Πώς οι ασφαλιστικοί πράκτορες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να αποκτήσουν περισσότερους πελάτες

Το μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι ένα από τα πιο καυτά θέματα που πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να μπουν αυτές τις μέρες. Αλλά περιμένετε… θα πρέπει οι ασφαλιστικοί πράκτορες να επενδύσουν το χρόνο τους στο μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να αποκτήσουν περισσότερους πελάτες;

Η απάντηση είναι ναι!

Οι κτηματομεσίτες χρησιμοποιούν πλέον τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να αποκτήσουν τεράστιους πελάτες και κλείνουν γρήγορα συμφωνίες με τη βοήθεια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Γιατί να μην κάνουν το ίδιο και οι ασφαλιστικοί πράκτορες;

Οι ασφαλιστικοί πράκτορες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως εργαλείο μάρκετινγκ για να αποκτήσουν περισσότερους πελάτες. Μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να επικοινωνήσουν με υπάρχοντες πελάτες και επίσης να δημιουργήσουν νέους πελάτες με καλές κριτικές.

Πώς οι ασφαλιστικοί πράκτορες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να αποκτήσουν περισσότερους πελάτες

Ποια πλατφόρμα κοινωνικών μέσων πρέπει να χρησιμοποιούν οι ασφαλιστικοί πράκτορες για να αποκτήσουν περισσότερους πελάτες;

Δεν υπάρχει τίποτα σαν την καλύτερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για ασφαλιστικούς πράκτορες. Ως ασφαλιστικός πράκτορας, πρέπει απλώς να επιλέξετε μια πλατφόρμα που γνωρίζετε ότι το κοινό-στόχος σας είναι παρόν σε μεγάλους αριθμούς.

Και ως πωλητής, πρέπει να έχετε ήδη δημιουργήσει ένα avatar για το ποιοι είναι οι ιδανικοί σας πελάτες. Με το avatar σας, θα πρέπει να μπορείτε να γνωρίζετε ποια πλατφόρμα κοινωνικών μέσων μπορείτε να τα βρείτε.

Εάν στοχεύετε άτομα ηλικίας μεταξύ 45-60 ετών, το να πηδήξετε στο TikTok θα ήταν λάθος κίνηση. Το LinkedIn, το Facebook, το Twitter και το YouTube θα ήταν η ιδανική πλατφόρμα για αυτήν την ηλικιακή κατηγορία.

Το Facebook είναι απαραίτητο για έναν ασφαλιστικό πράκτορα, καθώς εκεί μπορείτε να βρείτε οποιαδήποτε ηλικία. Αλλά η ουσία είναι ότι δεν υπάρχει η καλύτερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που να μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι ασφαλιστικοί πράκτορες για να αποκτήσουν περισσότερους πελάτες. Γιατί στο τέλος της ημέρας δεν κάνει τα μαγικά η πλατφόρμα, αλλά ο χρήστης (ο ασφαλιστικός πράκτορας).

Επομένως, εάν είστε ασφαλιστικός πράκτορας και ψάχνετε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε περισσότερους πελάτες, τότε διαβάστε αυτήν την ανάρτηση μέχρι το τέλος.

Θα μάθετε μερικές στρατηγικές μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παράλληλα με τις στρατηγικές μάρκετινγκ εκτός σύνδεσης για να αποκτήσετε περισσότερους δυνητικούς πελάτες και πελάτες.

Ετοιμος? Ας αρχίσουμε…

  1. Το περιεχόμενο είναι το κλειδί

Το περιεχόμενο είναι ο τρόπος με τον οποίο ξεκινάτε να δημιουργείτε ευαισθητοποίηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Χωρίς περιεχόμενο, κανείς δεν θα δώσει προσοχή στο προφίλ σας. Το περιεχόμενό σας είναι το μήνυμά σας.

Πρέπει να βγάζετε καλό περιεχόμενο για να ακουστεί το μήνυμά σας και να προσελκύσετε το κοινό-στόχο σας. Το περιεχόμενό σας πρέπει να αφορά το κοινό-στόχο σας. Θα πρέπει να μπορούν να διαβάζουν το περιεχόμενό σας και να βρίσκουν αξία σε αυτό.

Το γεγονός ότι χρησιμοποιείτε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να αποκτήσετε πελάτες ή δυνητικούς πελάτες δεν σημαίνει ότι θα δημοσιεύετε μόνο προωθητικό περιεχόμενο. Εάν το κάνετε αυτό, κανείς δεν θα σας δώσει την προσοχή του.

