Πώς ο εθισμός στο πορνό επηρεάζει τις σχέσεις

Όποιος έχει παρακολουθήσει ποτέ ένα βίντεο ή μια φωτογραφία με αξιολόγηση Χ ξέρει πόσο εθιστικό μπορεί να είναι. Η πορνογραφία είναι ένα οπτικό μέσο που εισχωρεί στο σύστημα ανταμοιβής του εγκεφάλου, πυροδοτώντας έναν καταρράκτη χημικών ουσιών που να αισθάνονται καλά που οι χρήστες θέλουν συχνά περισσότερα. Αλλά όπως κάθε συνήθεια που σας προσφέρει τόσο άμεση και μετρήσιμη ευχαρίστηση, η τακτική κατανάλωση πορνό μπορεί να γίνει ένας ανθυγιεινός εθισμός.

Στον σημερινό κόσμο, πνιγόμαστε σε εικόνες τέλειων σωμάτων, σεξουαλικής κατάκτησης και μη ρεαλιστικών προσδοκιών για το σεξ. Ως αποτέλεσμα, πολλοί θεατές ανακαλύπτουν ότι έχουν αναπτύξει ανθυγιεινές απόψεις για τις σχέσεις, την οικειότητα και το σεξ ως ατομική εμπειρία αντί για κάτι που κάνουν τα ζευγάρια μαζί.

Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι για την αντιμετώπιση αυτών των αρνητικών επιπτώσεων και την αποκατάσταση της ζημιάς που προκαλείται από την υπερβολική χρήση πορνό. Ακολουθούν πέντε τρόποι με τους οποίους η υπερβολική παρακολούθηση πορνό επηρεάζει τις σχέσεις σας.

Μπορεί να καταστρέψει τη σεξουαλική σας ζωή με έναν σύντροφο.

Πότε παρακολουθείτε πορνό στο Διαδίκτυο, εστιάζετε πρωτίστως στον εαυτό σας. Είστε συγκεντρωμένοι στη δική σας ευχαρίστηση και δεν συνδέεστε με τον σύντροφό σας. Δεν προσέχετε τη γλώσσα του σώματός τους ή τους ήχους τους. Δεν προσέχετε την αναπνοή τους ή την ταχύτητα με την οποία προσεγγίζουν τον οργασμό. Δεν χρειάζεται να προσεγγίζεις έτσι το σεξ με έναν ζωντανό σύντροφο.

Πρέπει να είστε πλήρως αφοσιωμένοι και συγκεντρωμένοι στις επιθυμίες, τις αισθήσεις και την ευχαρίστηση του συντρόφου σας. Πρέπει να είστε πλήρως παρόντες εκείνη τη στιγμή για να έχετε ικανοποιητικό σεξ. Όταν παρακολουθείτε πάρα πολύ πορνό, δεν ασχολείστε πλήρως με τη σεξουαλική σας ζωή. Είστε συγκεντρωμένοι αποκλειστικά στις δικές σας επιθυμίες και φαντασιώσεις. Δεν είσαι παρών αυτή τη στιγμή.

Δεν είστε συγκεντρωμένοι στον σύντροφό σας, είστε επικεντρωμένοι στη δική σας φαντασία. Όταν είστε συγκεντρωμένοι στον σύντροφό σας, είστε πλήρως δεσμευμένοι. Είσαι παρών αυτή τη στιγμή. Γνωρίζετε πλήρως τη γλώσσα του σώματός τους, τους ήχους που κάνουν και την ταχύτητα με την οποία πλησιάζουν στον οργασμό. Έτσι πρέπει να προσεγγίσετε το σεξ με έναν ζωντανό σύντροφο.

Μπορεί να καταστρέψει την ικανότητά σας να έχετε υγιείς σχέσεις.

Όταν παρακολουθείτε πορνό στο Διαδίκτυο, επικεντρώνεστε στην άμεση ευχαρίστηση και στην οπτική διέγερση που λαμβάνετε από τις εικόνες. Δεν εστιάζεις στο πώς νιώθεις για το άτομο με το οποίο είσαι ή στο πώς νιώθει για σένα. Δεν ανησυχείτε για τα συναισθήματα ή τις ανάγκες του συντρόφου σας. Δεν ανησυχείτε για την εμπιστοσύνη που υπάρχει μεταξύ σας. Ανησυχείτε μόνο για το τράνταγμα της οπτικής και σεξουαλικής ευχαρίστησης. Έτσι αντιμετωπίζετε όλες τις σχέσεις σας.

Δεν επενδύετε στις φιλίες σας επειδή δεν σας απασχολούν τα συναισθήματα των φίλων σας. Είστε επικεντρωμένοι μόνο στις δικές σας ανάγκες και ορμές. Δεν επενδύετε στις ρομαντικές σας σχέσεις επειδή επικεντρώνεστε μόνο στα οπτικά. Είστε επικεντρωμένοι μόνο στην ικανοποίηση των φυσικών αναγκών κάποιου. Δεν ανησυχείτε για τις συναισθηματικές τους ανάγκες. Δεν ανησυχείτε για την εμπιστοσύνη που υπάρχει ανάμεσα σε εσάς και τον σύντροφό σας.

Έτσι αντιμετωπίζετε όλες τις σχέσεις σας. Εμφανίζεστε σε κάθε σχέση που ασχολείται μόνο με την ικανοποίηση των αναγκών σας. Δεν επενδύετε στις σχέσεις σας επειδή δεν ανησυχείτε για τα συναισθήματα του άλλου. Δεν ανησυχείτε για το πώς νιώθει ο άλλος για εσάς. Δεν ανησυχείτε για την εμπιστοσύνη που υπάρχει μεταξύ σας.

