Πώς να χτίσετε μια σταθερή στρατηγική SEO για επιχειρήσεις με μικρό προϋπολογισμό

Το SEO είναι μια από τις πιο σημαντικές πτυχές του διαδικτυακού μάρκετινγκ, ανεξάρτητα από το μέγεθος της επιχείρησής σας. Όταν μια μεγάλη εταιρεία μπορεί εύκολα να επενδύσει σε μια επαγγελματική αντιπροσωπεία SEO, οι μικρού προϋπολογισμού επιχειρήσεις δεν αφήνουν κανένα περιθώριο όταν πρόκειται για οργανική βελτιστοποίηση, καθώς είναι πολύ πιο προσιτή.

Χάρη στο διαδίκτυο. Υπάρχουν πολλοί διαθέσιμοι πόροι που μπορούν να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τα βασικά του SEO και πώς να τα εφαρμόσετε. Ωστόσο, με πολλές πληροφορίες έρχεται η ευθύνη να ψάξετε τα πάντα και να βρείτε τι λειτουργεί καλύτερα για την επιχείρησή σας.

Πώς να χτίσετε μια σταθερή στρατηγική SEO για επιχειρήσεις με μικρό προϋπολογισμό

Είτε είστε μια ολοκαίνουργια εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου είτε μια εταιρεία blockchain, εάν έχετε περιορισμένο προϋπολογισμό αλλά εξακολουθείτε να θέλετε να δημιουργήσετε μια ισχυρή στρατηγική SEO, ακολουθούν μερικές συμβουλές.

#1. Κάντε την Έρευνά σας

Το πρώτο βήμα είναι να εκπαιδευτείτε για το SEO. Τα βασικά δεν είναι τόσο δύσκολο να κατανοηθούν και υπάρχουν πολλοί δωρεάν πόροι που διατίθενται στο διαδίκτυο. Αφού έχετε μια βασική κατανόηση του τρόπου λειτουργίας του SEO, μπορείτε να αρχίσετε να εφαρμόζετε ορισμένες από τις τεχνικές στον ιστότοπό σας.

Υπάρχουν δύο είδη SEO: στη σελίδα και εκτός σελίδας. Το on-page SEO είναι η διαδικασία βελτιστοποίησης του ιστότοπού σας για να γίνει πιο φιλικός στις μηχανές αναζήτησης. Αυτό περιλαμβάνει πράγματα όπως η βελτιστοποίηση των ετικετών τίτλων, των μετα-περιγραφών και του περιεχομένου σας.

Το SEO εκτός σελίδας είναι η διαδικασία δημιουργίας backlinks στον ιστότοπό σας για να βελτιώσετε την εξουσία και την κατάταξή σας στις μηχανές αναζήτησης.

Και τα δύο είναι σημαντικά για μια ισχυρή στρατηγική SEO, αλλά, εάν έχετε περιορισμένο προϋπολογισμό, μπορεί να θέλετε να επικεντρώσετε τις προσπάθειές σας στο on-page SEO για να ξεκινήσετε.

#2. Διεξαγωγή έρευνας λέξεων-κλειδιών

Ανεξάρτητα από το περιεχόμενο που δημιουργείτε, πρέπει επίσης να είναι πλούσιο σε λέξεις-κλειδιά. Αυτό σημαίνει ότι συμπεριλαμβάνετε τις λέξεις-κλειδιά-στόχους στις ετικέτες τίτλου, τις μετα-περιγραφές και σε όλο το περιεχόμενό σας.

Για παράδειγμα, εάν είστε υδραυλικός στο Λος Άντζελες, θα θέλετε να στοχεύσετε λέξεις-κλειδιά όπως “υδραυλικός στο Λος Άντζελες”, “Υδραυλικοί του Λος Άντζελες” και ούτω καθεξής.

Ο καλύτερος τρόπος για να βρείτε αυτές τις λέξεις-κλειδιά είναι να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο έρευνας λέξεων-κλειδιών όπως το Google Adwords Keyword Planner ή το Moz Keyword Explorer.

Ωστόσο, μην βάζετε τις λέξεις-κλειδιά σας εκεί μόνο για χάρη του. Η Google θα σας τιμωρήσει για γέμιση λέξεων-κλειδιών και ως αποτέλεσμα το περιεχόμενό σας θα υποφέρει. Αντίθετα, χρησιμοποιήστε τις λέξεις-κλειδιά σας με φειδώ και μόνο όταν έχουν νόημα.

#3. Εστίαση στην ποιότητα του περιεχομένου

Γνωρίζατε ότι ο αλγόριθμος της Google βασίζεται σε περισσότερους από 200 διαφορετικούς παράγοντες κατάταξης;

Ενώ μερικά από αυτά είναι εκτός ελέγχου σας, υπάρχουν μερικά που μπορείτε να επηρεάσετε. Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες κατάταξης είναι η ποιότητα του περιεχομένου.

Δημιουργία υψηλή ποιότητα, πληροφοριακόςκαι περιεχόμενο πλούσιο σε λέξεις-κλειδιά είναι απαραίτητο για μια ισχυρή στρατηγική SEO. Όχι μόνο θα σας βοηθήσει να κατατάξετε υψηλότερα στις μηχανές αναζήτησης, αλλά θα σας βοηθήσει επίσης να προσελκύσετε περισσότερη οργανική επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας.

Όταν δημιουργείτε περιεχόμενο, εστιάστε στη δημιουργία κάτι που είναι μοναδικό και ενδιαφέρον. Εάν μπορείτε να προσφέρετε αξία στους αναγνώστες σας, είναι πιο πιθανό να συνεχίσουν να επισκέπτονται για περισσότερα.