Λοιπόν, τι είδους περιεχόμενο πρέπει να δημοσιεύετε;

Περισσότερο εκπαιδευτικό περιεχόμενο και λιγότερο διαφημιστικό περιεχόμενο. Θα πρέπει να εκπαιδεύετε το κοινό-στόχο σας σχετικά με το γιατί πρέπει να αγοράσουν τον τύπο ασφάλισης που πουλάτε. Πώς η αγορά ασφάλισης μπορεί να τους βοηθήσει να εξοικονομήσουν χρήματα και πολλές άλλες συμβουλές.

Εάν δημοσιεύετε δύο φορές την ημέρα, η πρώτη σας ανάρτηση μπορεί να είναι εκπαιδευτική ενώ η δεύτερη μπορεί να είναι προωθητική. Θα πρέπει να έχετε ένα μείγμα από διασκεδαστικές δημοσιεύσεις. Θυμηθείτε να το κρατάτε κοινωνικό.

Για να δείτε αποτελέσματα, πρέπει να είστε συνεπείς. Δεν θέλετε να δημοσιεύσετε σήμερα και την επόμενη φορά που θα έρθει άλλη ανάρτηση είναι μια εβδομάδα αργότερα. Η συνοχή είναι απαραίτητη για τη δημιουργία μιας ισχυρής σχέσης με το κοινό-στόχο σας.

Διαβάστε επίσης: Γιατί πρέπει να πάρετε ασφάλιση για τη μικρή σας επιχείρηση

  1. Έχετε έναν μαγνήτη μολύβδου

Αυτό είναι απαραίτητο για τη δημιουργία μολύβδου. Οι περισσότεροι κτηματομεσίτες χρησιμοποιούν αυτή τη στρατηγική για να δημιουργήσουν δυνητικούς πελάτες για τις προσφορές τους. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη στρατηγική για να δημιουργήσετε δυνητικούς πελάτες για την προσφορά σας.

Ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι μέσω ενός διαδικτυακού σεμιναρίου. Για παράδειγμαας υποθέσουμε ότι πουλάτε ασφάλιση ζωής, μπορείτε να ηχογραφήσετε ένα διαδικτυακό σεμινάριο όπου μοιράζεστε γιατί οι άνθρωποι πρέπει να αγοράζουν ασφάλιση ζωής, τα οφέλη, ιστορίες ανθρώπων που αγόρασαν ασφάλεια ζωής και πώς η οικογένεια που άφησαν πίσω επωφελείται από αυτήν αυτή τη στιγμή.

Στο τέλος του διαδικτυακού σεμιναρίου, ρίχνετε το βήμα πωλήσεών σας και πείτε στους ανθρώπους πώς μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σας εάν ενδιαφέρονται.

Αυτό δεν θα είναι ένα ζωντανό διαδικτυακό σεμινάριο. Θα είναι κάτι που απλώς θα καταγράψετε και θα αποθέσετε τον σύνδεσμο στον λογαριασμό σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να κάνουν κλικ και να παρακολουθήσουν οι χρήστες.

Θα βάλετε την ενέργειά σας για να βεβαιωθείτε ότι περισσότεροι άνθρωποι θα παρακολουθήσουν το διαδικτυακό σεμινάριο. Αυτό συμβαίνει επειδή όσο περισσότεροι παρακολουθούν το διαδικτυακό σεμινάριο σας, τόσο περισσότερες πιθανότητες να μετατρέψετε περισσότερους πελάτες.

  1. Εκτελέστε διαφημίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η βιολογική προώθηση μπορεί να μην είναι αρκετή για να σας δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Επομένως, πρέπει να διαθέσετε έναν προϋπολογισμό όσο μικρό κι αν είναι για την προβολή διαφημίσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η προβολή διαφημίσεων σάς βοηθά να μεταφέρετε το μήνυμά σας σε ένα ευρύτερο κοινό στην ίδια πλατφόρμα.

Είτε χρησιμοποιείτε το Facebook είτε όχι για την πώληση της ασφάλισής σας, προβάλετε διαφημίσεις στο Facebook. Μπορείτε επίσης να προβάλλετε διαφημίσεις Twitter και LinkedIn αφού πουλάτε ασφάλειες. Οι επιχειρηματίες βρίσκονται σε αυτές τις πλατφόρμες και αποτελούν καλό κοινό-στόχο για την προσφορά σας.