Μπορεί να προκαλέσει σεξουαλική δυσλειτουργία.

σεξουαλική δυσλειτουργία

Όταν παρακολουθείτε πορνό στο Διαδίκτυο, εστιάζετε μόνο στη δική σας ευχαρίστηση. Δεν ανησυχείτε για την ευχαρίστηση του συντρόφου σας. Δεν δίνετε προσοχή στην ταχύτητα με την οποία ο σύντροφός σας πλησιάζει τον οργασμό ή τα πράγματα που φαίνεται να αρέσουν ή να μην αρέσουν στον σύντροφό σας. Ταυτόχρονα, δεν ανησυχείτε για τον δικό σας ρυθμό. Δεν ανησυχείτε για τον δικό σας οργασμό ή τη σεξουαλική ευχαρίστηση. Είστε επικεντρωμένοι μόνο στην οπτική διέγερση και στη δική σας ευχαρίστηση.

Όταν κάνετε σεξ με έναν ζωντανό σύντροφο, πρέπει να εξισορροπήσετε τη δική σας ευχαρίστηση με την ευχαρίστηση του συντρόφου σας. Πρέπει να παρακολουθείτε τον ρυθμό του συντρόφου σας. Πρέπει να παρακολουθείτε τα πράγματα που φαίνεται να τους αρέσουν και αυτά που φαίνεται ότι δεν τους αρέσουν. Έτσι προσεγγίζετε το σεξ με έναν ζωντανό σύντροφο. Πρέπει να αφιερώσετε όλη την προσοχή σας στην ευχαρίστηση του συντρόφου σας.

Πρέπει να γνωρίζετε πλήρως τη γλώσσα του σώματός τους, τους ήχους που κάνουν και την ταχύτητα με την οποία πλησιάζουν στον οργασμό. Όταν εστιάζετε μόνο στην οπτική διέγερση, αγνοείτε τον σύντροφό σας. Αγνοείτε τη γλώσσα του σώματός τους, τους ήχους που κάνουν και την ταχύτητα με την οποία πλησιάζουν στον οργασμό.

Έτσι προσεγγίζετε το σεξ με έναν ζωντανό σύντροφο όταν είστε βλέποντας πάρα πολύ πορνό στο Διαδίκτυο. Τους αγνοείς. Είστε συγκεντρωμένοι μόνο στη δική σας ευχαρίστηση. Δεν έχετε πλήρη επίγνωση των αναγκών, των επιθυμιών και του ρυθμού τους.

Μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη και μοναξιά.

Όταν παρακολουθείτε πορνό στο Διαδίκτυο, εστιάζετε μόνο στο οπτικό ερέθισμα που λαμβάνετε από τις εικόνες. Δεν ανησυχείτε για το άτομο στις φωτογραφίες. Δεν νοιάζεστε για τα συναισθήματα ή τις επιθυμίες τους. Δεν σε νοιάζει που πρέπει να κάνουν αυτό που κάνουν για να ζήσουν ή ότι πρέπει να ασχοληθούν με τα πράγματα που έρχονται με το επάγγελμά τους. Δεν σας απασχολεί η μοναξιά και η θλίψη που μπορεί να προκύψει από το να πρέπει να κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν για να ζήσουν.

Είστε επικεντρωμένοι μόνο στις δικές σας ανάγκες. Εστιάζετε μόνο στην οπτική διέγερση. Δεν ανησυχείτε για τα συναισθήματα των ανθρώπων στα βίντεο. Δεν ανησυχείτε για τα συναισθήματά τους. Δεν ανησυχείτε για τις επιθυμίες τους. Δεν ανησυχείς για τη μοναξιά τους. Ανησυχείτε μόνο για το επόμενο οπτικό τράνταγμα ευχαρίστησης.

Έτσι προσεγγίζετε όλες τις σχέσεις σας. Ανησυχείτε μόνο για τα πράγματα που καλύπτουν τις ανάγκες σας. Ενδιαφέρεστε μόνο για την ικανοποίηση των δικών σας αναγκών. Ανησυχείς μόνο για τη δική σου μοναξιά. Ανησυχείς μόνο για τη δική σου θλίψη. Δεν ανησυχείς για τη μοναξιά και τη θλίψη που έρχεται με το επάγγελμα των ανθρώπων στα βίντεο. Δεν ανησυχείτε για τη μοναξιά και τη θλίψη των ανθρώπων στις πραγματικές σας σχέσεις. Ανησυχείτε μόνο για το επόμενο οπτικό τράνταγμα ευχαρίστησης.

συμπέρασμα

Όταν παρακολουθείτε πάρα πολύ πορνό, εστιάζετε μόνο στο οπτικό ερέθισμα που λαμβάνετε από τις εικόνες. Δεν επικεντρώνεστε στις ανάγκες ή τις επιθυμίες του συντρόφου σας. Δεν σας απασχολεί η μοναξιά ή η θλίψη που μπορεί να προέλθει από το να πρέπει να κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν για να ζήσουν. Ανησυχείτε μόνο για το επόμενο οπτικό τράνταγμα ευχαρίστησης.

Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο η προβολή πολλών πορνό επηρεάζει τις σχέσεις σας. Αυτοί είναι οι τρόποι με τους οποίους η υπερβολική παρακολούθηση πορνό μπορεί να επηρεάσει τις σχέσεις σας. Είναι αδύνατο να γνωρίζεις πραγματικά πώς θα διαδραματιστούν τα αποτελέσματα της πορνογραφίας στη ζωή σου μέχρι να το ζήσεις μόνος σου. Το σημαντικό είναι να γνωρίζετε τις πιθανές παγίδες και να είστε έτοιμοι να τις αντιμετωπίσετε όταν προκύψουν.