Πώς οι γραμμικοί κώδικες βοηθούν στη μεταφορά των πραγμάτων (και εσένα!) από το σημείο Α στο σημείο Β

Υπάρχουν ένα εκατομμύριο διαφορετικοί τρόποι χρήσης barcodes στη σύγχρονη εποχή. Από την πώληση αγαθών σε καταστήματα λιανικής έως τον έλεγχο των φαρμάκων στα νοσοκομεία, μέχρι τη μετάβαση από το σημείο Α στο σημείο Β. Οι γραμμωτοί κώδικες έχουν γίνει μια καθημερινή πτυχή της ζωής μας. Μετά βίας τα παρατηρούμε και σίγουρα τα θεωρούμε δεδομένα. Κάνουν την καθημερινότητά μας πολύ πιο εύκολη και πολύ πιο αποτελεσματική. Εξοικονομούν χρόνο και χρήμα και έχουν αλλάξει τον τρόπο που λειτουργούμε τόσο στην επαγγελματική όσο και στην προσωπική μας ζωή. Οι γραμμωτοί κώδικες μας μεταφέρουν από το σημείο Α στο σημείο Β με περισσότερους από έναν τρόπους.

Πώς οι γραμμικοί κώδικες βοηθούν στη μεταφορά των πραγμάτων (και εσένα!) από το σημείο Α στο σημείο Β

Μετακίνηση προϊόντων

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι barcodes και κάθε διαφορετικό είδος έχει το δικό του σκοπό. Οι γραμμωτοί κώδικες ξεκίνησαν ως πολύ απλοί μονοδιάστατοι γραμμωτοί κώδικες – αυτός είναι ο γραμμωτός κώδικας UPC που εξακολουθεί να είναι ο πιο ευρέως χρησιμοποιούμενος γραμμωτός κώδικας σήμερα. Το πρότυπο UPC τελικά επεκτάθηκε κατά ένα ψηφίο για να δημιουργηθεί το πρότυπο EAN. Πρόκειται για γραμμωτούς κώδικες λιανικής που χρησιμοποιούνται σε καταστήματα σε όλο τον κόσμο για τον έλεγχο της διαδικασίας πώλησης από την αρχή μέχρι το τέλος. Επιτρέπουν στα καταστήματα λιανικής να ελέγχουν το απόθεμά τους και εξοικονομούν χρόνο και χρήμα διασφαλίζοντας ότι η όλη διαδικασία πωλήσεων είναι όσο το δυνατόν πιο γρήγορη και αποτελεσματική. Η όλη διαδικασία ξεκινά από τη στιγμή που η ετικέτα γραμμικού κώδικα εκτυπωθεί ή κολληθεί στο προϊόν, από τον προμηθευτή ή από τον λιανοπωλητή. Ο γραμμωτός κώδικας του προϊόντος μπορεί στη συνέχεια να σαρωθεί και να διαβαστεί σε κάθε βήμα καθώς μετακινείται από αποθήκη σε αποθήκη και τελικά από το ράφι του καταστήματος στον πελάτη.

Χωρίς την εμφάνιση των barcodes, η αποστολή προϊόντων εντός και εκτός χωρών καθώς και γύρω από μια συγκεκριμένη χώρα θα ήταν πολύ πιο δύσκολη και θα οδηγούσε σε πολλά λάθη. Τα λάθη κοστίζουν χρήματα. Οι γραμμωτοί κώδικες έχουν κάνει τη διαδικασία αποστολής πολύ πιο αποτελεσματική και εξάλειψαν την πιθανότητα εσφαλμένης αποστολής ενός αντικειμένου. Παρέχουν μεγάλο έλεγχο σε όλη τη διαδικασία αποστολής και επιτρέπουν την παρακολούθηση του αποθέματος από τις αποθήκες, μέχρι το τελικό σημείο πώλησης. Ο γραμμωτός κώδικας αποστολής σαρώνεται σε κάθε βήμα της διαδικασίας μέχρι να φτάσει στον πελάτη. Αυτό περιορίζει την απώλεια κερδών, εξοικονομεί πολύ πολύτιμο χρόνο και παρέχει πολύτιμα δεδομένα, καθώς όλες οι πληροφορίες από την παρακολούθηση ενός προϊόντος στην αλυσίδα εφοδιασμού θα είναι ανεκτίμητες για κάθε επιχείρηση διανομής.

Μετακίνηση ανθρώπων τριγύρω

Με την πρόοδο της τεχνολογίας, χρησιμοποιούμε πλέον πιο σύνθετους δισδιάστατους γραμμωτούς κώδικες, όπως τον διαρκώς δημοφιλή κώδικα Γρήγορης Απόκρισης (QR). Αυτός ο κωδικός είναι ειδικός για δύο λόγους. Πρώτον, μπορεί να αποθηκεύσει πολύ περισσότερες πληροφορίες από έναν γραμμικό μονοδιάστατο γραμμωτό κώδικα. Δεύτερον, μπορεί να αποθηκεύσει μια οδηγία για να ανακατευθύνει τη συσκευή σάρωσης σε άλλη τοποθεσία ή τοποθεσία. Αυτό τον καθιστά έναν πολύ ευέλικτο κώδικα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε είδους σενάρια, από την εμφάνιση περιεχομένου πολυμέσων έως τον ηλεκτρονικό έλεγχο ταυτότητας έως την πληρωμή για πράγματα. Οι κωδικοί QR χρησιμοποιούνται επίσης στην ανίχνευση προϊόντων όπου ένας τυπικός γραμμωτός κώδικας δεν μεταφέρει αρκετές πληροφορίες – όπως η ανίχνευση της αλυσίδας εφοδιασμού κάθε συστατικού εντός του προϊόντος.