Μην βλέπετε την προβολή διαφημίσεων ως ακριβή. Δείτε το ως επένδυση για να αποκτήσετε δυνητικούς πελάτες για την προσφορά σας.

Τι πρέπει να προωθήσετε με τις διαφημίσεις σας;

Ο μαγνήτης του μολύβδου σας (το διαδικτυακό σας σεμινάριο).

Εάν το διαδικτυακό σας σεμινάριο μετατρέπει περισσότερους πελάτες για εσάς οργανικά, τότε αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε για την προώθηση διαφημίσεων. Εάν ο μαγνήτης σας λαμβάνει 10 δυνητικούς πελάτες οργανικά κάθε εβδομάδα, με τις διαφημίσεις, θα πρέπει να λαμβάνετε αυτόν τον ακριβή αριθμό ή περισσότερους καθημερινά.

  1. Κάντε χρήση των κριτικών

Οι κριτικές είναι πολύ ισχυρές όταν πρόκειται να κάνετε τους ανθρώπους να ενδιαφέρονται για οτιδήποτε πουλάτε. Ως ασφαλιστικός πράκτορας, χρειάζεστε κριτικές για να ενδιαφερθείτε πιθανούς πελάτες για την προσφορά σας. Οι άνθρωποι θα αγοράσουν όταν δουν ότι οι άλλοι είναι ευχαριστημένοι με την προσφορά που προσπαθείτε να τους πουλήσετε.

Μπορείτε να ζητήσετε ευγενικά κριτικές από ευχαριστημένους πελάτες. Φροντίστε όμως να ζητήσετε την άδειά τους για να το μοιραστείτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς κάποιοι μπορεί να μην καλωσορίζουν την ιδέα να εμφανιστούν τα ονόματά τους στο διαδίκτυο.

Διαβάστε επίσης: Πώς να επιστρέψετε από τις αρνητικές κριτικές

Εάν ορισμένοι πελάτες δεν ξέρουν πώς να δημιουργήσουν μια καλή κριτική που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, μπορείτε να τους καθοδηγήσετε προς αυτήν κάνοντας ερωτήσεις, αλλά μην τους πείτε τι να πουν. Πολλοί θα χαρούν να δώσουν κριτικές ειδικά όταν είναι ευχαριστημένοι με την προσφορά που αγόρασαν.

Επομένως, συγκεντρώστε όσες περισσότερες κριτικές μπορείτε και δημοσιεύστε τις στη σελίδα σας για να προσελκύσετε πιθανούς πελάτες να δείξουν ενδιαφέρον για την προσφορά σας.

Αξιοποιήστε τη ζωντανή ροή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να αλληλεπιδράσετε με το κοινό σας

  1. Αξιοποιήστε τη ζωντανή ροή

Τέλος, αν μπορείτε να μεταβείτε ζωντανά στην πλατφόρμα κοινωνικών μέσων που χρησιμοποιείτε για να πουλήσετε την ασφάλειά σας, κάντε αυτό κάθε εβδομάδα. Κάντε μια ζωντανή ροή ερωτήσεων και απαντήσεων. Αυτός είναι ένας τρόπος για να τραβήξετε την προσοχή των ανθρώπων και να τους κάνετε να μιλήσουν.

Πείτε στους θεατές ότι μπορούν να σας κάνουν οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με την ασφάλιση και προσπαθήστε όσο το δυνατόν περισσότερο να δώσετε απαντήσεις σε κάθε ερώτηση που τίθεται. Για να τραβήξετε πραγματικά μια μεγάλη δυναμική με αυτό, κάντε το μια εβδομαδιαία εκπομπή.

Πηγαίνοντας ζωντανά και απαντώντας σε ερωτήσεις, όχι μόνο προσελκύετε περισσότερους πελάτες στην προσφορά σας, αλλά καταλήγετε επίσης να χτίζετε μια ισχυρή σχέση με το κοινό σας.

Λοιπόν, ορίστε το!

Δημιουργήστε ευαισθητοποίηση και χτίστε εμπιστοσύνη με ποιοτικούς πελάτες με τη βοήθεια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Μια ισχυρή παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε τεράστιους πελάτες που θα σας χρειαστούν μήνες για να δημιουργήσετε εκτός σύνδεσης ή χρησιμοποιώντας άλλο μέσο.