από το τι σημαίνει αυτό. Ωστόσο, δεν πρέπει να δίνετε στους πελάτες σας απαντήσεις που έχουν ακούσει εκατό φορές. Κανείς δεν θέλει να ακούσει ότι παραδίδετε τα προϊόντα σας εγκαίρως ή ότι έχετε εξαιρετικές ηγετικές ικανότητες. Αντίθετα, θέλουν να μάθουν γιατί πρέπει να αγοράσουν προϊόντα και υπηρεσίες από εσάς αντί από τον ανταγωνιστή σας, ο οποίος μπορεί να είναι και φθηνότερος.

Εάν δεν είστε σίγουροι πώς μπορείτε να διαφέρετε εκτός από την πτώση των τιμών σας, προσπαθήστε να εξετάσετε τις προκλήσεις των πελατών και να δημιουργήσετε σχέσεις βοηθώντας τον πελάτη σας να λύσει προβλήματα. Το να προσφέρετε στους πελάτες σας αξία μπορεί να τους δείξει ότι νοιάζεστε για αυτούς, ενώ σας δίνει ένα σημαντικό στοιχείο διαφοροποίησης.

Έχετε ξεκάθαρο μάρκετινγκ

Πολλοί ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων δεν είναι έμποροι, συγγραφείς ή σχεδιαστές, αλλά επιλέγουν να αναλάβουν αυτούς τους ρόλους για να εξοικονομήσουν χρήματα. Δυστυχώς, αυτό μπορεί να είναι μεγάλο λάθος και να οδηγήσει σε υλικό μάρκετινγκ που αποτυγχάνει να παρουσιάσει την εταιρεία και γιατί οι άνθρωποι πρέπει να συνεργάζονται μαζί τους. Επιπλέον, μπορεί να οδηγήσει σε ασαφή μηνύματα μάρκετινγκ που κανείς δεν θα διαβάσει καν.

Όταν ξεκινάτε το μάρκετινγκ στους πελάτες σας, να θυμάστε ότι είστε ειδικός και δεν είναι. Μην χρησιμοποιείτε ποτέ ορολογία. Αντ’ αυτού, μιλήστε τους ξεκάθαρα και χρησιμοποιήστε ξεκάθαρο σχεδιασμό για να μεταδώσετε τα βασικά μηνύματα.

Έχετε ξεκάθαρο μάρκετινγκ

Αντιμετωπίστε καλά τους υπαλλήλους σας

Ένας τρόπος με τον οποίο οι εταιρείες μπορούν να ξεχωρίσουν είναι να συμπεριφέρονται καλά στους υπαλλήλους τους. Από στόμα σε στόμα είναι αποτελεσματικό και αν οι υπάλληλοί σας είναι ευχαριστημένοι, θα γίνουν οι κορυφαίοι υποστηρικτές σας. Είτε προσφέρετε μοναδικά προνόμια στους εργαζόμενους είτε έχετε μια ξεκάθαρη διαδικασία πρόσληψης και πρόσληψης, προσπαθήστε να κάνετε την εμπειρία των εργαζομένων αξέχαστη. Επιπλέον, θα πρέπει πάντα να στοχεύετε να συμπεριφέρεστε καλά στους υπαλλήλους σας. Προσπαθήστε να προσφέρετε ευέλικτα προνόμια, συμπεριλαμβανομένης της ευκαιρίας να εργαστείτε από το σπίτι για να φροντίσετε τα παιδιά ή να αφήσετε περισσότερο χρόνο άδειας, ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να φροντίζουν την ψυχική τους υγεία.

Μάθετε πού να βρείτε τους πελάτες σας

Η ύπαρξη μιας στοχευμένης στρατηγικής μάρκετινγκ μπορεί να σας βοηθήσει να εμφανίζεστε με συνέπεια μπροστά στους πελάτες σας, ώστε να μην σας ξεχάσουν ποτέ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλά εργαλεία πωλήσεων για να διασφαλίσετε ότι οι πελάτες σας μπορούν πάντα να βρίσκουν τα προϊόντα που αναζητούν. Επιπλέον, μπορείτε να αρχίσετε να ενσωματώνετε τις στρατηγικές διαφήμισης και μάρκετινγκ με εργαλεία εξυπηρέτησης πελατών για να προσφέρετε καλύτερη εμπειρία πελατών από την αρχή μέχρι το τέλος.

Μέρος της ύπαρξης μιας στοχευμένης στρατηγικής μάρκετινγκ περιλαμβάνει το να γνωρίζετε πού να βρείτε τους πελάτες σας. Εάν διαφημίζετε σε λάθος άτομα, δεν μπορείτε να ξεχωρίσετε στους σωστούς ανθρώπους. Αντίθετα, αφιερώστε χρόνο για να μάθετε όσο το δυνατόν περισσότερα για τους πελάτες σας, ώστε να μπορείτε να τους διαφημίζεστε πιο αποτελεσματικά.

Δώστε στην επωνυμία σας προσωπικότητα

Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες εταιρείες εκεί έξω, αλλά στοιχηματίζουμε ότι μπορείτε να αναφέρετε μόνο μερικές. Αυτό συμβαίνει επειδή οι περισσότερες μάρκες δεν έχουν τις δικές τους προσωπικότητες που προσελκύουν το κοινό-στόχο τους. Οι άνθρωποι προτιμούν να αγοράζουν από μάρκες που τους αρέσουν, ακόμα κι αν αυτές οι μάρκες είναι λίγο ακριβότερες από τον ανταγωνισμό. Έχοντας μια προσωπικότητα, στα κοινωνικά και η ιστοσελίδα σουέχει επίσης ένα επίπεδο συμπάθειας για την επωνυμία σας για να σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε.

Τελικές σκέψεις

Εάν θέλετε πραγματικά να ξεχωρίσετε σε μια ανταγωνιστική αγορά, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τους πελάτες σας. Σε τελική ανάλυση, αυτοί είναι οι λόγοι που η επιχείρησή σας θα πετύχει ή θα αποτύχει. Εάν δεν καταβάλλετε προσπάθεια να παρέχετε ποιοτική εξυπηρέτηση πελατών, δίνοντας προσωπικότητα στην επωνυμία σας ή διασφαλίζετε ότι συμπεριφέρεστε καλά στους υπαλλήλους σας, δεν υπάρχει περίπτωση να ξεχωρίσετε. Σε πολλές περιπτώσεις, με κακή εξυπηρέτηση πελατών, η κακή μεταχείριση των υπαλλήλων σας και η κακή φήμη μπορεί να βλάψει την επιχείρησή σας και να την κάνει να ξεχωρίσει αρνητικά.