Επιπλέον, οι κωδικοί QR χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά των επιβατών από το σημείο Α στο σημείο Β με γρήγορο, αποτελεσματικό και αποτελεσματικό τρόπο. Σε αυτούς τους πολυάσχολους καιρούς, κανείς δεν θέλει να περιμένει σε ατελείωτες ουρές ή ταλαιπωρία για κομμάτια χαρτιού που θα μπορούσαν εύκολα να χαθούν ή να τοποθετηθούν σε λάθος θέση ή να καταστραφούν. Οι κωδικοί QR χρησιμοποιούνται στους σιδηροδρομικούς σταθμούς προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η ταξιδιωτική εμπειρία των επιβατών είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή και εύκολη. Κώδικες QR τοποθετούνται γύρω από το κτίριο του σιδηροδρομικού σταθμού, έτσι ώστε οι επιβάτες να μπορούν απλώς να τους σαρώσουν για να έχουν πρόσβαση σε πίνακες δρομολογίων τρένων και άλλες τέτοιες πληροφορίες. Οι κωδικοί QR τοποθετούνται στα εισιτήρια τρένων, έτσι ώστε το μόνο που χρειάζεται να κάνει το προσωπικό είναι να σαρώσει αυτόν τον γραμμωτό κώδικα για να αποκτήσει πρόσβαση στα στοιχεία του επιβάτη, καθώς και να ελέγξει αν πρόκειται να μπουν ή όχι στο σωστό τρένο! Αυτές τις μέρες, αυτός ο κωδικός QR μπορεί επίσης να σταλεί στα κινητά τηλέφωνα των επιβατών, ώστε να μην χρειάζεται καν να κουβαλούν μαζί τους χάρτινα εισιτήρια.

Προχωρώντας ακόμη περισσότερο, οι επιβάτες μπορούν πλέον να αγοράσουν ένα εισιτήριο χωρίς χαρτί από μια εφαρμογή στο κινητό τους τηλέφωνο. Θα είναι πλέον έτοιμοι να αγοράσουν ένα εισιτήριο τρένου απλά εισάγοντας την αφετηρία τους και τον προορισμό τους. Αυτή η εφαρμογή θα δημιουργήσει έναν κωδικό QR που θα σαρωθεί στον ίδιο τον σιδηροδρομικό σταθμό. Με αυτόν τον τρόπο, ο κωδικός QR γίνεται το εισιτήριο. Αυτό εξαλείφει κάθε ανάγκη να στέκεται σε μεγάλες ουρές και εξοικονομεί πολύ χρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία στους ταξιδιώτες. Σε ορισμένες χώρες, όπως η Βομβάη, είναι πλέον υποχρεωτικό να υπάρχει κωδικός QR E-Pass για όλο το προσωπικό βασικής κατηγορίας που ταξιδεύει σε ορισμένες γραμμές τρένων. Αυτό κάνει την όλη διαδικασία ταξιδιού πολύ γρήγορη και αποτελεσματική.

Οι γραμμωτοί κώδικες χρησιμοποιούνται επίσης ευρέως στην αεροπορική βιομηχανία. Πολλές αεροπορικές εταιρείες έχουν ξεκινήσει την κάρτα επιβίβασης με Barcoded για τις πτήσεις τους (BCBP για συντομία). Αυτή είναι μια κάρτα επιβίβασης που έχει έναν κωδικό QR με όλα τα στοιχεία των επιβατών. Είναι σχεδιασμένο να εξαλείφει τις μεγάλες ουρές και να βοηθά να κάνει την εμπειρία πτήσης όσο το δυνατόν πιο ομαλή και ευχάριστη. Αυτό το BCBP μπορεί να σταλεί ακόμη και στο smartphone του επιβάτη, εξαλείφοντας την ανάγκη για χάρτινο εισιτήριο. Αυτός ο κωδικός QR θα περιλαμβάνει πληροφορίες όπως το όνομα του επιβάτη, εάν ταξιδεύει με κάποιον, τη θέση του, τους πλησιέστερους συγγενείς του καθώς και στοιχεία επικοινωνίας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει το προσωπικό του αεροδρομίου είναι να σαρώσει αυτόν τον γραμμωτό κώδικα για να αποκτήσει πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται για να βοηθήσει τον επιβάτη να φτάσει από το σημείο Α στο σημείο Β όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και ομαλά.

Οι γραμμωτοί κώδικες συνεχίζουν να κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη με τόσους πολλούς διαφορετικούς τρόπους και συνεχίζουν να μεταφέρουν τα πράγματα από το σημείο Α στο σημείο Β αποτελεσματικά και αποτελεσματικά. Στο Αγοράστε Barcode, παρέχουμε όλους τους τύπους barcodes και είμαστε περισσότερο από ικανοί να βοηθήσουμε την επιχείρησή σας με όλες τις ανάγκες σας σε barcode. Είμαστε εδώ για να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας και να βεβαιωθούμε ότι έχετε όλα όσα χρειάζεστε για να πετύχετε την επιχείρησή σας. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για τυχόν περαιτέρω ερωτήσεις σχετικά με τον γραμμωτό κώδικα. Αφήστε μας να πάμε την επιχείρησή σας στο επόμενο επίπεδο.