#4. Επενδύστε στο οπτικό περιεχόμενο

Το οπτικό περιεχόμενο κάνει τόσο καλή δουλειά στην κατάταξη ιστοτόπων τώρα.

Έχουμε αναφέρει προηγουμένως, μία από τις πιο σημαντικές πτυχές του SEO είναι η δημιουργία περιεχομένου υψηλής ποιότητας. Αυτό περιλαμβάνει όχι μόνο κείμενο αλλά και οπτικό περιεχόμενο όπως εικόνες, γραφήματα και βίντεο.

Η επένδυση σε οπτικό περιεχόμενο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε το SEO σας και να προσελκύσετε περισσότερη οργανική επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας.

Για παράδειγμα, τα γραφήματα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μεταφέρετε γρήγορα πληροφορίες σε μια εύκολα κατανοητή μορφή. Είναι επίσης εξαιρετικά κοινόχρηστοι, κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει να προσελκύσετε backlinks – κάτι που είναι επίσης ένας από τους πιο κρίσιμους παράγοντες κατάταξης.

Όταν δημιουργείτε οπτικό περιεχόμενο, φροντίστε να συμπεριλάβετε τις λέξεις-κλειδιά-στόχους στο όνομα του αρχείου και το εναλλακτικό κείμενο για να βελτιώσετε την κατάταξή σας στις μηχανές αναζήτησης.

#5. Κάντε το Περιεχόμενο προσβάσιμο για οποιεσδήποτε συσκευές

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας κατάταξης είναι η φιλικότητα προς τα κινητά. Στη σημερινή εποχή, όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν τις κινητές συσκευές τους για πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Αυτό σημαίνει ότι ο ιστότοπός σας πρέπει να βελτιστοποιηθεί για κινητές συσκευές. Εάν δεν είναι, είναι πιθανό να χάσετε πολλή οργανική κίνηση.

Το να κάνετε το περιεχόμενό σας προσβάσιμο για οποιαδήποτε συσκευή δεν είναι μόνο καλό για το SEO αλλά και για τους χρήστες σας. Μετά από όλα, θέλετε να έχουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία όταν επισκέπτονται τον ιστότοπό σας.

Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας είναι φιλικός προς κινητά. Πρώτον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια αποκριτική σχεδίαση. Αυτό σημαίνει ότι ο ιστότοπός σας θα προσαρμοστεί αυτόματα σε οποιοδήποτε μέγεθος οθόνης.

Δεύτερον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επιταχυνόμενες σελίδες για κινητά (AMP). Αυτός είναι ένας τύπος κώδικα που κάνει τον ιστότοπό σας να φορτώνει πιο γρήγορα σε κινητές συσκευές.

Και τα δύο αυτά πράγματα είναι σημαντικά για μια ισχυρή στρατηγική SEO και θα σας βοηθήσουν να κατατάσσεστε υψηλότερα στις μηχανές αναζήτησης.

#6. Δώστε προσοχή στην ταχύτητα του ιστότοπου

Τίποτα δεν μπορεί να κάνει έναν επισκέπτη να εγκαταλείψει έναν ιστότοπο τόσο νωρίς όσο μια σελίδα αργής φόρτωσης.

Η ταχύτητα του ιστότοπου είναι ο χρόνος που χρειάζεται για να φορτώσει ο ιστότοπός σας. Αυτό είναι σημαντικό όχι μόνο για το SEO αλλά και για την εμπειρία του χρήστη.

Σε τελική ανάλυση, κανείς δεν θέλει να περιμένει για να φορτώσει ένας ιστότοπος. Εάν ο ιστότοπός σας αργεί πολύ να φορτώσει, είναι πιθανό να χάσετε πολλή οργανική επισκεψιμότητα.

Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την ταχύτητα του ιστότοπού σας. Αρχικά, μπορείτε να βελτιστοποιήσετε τις εικόνες σας. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να τα συμπιέζετε ώστε να καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο και να φορτώνονται πιο γρήγορα.

Δεύτερον, μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τον κωδικό σας. Αυτό σημαίνει να απαλλαγείτε από τυχόν περιττούς χαρακτήρες στον κώδικά σας για να γίνει μικρότερος και ταχύτερος στη φόρτωσή του.

Τρίτον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα δίκτυο παράδοσης περιεχομένου (CDN). Αυτό είναι ένα δίκτυο διακομιστών που παραδίδουν το περιεχόμενό σας στους χρήστες με βάση την τοποθεσία τους.

Η χρήση ενός CDN μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ταχύτητας του ιστότοπού σας και επίσης στη βελτίωση του SEO σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δωρεάν εργαλεία ταχύτητας ιστότοπου, όπως το PageSpeed ​​Insights της Google, για να δείτε πώς μπορείτε να βελτιώσετε την ταχύτητα του ιστότοπού σας.

Τυλίγοντας

Υπάρχουν τόνοι πρακτικών που μπορείτε να κάνετε για να βελτιστοποιήσετε τον ιστότοπό σας για SEO. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα πιο σημαντικά στα οποία πρέπει να εστιάσετε εάν εργάζεστε με μικρό προϋπολογισμό. Να θυμάστε ότι οι στρατηγικές SEO δεν είναι εφάπαξ. Πρέπει να εργάζεστε συνεχώς πάνω σε αυτά για να δείτε αποτελέσματα – ειδικά αν επιλέξετε τον βιολογικό τρόπο, με ελάχιστο έως καθόλου προϋπολογισμό.

Εάν μπορείτε να επενδύσετε τον χρόνο και τους πόρους σας σε αυτά τα πράγματα, θα είστε σε καλό δρόμο για να κατατάξετε υψηλότερα στις μηχανές αναζήτησης και να προσελκύσετε περισσότερη οργανική επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας.